Kto bedzie mistrzem Hiszpanii? - Strona 7

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem zostanie mistrzem Hiszpanii w sezonie 2007/2008?

FC Barcelona
33
43%
Real Madryt
29
38%
Valencia
6
8%
Sevilla
2
3%
Atletico
3
4%
Saragossa
1
1%
Villareal
0
Brak głosów
Inny klub
2
3%
Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 01 lut 2006, 18:35

Ja jestem całym sercem za REALEM MADRYT!! wierze w to, że Real zdobędzie mistrzostwo Hiszpani!!

Alma_Blanca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alma_Blanca » 06 lut 2006, 10:38

Real jest moim ukochanym klubem i gleboko wierzeze uda sie przegonic Barce i zdobyc mistrza La Liga

ps. kolejne WP. // Niggaz

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 06 lut 2006, 10:55

Barca przegrała z Atletico więc jest szansa że Real albo Valencia jeszcze dogonią katalończyków. Oddałem swój głos na Valencie ponieważ lubie ten klubi mam nadzieje że zdobędzie tytuł. :)

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 06 lut 2006, 11:14

Jak dla mnie bezkonkurencyjnie Barca , 2 będzie Valencia a 3 Real.
A za sezon po paru udanych transferach 1 Valencia 2 Barca ( Chyba że i oni dokonają kilku poważnych wzmocnień choć coraz częściej ostatnio mówi się o zadłużeniu klubu) no i Real pewnie jak zawsze kupi jakąś gwiazdę byle by była byble by było nazwisko a powinni inwetować w utalentowaną młodzież i kupować takich piłkarzy jak np . Tevez a nie kapryśny Cassano który podejrzewam po sezonie będzie chiał odejść bo grzeje ławę no chyba że mu Real kasą sypnie co Cassano lubi to zostanie.

Tak więc licze że za sezon walka o mistrzostwo Hiszpanii będzie bardziej wyrównane

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lut 2006, 18:46

<LILI> Romanista pisze:...Barca ( Chyba że i oni dokonają kilku poważnych wzmocnień choć coraz częściej ostatnio mówi się o zadłużeniu klubu)...

:shock: :shock: :shock:
<LILI> proszę Cię, nie wypisuj takich bzdetów :roll: Jeżeli "ostatnio" o czymś się mówi, to co najwyżej o wychodzeniu Barcy z długów Gasparta :? Blaugrana notuje ciągły wzrost dochodów, przewyższający jednocześnie nieunikniony wzrost płac. Gdyby w dodatku doszło do podpisania umowy sponsorskiej na reklamy na koszulkach to sytuacja finansowa Barcelony byłaby lepsza niż za najbardziej tłustych lat...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 18:52

Faktem jest, że Barcelona wychodzi z długów i jej sytuacja finansowa ma się coraz lepiej, ale wcale nie oznacza to tego, że nagle Joan Laporta zacznie dokonywać transferów w stylu Pereza - czyli drogich i, co tu dużo ukrywać, przepłaconych. Nie licząc lata 2004 roku, kiedy to Barcelona wydała bardzo dużo, aby stworzyć wielką drużynę, Laporta nie wydawał astronomicznych kwot i to właśnie mi się w nim podoba. Sądzę, iż w tegorocznym oknie transferowym "crackiem" może być Henry, a reszta ew. wzmocnień będą to ewentualne uzupełnienia drużyny, gdyż na chwilę obecną nie widzę żadnego klasowego piłkarza z Europy, którą mogłby wygryźć kogoś z podstawowej "11" FCB.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 06 lut 2006, 19:01

yazid^ pisze:Sądzę, iż w tegorocznym oknie transferowym "crackiem" może być Henry, a reszta ew. wzmocnień będą to ewentualne uzupełnienia drużyny, gdyż na chwilę obecną nie widzę żadnego klasowego piłkarza z Europy, którą mogłby wygryźć kogoś z podstawowej "11" FCB
A ja widzę co najmniej trzech :P Dani Alves - za Oleguera, Fabio Aurelio - za Gio/Sylvinho i wspomniany przez Ciebie Titi - za Leo/Ludo...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 19:09

Fabio Aurelio to dość prawdopodobny transfer, ale chyba jeszcze nie teraz :> Jeśli chodzi o Alvesa to tak naprawdę nic nie wiadomo, bo jeszcze nikt nie potwierdził prawa pierwokupu Barcelony, a jeśli brać pod uwagę transakcję wiązaną to wątpię, aby Sevilla chciała na stałe Saviolę, który w tym sezonie nic nie pokazał i w dodatku jest często kontuzjowany.

Dobra, chyba koniec off-topu, bo to temat kto będzie mistrzem Hiszpanii, a nie transfery Barcelony :P Tak więc, mistrzem raczej będzie Barcelona, chyba, że Katalończykom powinie się noga. Ale i tak wszyscy wiedzą, że Real do marca będzie liderem... :twisted:

Zachęcam kibiców FCB do przeczytania ciekawego artykułu, właśnie o finansach Blaugrany traktującego, na który natrafiłem na BO:

http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... 99d54b5429
Ostatnio zmieniony 06 lut 2006, 19:18 przez yazid^, łącznie zmieniany 1 raz.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 06 lut 2006, 19:16

janiofcb pisze:
<LILI> proszę Cię, nie wypisuj takich bzdetów Jeżeli "ostatnio" o czymś się mówi, to co najwyżej o wychodzeniu Barcy z długów Gasparta Blaugrana notuje ciągły wzrost dochodów, przewyższający jednocześnie nieunikniony wzrost płac. Gdyby w dodatku doszło do podpisania umowy sponsorskiej na reklamy na koszulkach to sytuacja finansowa Barcelony byłaby lepsza niż za najbardziej tłustych lat...

janiofcb ale jeszcze jakieś tam są nawet ostatnio mówili o tym w magazynie Primera Division :roll: . No i o tym że piłka Hiszpańska staje się coraz słabsza co jak dla mnie jest śmieszne :roll:
:wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 lut 2006, 19:30

<LILI> Romanista pisze:No i o tym że piłka Hiszpańska staje się coraz słabsza co jak dla mnie jest śmieszne Rolling Eyes

Może nie coraz słabsza, ale zdominowana. Nikt nie wierzy, że ktoś się Barcelonie przeciwstawi. Podobnie jest w tej chwili we Włoszech, Niemczech, Francji i Anglii...tylko, że w PD widać to jeszcze bardziej.

no i Real pewnie jak zawsze kupi jakąś gwiazdę byle by była byble by było nazwisko a powinni inwetować w utalentowaną młodzież i kupować takich piłkarzy jak np . Tevez a nie kapryśny Cassano który podejrzewam po sezonie będzie chiał odejść bo grzeje ławę no chyba że mu Real kasą sypnie co Cassano lubi to zostanie.

Żyjesz sterotypami. Bo kiedy Real kupił jakąś 'gwiazdkę', która nic nie wniosła do klubu? Bo chyba mi nie powiesz, że Robinho? On będzie wielki(ma potencjał, a ja mam nadzieje, że go wykorzysta), a w tej chwili gra dobrze(b.dobrze?), a moze byc jeszcze lepszy. Jeśli chodzi o 'gwiazdki w Realu' to od razu nachodzi na myśl Beckham. Otóż nie, on w MU grał świetnie...w Realu przygasł, ale też nie jest jakoś tragicznie. Jak dla mnie sterotyp Realu jako nie klubu, a 'maszynki do kupowania gwiazdeczek' jest wymysłem idiotycznej prasy i niedoinformowanych kibiców, nie Lili ?

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 06 lut 2006, 19:35

bagg pisze:Żyjesz sterotypami. Bo kiedy Real kupił jakąś 'gwiazdkę', która nic nie wniosła do klubu? Bo chyba mi nie powiesz, że Robinho? On będzie wielki(ma potencjał, a ja mam nadzieje, że go wykorzysta), a w tej chwili gra dobrze(b.dobrze?), a moze byc jeszcze lepszy. Jeśli chodzi o 'gwiazdki w Realu' to od razu nachodzi na myśl Beckham. Otóż nie, on w MU grał świetnie...w Realu przygasł, ale też nie jest jakoś tragicznie. Jak dla mnie sterotyp Realu jako nie klubu, a 'maszynki do kupowania gwiazdeczek' jest wymysłem idiotycznej prasy i niedoinformowanych kibiców, nie Lili ?

No ale spójrz na Cassano który prawie nie gra :roll: :roll: to po co im on po co chcą kolejnegoi napastika Ibre?????Mają ich już od pierona :roll: :roll: niech kupią lepiej obrońce i zastępcę dla Beckhama który nie radzi sobie w PD . Iniech zrozumią że ich największą gwiazdą jest nie kto inny Jak Guti :wink:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 lut 2006, 19:47

<LILI> Romanista pisze:No ale spójrz na Cassano który prawie nie gra

To było do przewidzenia. Nie wiem dokładnie jak wyglada sytuacja kadrowa u Królewskich, ale Cassano miał przyjść, aby zastąpić na parę meczów Ronaldo i sprawić by było więcej opcji w ataku(poprawcie mnie jesli sie myle, ale tak mi sie wydaję).

<LILI> Romanista pisze:to po co im on po co chcą kolejnegoi napastika Ibre?????Mają ich już od pierona

Wierzysz we wszystko co piszę prasa? Przecież to normalne, że przypisują Realowi każdego sławnego piłkarza. A akurat w sprawie Ibry zarząd Realu ponoć zaprzeczył o jakimkolwiek zainteresowaniu.

<LILI> Romanista pisze:niech kupią lepiej obrońce i zastępcę dla Beckhama który nie radzi sobie w PD

Pewnie, bo to wszystko takie łatwe. Obronców kupili bodajże dwóch i to nie byle jakich. Owszem trzeba znaleźć jeszcze kogoś na tę formacje, ale IMHO dla Realu priorytet to teraz defensywny pomocnik.

_Romanista_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Romanista_ » 06 lut 2006, 19:53

bagg pisze:LILI> Romanista napisał:
No ale spójrz na Cassano który prawie nie gra

To było do przewidzenia. Nie wiem dokładnie jak wyglada sytuacja kadrowa u Królewskich, ale Cassano miał przyjść, aby zastąpić na parę meczów Ronaldo i sprawić by było więcej opcji w ataku(poprawcie mnie jesli sie myle, ale tak mi sie wydaję).

mie się zdaje że oni go kupili by grał regularnie bo Cassano odszedł by grać i załapać się na MŚ ( tak mi się wydaje ) ale ja nie fan Realu więc tylko podejrzewam
bagg pisze:Pewnie, bo to wszystko takie łatwe. Obronców kupili bodajże dwóch i to nie byle jakich. Owszem trzeba znaleźć jeszcze kogoś na tę formacje, ale IMHO dla Realu priorytet to teraz defensywny pomocnik.

wiem bo polują na naszego Rossiego :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 06 lut 2006, 20:15

bagg pisze:To było do przewidzenia. Nie wiem dokładnie jak wyglada sytuacja kadrowa u Królewskich, ale Cassano miał przyjść, aby zastąpić na parę meczów Ronaldo i sprawić by było więcej opcji w ataku(poprawcie mnie jesli sie myle, ale tak mi sie wydaję).
No coś w tym stylu. Wydaje mi się że jakby Cassano zawsze strzelał co wchodzi z ławki to by grał w pierwszej 11. Real odrazu chciał z tego zawodnika zrobić 2 Ronaldo co w każdym meczu bramkę strzela nie udało mu się ale nie można go skreślać po 3-4 meczach:)
bagg pisze:Wierzysz we wszystko co piszę prasa? Przecież to normalne, że przypisują Realowi każdego sławnego piłkarza. A akurat w sprawie Ibry zarząd Realu ponoć zaprzeczył o jakimkolwiek zainteresowaniu.
Nie był bym taki pewny Capello jeżęli od następnego sezonu będzie trenował Real to mógł dać taki warunek w co i tak mi sie za bardzo wierzyć nie chce. Real się z Fabio Capello kontaktował...

<LILI> Romanista pisze:niech kupią lepiej obrońce i zastępcę dla Beckhama który nie radzi sobie w PD
Beckham ostatnie mecze ma bardzo dobre i bardzo dobrze sobie radzi od początku roku. Cicinho + Beckham idealna para zawodników na prawą stronę :)

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 06 lut 2006, 21:14

Należy zdecydowanie obalić mit o tym, że Real ma wielu napastników. Na chwilę obecną (biorąc pod uwagę niedyspozycję Raula) w drużynie jest jeden nominalny napastnik :!: Jest nim Ronaldo, który także ostatnio leczył kontuzję. Pozostali piłkarze tj. Cassano, Baptista i Robinho to gracze, którzy MOGĄ występować na tej pozycji z lepszym, bądź gorszym skutkiem. Baptista w Sevilli zaczynał jako pivot, potem został przesunięty na mediapunto, aż w końcu wskutek problemów kadrowych został przesunięty do ataku. Jako taką "9" nie jest, co zresztą udowadnia mizerną formą w tym sezonie. To samo Cassano - to piłkarz bardzo podobny do Tottiego, który "wędruje" między linią ataku i pomocy, ale też klasycznym, wysuniętym napastnikiem nie jest. Robinho z kolei próbowany był w ataku, ale spisywał się fatalnie i został przesunięty na skrzydło, gdzie radzi sobie dobrze. I co? Tak wielu mamy tych napastników :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”