Podsumowanie roku - Strona 9

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 26 gru 2023, 13:34

venomik pisze:
26 gru 2023, 13:10
Ilka pisze:
26 gru 2023, 12:53
No to trochę kasy Cię to kosztowało
Chciałbym powiedzieć, że rozłożyło się to na wiele lat, bo intensywnie w planszówki gram tak z 12 lat. Ale tak naprawdę przez pierwszy okres nie kupowałem zbyt wiele. Spotykalem sie wtedy z dziewczyną, która nie miała w tym umiaru i jak jej coś wpadło w oko to kupowała. I nawet jak się rozstaliśmy to grywaliśmy razem często + inni znajomi z planszówkami. W tym roku też pewnie kupiłem tylko ddoatki do Marvel Champions. Więc pewnie tak 2/3 tych wydatków planszówkowych to było w jakieś 4 lata.
Ilka pisze:
26 gru 2023, 12:53
Za to na książki nie mam problemu by kasę wydawać.
A często wracasz do jakiegoś tytułu wcześniej przeczytanego? :)
Rozkładając na lata no to suma aż taka nie jest, ale biorąc pod uwagę całokształt to już galanta sumka wychodzi :)

Do książek ze statystykami wracałam. Do takich jeszcze nie, ale czasem mam ochotę sobie jeszcze raz o Fergusonie przeczytać, czy o Bescie :) Pewnie kiedyś wrócę :) W tym roku sportowej sobie żadnej nie kupiłam. Mam jeszcze chyba coś do przeczytania, a póki tego nie zrobię to nowej nie kupię ;) Staram się tego trzymać :)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 gru 2023, 15:05

Ilka pisze:
26 gru 2023, 13:34
Mam jeszcze chyba coś do przeczytania, a póki tego nie zrobię to nowej nie kupię
Widzę nie tylko ja tak mam :P czy to serial, gra, anime, czy książka, nie lubię zaczynać* nowego zanim skończę to co zacząłem. Chociaż czasami bywa to natrętne, bo utknę na jakiejś pozycji na parę tygodni i ani ruszyć dalej ani zacząć coś nowego, bo wtedy już bym pewnie do poprzedniego tytułu nie wrócił, a zwykle warto.

*Z grami jest o tyle prościej, że zawsze jest jakiś tytuł typu FIFA, czy FM, który po prostu jest na kompie i nawet jak z inną grą się zawieszę, to zawsze mogę odpalić kilka meczyków.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 26 gru 2023, 16:13

Mr.Chris pisze:
26 gru 2023, 15:05
Ilka pisze:
Mam jeszcze chyba coś do przeczytania, a póki tego nie zrobię to nowej nie kupię
Widzę nie tylko ja tak mam :P czy to serial, gra, anime, czy książka, nie lubię zaczynać* nowego zanim skończę to co zacząłem. Chociaż czasami bywa to natrętne, bo utknę na jakiejś pozycji na parę tygodni i ani ruszyć dalej ani zacząć coś nowego, bo wtedy już bym pewnie do poprzedniego tytułu nie wrócił, a zwykle warto.

*Z grami jest o tyle prościej, że zawsze jest jakiś tytuł typu FIFA, czy FM, który po prostu jest na kompie i nawet jak z inną grą się zawieszę, to zawsze mogę odpalić kilka meczyków.
No tego bym się obawiała, że utknę i nie wrócę. I czasem tak miewałam, ale na ogół to były książki, które nie przypadły mi do gustu. Zdarzało się też, że czytałam dwie w jednym czasie ale to jedna była sportowa, a druga jakąś inna ;)

Z grami nie mam problemu, bo nie grywam w nic :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 26 gru 2023, 20:04

sci pisze:
25 gru 2023, 22:36
czy jest to książka dla stawiającej pierwsze kroki w publikowaniu recenzji książek 12-latki?
Nie wiem czy całość będzie dla niej w pełni zrozumiała (język korzyści, pisanie pod SEO), ale na pewno nic jej nie zaszkodzi :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 gru 2023, 20:33

A jest opcja z autografem? :D

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 26 gru 2023, 20:37

Ilka pisze:
Do książek ze statystykami wracałam. Do takich jeszcze nie, ale czasem mam ochotę sobie jeszcze raz o Fergusonie przeczytać, czy o Bescie
Pytałem - bo ja mam tak koło 350 książek u siebie i często dostawałem pytanie: czemu nie biblioteka albo jakiś czytnik. A ja sobie lubię w losowych momentach wracać do jakiejś dawnej ksiażki, także do zwykłej beletrystyki.
Ale ciekawi mnie co motywuje innych aby kupować, a nie wypozyczać książki.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 26 gru 2023, 22:33

Dom bez książek na półce wydaje mi się taki bardziej pusty,bez życia.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 26 gru 2023, 23:16

venomik pisze:
26 gru 2023, 20:37
Ilka pisze:
Do książek ze statystykami wracałam. Do takich jeszcze nie, ale czasem mam ochotę sobie jeszcze raz o Fergusonie przeczytać, czy o Bescie
Pytałem - bo ja mam tak koło 350 książek u siebie i często dostawałem pytanie: czemu nie biblioteka albo jakiś czytnik. A ja sobie lubię w losowych momentach wracać do jakiejś dawnej ksiażki, także do zwykłej beletrystyki.
Szczerze? Nie lubię czytać na telefonie czy innym urządzeniu. Nawet nie lubię słuchać książki. Książka dla mnie to wersja papierowa :) Tak samo wolę oglądać zdjęcia w albumie niż na telefonie czy laptopie.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 gru 2023, 0:13

Jeszcze kwestia biblioteki :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 gru 2023, 9:20

Ja też nienawidzę czytać na ekranie, książki tylko w wersji papierowej. Aczkolwiek ja pewnie 90% książek pożyczam, kupuje tylko takie do których właśnie myślę, ze będę wracał.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 27 gru 2023, 9:33

Próbowałem przekonać się do eboków, czytników itd. Papieru w ręce nic nie zastąpi. Tylko miękka okładka i zapach świeżej ksiazki.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 27 gru 2023, 14:09

Mam dokładnie tak samo. Książki czytam wyłącznie w wersji papierowej.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 27 gru 2023, 18:40

To ja dla odmiany powiem, że na telefonie spoko mi się czyta, a na czytniku pewnie było by jeszcze lepiej. Oczywiście, wolę papier, ale jak nie mam opcji w papierze to czytam ebooka - tak na przykład przeczytałem połowę Cyklu Inkwizytorskiego Piekary.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 gru 2023, 11:57

sci pisze:
26 gru 2023, 20:33
A jest opcja z autografem? :D
To musisz do Czewy wpaść :D Własnej dystrybucji nie wolno mi prowadzić, a na spotkania autorskie już się nie piszę. To jedno z moich postanowień na 2024: mniej występów, bo strasznie wykańczają.
venomik pisze:
26 gru 2023, 20:37
U mnie liczba książek waha się od 1500 do 1600. Regularnie część sprzedaję, oddaję do biblioteki albo przekazuję na kocie i psie fundacje, ale i tak ich nie ubywa jakoś drastycznie. Do recenzji przyjmuję egzemplarze drukowane, bo potrzebne są zdjęcia na sociale, ale tak poza tym – to kupowałabym wyłącznie książki biznesowe i rozwojowe, po których piszę + ulubionych autorów. Reszta spokojnie sprawdza się na czytniku i w audiobooku.

U mnie e-booki mają tę przewagę nad papierem, że mogę zwiększyć czcionkę. Przy dużej wadzie wzroku to ogromne ułatwienie.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Podsumowanie roku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 gru 2023, 12:04

w Częstochowie jestem dosyć często :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”