Filmy - Strona 539

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 05 kwie 2023, 15:12

Eyesmon pisze:
04 kwie 2023, 23:28
I jeszcze jeden - Rodriguez wraca do poważnego kina, Affleck zawsze na propsie, może być ciekawie

Delikatne skojarzenia z incepcją :)

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2807
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 kwie 2023, 12:13

Wczoraj spontanicznie poszłam do kina na film "Air". Nie znałam tej historii Nike i Jordana. Muszę przyznać, że film dobry. Historia podpisania umowy firmy Nike z Michałem Jordanem bardzo dobrze i konkretnie opisana. No i Ben Affleck i Matt Damon w rolach głównych :love: - trochę starsi, trochę ciężsi ale nadal bardzo dobrzy :) Polecam.

Jedyne co mnie irytowało to gadający ludzie, a raczej nastolatkowi. No ja nie wiem po co niektórzy chodzą do kina??? Nie chodzę jakoś często, ale co jestem w kinie to muszą się takie osoby trafić ..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8776
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 kwie 2023, 12:15

Ilka pisze:
12 kwie 2023, 12:13
Jedyne co mnie irytowało to gadający ludzie, a raczej nastolatkowi. No ja nie wiem po co niektórzy chodzą do kina??? Nie chodzę jakoś często, ale co jestem w kinie to muszą się takie osoby trafić ..
Zawsze tak jest. Młodzież wpieprza popcorn, swoje chipsy, do tego co trzecią scenę komentują na głos. Dlatego od kilku lat chodzę może 1-2 w roku. Zero przyjemności.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2807
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 kwie 2023, 12:20

cloner pisze:
12 kwie 2023, 12:15
Ilka pisze:
12 kwie 2023, 12:13
Zawsze tak jest. Młodzież wpieprza popcorn, swoje chipsy, do tego co trzecią scenę komentują na głos. Dlatego od kilku lat chodzę może 1-2 w roku. Zero przyjemności.
No niestety. Ja też tak często jak Ty chodzę, ale zawsze muszą się trafić takie przypadki. W kinie 9 osób, w tym cztery gadające ... :-? Jak nie gadają, to telefonami świecą, no bo przecież nie wytrzymają dwóch godzin bez informacji co u znajomych na insta słychać ..

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8776
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 kwie 2023, 13:29

Niebezpieczni Dżentelmeni [2022]

Obrazek

Opinie o filmie były różnorakie, jedni zachwalali, drudzy wręcz przeciwnie. Ale że dawno nie widziałem ciekawej polskiej komedii to zaryzykowałem i się jednak nie zawiodłem. Ciekawa intryga, tematyka która jest mi raczej dość bliska, czyli gruby melanż, gdzie człowiek rano się budzi i za [ch**] nie wie, co robił nocą :rotfl: Pewnie też stąd humor mi podpasował. Obsada jest naprawdę solidna, Kot, Seweryn, Dorociński, Mecwaldowski, Koman. Tylko oglądać i się śmiać :mrgreen:

Ode mnie solidne 8/10. Film dostępny w player.pl

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1364

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 kwie 2023, 12:36

Starsi forumowicze pewnie znają i słyszeli (nie wiem jak z młodszymi), że w przyszłym roku do kin trafi prequel polskiej komedii "Sami swoi". Będzie opowiadał o czasach sprzed akcji przesiedleńczej Zabużanów na tereny zachodniej Polski. Reżyserem jest Artur Żmijewski (tak, ten aktor), będzie to jego debiut w tej roli. Moje obawy budzi dobór aktorów do głównych ról. Otóż... Kazimierza Pawlaka ma zagrać Zbigniew Zamachowski, a Władysława Kargula - Mirosław Baka.

:shock:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4439
Kibicuję: AC Milan

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 kwie 2023, 13:06

Coś czuję powtórkę z rozrywki jaka był odświeżany Kogel Mogel... :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 17 kwie 2023, 13:11

Do samych swoich podchodziłem kilka razy. Nie mogę przejść tego filmu. Może spróbuje jeszcze raz jak będę miał 70 lat

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2634
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 17 kwie 2023, 13:31

dias pisze:
17 kwie 2023, 12:36
Starsi forumowicze pewnie znają i słyszeli (nie wiem jak z młodszymi), że w przyszłym roku do kin trafi prequel polskiej komedii "Sami swoi". Będzie opowiadał o czasach sprzed akcji przesiedleńczej Zabużanów na tereny zachodniej Polski. Reżyserem jest Artur Żmijewski (tak, ten aktor), będzie to jego debiut w tej roli. Moje obawy budzi dobór aktorów do głównych ról. Otóż... Kazimierza Pawlaka ma zagrać Zbigniew Zamachowski, a Władysława Kargula - Mirosław Baka.

Cóż, Kowalskiego i Hańczy nie przebiją... ale może odświeżą temat dla młodszego widza. Zamachowski oraz Baka to aktorzy z dobrym warsztatem, kto wie? - może coś z tego wyjdzie. Mnie bardziej zastanawia wybór Żmijewskiego na reżysera... Pachnie to wszystko trochę skokiem na sentymentalną kasę.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2417

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 17 kwie 2023, 18:31

cloner pisze:
12 kwie 2023, 13:29
Niebezpieczni Dżentelmeni [2022]

Obrazek

Opinie o filmie były różnorakie, jedni zachwalali, drudzy wręcz przeciwnie. Ale że dawno nie widziałem ciekawej polskiej komedii to zaryzykowałem i się jednak nie zawiodłem. Ciekawa intryga, tematyka która jest mi raczej dość bliska, czyli gruby melanż, gdzie człowiek rano się budzi i za [ch**] nie wie, co robił nocą :rotfl: Pewnie też stąd humor mi podpasował. Obsada jest naprawdę solidna, Kot, Seweryn, Dorociński, Mecwaldowski, Koman. Tylko oglądać i się śmiać :mrgreen:

Ode mnie solidne 8/10. Film dostępny w player.pl
8/10 bym moze nie dal, ale tez oceniam na plus

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4439
Kibicuję: AC Milan

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 kwie 2023, 14:29

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1019

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 19 kwie 2023, 18:48

dias pisze:
17 kwie 2023, 12:36
Reżyserem jest Artur Żmijewski (tak, ten aktor), będzie to jego debiut w tej roli. Moje obawy budzi dobór aktorów do głównych ról. Otóż... Kazimierza Pawlaka ma zagrać Zbigniew Zamachowski, a Władysława Kargula - Mirosław Baka.

Jestem sceptycznie do tego nastawiony.
Do kogo kierowana będzie ta komedia?Do dziadków, którzy nie lubią zmian(Baka i Zamachowski?!) Czy do młodych dla których cala ta historia to zamierzchłe czasy?
Tamta komedia miała swój czas i była dla tamtej widowni. Tamci widzowie wiedzieli co to tak naprawdę są "ziemie odzyskane" i czym były Kresy.
Po co to ruszać?
Przecież połowa (o ile nie więcej)na sali kinowej nie będzie wiedziała o co chodziło z 3 x NIE , które wymalował Pawlak na ścianie...
Grubo.
Czekam na kolejne takie "fajerwerki".

Czy doczekamy prequela "Jak rozpętałem II wojnę światową" z Tomaszem Karolakiem w roli głównej?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2417

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 kwie 2023, 18:59

Pisalem tu ostatnio o wysypie remakow, sequeli, spinoffow itd. Filmowcom ewidentnie skonczyly sie pomysly :P

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1019

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 19 kwie 2023, 19:05

moody pisze:
19 kwie 2023, 18:59
Pisalem tu ostatnio o wysypie remakow, sequeli, spinoffow itd. Filmowcom ewidentnie skonczyly sie pomysly :P
Ale skoro za reżyserię bierze się Żmijewski... to znaczy, że żaden szanujący (?) się polski reżyser nie miał zamiaru brudzić sobie w CV.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2174

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 19 kwie 2023, 19:07

Eyesmon pisze:
19 kwie 2023, 14:29
Ale beka
Spójrz na to z pozytywnej strony. Być może właśnie wytwórnie się uczą, że jeśli jedynym pomysłem na film jest diversity to nie ma sensu robic z tego czegoś kinowego, producja kilkunastominutowa wtopi mniej pieniedzy ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”