Macie jakieś zwierzątka w domu? - Strona 39

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 65

Macie jakieś zwierzątka w domu?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 25 sty 2023, 16:15

futbolowa pisze:
25 sty 2023, 15:50
O matko, przeczytałam:
Spoiler:
:haha:

Znalazłem jedno idealne zdjęcie reszty ekipy:
Spoiler:

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 25 sty 2023, 16:18

Widac ze rudzielec jest alfa :D Fajne stadko, 5 to zacna liczba no i gratuluje cierpliwosci.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2023, 16:28 przez MothToAFlame, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 25 sty 2023, 16:26

MothToAFlame pisze:
25 sty 2023, 16:18
Widac ze rudzielec jest alfa Fajne stadko, 5 to zacna liczba no i gratulej cierpliwosci.
Rudzielec, czyli Mietek to dziwaczny przypadek. To jest kot, który lubi się przytulać. Przyłazi do człowieka albo innych kotów i wtula się na ile może.

Kiedyś nie sądziłem, że koty są tak społecznymi zwierzętami. Raczej miałem je za takie Garfieldy, co tylko jedzą i są wredne. Okazało się to nieprawdą. Dziś trudno byłoby mi sobie wyobrazić codzienność bez nich. Szczególnie że pracuję z domu, więc jak robię sobie krótką przerwę to na ogół idę głaskać koty :D

Okazało się też, że już rozumiem, czemu koty tak często są bohaterami memów.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 sty 2023, 16:29

futbolowa pisze:
25 sty 2023, 15:50
matko, przeczytałam:
Arki Gdynia to się w tym wątku nie spodziewałem :D

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 25 sty 2023, 16:31

Koty w szczegolnosci niektore gatunki (jak Maine Coon ) so stadne i spoleczne. Ciesze sie ze Mietek to taka przylepa, fajnie jest miec takiego kota ktory zachowuje sie w ten sposob rowniez wzgledem ludzi.
Lata temu mielismy wlasnie Maine Coon-a, Sunny ktora uwielbiala gadac z nami. Siadala na kanapie obok nas i gadala, gadala i gadala :o

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 sty 2023, 16:51

Messi(as) pisze:
25 sty 2023, 16:15
Znalazłem jedno idealne zdjęcie reszty ekipy:
CUdowne towarzycho, piękny widok!!

Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 25 sty 2023, 17:01

MothToAFlame pisze:
25 sty 2023, 16:31
Koty w szczegolnosci niektore gatunki (jak Maine Coon ) so stadne i spoleczne. Ciesze sie ze Mietek to taka przylepa, fajnie jest miec takiego kota ktory zachowuje sie w ten sposob rowniez wzgledem ludzi.
Lata temu mielismy wlasnie Maine Coon-a, Sunny ktora uwielbiala gadac z nami. Siadala na kanapie obok nas i gadala, gadala i gadala
Tzn przylepami to są wszystkie. Dwa z nich wybrały sobie narzeczoną za obiekt miłości, dwa pozostałe mnie. A Mietek kocha wszystkich po równo. Zastanawiamy się często jak to jest, że nasze koty są takie towarzyskie. U nas to 100%. A widywałem u innych ludzie takie, które tak nie mają.
Możliwe, że to ze względu na to, że spędzamy z nimi dużo czasu. Pracujemy z domu i zawsze jest ktoś, kto poświęci im uwagę. Przygarnęliśmy wszystkie w okolicy początku pandemii, więc właściwie nie znają tego, że człowiek wychodzi do pracy i nie ma go 10 godzin.

Co do Maine Coonów to chyba to ich jedna z głównych cech charakteru - przyjazność dla innych kotów i ludzi. Co do Sunny - to urocze, gdy kot czy inne zwierze ewidentnie potrzebuje kontaktu z człowiekiem.

Kiedyś wpadł do mnie gościu, który coś kupował ode mnie na OLX. Zobaczył jednego z kotów i mówi, że gigant i chyba to Maine Coon. Zabawne jest to, że jeden z kotów jest po prostu wielki z natury i waży sobie 7 kg a do jakiejkolwiek rasy pewnie mu daleko :rotfl4:

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 25 sty 2023, 17:18

Messi(as) pisze:
25 sty 2023, 17:01

Tzn przylepami to są wszystkie. Dwa z nich wybrały sobie narzeczoną za obiekt miłości, dwa pozostałe mnie. A Mietek kocha wszystkich po równo. Zastanawiamy się często jak to jest, że nasze koty są takie towarzyskie. U nas to 100%. A widywałem u innych ludzie takie, które tak nie mają.
Możliwe, że to ze względu na to, że spędzamy z nimi dużo czasu. Pracujemy z domu i zawsze jest ktoś, kto poświęci im uwagę. Przygarnęliśmy wszystkie w okolicy początku pandemii, więc właściwie nie znają tego, że człowiek wychodzi do pracy i nie ma go 10 godzin.

Co do Maine Coonów to chyba to ich jedna z głównych cech charakteru - przyjazność dla innych kotów i ludzi. Co do Sunny - to urocze, gdy kot czy inne zwierze ewidentnie potrzebuje kontaktu z człowiekiem.

Kiedyś wpadł do mnie gościu, który coś kupował ode mnie na OLX. Zobaczył jednego z kotów i mówi, że gigant i chyba to Maine Coon. Zabawne jest to, że jeden z kotów jest po prostu wielki z natury i waży sobie 7 kg a do jakiejkolwiek rasy pewnie mu daleko :rotfl4:
To takie typowo kocie, sprawiedliwy podzial :)
Odpowiedziales sam bardzo w punkt na wasze pytanie. Po prostu tworzycie "stado" wiec dlatego wasze koty sa towarzyskie no bo stado trzyma sie razem. Zwlaszcza ze wszystkie trafily do was w mniej wiecj tym samym czasie i jak sam wspomniales zawsze ktos jest z nimi.

Oj tak, choc jak kazde zywye stworzenia maja swoje charaktery. Sunny byla bardzo przyjazna do innych ludzi czy zwierzat po warunkiem ze wszystko odbywalo sie na jej terenie. Zwierzeta poza domem byla albo ignorowane kompletnie albo jak sie zbytnio zblizyly odpowiednio traktowane najezeniem ogona i pokazaniem pazurow. Inni ludzie poza domem z wyjatkiem Pani weterynarz po prostu dla niej nie istnieli.

7kg to kawal kota. Moze gdzies tam po drodze ktos z przodkow mial cos wspolnego z MC albo inna duza rasa.

Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 25 sty 2023, 17:42

MothToAFlame pisze:
25 sty 2023, 17:18
Sunny byla bardzo przyjazna do innych ludzi czy zwierzat po warunkiem ze wszystko odbywalo sie na jej terenie. Zwierzeta poza domem byla albo ignorowane kompletnie albo jak sie zbytnio zblizyly odpowiednio traktowane najezeniem ogona i pokazaniem pazurow. Inni ludzie poza domem z wyjatkiem Pani weterynarz po prostu dla niej nie istnieli.
Na swoim terenie pewnie czuję się pewniej. Podobno kotom dość dużo czasu zajmuje to, by czuć się w pełni OK w nowym środowisku.
MothToAFlame pisze:
25 sty 2023, 17:18
7kg to kawal kota. Moze gdzies tam po drodze ktos z przodkow mial cos wspolnego z MC albo inna duza rasa.
Bardzo możliwe. Weterynarz zawsze się dziwi jak to jest, że on jest tak duży, a jednocześnie nie ma nadwagi wynikającej np. z przejedzenia itd. Koksu (tak ma na imię) to kot do którego mam szczególną sympatię, bo to pierwszy, który pokazał mi, że koty mogą być naprawdę wdzięcznymi towarzyszami podczas zwykłego dnia :)

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 25 sty 2023, 18:04

Messi(as) pisze:
25 sty 2023, 17:42

Na swoim terenie pewnie czuję się pewniej. Podobno kotom dość dużo czasu zajmuje to, by czuć się w pełni OK w nowym środowisku.
Ona zawsze taka byla, mieszkala z nami przez 7 lat a wzielismy ja ze schroniska jak miala okolo 3. Po prostu dom to byl jej zamek jak w pewnym powiedzeniu. Niestety po jej odjesciu nigdy nie znalezlismy mozliwosci czasowych na posiadanie innego zwierzaka, ze wzgledu na nasze prace i ogolny tryb zycia.
Messi(as) pisze:
25 sty 2023, 17:42
Bardzo możliwe. Weterynarz zawsze się dziwi jak to jest, że on jest tak duży, a jednocześnie nie ma nadwagi wynikającej np. z przejedzenia itd. Koksu (tak ma na imię) to kot do którego mam szczególną sympatię, bo to pierwszy, który pokazał mi, że koty mogą być naprawdę wdzięcznymi towarzyszami podczas zwykłego dnia :)
Imie pasuje idealnie :) Najwazniejsze ze zdrowy i kochany, a to czy podrabiany MC czy krzyzowka ze zbikiem to nie ma zadnego znaczenia.

Awatar użytkownika
Messi(as)
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 25 sty 2023, 18:31

MothToAFlame pisze:
25 sty 2023, 18:04
Ona zawsze taka byla, mieszkala z nami przez 7 lat a wzielismy ja ze schroniska jak miala okolo 3. Po prostu dom to byl jej zamek jak w pewnym powiedzeniu. Niestety po jej odjesciu nigdy nie znalezlismy mozliwosci czasowych na posiadanie innego zwierzaka, ze wzgledu na nasze prace i ogolny tryb zycia.
Przykro mi.
Widać, że masz zdrowe podejście. Wielu ludzi bierze zwierzaka tylko po to, by ładnie wyglądał, a nie myśli o tym, że trzeba mu poświęcić czas.
MothToAFlame pisze:
25 sty 2023, 18:04
Imie pasuje idealnie Najwazniejsze ze zdrowy i kochany, a to czy podrabiany MC czy krzyzowka ze zbikiem to nie ma zadnego znaczenia.
Tak, imię trafione. Choć podczas jego nadawania nie było jeszcze widać, że z niego wyrośnie taki... Koksu :D

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 25 sty 2023, 18:47

Messi(as) pisze:
25 sty 2023, 18:31
Przykro mi.
Widać, że masz zdrowe podejście. Wielu ludzi bierze zwierzaka tylko po to, by ładnie wyglądał, a nie myśli o tym, że trzeba mu poświęcić czas.[/quote]

Dziekuje/my. Miala szczesliwe 7 lat zycia wiec dalismy jej przynajmniej tyle.

Messi(as) pisze:
Tak, imię trafione. Choć podczas jego nadawania nie było jeszcze widać, że z niego wyrośnie taki... Koksu :D
No jednak mieliscie nosa :) Dobre geny i troskliwy wlascieciele i oto jest koksu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 sty 2023, 20:32

Messi(as) pisze:
Widać, że masz zdrowe podejście. Wielu ludzi bierze zwierzaka tylko po to, by ładnie wyglądał, a nie myśli o tym, że trzeba mu poświęcić czas.
Ja, jak brałem psa to mieszkałem z dziewczyną i oboje pracowaliśmy w domu, więc myslałem "jakoś damy radę". Ogólnie miałem 2 psy w domu, ale nigdy nie byłem z nimi jakoś związany (tylko za dzieciaka), a wyjście na spacer traktowałem trochę jako karę.

Pies to wiadomo - 3-4 razy dziennie spacer, z czego pasuje jeden albo dłuższy albo aktywniejszy. Także nie ma opcji żeby wyjść na 12h z mieszkania i mieć to w dupie. No i po pół roku jak dziewczyna dostała robotę w Warszawie to powiedziałem, że nie ma opcji, żeby z nią pojechał i tak sobie żyjemy. Ale to prawda - strasznie trzeba pozmieniać czasami zwyczaje, żeby dostosować je do zwierzęcia.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 lut 2023, 22:30

Obrazek
Coco rośnie jak na drożdżach 🥰

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda