Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal - Strona 36

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
firmino
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 23

Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: firmino » 10 kwie 2024, 14:44

Magnum pisze:
10 kwie 2024, 13:33
To bardziej tak jakby Marciniak anulował bramkę w finale MŚ bo rezerwowi wbiegli na boisko przed bramką.
O i to jest dobry argument.

Ja oczywiście też bym tego nie gwizdnął. Byłoby to zgodne z literą prawa, ale niezgodne z duchem gry.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 kwie 2024, 15:36

sickstick pisze:
10 kwie 2024, 7:33
Tam White był na spalonym, więc nawet jakby trafił to by nie było gola. Że pan sędzia tego nie wyłapał? :P
Jestes pewien? Własnie oglądałem powtórkę i widziałem, że jest na styk, bez linii nie da rady tego wyłapać :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 kwie 2024, 16:41

Magnum pisze:
10 kwie 2024, 15:36
sickstick pisze:
10 kwie 2024, 7:33
Tam White był na spalonym, więc nawet jakby trafił to by nie było gola. Że pan sędzia tego nie wyłapał? :P
Jestes pewien? Własnie oglądałem powtórkę i widziałem, że jest na styk, bez linii nie da rady tego wyłapać :P
Pewien być nie mogę bo nikt mi linii w fotoszopie nie rozrysował, ale ze zbędną skromnością pochwalę się że do czego jak do czego ale akurat do wyłapywania linii spalonego mam wrodzony talent (z cyklu - najbardziej niepotrzebne talenty świata) i wyłapuję je z 99% dokładnością, więc skoro oglądając mecz byłem pewien że widzę spalonego, to na 99% pewności on tam był :P

Swoją drogą zauważyłem że 3 najgorsze mecze Kiwiora w koszulce Arsenalu to Bayern (Sane), Porto (Conceicao) i PSV (Bakayoko) - czyli mecze w których rywalizował z typowymi dryblerami - szybkosciowcami. Być może jego świetny występy w lidze które zaliczał w ostatnich tygodniach wynikały z tego że grał na zupełnie inne typy skrzydłowych, ci teoretycznie najlepsi, czyli Bernardo/de Bruyne oraz Jota to jednak nie byli tacy szybkościowcy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 kwie 2024, 15:24

Rozjemcą rewanżowego spotkania Bayernu Monachium z Arsenalem będzie pan Danny Makkelie pochodzący z Niderlandów.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 kwie 2024, 17:29

Pamiętam jego wylewy na Euro. Myślałem że go odstawili od ważnych meczów :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2024, 13:55

No i nadszedł ten dzień, że wracamy do Monachium. Po wczorajszych ćwierćfinałach jednak liczę na to, że na Fussball Arena Munchen będzie spokojniej :P Spodziewałbym się prędzej 0-0 niż jakichś dziwnych wyników typu 3-2, ale kto tam wie, jak to się potoczy. Brak zasady bramek wyjazdowych jest bardzo pomocny, co zresztą widać. Możemy tam wyjść jak na Etihad i liczyć na kontry, a przy starych zasadach musielibyśmy atakować od początku, co mogłoby się skończyć... różnie ;)

Bayern bez Comana, Daviesa i Gnabry'ego, ale dalej groźny choćby z Sane czy Kanem. To własnie Sane sprawiał nam największe problemy i to jego można się bać najbardziej. Nasza niestabilność na lewej obronie nie pomaga. Mamy 3 opcje i każda jest niedoskonała. Osobiście chciałbym tam zobaczyć Tomiyasu. Nawet, jeśli Japończyk nie jest gotowy na 90 minut, to możemy go zmienić w okolicach 60-70 minuty na opcję defensywną (Kiwior) albo ofensywną (Zinczenko) w zależności od potrzeb i wyniku.

Koniec końców, liczę na dobre widowisko. Wydaje mi się, że mamy równe szanse. Wczorajsze mecze jak i mecz Arsenalu z Aston Villą pokazały, że truizm o tym, ze to wszystko to są małe detale jest jak najbardziej prawdziwy. Głupi faul w polu karnym, czerwona kartka, samobój, to wszystko może ustawić mecz. Jak będzie - nie wiem, nie zdziwiłbym się, jakbyśmy i tutaj dojechali do karnych. Liczę na pierwszy półfinał od 2009 roku, czyli od aż 15 lat, ale to dalej młooda, niedoświadczona drużyna z rozwijającym się trenerem i trzeba to mieć na uwadze. Oraz to, że @Boromirmoże na przekór wszystkim oglądać mecz, a wtedy to już w ogóle kaplica. :nein:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 kwie 2024, 14:35

Magnum pisze:
17 kwie 2024, 13:55
Oraz to, że @Boromirmoże na przekór wszystkim oglądać mecz, a wtedy to już w ogóle kaplica. :nein:
Otóż nie tym razem.

Dla dobra Serie A (uwielbiam ten argument :*) dzisiaj chcę żeby Bayern odpadł więc nie mogę oglądać kibicując Arsenalowi.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 kwie 2024, 18:20

Sane nie jest w pełni sił, nie grał w sobotę (i dobrze, bo już wystarczy, że wypadł Coman :roll: ), więc nie wiem, czego się po nim spodziewać, może być tak, że nie da rady zagrać 90 min., a co dopiero ew. dogrywki.

Bardzo prawdopodobne, że na lewej pomocy zagra dzisiaj Guerreiro, żeby wespół z Mazraouim powstrzymywać Sakę. Z kolei w pomocy nie będzie jeszcze Pavlovicia, wg Tuchela nie ma siły na cały mecz. Także z kontry to raczej Bayern będzie dzisiaj grał, a nie Arsenal, mimo teoretycznego atutu grania u siebie :wink:

Skład na dzisiaj prawdopodobnie taki: Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui- Laimer, Goretzka- Sane, Musiala, Guerreiro- Kane

w odwodzie przede wszystkim Pavlovic, Tel i Mueller - doświadczenie Thomasa i młodość/przebojowość pozostałej dwójki mogą być cennym atutem z ławki.

Pelart2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 17 kwie 2024, 18:26

Pierwszy raz w życiu będę trzymał kciuki za Bayern.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 kwie 2024, 20:07

Arteta dowiózł jedenastkę taka jaką chciałem
Wszystko w ich nogach
Do zobaczenia po drugiej stronie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 kwie 2024, 20:45

Po poludniu mialem zle przeczucia teraz juz troche lepsze. Naprzod Arsenal po awans.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 17 kwie 2024, 21:36

Ale Bayern ciśnie. Czyli zaraz Arsenal strzeli gola.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 89
Kibicuję: Liverpool

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 17 kwie 2024, 21:57

Dwa oblicza trochę Bayernu bo w lidze słabo potrafią się męczyć, w LM zupełnie inna drużyna .

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 kwie 2024, 22:06

Jestem, Chrobry wygrał, ja też wygrałem, będzie chyba hat - trick dzisiaj :witam:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 kwie 2024, 22:09

Dier wygryzl Kima ze składu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”