Chodzi mi oprócz tych argumentów co tak ludziom przeszkadza w religii i wierze innych osób? Bo @sci napisał, że to nie jest nikomu potrzebne ..

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 lis 2023, 16:45
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 12 lis 2023, 16:56
Ciąg przyczynowo skutkowy. Im religia jest mocniejsza tym kościół jest mocniejszy i tym bardziej nasilone są między innymi te trzy wymienione przez Ciebie negatywy.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 lis 2023, 17:55
Ilka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 lis 2023, 19:38
Latający Potwór Spaghetti a nie Talerz. Proszę o odrobinę szacunku do tej religiiMr.Chris pisze: ↑12 lis 2023, 16:56Ciąg przyczynowo skutkowy. Im religia jest mocniejsza tym kościół jest mocniejszy i tym bardziej nasilone są między innymi te trzy wymienione przez Ciebie negatywy.
Żeby nie było. Mi religia sama w sobie nie przeszkadza i mam gdzieś czy ktoś wierzy w Jezusa, Allaha, Buddę, czy Latający Talerz Spaghetti. Nie mam też nic przeciwko symbolom religijnym, czy obrzędom lub manifestowaniu swojej wiary w miejscu publicznym, dopóki właśnie żadne z tych czynności oraz działania grupy zorganizowanej (kościoła) nie wpływają negatywnie pośrednio lub bezpośrednio na moje życie.
Eyesmon
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 13 lis 2023, 0:41
Ciekawie postawione pytanie. Fajnie by wyglądało przeniesienie tego na grunt piłkarski: 'Ale co wam przeszkadza zawodnik X? Pomijając, że zaraz wyskoczycie, że gra słabo, pobiera duża pensję, jest często kontuzjowany, itp. - nie piszcie tego, bo to znam
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Reinach » 18 lis 2023, 23:19
Reinach
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kisiel95 » 20 lis 2023, 4:08
A jak chodzi do cerkwi? Ma więcej postu niż rzymscy katolicy? Zamiast różańca odmawia Modlitwę Jezusową? Hierarchowie dostają mniej kasy z Funduszu Kościelnego + są pewne problemy z odległością do tzw. chramu, bliżej ma kościół?venomik pisze:Z drugiej strony ja chętnie się dowiem co kryje się dokładniej w pytaniu o 'przeszkadza w religii'.
Spróbujmy sobie wyobrazić jakąś hipotetyczną religijną osobę, która sobie właśnie traktuje swoją wiarę indywidualnie. Chodzi do kościoła, utrzymuje post, czyta biblię, nosi krzyżyk, itp. Czy taka osoba spotyka się z jakąś szczególną niechęcią czy dyskryminowaniem ze strony osób, którym 'religia przeszkadza'? Bo mam dziwne wrażenie, że nie.
kisiel95
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 lis 2024, 20:17
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 11 lis 2024, 21:51
basson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 11 lis 2024, 22:00
Vol'jin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 11 lis 2024, 22:03
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 11 lis 2024, 22:06
Ojciecdyrektor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lis 2024, 22:12
Trzeba było posprzątać.Ojciecdyrektor pisze: ↑11 lis 2024, 22:06basson,
Myślisz, że nagle zaczęli tolerować kogoś kto zostawia po seksie zabrudzone kałem prześcieradła?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 11 lis 2024, 22:28
Ojciecdyrektor
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio