LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006 - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
lysy852
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lysy852 » 22 lut 2006, 16:19

Ja bym dzisiaj postawil na REMIS chociaz ide za BARCĄ. Dlatego ze w chelsea brakuje Galasa ktory leczy kontuzje. Ale za 2 tyg BARCA wygra na 100%

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 lut 2006, 16:26

Niggaz pisze:Obie drużyny są obecnie chyba najsilniejsze w Europie co powinno zapewnić nam wielkie emocje

Uchi_ pisze:Póki co Chelsea jest jedyną drużyną, która może powstrzymać Barceloną, i odwrotnie.

Nie przesadzajmy :?

snake pisze:Tak na serio to sa dwie najlepsze obecnie druzyny w Europie,

I znowu.

Na miejscu Barcy martwiłbym się o skrzydła. Bo o ile taki Deco Lamparda zatrzymać może...to czy Oleguer czy Sylvinho dadzą radę z bardzo szybkimi Cole'm i Robbenem.

Nie ma Xavi'ego, ale Barca nawet bez niego pokazuje świetny futbol. W tym meczu jestem bezstronny, liczę na świetne widowisko po prostu. Jedne z najlepszych ekip na świecie grają, więc nie powinno być o dobry mecz trudno. Mourinho to jednak Mourinho i możliwe, że na Barcelone przygotuje coś specjalnego. Brak Essien'a nie powinien być odczuwalny jeśli zagra Makelele. Gallas ma forme ostatnio, ale na jego brak tez nie ma co narzekać.[/url]

fuss22
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 22 lut 2006, 16:33

HB pisze:jak rijkaard nie zlami bedzie dobrze, jak zlami bedzie ... wszyscy wiemy jak.
trenerem jest kiepskim i nikt mnie nie przekona, ze tak nie jest. pokazal to nie tak dawno w meczach z valencja i atletico. jest lama i tyle. oby w tym meczu to sie zbytnio nie uwidocznilo. mam nadzieje, ze jest choc troche elastyczny i zrozumie, ze gra na max ofensywna na wyjezdzie z najlepsza angielska druzyna na kiepskim boisku to zly pomysl. nadzieja matka glupich, wiem...
no nie wiem czy jest takim słabym trenerem. zauważ że wszystkei gwiazdy barcelony jak ronaldnho czy eto nieprzerwanie sa w swietnej formie. nie maja zadnych skoków czy slabych okresów. oprocz tego nie trapią ich poważne kontuzje a to równiez jest sprawa odpowiedniego treningu. rzeczywiście niektóre decyzje personalne rijkaarda sa troche dziwne (jak uparte wystawianie w pierwszym skladzie oelguera czy notoryczne pomijanie i nie dawanie szansy maxiemu lopezowi). pczywiście to jego niewątpliwe wady. rijkaard uprzedza sie do niektorych pilkarzy a niektorych faworyzuje. z taktyka tez jest róznie. ale bronia go wyniki a to chyab najwazniejsze. poza tym nie ma tak jak trenerzy chelsea czy realu milionow euro na transfery. mimo ze rijkaard jest słabym strategiem to jednak jest bardzo dobrym trenerem

Awatar użytkownika
luki99
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luki99 » 22 lut 2006, 16:40

bagg pisze:
Niggaz pisze:Obie drużyny są obecnie chyba najsilniejsze w Europie co powinno zapewnić nam wielkie emocje

Uchi_ pisze:Póki co Chelsea jest jedyną drużyną, która może powstrzymać Barceloną, i odwrotnie.

Nie przesadzajmy :?

HaHaHaHa.. To chyba wystarczy za komentarz, ale nie chcę dostać ostrzeżenia. Chelsea przy grze Barcelony chowa się tak, jak wczoraj Królewscy przy Arsenalu. Biorąc pod uwagę, że Barca teraz jest lepsza niż rok temu, to szansa na wyeliminowanie Chelsea jest 100 procentowa.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 lut 2006, 16:47

luki99 pisze:To chyba wystarczy za komentarz, ale nie chcę dostać ostrzeżenia.

Nie martw się. Jak tak dalej pójdzie to dostaniesz niedługo bana za całokształt twórczości :D

Barca i Chelsea są wielkie. Ale ignorancją jest twierdzenie, że są najlepsze. Milan, Juventus? Zapomnieliście już?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lut 2006, 16:50

Ale syf się teraz tu zrobił :?

Luki99 Twój komentarz to dopiero jest godny wyśmiania...

Może warto by wnieść jakiś nowy temat :lol: bo naprawde syf sie zrobił, np. kursy u buków :P tal na dobry początek :D

Chelsea na braki kadrowe nażekać nie może.

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 22 lut 2006, 17:10

fuss22 pisze: no nie wiem czy jest takim słabym trenerem. zauważ że wszystkei gwiazdy barcelony jak ronaldnho czy eto nieprzerwanie sa w swietnej formie. nie maja zadnych skoków czy slabych okresów. oprocz tego nie trapią ich poważne kontuzje a to równiez jest sprawa odpowiedniego treningu. rzeczywiście niektóre decyzje personalne rijkaarda sa troche dziwne (jak uparte wystawianie w pierwszym skladzie oelguera czy notoryczne pomijanie i nie dawanie szansy maxiemu lopezowi). pczywiście to jego niewątpliwe wady. rijkaard uprzedza sie do niektorych pilkarzy a niektorych faworyzuje. z taktyka tez jest róznie. ale bronia go wyniki a to chyab najwazniejsze. poza tym nie ma tak jak trenerzy chelsea czy realu milionow euro na transfery. mimo ze rijkaard jest słabym strategiem to jednak jest bardzo dobrym trenerem
akurat co do treningu to nie mam zastrzezen. dobrze przygotowywuje graczy pod wzgledem formy i kondycji. na tym sie niewatpliwie zna, on i jego ludzie. akurat wystawanie oleguera i nie dawanie szans lopezowi uwazam za zalety. ola jest niezly na prawej obronie, w tym momenbcie lepszy od bellettiego, lopez to cienias i dobrze, ze nie gra. ale jezeli chodzi o taktyke, to jest lama. zawsze gra tak samo, nie jest elastyczny, nie dostosowywuje taktyki do skladu jaki ma, do sytuacji na boisku... zmysl taktyczne na zerowym poziomie, i wlasnie tego sie czepiam. nigdy nic nie zmienia, nie wyciaga wnioskow

archie
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 22 lut 2006, 17:20

Mi się zdaje że wygra Barcelona. W zeszłym roku doszło do starci tych drużyn i lepsza okazała sie Chelsea, więc teraz wypadało by wygrać Barcelonie. Są to obecnie dwie najlepsze drużyny w Europie. Chelsea dominuje w lidze zaś Barcelona gra dobrze ale ma tylko 7 pkt. przewagi na Realem, którą moge łatwo stracić. Moim faworytem jednak jest Barcelona :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 lut 2006, 17:31

Kapitalne widowisko przed nami :twisted: Chyba faworytem pierwszego meczu jest Chelsea.
Popatrzcie , że obie drużyny mają świetnych trenerów , kapitalnych techników , ale po stronie The Blues jest chyba lepsza umiejętność "ostrej walki". Owszem Barca ma także kilku waleczniaków w drużynie , ale ten największy Xavi jest kontuzjowany. A Chelsea ? Terry , Lampard , Makelele , Drogba praktycznie każdy jest nastawiony na walke posiadając przy tym ogromne umiejętności techniczne. W dodatku dochodzą własne ściany :]
Oczywiście Katalonia ma super trio Eto'o-Messi-Ronaldinho i oni są w stanie rozpracować każdą defensywe świata.
Kibicuje Barcelonie , ale szanse oceniam 51%-49% dla gospodarzy.

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 22 lut 2006, 17:38

No dzisiaj wkoncu pojedynek dwoch najlepszych druzyn na Swiecie zaraz obok Juve i Milanu :P (zeby bagg sie mnie nie czepial :? ). Napewno mecz bedzie stal na wysokim poziomie i obie druzyny beda walczyly do upadlego. Oczywiscie moim faworytem jest Chelsea 8) Barcelona to takze faworty ale nie sadze aby udalo im sie wygrac na Stamford Bridge. Szkoda ze nie zagra Gallas, ktory ma kontujze po meczu z Boro. Ostatnio wielu graczy Barcelony i nie tylko narzekalo na stan murawy. Ale jesli pilkarz gra na swiatowym poziomie to chyba nie powinna mu przeszkadzac murawa :roll: Zastanawiam sie tez czy obie druzyny nie zgaraja np na 0:0 i wszystko rostrzygnie sie na Camp Nou.

HB pisze:ale jezeli chodzi o taktyke, to jest lama. zawsze gra tak samo, nie jest elastyczny, nie dostosowywuje taktyki do skladu jaki ma, do sytuacji na boisku... zmysl taktyczne na zerowym poziomie, i wlasnie tego sie czepiam. nigdy nic nie zmienia, nie wyciaga wnioskow

W pelni sie z tym zgadzam. Barcelona zagra praktycznie takim samym skladem dzisiaj jak rok temu. Jedyna zmiana to chyba Messi. Chelsea zacznie taktyka 4-3-3, z Robbenem i J.Colem na skrzydlach :twisted: . W defensywie zagra wkoncu Fereira (ostatnio ładna brameczka 8) ) Terry, Carvalho (bo Gallas jest kontuzjowany :( ) i Del Horno :). W drugiej lini Gudi, Makalele (po lekkiej kontuzji ale pilke dalej umie zabrac) no i Lampard. W ataku raczej Drogba, ktory nie gral od PNA. Stawiam na razie wynik 2:0 dla The Blues, chociaz Barca moze sie szarpnać i strzelic jednego gola :)

archie
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: archie » 22 lut 2006, 17:40

serek408 pisze:Chyba faworytem pierwszego meczu jest Chelsea.

W pierwszym meczu może wygrać Chelsea gra przed własną publicznością a tam radzą sobie bardzo dobrze.

serek408 pisze:Kapitalne widowisko przed nami Twisted Evil

No tutaj to niema watpliwości, każdy chyba kibic piłkarski nie przegapi tego meczu... a przynajmniej ja :wink: szykuję się wielkie widowisko.
serek408 pisze:Oczywiście Katalonia ma super trio Eto'o-Messi-Ronaldinho i oni są w stanie rozpracować każdą defensywe świata.
Kibicuje Barcelonie , ale szanse oceniam 51%-49% dla gospodarzy.

Zgadzam się z tym, szanse zespołów jednak nie bede oceniał ponieważ może być różnie ale chyba masz rację Chelsea może być odrobine lepsza :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lut 2006, 18:04

HB pisze:stereotypy typu, ze chelsea gra schematycznie i polega na dlugich wysokich pilkahc sa glupie. graja po ziemi, graja szybko, graja technicznie. maja od tego zawodnikow, glownie na skrzydlach. srodek swietnie rozbija ataki, i zawze wie gdzie zagrac pilke, glownie graja do przodu na skrzydla, rzadziej na glowe drogby. caly ten antyfutbol wzial sie stad, ze graja swietnie w obronie, ale w ataku tez nie sa palkami.
Stec mógłby z tego uczyć się pisać :lol: :
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3172058.html

Też postawiłem wczoraj na bramkowy remis w STSie. Taki wynik zadowala w tym momencie obie drużyny. Wiadomo, że Barca na remis nie będzie grała, ale istotne jest to, co siedzi w głowie Mourinho. Liczę na szybką wymianę ciosów z obu stron, jakiś pomysł na grę i brak takiej schematyczności jaką miał wczorajszy mecz od TVP. I przede wszystkim na walkę. Jestem ciekaw czy Jose uda się całkiem zablokować Barcelone czy tylko zneutralizować kilku graczy...

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 22 lut 2006, 18:15

piwus pisze: Stec mógłby z tego uczyć się pisać :lol: :
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3172058.html
sugerujesz, ze rozglaszam opinie innych jako swoje? i jestem podatny na sugestie?

Awatar użytkownika
Fubu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fubu » 22 lut 2006, 18:16

Chelsea ma lepszego managera (Rijkaard też jest jednym z najlepszych) i myśle, że wygrają dwómecz z Bracą. Jednak wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lut 2006, 18:27

-=MiC=- pisze: Ostatnio wielu graczy Barcelony i nie tylko narzekalo na stan murawy. Ale jesli pilkarz gra na swiatowym poziomie to chyba nie powinna mu przeszkadzac murawa :roll:
:lol:
Taka murawa to przeszkadzac moglaby nawet Pelemu czy Maradonie.
To co robi Chelsea ze swoja murawe jest zalosne i swiadczy tylko o tym jak bardzo Mourinho boi sie naszej sile ofensywnej....

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”