Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 sty 2023, 14:39
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2023, 14:48
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 sty 2023, 14:51
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2023, 14:55
Wiadomix, ale cóż, w takim USA nie ma w ogóle ochrony danych osobowych, każdy wszystko wie więc dla mnie co za różnica
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2023, 15:00
No ja wiem, boli mnie to tyle, że mam więcej spamu na mailu i raz na jakiś czas ktoś zadzwoni z jakąś ofertą, ale jeśli sprzedaje cos na olx i wpisuje maila i tel to i tak się na to narażam. A majac smartphona z setkami aplikacji to chyba nie specjalnie robi mi różnica czy jeszcze szpieguje mnie żabka czy orlen
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 10 sty 2023, 15:35
U mnie budżet prowadzę razem z narzeczoną i główną zasadą jest od razu po otrzymaniu wypłat przelanie kasy na odpowiednie subkonta, na których gromadzimy ją na konkretne cele. Dzięki temu wiemy ile mamy na głupoty i więcej nie wydajemy. No i od razu część też ląduje na oszczędności.
Messi(as)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sty 2023, 15:58
Ja zacząłem, tzn podjąłem jakąś tam próbę od tego roku. Nigdy specjalnie się nie przejmowałem ile wydaje, na co. Żyje chwilą
cloner
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 sty 2023, 16:05
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 sty 2023, 16:06
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 sty 2023, 16:09
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2023, 16:39
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 10 sty 2023, 16:52
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 sty 2023, 16:58
Ja to robię od dłuższego czasu. Kiedyś też robiłem, ale o wiele mniej szczegółowo.Keres pisze: ↑10 sty 2023, 16:52Ja parę lat temu prowadziłem przez 2 lata szczegółowy budżet domowy, tj. zapisywałem w Excelu każdy wpływ i każdy wydatek, co do grosza. Upierdliwe to było, ale znałem dokładną odkładaną kwotę. Zaprzestałem to, bo i tak nie wydaję durnie kasy, co mam kupić, to kupię, ale z głową. Później zapisywałem tylko moje wpływy + pod koniec miesiąca spisywałem wartość moich wszystkich oszczędności. Od tego roku tylko w grudniu spiszę stan całego portfela.
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 sty 2023, 17:04
Eyesmon
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio