Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Albion
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 167
Kibicuję: England

Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Albion » 10 sie 2023, 19:13

Bernabeu pisze:
10 sie 2023, 18:36
Hehe, tak myślałem. Nie wiem jak w innych klubach, ale Alaba dostał 15 baniek prowizji + ~2 miliony netto wyższy kontrakt idąc do Realu za darmo, Mbappe miał dostać rok temu +100 milionów bonusu za "darmowy" transfer - taki Kane pewnie byłby mniej więcej pośrodku. Możliwe, że to pisanie dla pisania, a transfer niedługo zostanie klepnięty, ale ciężko nie rozważać takiej opcji. Fajnie się obserwuje jak pieniądze, które do tej pory wymieniały między sobą kluby, idą coraz mocniej na konta zawodników, którzy są tutaj najważniejsi.
Harry Kane nie jest człowiekiem, o którym ktoś powiedziałby, że jest łasy na pieniądze i one kierują jego wyborami. Gdyby tak było, już dawno by odszedł z klubu, w którym spędził całą dotychczasową karierę.
Naturalnie, ludzie się zmieniają, zwłaszcza pod koniec kariery, ważny jest wpływ jego otoczenia, jak eufemistycznie nazywa się sztaby doradcze, jakie fundują sobie wielkie futbolowe gwiazdy. Więc i tak może być, dlatego powiedziałbym, że to nie w stylu Harry'ego, ale nie mogę tego wykluczyć.
Dodam, że zawsze przy tego typu dylematach Harry radził się też selekcjonerów reprezentacji, bo drużyna narodowa i chęć osiągnięcia z nią sukcesu są od lat jego wielkim priorytetem.
Paradoksalnie dla reprezentacji najlepsze było utrzymywanie go w Spurs, klubie dobrym, ale nie zapewniającym sukcesów. To utrzymywało Kane'a w stanie ciągłego głodu, motywowało go do lepszej gry w koszulce Anglii.

Wróć do „Anglia”