Plebiscyt forumowy - komentarze - Strona 229

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.

Głosowanie

Tajne
9
23%
Jawne
30
77%
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Plebiscyt forumowy - komentarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 sty 2023, 19:01

cloner pisze:
07 sty 2023, 18:55
Ilka pisze:
07 sty 2023, 18:52
Coś takiego tylko jeszcze na ziemniaczkach jajco
Przecież to wygląda jak posiłek "z pomocy dla powodzian".
Co to to jest to z lewej? :D
mniam xD

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2023, 19:03

Piotrek dawaj te wyniki, bo ta dyskusja o szachach nie ma sensu 🙈

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sty 2023, 19:15

cloner pisze:
07 sty 2023, 18:55
Co to to jest to z lewej
Przecież to są ziemniaki okraszone boczkiem i cebulą. Najzajebistszy dodatek do ziemniaków w zupie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 19:17

OMG. Na samą myśl gotowanych ziemniaków robi mi się słabo, a ubite ziemniaki w zupie? Prawie mi się cofnęło...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sty 2023, 19:18

To już Twój problem ;)

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 07 sty 2023, 19:19

Do barszczu zawsze wrzucam kilka sporych łyżek ugotowanych, zgniecionych ziemniaków. Najlepiej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 07 sty 2023, 19:22

Kesz pisze:
07 sty 2023, 17:14
Nawet w Polsce była młodzieżowa mistrzyni bodaj Europy jaka została przyłapana na oszustwie (Podczas mistrzostw Europy!).
Czemu Ty w kółko używasz tego jaka/jaki? W dodatku - z tego co rozumiem - zasłaniając się regułami językowymi. Przecież "jaki" odnosi się do typu czy cech rzeczy, którą się opisuje, a "który" - do konkretnej rzeczy/osoby/zjawiska.

Jaki pies cię zaatakował? - Biały pies mnie zaatakował.
Który pies cię zaatakował? - To był ten pies sąsiada, który ma kulejącą łapę.

W zacytowanym przeze mnie fragmencie wyraźnie odnosisz się do konkretnej osoby.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 07 sty 2023, 19:29

No i znowu się ktoś go czepia :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 19:34

Prawdę mówiąc, jeśli Kesz ciągle uzywa "jaki" to nie mam pojęcia, w jaki sposób :glass: on zdał maturę z polskiego ;)

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 07 sty 2023, 19:36

W zamkniętych nastrzelal

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 19:42

cloner pisze:
07 sty 2023, 19:34
Prawdę mówiąc, jeśli Kesz ciągle uzywa "jaki" to nie mam pojęcia, w jaki sposób :glass: on zdał maturę z polskiego ;)
Też kuźwa jakoś studia udało się przejść... Kurde, szok co nie?
Ale powtórzę raz jeszcze, bo widzę, że część osób chyba ominęła to co napisałem chyba nawet w głosach w tym plebiscycie, że będę w ten sposób pisał, właśnie aby takie osoby jak wy, mogły sobie nabić posta czepiając się moich wypowiedzi aby też administratorowi też dać powód do życia i w ogóle. Już wiele razy mi uświadamialiście ten błąd i dobrze o nim wiem, ale jakoś tak mam na to dzięki wam kompletnie wywalone i nawet idzie się pośmiać jak któryś raz z kolei ktoś się do tego dowala :ozob: a i jak widać ja mam okazję posta nabić sobie w licznik i wszyscy są szczęśliwi.

Dobra, czas do pracy... Ooo Cloner widzisz, nawet pracę mam, pomimo, że cały czas "jaki" piszę... Kurczę... Niesamowite to jest.
No ale już przynajmniej będąc w pracy nie będzie mnie korcić by tu pisać. Dobrej nocy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 sty 2023, 19:58

Kesz pisze:
07 sty 2023, 19:42
Już wiele razy mi uświadamialiście ten błąd i dobrze o nim wiem, ale jakoś tak mam na to dzięki wam kompletnie wywalone
Ale wiesz, że ja zwracam uwagi na błąd nie po to, żeby się pośmiać, tylko żeby druga osoba stała się lepszym człowiekiem i przestała błędy popełniać. To nie jest sztuka dla sztuki, to wszystko ma sens. Oczywiście skoro ty twierdzisz, że uczyć się nie masz zamiaru to i ja przestanę zwracać uwagi na twoje błędy. Bo poprawiam tylko osoby, u których zauważam, że chcą się rozwijać, poprawiać. No a ty masz wywalone, jak to pięknie ujałeś.

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 07 sty 2023, 20:02

Kesz pisze:
07 sty 2023, 19:42
Ale powtórzę raz jeszcze, bo widzę, że część osób chyba ominęła to co napisałem chyba nawet w głosach w tym plebiscycie, że będę w ten sposób pisał, właśnie aby takie osoby jak wy, mogły sobie nabić posta czepiając się moich wypowiedzi aby też administratorowi też dać powód do życia i w ogóle. Już wiele razy mi uświadamialiście ten błąd i dobrze o nim wiem, ale jakoś tak mam na to dzięki wam kompletnie wywalone i nawet idzie się pośmiać jak któryś raz z kolei ktoś się do tego dowala a i jak widać ja mam okazję posta nabić sobie w licznik i wszyscy są szczęśliwi
Jesteś w błędzie. Nie pamiętam, żebyśmy mieli jakąś interakcję na forum, więc widząc Twój post, z ciekawości zapytałem o powód takiego pisania. Jednak patrząc na powyższą odpowiedź, a także na szerszy kontekst Twoich wypowiedzi, podejrzewam jedną rzecz. Pamiętaj, że to tylko podejrzenie. Wydajesz się być narcystyczną osobą, która potrzebuje nadmiernej atencji ze strony innych. Sam napisałeś, że celowo zachowujesz się w określony sposób, bo inni poświęcają wtedy trochę czasu na zainteresowanie się Twoją osobą. Moje podejrzenie dodatkowo pogłębia fakt, że od kilku stron udajesz osaczonego, a wręcz udręczonego przez innych forumowiczów. Nie wiem jak inni, ale gdy ktoś źle traktuje mnie albo bliskie mi osoby, sprzeciwiam się temu, a w ostateczności ewentualnie opuszczam dane miejsce/sytuację, jeśli nie mogę zrobić nic innego. Nie uzewnętrzniam jednak swoich emocji wśród postronnych ludzi, tak jak zrobiłeś to tutaj, ponieważ nie skutkuje to rozwiązaniem problemu, za to na pewno zwraca ich uwagę. Być może - tak jak w przypadku pisania na przekór "jaki" zamiast "który", co samo w sobie też jest narcystyczne, bo zazwyczaj ludzie po prostu poprawiają się po zwróceniu im uwagi - tutaj też chodziło właśnie o atencję ze strony innych.

Poza tym, z Twoich postów bije coś w stylu "to wina innych ludzi, że mnie nie lubią". Takie jest przynajmniej moje wrażenie. Bracie, niestety tak nie jest. To trochę jak z byciem odrzucanym przez kobiety. Jak jedna da kosza, to nic się nie dzieje - każdy ma przecież własne gust i preferencje. Ale jeśli dziesięć kolejnych dziewczyn zlewa faceta, to powinien spojrzeć w lustro i zrobić coś ze sobą, bo problem leży właśnie w nim. Coś takiego zaszło właśnie tutaj. Kilku użytkowników dało Ci znać, że coś jest nie halo, a Ty uparcie stajesz okoniem.

Ze swojego doświadczenia wiem, że takie zachowanie skorelowane jest z samotnością i problemami w relacjach z innymi. Nie znam Twojego życia prywatnego, ale z forumowej działalności wynika, że dużo czasu spędzasz samemu - przed komputerem czy komiksem. Może warto się trochę otworzyć na innych, dotknąć przysłowiowej trawy? Głowa do góry, bracie. Nikt nie jest samotną wyspą, więc w życiu jest łatwiej mając innych dookoła.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 07 sty 2023, 20:31

Quercus, trochę racji masz, ale nie szukam atencji i też trochę porównanie twoje z tymi kobietami nie jest na miejscu, na tym forum jest towarzystwo wzajemnej adoracji, to nie działa tak, że każdy z osobna ma do mnie jakiś problem, tu jedna osoba ma problem a reszta mu przytakuje idąc w jego rytm, duży pies zaszczeka, to małe pieski też się odezwą chociaż nie wiedzą dlaczego. Taki Hersk pewnie nie przeczytał ani jednej linijki z dyskusji związanej z szachami a wlazł do tematu i wjechał na mnie, bo inni tak robią, on nawet nie zna kontekstu dyskusji. Ja w tym wątku odniosłem się pierw do samej tej negatywnej otoczki wokół mnie z świadomością, że wywołam do tablicy nie które osoby a do tego dołączą się Ci jacy muszą być wszędzie czyli np Cloner i Hersk. W większości dyskusja skupiła się na tych szachach a w końcu ktoś wyłapał "jaki" w moich wypowiedziach. Ty faktycznie pierwszy raz zwróciłeś na to uwagę, ale to wytykanie trwa już od roku i nawet nie chodzi o ten błąd. Na forum wiele osób robi masę błędów w swoich wypowiedziach, ale tylko w stosunku do mnie zauważyłem, że jest to wypominane, nie wiem, może po prostu jestem nadwrażliwy i tak to odbieram.

Nie jestem w żadnym wypadku narcystyczny ani tym bardziej nie szukam atencji. Gdyby tak było to bym zachowywał się jak Cloner i Hersk. To, że skomentowałem tu parę rzeczy, to efekt pewnego wywołania do tablicy przez głosy jakie się tu pojawiały. Sam plebiscyt mnie nie interesuje, co nie zgadzam się z pewnymi kwestiami jakie zostały wyolbrzymione a na pewno nieco krzywdzące.

Poza tym mam prawo jednak czuć się osaczony przynajmniej przez kilku użytkowników no i też te pieski jakie szczekają tam gdzie szczekają inne psy. Wcale jakoś specjalnie o to nie zabiegam, moje komentarze odnośnie Messiego to chyba jedyne moje takie prowokacyjne zachowanie na forum, nie przypominam sobie innego momentu. Wypowiadam się w tych swoich grach, mandze, La Liga i Realu Madryt czasem tylko odnosząc się do innych wątków. Jak już posiadać jakiś problem z osobowością, to głównie chodzi o moją nadwrażliwość na punkcie tego, że cokolwiek zrobię, to zawsze odbije się to negatywnie. Mam coś w sobie co ludzi zniechęca i nie muszę się o to starać, gram w piłkę na boisku, to nie ważne, że biegam za dwóch, strzelę kilka bramek, udzielam się w obronie, ataku, rozegraniu ale aktywność sprawia, że jestem najbardziej widoczny, zrobię coś źle i każdy to widzi, nie ważne co zrobiłeś dobrze, jedna zła rzecz nagle spowoduje, że skupi się na tobie cała krytyka i takie coś mi towarzyszy w każdym aspekcie życia, może to objaw niskiego poczucia wartości i nawet tu na forum pewne komentarze mogą być jakimś zapalnikiem do mojej reakcji.

Jest tu wiele osób jakie spamią forum, jakie też potrafią utrudniać innym funkcjonowanie na forum, osoby jakie więcej złego dostrzegają u innych a nie patrzą w ogóle na siebie. Sam staram się pisać w wielu wątkach jakie mnie interesują, ale nie zawsze mam odpowiednią wiedzę i jak ktoś mnie sprostuje, tak jak to wiele razy robił Bernabeu, tak nie mam pretensji i doceniam to, że w czymś mnie uświadomił.

Na forum na pewno obecnie mam złe relacje z DDK, Herskiem, Clonerem i może z adminem i wiem, że te osoby będą uszczypliwe a ja nie będę chował głowy w piasek i jak będzie trzeba to powiem co myślę.
Na pewno w plebiscycie nie będę w przyszłości brał udziału, bo przede wszystkim głosy w nim spowodowały, że wróciło kilka zgrzytów z przed miesięcy.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2023, 20:34 przez Kesz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 07 sty 2023, 20:34

Kto czyta te wypociny?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”