Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1946

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 18:39

sci pisze:
22 paź 2023, 18:35
Conrado pisze:
22 paź 2023, 18:29
No to czas z tym skończyć ;)
No ale nie kimś takim jak konfa
mam na myśli brak rozliczania poprzedników ;) i ufam że opozycja to zrobi,bo jeśli nie będzie konkretów(w zgodzie z prawem) to w kolejnych wyborach mogą nie startować.
Konfa to się musi zastanowić sama nad sobą,bo teraz i tam zaczną się rozliczenia.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2023, 19:01 przez Conrado, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 18:42

cloner pisze:
22 paź 2023, 18:38
Conrado pisze:
Jesli PO wsadzi do pierdla Łukasza Szumowskiego, Adama Niedzielskiego to mogę tu od razu obiecać, że w nastepnych wyborach macie moj glos :rotfl:
widzisz Clo,mnie jest najbliżej do KO,ale wbrew temu co chcesz mi zarzucić nie jestem ich psychofanem jak to w przypadku Mazura i pisu ;)
Szumowski i Niedzielski (ten pierwszy raczej tak,drugi nie wiem) kręcili własne lody na covidzie,ale za nimi przecież stał ktoś jeszcze,prawda ? ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 paź 2023, 18:44

Ilka pisze:
22 paź 2023, 18:16
Serio chcecie się licytować, która partia zachowywała się bardziej obrzydliwie? Mam duże wątpliwości czy Wasi wybrańcy okazaliby się grzeczniejsi nie wspominając już ich wyborców. I wiadomo, że każdy będzie bronił swoich.
Ty zaczęłaś się licytować. Ja to wyśmiałem bo dla mnie jedni warci drugich. Zarówno PiS cała kampanie straszył Tuskiem, tak też po cała kampanie straszyło pisem. A to Ty zaczęłaś wybielać w tej kwestii pis.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2023, 18:46

Conrado pisze:
22 paź 2023, 18:42
Szumowski i Niedzielski (ten pierwszy raczej tak,drugi nie wiem) kręcili własne lody na covidzie,ale za nimi przecież stał ktoś jeszcze,prawda ?
I to będzie robota twoich polityków, żeby dotrzeć, kto za nimi stał. PiS swoich tylko wymienia, a ponoć nadchodzi czas rozliczeń ;)

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 22 paź 2023, 19:01

Conrado pisze:
22 paź 2023, 18:39
sci pisze:
22 paź 2023, 18:35
Conrado pisze:
No ale nie kimś takim jak konfa
mam na myśli brak rozliczania poprzedników ;) i ufam że opozycja to zrobi,bo jeśli nie będzie konkretów(w zgodzie z prawem) to w kolejnych mogą nie startować.
Nie wiem od jak dawna śledzisz politykę.
PO w2007 doszło do władzy i wtedy PiSu, Samoobrony oraz LPR nie rozliczyli.
Jeżeli Donald dojdzie do porozumienia z Tygryskiem oraz Prezenterem Mam Talent to nie w głowie mu będzie Jarek tylko spółki skarbu państwa. Stołki czekają. A na pierwszy ogień publiczna telewizja oraz radio.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 19:06

PietroBosman pisze:
22 paź 2023, 19:01
Nie wiem od jak dawna śledzisz politykę.
Zawsze się nią jakoś interesowałem ;) a zaczęło się od Polskiego ZOO więc raczej od dawna ;)
cloner pisze:
22 paź 2023, 18:46
I to będzie robota twoich polityków
nie są moi :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2023, 19:08

Conrado pisze:
22 paź 2023, 19:06
nie są moi
Wyczuwam PSL i Kosiniaka, error 404 :rotfl:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 22 paź 2023, 19:13

głosowałem na KO ale nie kocham ich miłością ślepą żeby w razie czego nie krytykować ;)

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 125
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 22 paź 2023, 19:43

Conrado pisze:
mam na myśli brak rozliczania poprzedników ;) i ufam że opozycja to zrobi,bo jeśli nie będzie konkretów(w zgodzie z prawem) to w kolejnych wyborach mogą nie startować.
Konfa to się musi zastanowić sama nad sobą,bo teraz i tam zaczną się rozliczenia.
Układy z magdalenki trzebaby najpierw wypowiedzieć.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 paź 2023, 20:20

Moralne prawo by krytykować Tuska i KO jeśli chodzi o ich obietnice wyborcze to mam ja, ich wyborca. Ci, którzy wybrali inne opcje (wiadomo jakie) - a tacy jak widać rozliczają już Tuska i KO najgłośniej nawet przed wyborem nowego rządu - mogą sobie co najwyżej ponarzekać, jak TVP coś tam skomlące o sfałszowanych wyborach (dla niego akurat rzeczywiście się zbliżają mroczne czasy).
Kompletne niezrozumienie dlaczego ludzie głosowali na Tuska i KO i dlaczego tak na prawdę mają ich obietnice wyborcze w dupie. Jakbym słuchał ekspertów PiS, którzy stoją za wybitnymi sukcesami tej formacji w ostatnich wyborach prezydenckich i parlamentarnych.

Największy problem z Tuskiem i KO mają ci, którzy na niego nie głosowali. Szczególnie forumowa prawica nie może tego przeboleć, tak walczyli z tym ryżym, że ryży będzie premierem a ich nie ma w rządzie...ale do meritum.

Sami sobie sprezentowali/Mają problem. Wyborne. Większość parlamentarna to rzeczywiście ogromny problem.

Jeszcze nie objęli rządów a już oszustwa i brak realizacji obietnic wyborczych - w ustach ludzi popierających per procura PiS (sic!). Pyszne.

Odpowiem wam brutalnie - jak wam Rachoń zniknie z TV i prawicowe szczujnie padną w ciągu 4 lat (a na to się zanosi po odcięciu państwowej kroplówki) to co wy biedaczki ze sobą poczniecie?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 paź 2023, 20:36

Ooooooooooooooooooooo kto to wrócił, wielki trenerski niewypał z Niepołomic.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 paź 2023, 20:38

Wilmore, Ty żyjesz, wow :jupi:
Idę se zrobić drinka z tej okazji :ozob:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 22 paź 2023, 20:58

Eyesmon pisze:
22 paź 2023, 20:38
Wilmore, Ty żyjesz, wow :jupi:
Idę se zrobić drinka z tej okazji :ozob:
No to ja też :D

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 paź 2023, 20:58

Wilmore pisze:
22 paź 2023, 20:20
Moralne prawo by krytykować Tuska i KO jeśli chodzi o ich obietnice wyborcze to mam ja, ich wyborca. Ci, którzy wybrali inne opcje (wiadomo jakie) - a tacy jak widać rozliczają już Tuska i KO najgłośniej nawet przed wyborem nowego rządu - mogą sobie co najwyżej ponarzekać, jak TVP coś tam skomlące o sfałszowanych wyborach (dla niego akurat rzeczywiście się zbliżają mroczne czasy).
Kompletne niezrozumienie dlaczego ludzie głosowali na Tuska i KO i dlaczego tak na prawdę mają ich obietnice wyborcze w dupie. Jakbym słuchał ekspertów PiS, którzy stoją za wybitnymi sukcesami tej formacji w ostatnich wyborach prezydenckich i parlamentarnych.

Największy problem z Tuskiem i KO mają ci, którzy na niego nie głosowali. Szczególnie forumowa prawica nie może tego przeboleć, tak walczyli z tym ryżym, że ryży będzie premierem a ich nie ma w rządzie...ale do meritum.

Sami sobie sprezentowali/Mają problem. Wyborne. Większość parlamentarna to rzeczywiście ogromny problem.

Jeszcze nie objęli rządów a już oszustwa i brak realizacji obietnic wyborczych - w ustach ludzi popierających per procura PiS (sic!). Pyszne.

Odpowiem wam brutalnie - jak wam Rachoń zniknie z TV i prawicowe szczujnie padną w ciągu 4 lat (a na to się zanosi po odcięciu państwowej kroplówki) to co wy biedaczki ze sobą poczniecie?
Wypierdalaj kurwo skądś wylazł i nie wracaj.

2 wp//delpiero

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 paź 2023, 21:37

MazurXIII pisze:
22 paź 2023, 20:58
Wilmore pisze:
22 paź 2023, 20:20

Wypierdalaj kurwo skądś wylazł i nie wracaj.

2 wp//delpiero
Mamy praktycznie Nową Polskę. Zacznijmy zachowywać się w sposób cywilizowany, ok?

Tu zacytuję: Żadnego kopania tych, którzy upadli, nawet tych, którzy upadli z własnej winy. I słusznie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”