Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 75

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 04 mar 2006, 14:32

Kuszczaki cisna strasznie The blues . Az milo popatrzec (wlasciwie posluchać :D)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 mar 2006, 15:03

Kuszczaki może i cisną, ale to Chelsea prowadzi :cry:

Zostało jeszcze pół godziny gry. Mam nadzieję że wynik sięzmini o 180 stopni :wink:

POZDRO 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 mar 2006, 16:05

Chelsea kolejna wygrana, bardzo ważna bo na nich postawiłem :P W Angli raczej już ich nikt nie dogoni, nawet nie zagrozi ale o tym już od dawna wszyscy wiemy. Pierwsza bramka była w 100% zasługa Drogby, ładnie poradził sobie z 3 obrońcami i pewnie umieścił piłke w siatce, druga bramka to asysta Drogby i bramka Cola :] Zawodnik Wybrzeża zagrał naprawde dobry mecz, teraz czas na wyprawe do Hiszpanii i rewanżowy mecz Ligi Mistrzów, Chelsea stoi przed arcytrudnym zadaniem w postaci awansu.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 09 mar 2006, 4:06

Mourinho znowu sie osmieszyl :lol: Przed spotkaniem na Stamford Bridge Jose jasno stwierdzil, ze o awansie przesadzi dwumecz, a nie jedynie spotkanie w Londynie. Wszystko byloby OK, gdyby nie zupelnie sprzeczna wypowiedz Portugalczyka po porazce na Camp Nou:
"Wcale nie wygrała lepsza drużyna. O naszym odpadnięciu zadecydował pierwszy mecz, przez większość którego musieliśmy grać w dziesiątkę"
loooooooooooooooooooool
Kazdy powinien przyznac sie do porazki, ale widac, ze Jose jeszcze do tego nie dorosl. :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2006, 11:07

Jose ma swój świat. Zamiast pogratulować zwycięzcy tak jak zrobili to niektórzy zawodnicy on wolał stwierdzić, że Chelsea grając 11 na 11 jeszcze nie przegrała z Barceloną. Zapytałbym go kto go zmusił do brutalnej gry, ale pewnie nawet by nie odpowiedział. Zresztą pokazał jak wiele mu jeszcze brakuje jeśli chodzi o typowo sportowe umiejętności. Mając taką kadrę (ktoś kiedyś wypisywał tutaj argumenty i twierdził twardo, że Chelsea ma silniejszą, szerszą kadrę) nie potrafił zrobić na Camp Nou zupełnie nic i tylko atak ślepoty arbitra dał im remis w tym meczu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2006, 11:19

Chelsea to maszyna. Mecz z BArca pokazal slabosci tej dryzyny amianowicie ta glowna- atak. Przeciez oni nie umieli porzadnie pilki rozegrac przytrzymac itp. Wszystko co potrafia to gra z kontry dzieki czemu w poprzedniej edycji lm awwansowali ale jak juz trzeba strzelic gola by awansowac to odpadaja-Lpool, a teraz Barcelona. Moze Mourinho wrescie pojdzie po rozum ze sama dyscyplina oraz taktyka nie wygrywaja meczow, potrzeba czegos wiecej np takiego El Magico. Myslalem ze Lampard bedzie dowodzil niebieska armia ale sie zawiodlem, bo zagral przecietny mecz wrecz bezbarwny.

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 11 mar 2006, 15:46

Chelsea zwyciężyła 2-1 z Tottenhamem. Gola na wagę 3 punktów zdobył Gallas w 90 minucie!! :D Brawo The BLues
więcej informacji na http://www.chelsea.com.pl

Awatar użytkownika
veelden^
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^ » 11 mar 2006, 16:07

Pieknie uderzyl Gallas. Gratuluje 3pkt. Drogbie musial spasc kamien z serca, bo znajac brytyjska prase to nie daliby mu zyc za ten strzal z 88 minuty w slupek ;)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 11 mar 2006, 18:28

Co do meczu CHelsea z Tottenhamem to mozna powiedziec, ze remis bylby sprawiedliwszy, ale Gallas wyreczyl tych niby genialnych napastnikow :P Sam mecz byl bardzo emocjonujacy i ani razu sie nie nudzilem, ale szkoda mi kogutow bo na pewno nie byli gorsi. W barwach Chelsea slabo zagral Lampard,przycmil go Carrick. Zreszta to kolejny jego przecietny wystep...jestem ciekaw czy Mourinho go kiedys posadzi na lawie? :roll: nie sadze. Bardzo slabo Joe Cole, Crespo totalna klapa, Phillips mial bardzo dobra 1 polowe, 2 troche gorsza. Mistrzostwa nikt CHhelsea nie wyciagnie, ale mam nadzieje na walke o lokaty 2-5 :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2006, 9:26

Gdzie są kibice Chelsea, tyle ciekawego się dzieje w klubie - a tu pustkami wieje :?

już od dłuższego czasu mówi się o zainteresowaniu Ballackiem. W styczniu prasa podawała, ze Niemiec był w Lonynie, że rozmawiał z Chelsea - Ballack wtedy zaprzeczał.

2 dni temu pojawiła się wypowiedź Mourinho, który zachwalał Ballacka.
Mówił, że jest to jeden z lepszych piłkazy świata, że myśli na boisku, że jest znakomicie ułożony taktycznie, że potrafi genialnie podać i że z Lampardem są obecnie najlepsi na całym świecie.
Mourinho dodał, ze rozumie Ballacka i daje mu czas do namysłu, ze wszystko zalezy od niego i czeka na odpowiedź.
Odpowiedź się dzis pojawiła ... Ballack mówi, ze z ogromną przyjemnością się przeniesie do Chelsea [nic dziwnego, skoro tygodniówka ma wynieść Ł120 tys :shock: ]
W dodatku ballack odchodiz za darmo z Bayernu.
Reasumując - w lecie Ballack przenosi się na wyspy

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 14 mar 2006, 13:54

fieldy pisze:Gdzie są kibice Chelsea, tyle ciekawego się dzieje w klubie - a tu pustkami wieje Confused
Wywialo?coz nie bedzie LM, to juz mniej kibicow....
fieldy pisze:2 dni temu pojawiła się wypowiedź Mourinho, który zachwalał Ballacka.
Ale czy jest sens Ballacka w Chelsea. Ja akurat nie widze Lamparda i Ballacka w srodku pomocy razem...kto siadzie na lawe?Essien sprowadzony za 40 mln?czy Makelele -najlepszy def.pomocnik swiata....nie wiem co ten Mourinho chce. Jesli Ballack przyjdzie to Lampard moze chciec odejsc...i neistety do Barcelony...mowie stanowczo "NIE" dla Lamparda w Barcie, wiec Michael niech sie trzyma z dala od Romka :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 14 mar 2006, 14:59

Ale czy jest sens Ballacka w Chelsea. Ja akurat nie widze Lamparda i Ballacka w srodku pomocy razem...kto siadzie na lawe?Essien sprowadzony za 40 mln?czy Makelele -najlepszy def.pomocnik swiata....nie wiem co ten Mourinho chce. Jesli Ballack przyjdzie to Lampard moze chciec odejsc...i neistety do Barcelony...mowie stanowczo "NIE" dla Lamparda w Barcie, wiec Michael niech sie trzyma z dala od Romka
Makelele ma ja juz chyba 33 lata wiec Chelesea musi działac.
Lampard jest na tyle "gumowy" ze Jose dostosował by go i do gry obok Ballacka a Essien moze probowac zastepowac Makelele, kilka razy nawet dobrze mu szlo.Ale pewnie Jose ma plany co do Diarry....ciekawe jak to sie ułozy...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 14 mar 2006, 15:20

berik pisze:Ale czy jest sens Ballacka w Chelsea
Taki zawodnik jak Ballck ma sens wszędzie. To jest taki piłkarz, który może równie dobrze grać jako ofensywny pomocnik, jako rozgrywający i jako defensywny pomocnik.
berik pisze:Ja akurat nie widze Lamparda i Ballacka w srodku pomocy razem
Dlaczego nie? Ballacka można porównać do Gerrarda, z którym Lampard z powodzeniem grywa w reprezentacji Anglii.
berik pisze:kto siadzie na lawe?
W obecnych czasach, kiedy to najlepsze drużyny rozgrywają po 50 meczy na sezon stwierdzenie rezerwowy straciło dawny sens. Teraz każdy jest rezerwowym i każdy należy do podstawowego składu.
berik pisze:Essien sprowadzony za 40 mln?czy Makelele -najlepszy def.pomocnik swiata
John Travolta pisze:Makelele ma ja juz chyba 33 lata wiec Chelesea musi działac.
Masz odpowiedź :)
berik pisze:Jesli Ballack przyjdzie to Lampard moze chciec odejsc
Raczej nie. Lampard obok Terrego jest sercem The Blues. Już prędzej Mourinho odejdzie niż Lampard ;)
berik pisze:i neistety do Barcelony
Marzenia...
berik pisze:mowie stanowczo "NIE" dla Lamparda w Barcie
Nie wiem o co ci chodzi. Naprawdę. Ja też nie lubię wielu klubów, ale to nie powód żeby twierdzić, że piłkarze z danego klubu nie przydaliby się np w Interze. Nie przepadam za Barcą, ale piłkarze tacy jak R10 czy Messi grają wg mnie genialnie (do tego można dołączyć Xaviego - reszty jakoś nie trawię). Chłopak taki jak Lampard znalazłby sobie miejsce wszędzie, nawet w Barcelonie.

Miałem nadzieję, że Ballck przyodzieje Czarno-Niebieski trykot w przyszłym sezonie, ale cóż...

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 14 mar 2006, 18:43

Martin Pellegrino pisze:Dlaczego nie? Ballacka można porównać do Gerrarda, z którym Lampard z powodzeniem grywa w reprezentacji Anglii.
Ale Chelsea ma Makelele chociazby i Essiena, ktory pewnie sie zdenerwuje grzejac lawe.A raczej Ballacka, Makelele, Essiena, czy Lamparda na skrzydle nie widze. 4 bardzo dobrych zawodnikow, na 2 pozycje...a Mourinho nie rotuje zbyt mocno skladem

Martin Pellegrino pisze:ie wiem o co ci chodzi. Naprawdę. Ja też nie lubię wielu klubów, ale to nie powód żeby twierdzić, że piłkarze z danego klubu nie przydaliby się np w Interze. Nie przepadam za Barcą, ale piłkarze tacy jak R10 czy Messi grają wg mnie genialnie (do tego można dołączyć Xaviego - reszty jakoś nie trawię). Chłopak taki jak Lampard znalazłby sobie miejsce wszędzie, nawet w Barcelonie.
Moze i Lampard jest swietny, ale gdzie go chcesz wsadzic?kosztem kogo?Ryjek swojej taktyki na pewno nie zmieni. W pomocy miejsca Xaviego i Deco sa niepodwazalne. A przeciez mamy jeszcze Edmilsona, ktory gra naprawde dobry sezon, sa jeszcze Iniesta, Motta, MvB, Gabri no i Gio, ktory nawet w pomocy moze zagrac...zapomnialbym o Marquezie-w razie kontuzji, czy kartek moze wskoczyc na miejsce Edmilsona jak w zeszlym sezonie.Gdzie tu miejsce dla Lamparda? :roll: Narazie Laporta kupowal z glowa wiec Franka nie powienien kupowac, zwlaszcza, ze 50 mln euro to pewnie minimum. No i Lampard tez w meczach z Barca nie pokazal kompletnie niczego.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 mar 2006, 18:58

berik pisze: W pomocy miejsca Xaviego i Deco sa niepodwazalne
dla mnie Lamps jest tyle wart co Deco i Xavi razem wzieci, nie ma na swiecie klubu w ktorym Franki nie znalazlby sobie miejsca w podst. 11

a Ballack - niech idzie, niech wyjdzie mu na zdrowie...VanBommel przybedzie i jestem zadowolony...szkoda ze nie ma szans dla VdV:(
Ostatnio zmieniony 14 mar 2006, 19:08 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”