Delikatne skojarzenia z incepcją

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 kwie 2023, 12:13
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 kwie 2023, 12:15
Zawsze tak jest. Młodzież wpieprza popcorn, swoje chipsy, do tego co trzecią scenę komentują na głos. Dlatego od kilku lat chodzę może 1-2 w roku. Zero przyjemności.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 kwie 2023, 12:20
No niestety. Ja też tak często jak Ty chodzę, ale zawsze muszą się trafić takie przypadki. W kinie 9 osób, w tym cztery gadające ...
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 kwie 2023, 13:29

cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 kwie 2023, 12:36
dias
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 17 kwie 2023, 13:11
sci

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 17 kwie 2023, 13:31
Cóż, Kowalskiego i Hańczy nie przebiją... ale może odświeżą temat dla młodszego widza. Zamachowski oraz Baka to aktorzy z dobrym warsztatem, kto wie? - może coś z tego wyjdzie. Mnie bardziej zastanawia wybór Żmijewskiego na reżysera... Pachnie to wszystko trochę skokiem na sentymentalną kasę.dias pisze: ↑17 kwie 2023, 12:36Starsi forumowicze pewnie znają i słyszeli (nie wiem jak z młodszymi), że w przyszłym roku do kin trafi prequel polskiej komedii "Sami swoi". Będzie opowiadał o czasach sprzed akcji przesiedleńczej Zabużanów na tereny zachodniej Polski. Reżyserem jest Artur Żmijewski (tak, ten aktor), będzie to jego debiut w tej roli. Moje obawy budzi dobór aktorów do głównych ról. Otóż... Kazimierza Pawlaka ma zagrać Zbigniew Zamachowski, a Władysława Kargula - Mirosław Baka.
![]()
7lechus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 17 kwie 2023, 18:31
8/10 bym moze nie dal, ale tez oceniam na pluscloner pisze: ↑12 kwie 2023, 13:29Niebezpieczni Dżentelmeni [2022]
Opinie o filmie były różnorakie, jedni zachwalali, drudzy wręcz przeciwnie. Ale że dawno nie widziałem ciekawej polskiej komedii to zaryzykowałem i się jednak nie zawiodłem. Ciekawa intryga, tematyka która jest mi raczej dość bliska, czyli gruby melanż, gdzie człowiek rano się budzi i za [ch**] nie wie, co robił nocąPewnie też stąd humor mi podpasował. Obsada jest naprawdę solidna, Kot, Seweryn, Dorociński, Mecwaldowski, Koman. Tylko oglądać i się śmiać
![]()
Ode mnie solidne 8/10. Film dostępny w player.pl
moody
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 19 kwie 2023, 18:48
Jestem sceptycznie do tego nastawiony.
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 kwie 2023, 18:59
moody

PietroBosman
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited