Messi vs Robinho - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lut 2006, 13:21

Martin Pellegrino pisze:A w arsenalu te 16-sto latki też od 16 lat grają w piłkę?

No dobra skoro wszyscy widzą tych szesnastolatków to proszę o przykłady (pomijając Wolcotta który nie gra w pierwszym składzie- przynajmniej narazie :wink: ) :?: :?

Martin Pellegrino pisze:Tak jak dzieje się to z Robinho w tym momencie?

Z Robinho jest wręcz przeciwnie. Dopiero teraz zaczyna się rozgrywać w Realu i IMHO dopiero pokaże na co go tak naprawdę stać.

Martin Pellegrino pisze: Cisse - Liverpool, Woodgate - Real, Ronaldo - Inter, Hleb - Arsenal

To chyba jednak nie najlepsze przykłady- wszyscy po zmianie otoczenia doznawali kontuzji po których raczej się rozwinąć nie mogli :roll:

yazid^ pisze:Sorry, ale ja tej tendencji nie widzę

A co do tej tendencji- to jest ona już raczej bardzo powszechna w europejskich klubach. Zauważ że teraźniejsze transfery praktycznie tylko polegają na sprowadzaniu młodych, utalentowanych graczy, którzy po odpowiednim treningu stają się jednymi z najlepszych.

POZDRO :D

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 11 lut 2006, 13:23

Tak, ale najlepszymi stają się dopiero po jakimś czasie, nie z miejsca. Powtarzam - tendencja sprowadzania bardzo młodych, 16/17/18-letnich zawodników jest już znana od dawna, tyle, że teraz nabrała ona nowego, medialnego wymiaru i jest bardziej nagłaśniana, bo coraz częściej słyszymy o następcach Maradony/Pele/Rasiaka :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lut 2006, 13:35

RóżA pisze:No dobra skoro wszyscy widzą tych szesnastolatków to proszę o przykłady (pomijając Wolcotta który nie gra w pierwszym składzie- przynajmniej narazie )

Generalnie chodzi o ostatnie transfery Wngera. Oprócz Adebayora Francuz sprowadził do The Gunners samą młodzież.

RóżA pisze:Z Robinho jest wręcz przeciwnie. Dopiero teraz zaczyna się rozgrywać w Realu i IMHO dopiero pokaże na co go tak naprawdę stać.

To dlaczego był wokół niego taki szum przed przyjściem. Mi się wydawało, że Real go sprowadził bo jest już tak dobry, że nawet Adriano może ze składu Canarinhos na Mundialu wygryźć.

RóżA pisze:Martin Pellegrino napisał:
Cisse - Liverpool, Woodgate - Real, Ronaldo - Inter, Hleb - Arsenal

To chyba jednak nie najlepsze przykłady- wszyscy po zmianie otoczenia doznawali kontuzji po których raczej się rozwinąć nie mogli

No dobra, ale teraz już są zdrowi i co? Nie grają tego samego co przed transferem.
yazid^ pisze:Tak, ale najlepszymi stają się dopiero po jakimś czasie, nie z miejsca. Powtarzam - tendencja sprowadzania bardzo młodych, 16-letnich zawodników jest już znana od dawna, tyle, że teraz nabrała ona nowego, medialnego wymiaru i jest bardziej nagłaśniana, bo coraz częściej słyszymy o następcach Maradony/Pele/Rasiaka

Jeśli chodzi o tego ostatniego to chyba nawet ja bym byl od niego lepszy (bądź co bądź najlepszy strezlec w podstawówce :P). O tym właśnie mówiłem. Myślisz, że Inter chce sprowadzić Aguerro żeby z marszu Verona zastąpił? Nie. Chodzi o to żeby pograł w Italii trochę. Być może na wypożyczeniach, ogrywał się z włoskim stylem. Podobnie było z Adriano. Przyszedł w wieku 17 lat. Pograł w Fiorentinie, Parmie, zaaklimatyzował się we Włoszech i teraz widać tego efekty.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lut 2006, 13:43

Martin Pellegrino pisze:Generalnie chodzi o ostatnie transfery Wngera. Oprócz Adebayora Francuz sprowadził do The Gunners samą młodzież.

To skoro nie ma żadnych szesnastolatków to po co tak piszesz :? :?: Najpierw pomyśl- to nie boli.

Martin Pellegrino pisze:No dobra, ale teraz już są zdrowi i co? Nie grają tego samego co przed transferem.

Nie sądzisz że taka kontuzja możeich wybić z rytmu :?: Pół roczna a nawet roczna przerwa (chodzi mi o przerwę w grze- nie między zębami :P ) może jednak trochę pokrzyżować ich plany. Pozostaje Hleb. On miał miesięczną kontuzję i od razu pojawiły się plotki o transferze. Ale on dopiero wraca do siebie. Jeszcze powróci do dawnej formy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 11 lut 2006, 13:54

RóżA pisze:Najpierw pomyśl- to nie boli.
No mnie na pewno :D A piszę 16-sto latki bo troszkę bardziej inteligentni rozumieją, że chodzi o bardzo młodych piłkarzy, których ostatnio u Kanonierów pojawiło się całkiem sporo.
RóżA pisze:Nie sądzisz że taka kontuzja możeich wybić z rytmu
Owszem, może ich to wybić z rytmu. Ale mówisz dokładnie o tych piłkarzach, których wymieniłem. A piłkarzy świetnych w jednym klubie, a nietrafionych w innym jest cała masa. Nie będę teraz Ci wymieniał ich po kolei bo znowu znajdziesz jakąś wymówkę i dyskusja zejdzie na inny temat (przypominam, że wyszliśmy od tego, że kluby coraz częściej sięgają po młodzież), więc ich nazwiska dopowiedz sobie sam. Na pewno jakiś zansz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lut 2006, 14:01

Martin Pellegrino pisze:A piszę 16-sto latki bo troszkę bardziej inteligentni rozumieją, że chodzi o bardzo młodych piłkarzy, których ostatnio u Kanonierów pojawiło się całkiem sporo.

Jak już wcześniej napisałem- wymień mi jakichś 16-sto latków :? Jest mała róznica pomiędzy "młodszymi piłkarzami" a szesnastolatkami. Podobnie mogę napisać że w Interze grają same dziadki a będę miał na myśli 30 latków.

Martin Pellegrino pisze:Owszem, może ich to wybić z rytmu. Ale mówisz dokładnie o tych piłkarzach, których wymieniłem.

Mogłeś wymienić innych :wink:

Martin Pellegrino pisze:A piłkarzy świetnych w jednym klubie, a nietrafionych w innym jest cała masa.

Tutaj się zgodzę. Najbiliższy przykład (który z resztą niedawno poruszałem :roll: ) Becks. W ManU grał bardzo dobrze, pasował do tamtego stylu, a w Realu- mirnota. Ale mimo to nie zmienie zdania że jest to jeden z najlepszych na śiecie piłkarzy :wink:

Awatar użytkownika
Teo Master
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Teo Master » 17 maja 2006, 22:21

Wolę Robinho:) Lepsza kiwka ale jest taki chudy i mały więc może być zmiażdżony przez Gigantów:)

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 18 maja 2006, 14:22

Teo Master pisze:Lepsza kiwka
Tu bym się spierał ....:roll:
Robinho naprawdę czarował dobrze jak grał w Brazylii ale w Hiszpani i na arenie międzynarodowej jakoś bardziej skupia się na grze zespołowej 8) Młody Brazylijczyk dobrze się kiwa na reklamch :P Messi w tym sezonie nie raz pokazał że jest dobrym technikiem i pokazywał różne efektowne kombinacje w czasie meczu..

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 maja 2006, 14:30

Dombroś pisze:Robinho naprawdę czarował dobrze jak grał w Brazylii
Widziales chociaz jeden jego mecz w Brazylii :> ?

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 18 maja 2006, 14:31

bagg pisze:Widziales chociaz jeden jego mecz w Brazylii ?
Jakbym nie widział to bym się nei udzielał :lol:
A jeszcze zawsze jakby co to zostaje EuroSport i kompilacje :lol:

Awatar użytkownika
Xiuhcoatl
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xiuhcoatl » 18 maja 2006, 14:53

To na EuroSporcie leciała liga Brazylijska?

Co do kompilacji - widziałem kiedyś ową ze Świerczewskim i po obejrzeniu kupiłbym go do Realu. Wniosek? Kompilacje = gówno.

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 18 maja 2006, 17:20

Xiuhcoatl pisze:To na EuroSporcie leciała liga Brazylijska?
W informacjach zawsze na Eurosporcie lecą 3 minutowe skróty z boisk brazylijskich ;)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 maja 2006, 18:37

Dombroś pisze:A jeszcze zawsze jakby co to zostaje EuroSport i kompilacje
Kompilacje pokazuja najczesciej tylko te dobre zagrania. Skad wiesz, ze czesciej nie dawal dupy?nie widzialem jego zadnego meczu w Brazylii ale jesli mi powiesz, ze byl zajebisty bo czesto widziales mecze to Ci uwierze.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 22 maja 2006, 17:08

Berik pisze:Kompilacje pokazuja najczesciej tylko te dobre zagrania. Skad wiesz, ze czesciej nie dawal dupy?nie widzialem jego zadnego meczu w Brazylii ale jesli mi powiesz, ze byl zajebisty bo czesto widziales mecze to Ci uwierze.
ja widziałem mecze Bazylii z Robinho i grał dobrze :lol: chyba nawet lepiej niz Czołg Adriano. Ale wple Messiego bo jest bardziej kreatywny.
Zwody lepsze ma Robingo i kiwke ogólnie Messi raczej mija na szybkość

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 23 maja 2006, 10:41

Ten temat jest tak żałosny jak to tylko możliwe :roll: Proponuję jego twórcy założyć osobne typu: Guti vs Xavi, albo Raul vs Eto'o...
Powodzenia

Btw patrząc na założyciela już się niczemu nie dziwię :?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”