FINAŁ: ARGENTYNA - FRANCJA (18.12.2022 - 18:00) - Strona 36

Dział poświęcony turniejowi w Katarze

Kto zostanie mistrzem świata?

Argentyna
8
44%
Francja
10
56%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

FINAŁ: ARGENTYNA - FRANCJA (18.12.2022 - 18:00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 18 gru 2022, 20:13

w ogole pojebana akcja z tym scalonim, jak sobie czlowiek przypomni, ze on mial byc tylko tymczasowym trenerem, a utrzymal sie na stanowisku bo federacja nie miala juz kasy na kogos z nazwiskiem po tym jak sie wykosztowali na kontrakty i odprawy kilku poprzednich flopow

marudzilem troche na argentynczykow, ale no mozna powiedziec, ze ich rozwoj na turnieju byl niemal linearny, z kazdym meczem pojawialy sie nowe objawienia (enzo, mcallister, alvarez), odradzali sie kolejni rozczarowujacy (de paul, di maria), a dzisiaj te 80 minut do momentu podarowania francuzom karnego to byl juz koncert. nie sadzilem, ze z francuzami tak sie da. nie byla to gra ofensywna, jakas przesadnie mila dla oka, ale taktycznie majstersztyk. jak najbardziej rozumiem, ze dla kibica patrzacego z boku nie sa zbyt atrakcyjna druzyna stylowo, niemniej dla przeciwkow sa przejebanie niewygodni, a na turnieju o to chodzi. pieknie sie juz naprzegrywali. ostatnio tak troche dyskredytowalem np. alvareza, ze pilkarsko za wiele nie potrafi, ale jak dzis widzialem od pierwszej do ostatniej minuty na boisku zapierdala w pressingu, to zdalem sobie sprawe, ze jest tam nieoceniony. taki napastnik to jest udreka dla przeciwnika, ktory chcialby spokojnie rozegrac pilke stoperami.

niewiele sie sprawdzilo z tego, co pisalem przed turniejem, ale dwie rzeczy tak - ze tam jest kozacka atmosfera i oni pojda na mecz jak na wojne, bo tak juz bylo na ostatnim copa america. tutaj tez po kazdym meczu de paul, macallister i reszta wygladali jakby nadawali sie pod respirator, ale jezdzili na dupach niesamowicie. smiac mi sie chcialo jak przed mundialem czytyalem, ze argentyna ma sie przestraszyc jacy goralskiego. no i druga rzecz, ze do triumfu sam messi nie wystarczy i musza dowiezc koledzy. roznica miedzy finalem z 2014, a dzisiejszym jest di maria. wtedy nie w pelni zdrowy dostal przed meczem koperte z madrytu, ze zabraniaja mu grac, dzis byl kluczowy. nie ma w reprezentacji regularnosci, ale do wielkich meczow ma nosa - gol w finale igrzysk, copa america, finalissimy i mundialu

jako kibic czuje sie spelniony, co mialem zobaczyc, to juz zobaczylem. jest tez ulga - odpadlo ryzyko ze za 50 lat wnuczek zaczalby mi pierdolic ze mbappe lepszy od messiego bo ma dwa mundiale, a ten zadnego. dobry dzien to byl
Ostatnio zmieniony 18 gru 2022, 20:15 przez moody, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 gru 2022, 20:13

piotrcies pisze:
18 gru 2022, 20:07
cloner pisze:
18 gru 2022, 20:05
Uśmiechnijcie się marudy.
ale my się śmiejemy - z tego, co wypisujesz 😉
No to dobrze. Im więcej śmiechu, tym lepiej.
Ja pisząc te posty cały czas się śmieje. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 18 gru 2022, 20:17

U mnie po ostatnim karnym kanał został zmieniony i nie oglądałem tego całego zamieszania :)
Śmieszy mnie to że nie jest lubiany bo jest "grzeczny" :)
To że ktoś nie robi żonie boków ,że nie budzi się zarzygany pod dyskoteką lub nie został złapany za jazdę po alko przez policję musi z automatu oznaczać uwielbienie tłumów ? a może piszą tak tylko ci którzy coś podobnego przeżyli dlatego cichy Leo jest dla nich wzorem ? :wink:

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 18 gru 2022, 20:17

Tomusmc pisze:
Ilka pisze:
18 gru 2022, 20:05
Hersk pisze:
18 gru 2022, 19:30
Dziwi mnie taka antypatia do Messiego. Rodzinny gość, nie gwiazdorzy (czasami pokaże charakterek, ale to chyba jak każdy z nas?), nie jest typem symulanta, nie fauluje brutalnie, nie ma za sobą skandali. Messi jest taki neutralny bym powiedział. Ale żeby go aż tak nie lubic?
Przecież teraz to nie jest w modzie. Skandaliści czy faceci zmieniający kobiety jak rękawiczki są bardziej na topie, bo jest o nich głośno. Co tam taki spokojny gościu, który od szkoły spotyka się z jedną babą? Nie zdradza, nie chodzi na prostytutki ... Nuda ...
To jest prawda, gadaliśmy nawet w pracy, że Maradona jest tak kochany bo był kontrowersyjny, ćpał, ruchał, robił awantury, a Messi jedynie miał problemy z podatkami. Bieda jak na gwiazdę, za spokojny
Ja mam nadzieję, że teraz wśród Argentyńczyków taka miłość przejdzie na Leo. No gościu zdobył już wszystko. Nawet CA, czego nie udało się Maradonie ... Nie da się już więcej ..

No ale właśnie jest za grzeczny. Nie robi skandali, nie ćpa, nie pije itp.

Kesz pisze:
18 gru 2022, 20:09
Całować ten Puchar po Messim to tak jak robić minetę przeruchanej prostytutce jaka stoi cały dzień w temperaturze 40 stopni w cieniu bez żadnego mycia.

Z drugiej strony nie ma co się dziwić, że rzucił ślinę na ten Puchar, to już działa gdzieś euforia. Czy by to zrobił po podniesieniu czy przed... Jaka to różnica... Tak samo zbrukany.

Ronaldo przynajmniej nie będzie miał już tej przyjemności aby całować puchar po Messim.
Boli? Ma boleć :mrgreen: Dziękuję, dobranoc!

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 18 gru 2022, 20:18

piotrcies pisze:
ale my się śmiejemy
8)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 gru 2022, 20:23

Conrado pisze:
18 gru 2022, 20:17
U mnie po ostatnim karnym kanał został zmieniony i nie oglądałem tego całego zamieszania :)
To że ktoś nie robi żonie boków ,że nie budzi się zarzygany pod dyskoteką lub nie został złapany za jazdę po alko przez policję musi z automatu oznaczać uwielbienie tłumów ? a może piszą tak tylko ci którzy coś podobnego przeżyli dlatego cichy Leo jest dla nich wzorem ? :wink:
Nie o to chodzi bo ja sam mam wyjebane w Messiego, żadnym fanbojem nie jestem. Podobnie jak w CRa mimo, że miał przygodę w Juve. Jednak morda się cieszy, że żyjemy w czasach takich piłkarzy, a to MŚ to jest wisienka na torcie. Maradona zdobył bramkę ręką po czym stał się Bogiem. Karierę ma co najmniej średnią w porównaniu do Messiego więc ja sam osobiście nie rozumiem fenomenu Diego. Jeśli to było zdobycie MŚ to oznacza, że Leo powinien go przeskoczyć, ale będzie o to ciężko bo Maradona za mocno wszedł w głowy swoich kibiców. Typ jako człowiek był kontrowersyjny i to bardzo. Najwyraźniej to się sprzedaje

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 18 gru 2022, 20:26

Conrado pisze:
18 gru 2022, 20:17
Ostatnie co bym powiedział o Messim, to, że jest grzeczny ;) może i jest introwertykiem jaki nie imprezuje i nie ugania się za modelkami, ale na boisku potrafi być chamem i poza boiskiem. Plucie na rywali, obrażanie, wstrzeliwanie piłki w kibiców drużyny przeciwnej, prowokacje. Na domiar tego ogromne ego, bo właściwie tak wpłynął na Barcelonę, że nią praktycznie rządził, do tego oszukiwanie opinie publicznej odnośnie kontraktu czy transferu do PSG jaki był wcześniej ustalony nim zrobił swoją szopkę z płaczliwym pożegnaniem. Eh...

Za umiejętności piłkarskie trzeba go szanować, ale to wszystko... Za nic więcej.

Nie zmieni to też faktu, że dzisiaj Messi pobił Maradonę i napisał historię.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 18 gru 2022, 20:27

A to Maradona cieszy(ł) się jakąś wielką sympatią poza Argentyną? Wiele razy rozmawiałem o nim na żywo czy też w sieci i nie trafiłem na nikogo, kto by go jakoś szczególnie lubił.
Za to bardzo negatywnych opinii było całkiem dużo.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 18 gru 2022, 20:28

No to skup się już na stronie sportowej Messiego i przestań "pluć na niego" w każdym ostatnio poście.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 gru 2022, 20:28

venomik pisze:
18 gru 2022, 20:27
A to Maradona cieszy(ł) się jakąś wielką sympatią poza Argentyną? Wiele razy rozmawiałem o nim na żywo czy też w sieci i nie trafiłem na nikogo, kto by go jakoś szczególnie lubił.
To ty chłopie niejakiego Salasa nie spotkałeś.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 gru 2022, 20:29

🗣 "Nie wiem kto pozwolił mu (Szymonowi Marciniakowi) sędziować ten mecz. On nie zna się kompletnie na piłce i okradł nas z dwóch bramek." - Olivier Giroud

Nie wszyscy oceniają Szymona dobrze :mrgreen: ciekawe z jakich bramek okradł. Jedna to na pewno symulka w polu karnym

Słowo jeszcze i Mbappe. Może PSG gościa na chwilę zniszczyło, ale to będzie piłkarz wybitny, który dołączy do grona przy stole z najlepszymi. Ogarnie się w końcu, to nie Brazylijczyk żeby zjebać sobie karierę. Mimo wszystko trzymam kciuki żeby na najwyższym poziomie grał co najmniej do tych 35 lat

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 18 gru 2022, 20:30

Dobry, emocjonujący finał. Chociaż po pierwszej połowie kiedy Francuzi kopali się w czoło a potem przy 2:0 nie spodziewałem się, że tu będą jakieś jeszcze emocje.

Bardzo dobry występ Marciniaka. A jak zestawimy sobie jego sędziowanie z tym wczorajszym to nawet można określić je jako kosmiczne. Na miarę FINAŁU Mundialu.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 18 gru 2022, 20:32

venomik pisze:
18 gru 2022, 20:27
Żartujesz? Neapol. Mówi Ci to coś?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 18 gru 2022, 20:32

Tomusmc pisze:
18 gru 2022, 20:29
🗣 "Nie wiem kto pozwolił mu (Szymonowi Marciniakowi) sędziować ten mecz. On nie zna się kompletnie na piłce i okradł nas z dwóch bramek." - Olivier Giroud

Nie wszyscy oceniają Szymona dobrze :mrgreen: ciekawe z jakich bramek okradł. Jedna to na pewno symulka w polu karnym

Słowo jeszcze i Mbappe. Może PSG gościa na chwilę zniszczyło, ale to będzie piłkarz wybitny, który dołączy do grona przy stole z najlepszymi. Ogarnie się w końcu, to nie Brazylijczyk żeby zjebać sobie karierę. Mimo wszystko trzymam kciuki żeby na najwyższym poziomie grał co najmniej do tych 35 lat
Mbappe jak CR7 bazuje na swoich możliwościach fizycznych i z wiekiem będzie je tracił... Wątpię by w wieku 35 lat utrzymał swoją jakość... Ale to samo się tyczy np. Haalanda.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 gru 2022, 20:32

Tomusmc pisze:
18 gru 2022, 20:29
Mimo wszystko trzymam kciuki żeby na najwyższym poziomie grał co najmniej do tych 35 lat
Nie będzie. Bazuje na szybkości. Zgaśnie w podobnym wieku co Henry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”