LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lut 2006, 11:13

Mecz już dziś i pewne jest, że wzbudzi bardzo wiele emocji. Nie ma sensu wypowiadać się o tym samym zdarzeniu w obu tematach klubowych. Wszystkie komentarze i wypowiedzi odnośnie tego spotkania proszę pisać w tym temacie.

Ogólnie rzecz biorąc bardzo dużo zostało już o meczu napisane. Obie drużyny wyjdą na boisko nieco osłabione. W Barcelonie zabraknie Xaviego i Giuly'ego natomiast Chelsea zagra bez Essiena i Gallasa. Reszta zawodników jest do dyspozycji obu trenerów.

Arbitrem głównym będzie Terje Hauge. Jest to o tyle ważna informacja, że ubiegłoroczna rywalizacji zostanie zapamiętana bardzo negatywnie w związku z przymusowym zakończeniem kariery przez Andersa Friska oraz błędem Colliny w meczu rewanżowym, który pozwolił The Blues na zdobycie czwartej bramki.

W tym poście wyjątkowo nie wypowiadam się z perspektywy kibica Barcelony lecz fana piłki nożnej na najwyższym poziomie. Wierzę, że spotkanie spełni oczekiwania kibiców. Obie drużyny są obecnie chyba najsilniejsze w Europie co powinno zapewnić nam wielkie emocje. Przynajmniej takie z roku ubiegłym.

Typuję bramkowy remis :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2006, 12:06

Niggaz pisze:Typuję bramkowy remis
ja wczoraj tak typowałem i mnie mile zaskoczyli, patrze realnie - Chelsea przegra spotkanie :wink:

Przed rokiem wiele osób sie obawiało przed meczem z Chelsea, że widowisko może byc mało ciekawe, gdyż Chelsea wygrywała mecze poi 1:0 dobrze grając w obronie, preferując styl defensywny, stosując jedno podanie do Drogby. Obawiano się, że Barca nie będzie w stanie rozwinąc skrzydeł i w związku z tym mecz bedzie nudny.
Na szczęscie Chelsea strzeliła szybko 3 gole :shock: i barca musiała się rzucić na nich, mieliśmy kapitalny mec, obie drużyny zaprezentowały futbol na TAK jakby w szatni mieli Jurka Anioła :lol:
Mam nadzieję i głęboko wierzę w to, ze dzisiejsze spotkanie będzie obfitowało w niemniej goli [w pierwszym meczu było chyba 4:2, ale moge się mylić]

W ekipie Chelsea zabraknie Essiena, który jest zawieszony za atak na Dietmana Hammana, ale to chyba nie jest wielkei osłabienie - przecież mają C. Makelele, który jest wartościowym zmiennikiem i na Barcę zmobilizuje się na 100 kilka %
Sprawa z nieobecnością Gallasa tez nie powinna doprowadizć Mourinho do specjalnego bólu głowy, mają 4 obrońców na wysokim poziomie: Terry, Carvalho, Ferreira, del Horno
W drużynie Barcelony brakuje zawodników ze środka pola.
Xavi - wiadomo, ciężko go zastąpić, tymbardziej że przecież MvB ostatnio nie zachwyca swoją grą, ale Barca ma kłopoty bogactwa jesli chodzi o formację pomocy - i dadzą sobie radę.
Barca bedzie chciała się zrewanzować za porażkę sprzed roku, Ronnie już nawet zapowiada zemste :lol: zapowiada, że kluczem do pokonanie Chelsea będzie gra piłką przez cały czas. Szybkie podania, wymiana piłek pierwszego uderzenia, co przeciez Barca potrafi.
Chelsea jest aktualnie w trochę gorszej formie, wiec istnieje obawa, ze będą grać "antyfutbol" wybijając Barce z uderzenia, le jak chce się wygrywac - trzeba sobie radzić z takim przeciwnikiem.
Podobno murawa nie jestdobrze przygotowana na Stamford Bridge :?
no ale to nie jest wytłumaczenie - przeciez obie ekipy będą miały równe warunki.
Stawiam na wygrną Barcy :mike:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Chelsea Londyn - FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lut 2006, 12:13

Niggaz pisze:

W tym poście wyjątkowo nie wypowiadam się z perspektywy kibica Barcelony lecz fana piłki nożnej na najwyższym poziomie.
Skromny jestes :P

Mecz bedzie bardzo ciezki. Nie ma co sie sugerowac postawa obu druzyn w lidze bo na taki mecz mobilizacja jest zupelnia inna. Licze na piekne widowisko ktoremu nawet nie przeszkodzi fatalny stan murawy.
Dobrym wynikiem dla nas bedzie tak jak obstawia Niggaz bramkowy remis ale cos mi sie zdaje ze tem mecz bedzie rozstrzygniety. Tu mam nadzieje ze na nasza korzysc, choc minimalna bramkowa przegrana nie zamknie nam drogi do dalszej gry. Wazne aby strzelic bramke bo w to ze zagramy na zero nie wierze :wink:

Visca el Barça y Viscal Catalunya!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2006, 12:18

Bienias pisze:Nie ma co sie sugerowac postawa obu druzyn w lidze bo na taki mecz mobilizacja jest zupelnia inna.
o czym świadczy chociażby wczorajszy mecz, pomiędzy świetnie grającym ostatnio w lidze Realem i słabo spisującym się w anglii - Arsenalem.
Wiadomo, że mobilizacja na LM jest maksymalna - tu nie gra się tylko o pieniądze, wiadomo - prestiż.
Walka bedzie na całego. Myślę, ze Eto'o dziś coś ustrzeli :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lut 2006, 12:21

Bienias pisze:Skromny jestes
To była ściema! Dosyć tego :lol:

Bramkowy remis to moje minimalne oczekiwania. Ewentualna porażka postawi nas w trudnej sytuacji. W ubiegłym sezonie przegraliśmy naprawdę minimalnie. Trzeba o tym pamiętać. Zabrakło bardzo niewiele. W tym roku jesteśmy silniejszą drużyną niż poprzednio. Poprawiliśmy kilka elementów. Kluczowa będzie gra w obronie. Pełna koncentracja jest niezbędna. Jeżeli nie popełnimy błędów to możemy ten mecz wygrać.

Bienias, jeżeli nie stracimy bramki dziś to stawiasz mi browar na GD w Wawie :lol: :P :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lut 2006, 12:22

fieldy- wlasnie ten prestiz tak mobilizuje. Zarowna Barca jak i Chelsea sa glodne sukcesow na arenie miedzynarodowej bo wlasne podworka maja juz zdobyte i opanowane :wink: A pieniadze swoja droga idla tych klubow sa raczej drugorzedne...

Niggaz pisze: Bienias, jeżeli nie stracimy bramki dziś to stawiasz mi browar na GD w Wawie :lol: :P :wink:
Jezeli Valdes nie pusci bramki to z przyjemnoscia postawie ci browka :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 22 lut 2006, 12:31

Ja mysle ze Chelsea wygra 1:0. Snilo mi sie to dzisiaj :P Tak na serio to sa dwie najlepsze obecnie druzyny w Europie, wiec¡ napewno nie zabraknie emocji. Stawiam na zwycieztwo Chelsea w pierwszym meczu z zwycieztwo Barcy w drogim meczu. Kto przejdzie, nie wiem, ale wydaje mi sie ze zwyciezca zdobedzie w tym sezonie Champions Ligue.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2006, 12:56

snake pisze:Ja mysle ze Chelsea wygra 1:0. Snilo mi sie to dzisiaj
to tez jest możliwe, bo forma Valdesa w 2 ostatnich meczach pozostawia wiele do życzenia. To chyba po jego błędach Barca traciła gole. Oczywiście Jak Barca wygrała 5:1 - to nikt specjalnie nad tym nie płakał, ale Chelsea ciężko bedzie strzelić 5 goli i forma bramkarza może byc tutaj decydująca.
Ale Ronnie, Eto'o czy Messi zapewne znajda sposób na pokonanie Cecha, któremu tez zdarzają się błedy :D

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 22 lut 2006, 13:21

Jakoś specjalnie nie wierzę, aby skończyło się na 0:0, bramki na pewno padną. Jeżeli obrona Barcelony nie popełni jakiegoś rażącego błędu to raczej gola nie powinni stracić, chyba, że po stałych fragmentach gry. W sumie wiele zależy od tego jak zagra Barca, bo Chelsea wiadomo, że defensywnie, a taki futbol w wykonaniu Barcelony jest...niemożliwy :] Wydaje mi się, że po nauczce w tamtym roku piłkarze z Katalonii będą bardziej uważać na kontry Chelsea, bo te londyńczycy mają zabójcze. Sądzę, że kluczem do pokonania 'The Blues' będzie ograniczenie strat w środku pola, bo to właśnie po nich mogą pójść wspomniane kontry.

Ciekawe czy Mourinho postawi w obronie na Carvalho, który ostatnio prezentuje się fatalnie? Portugalczyk nie błyszczy formą, ale jak znam życie i Mourinho to on wybiegnie w podstawowej "11" :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lut 2006, 13:29

fieldy pisze:to tez jest możliwe, bo forma Valdesa w 2 ostatnich meczach pozostawia wiele do życzenia. To chyba po jego błędach Barca traciła gole. Oczywiście Jak Barca wygrała 5:1 - to nikt specjalnie nad tym nie płakał, ale Chelsea ciężko bedzie strzelić 5 goli i forma bramkarza może byc tutaj decydująca.
Akurat o Valdesa nie trzeba sie martwić specjalnie :roll: Wszyscy dobrze wiemy co zrobił w meczu z Valencią, ale bronił też setki. Z Betisem źle ustawił mur, ale to była kwestia rozluźnienia raczej bo już prowadziliśmy wysoko. Z Chelsea powinien zagrać na max. koncentracji cały czas. Z Betisem zresztą też bronił setki. W sytuacjach sam na sam VV jest jednym z absolutnie najlepszych bramkarzy świata. Jego błędy wynikają z psychiki. Do tego spotkania na pewno nie podejdzie lekceważąco.

Najbardziej obawiam się szybkich rajdów Robbena i stałych fragmentów. No i jeszcze Crespo jest nieobliczalna dość. Może strzelic gola z niczego.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lut 2006, 14:17

Niggaz pisze:Akurat o Valdesa nie trzeba sie martwić specjalnie
Też tak myśle, Barcelona i jej kibice powinni przedewszystkim bać się Chelsea :P Co do Valdesa to jego ostatnie wpadki raczej nie były winą koncentracji. Jak dziś zagra :?: Przekonamy się o 20.45

Co do wyniku to ciężko go wytypować, ale jeżeli Chelsea chce sie liczyć w walce o awans, a chce napewno to dziś musi wygrać a w najgorszym wypadku zremisować.

Mecz może dziś być naprwde piękny jak i brzydki, wszystko zależy od tego jak Jose ustawi Chelsea, jeżeli postawi w 100% na założenia taktyczne to mecz będzie nudny bo Barca napewno dzis nie narzuci swojego stylu gry. Ale jeżeli obie drużyny pójda na otwartą piłke to szykuje się ogromne widowisko :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lut 2006, 14:20

Łukasz[ACM] pisze:Ale jeżeli obie drużyny pójda na otwartą piłke to szykuje się ogromne widowisko
To można już na wstępie wykluczyć. Barca na pewno nie pójdzie na otwartą piłkę. Chelsea to samo zresztą. Samobójstwo to by było.
Łukasz[ACM] pisze:Barca napewno dzis nie narzuci swojego stylu gry.
No nie wiem. Zależy jak na to patrzeć. Jeżeli Chelsea będzie chciała grać bardzo defensywnie i tylko kontrować (w co jednak wątpię) a Barca będzie starała się prowadzić grę to może to wyglądać jakby Barca narzuciła swój styl. Oba style gry w takim wypadku będą się jakby zazębiały.
Łukasz[ACM] pisze:Co do Valdesa to jego ostatnie wpadki raczej nie były winą koncentracji.
Nie koncentracji? A czego w takim razie :>

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 22 lut 2006, 14:27

Gdzie kibice Chelsea :shock: :wink:

Ciekawi mnie jak zagra Chelsea, czy będa liczyć na kontre czy raczej na otwartą gra...zobaczymy co wykombinuje Murinho. Niespodziewal bym sie tu fajerwerków z jego strony, zapewne wystawi jednego napadziora...Zagęści środek...

Zobaczymy jak poradzi sobie Blaugrańska obrona bo to po VV najslabszy punkt, tzn nie zupełnie Puyol światowa klasa, ale inni odstaja troche, moze znowu obejrzymy jak świetnie Joe Cole wkreca w ziemei GiO :wink: . Trudno wytypować zwycięsce, ale druzyna która wygra ten dwumecz powinna wygrać LM.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 lut 2006, 14:29

Toudinho pisze:Blaugrańska obrona bo to po VV najslabszy punkt, tzn nie zupełnie Puyol światowa klasa, ale inni odstaja troche
Marquez też jest bardzo dobry. Edmil pewnie zagra w pomocy, ale będzie działał raczej w destrukcji.
Toudinho pisze:moze znowu obejrzymy jak świetnie Joe Cole wkreca w ziemei GiO
Kibice Barcy liczą, że Ryjek wystawi Sylvinho a nie Gio :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 22 lut 2006, 14:34

Bez powstrzymania Robbena ofensywa Chelsea będzie czuć się bezkarna i tutaj jest największa bolączka Rijkarda.W sumie w Barcelonie to zadanie będzie spoczywało na Sylvinho ( czy tam Gio ), a z tym mogą być problemy.Póki co Chelsea jest jedyną drużyną, która może powstrzymać Barceloną, i odwrotnie.Dziś padnie bramka na pewno dla Chelsea i możliwe, że dla Barcy.Katalończycy chcą zagrać swoją piłkę, czuć się jak u siebie, cały czas być w ich posiadaniu, ale pamiętajmy, że rok temu na Camp Nou, taka właśnie taktyka, przyniosła tylko szczęśliwy sukces, bo Mourinho potrafi w miarę wydarzeń przejść z ofensywy do głębokiej defensywy.Każda bramka dla Barcy jest na wagę złota i Mourinho o tym wie, więc lepiej ważne 1:0 niż forsowanie się na 2:0 i potem przypadkowa kontra i 1:1 :/.Nie łudźmy się, o poziom tego meczu, bo tutaj póki co chodzi o wynik, a dopiero za dwa tygodnie o awans, więc mogą być jeszcze szachy.Obym się częściowo mylił, niech gra będzie piękna, a wynik sprawiedliwy :wink:.Nic więcej.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”