FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 94

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 18 mar 2006, 22:32

0:2, ale zwycięstwo ciężko okupione...
aż strach się bać co będzie w najbliższej przyszłości bez Marqueza i Edmilsona, na fcbarca.com piszą też o jakiejś kontuzji Larssona. nie wiem jak to się dzieje, że w tak łatwych meczach równie łatwo o uraz =/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 mar 2006, 23:40

HB pisze:troche irytujace sie juz robia dyskusje kolka wzajemnej adoracji.
a podobno masz w dupie wszystko co się dzieje na forum :wink:
wpadnij kiedyś na spotkanie kółka - super zabawa, nie będziesz żałował, prochy tez się znajdą :wink:
HB pisze:hahahaha
co tez masz ambicje dolaczyc do grupy wzajemnej adoracji?
z takim avkiem nie ma szans

HB pisze:a co niggaz jest jakas wyrocznia? ramieniem sprawiedliwosci?
wszystko co mówi pan przewodniczacy Niggaz jest święte i kazde polecenie jest wykonywane bez szemrania Obrazek
HB pisze:przyjdzie niggaz i co?
:rozga: będzie dupo - bicie
HB pisze:poza tym, co to za nagonka...
gdybyś pomyślał - to byś wiedział .. na polecenie przywódcy :D

Gratuluje kolejnych 3 pkt, widać bez Titiego potraficie wygrywac - niech tak zostanie :D

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 19 mar 2006, 0:47

Wszystkiego kometował nie bede, typu:" 4,007 Inisesta, super bog Motta, bo nie ma sensu rozmawiac o rzeczach oczywstych. jedno tylko:
Tomachos pisze:(...)jest anglikiem nie nie daje wiary ze sprawdzi sie w Barcy(...)
Chłoppcze, to, ze Twoja wiedza zaczyna sie od momentu pojawienia sie Beckhama to nie jest ani moja ani nikogo wina. Gdy Lineker w 1987 roku strzelal 3 gole na CAmp Nou Relowi i pisano, ze CN rozpadnie sie z euforii, byles zapewne dopiero w planach rodziców. ?Wiec nie pisz bredni typu "Anglicy w Hipsznii" bo jestes przezabawny.

heszce coś:
Larsson jest pierwszy zawodnikiem od czasow Ronaldo 96 roku, ktory w 9 kolejnych meczach strzela bramkę.

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 19 mar 2006, 4:25

terry strzelil swojaka, ok. porownaj sobie te dwa swojaki... tyle. motta nie jest masakrycznie cienki, jak maxi lopez, ale za dobry to on tez nie jest. i nie zgodze sie, ze jak gra, to prezentuje sie dobrze, albo przecietnie. prezentuje sie slabo, duzo gorzej od np. edmilsona. poza tym jest krysztalowy.
to jak nie jest ci potrzebne do zycia, to postaraj sie nie traktowac wszystkich z gory, mimo, ze nie wiesz z kim rozmawiasz? zjadles wszystkie rozumy? watpie. dam sobie lape uciac, ze lekko obejrzalem 2 razy wiecej meczy od ciebie, a jezeli chodzi o mecze barcy to dam nawet 3 razy wiecej. i o swoja reke sie zupelnie nie boje.
starszy nie znaczy madrzejszy, ok. czy ja gdzies napisalem, ze mam 30 lat? nie, i nie mam tylu. nie chodzi o wiek, tylko o wiedze, doswiadczenie i inteligencje. a twoja odpowiedz na mojego posta byla zalosna... zupelnie jakbys sobie pomyslal "jakis leszcz, ktorego wczesniej na forum nie widzialem, ma czelnosc wypowiadac sie o barcy." pfffffff
niggaz fajnie reaguje... zakochales sie czy co? napisz mu na priv, moze udzieli ci audiencji.

tomachos vel tomachos, cfakuj sobie gdzie chcesz. robisz z siebie debila na kazdym kroku i tu tez musisz pokazac swoja glupote. dalsza czesc twojej wypowiedzi na moj temat po prostu pomine, bo z gownem bawic sie nie bede.
poza tym, co ty wiesz o barcelonie, zeby gadac, ze lamps nie pasuje? to tak jak ja bym gadal o arsenalu, rzucajac stereotypami. sranie w banie... nie wiesz nie pisz... a ze malo, moze nawet nic, nie wiesz, to nic tez nie pisz. wiem, ze moja rade masz gdzies, bo lubisz roboic z siebie glaba na kazdym kroku, ale ok, twoja sprawa. anglik w hiszpani, masakra po prostu. bylby do dupy i okazalby sie najgorszym transferem od czasow becksa. puknij sie w glowke.

podobno mam w dupie, ale od czasu do czasu cos nastukam. jak nie mam aktualnie nic lepszego do zrobienia.
prochy? watpie, zeby te spotkania jakos sie odbywaly na zywo, to raz, a dwa, nie musze chodzic an takie spotkania, zeby miec prochy. poza tym do czego bijesz? tak tylko chciales sobie posta nabic? czy nie masz co robic w swoim zyciu? a gadanie prochy be, prochy be, to gadanie ludzi, ktorzy nie maja o tym pojecia.
mysle, ze avatarek nie gra roli. grunt to dobry podliz w stylu "jak niggaz to zobaczy to cos tam".

co do lamparda, to ze przyjdzie jest niemal niemozliwe. takze nie bardzo jest o czym gadac. mimo to uwazam, ze by sie przydal i wcale nie jest mniej potrzebny od henryego. czy lamps jest potrzebny? moze i nie, bo na razie wszystko gra. henry tez na dobra sprawe nie jest potrzebny, bo bramek chukamy duzo. nie chodzi o to czy sa braki, bo brakow raczej nie ma. tylko o to, ze da sie cos jeszcze wzmocnic. a lampard i tak samo henry wzmocniliby pierwzy sklad, mimo ze jest ok. zawsze moze byc lepiej, a lepsze wcale nie jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
budziomir
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: budziomir » 19 mar 2006, 8:27

Pięknie. Barca zwyciężyła. Tylko szkoda tej kartki Etoo w ostatniej minucie spotkania :/. Macie może już bramki z meczu...na stronie Blaugrany jeszcze nie ma

Visca el Barca!

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 19 mar 2006, 8:52

No i 2:0 :P Zwycięstwo, ale okupione kontuzjami :cry: Czyli do swojego dorobku punktowego mozemy sobie dopisać kolejne 3 oczka. Przede wszystkim VV zmazał blamaż za kiks z Osasuną i dobrze się zaprezentowal :king: Parę obronionych strzałów i ogólnie pozytywnie. Gorzej było tylko w obronie. Najpierw Edmilson(Iniesta, ale na szczęscie dobry występ) a później Marquez. Pierwszego sytuacja nie jest zła, naciagnął mieśnie uda i nie zagra na 10 dni. Marquez nie wiadomo czy się wykuruje na Benficę, mówi sie o naderwaniu więzadeł :shock: W dodatku jeszcze Puyol, łapał się za bark w czasie meczu i jesli jeszcze on to masakra :angry: Nurtuje mnie wciąż sprawa Henki, jest świetnym napastnikiem, ostatnio jest w takiej dyspozycji strzeleckiej że hej. Jestem bardzo zadowolony też z Iniesty i van Bommela, drugi miał swój udział przy bramce Eto'o. Za tydzień z Getafe i mam nadzieję, że też, że zdobycz punktowa z najbliższego pojedynku tez będzie wynosiła 3 oczka :P Jednym słowem...

Visca el Barca!!!

[/url]

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 19 mar 2006, 9:28

Chłoppcze, to, ze Twoja wiedza zaczyna sie od momentu pojawienia sie Beckhama to nie jest ani moja ani nikogo wina. Gdy Lineker w 1987 roku strzelal 3 gole na CAmp Nou Relowi i pisano, ze CN rozpadnie sie z euforii, byles zapewne dopiero w planach rodziców. ?Wiec nie pisz bredni typu "Anglicy w Hipsznii" bo jestes przezabawny.
Ty za to nie jesteś już zabawny, raczej żenujący. Kariera udała się tylko Linekerowi i to też nie do końca, a pozostali Brytyjczycy grali w Hiszpanii dużo gorzej niż od nich wymagano. A zakładanie, że akurat Lampardowi się uda jest bezpodstawne :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 mar 2006, 9:58

Prosiłbym o to, aby pominąć wątek mojej osoby w dalszych dyskusjach :]
HB pisze:nie chodzi o to czy sa braki, bo brakow raczej nie ma. tylko o to, ze da sie cos jeszcze wzmocnic. a lampard i tak samo henry wzmocniliby pierwzy sklad, mimo ze jest ok. zawsze moze byc lepiej, a lepsze wcale nie jest wrogiem dobrego
Z tym się zgadzam w 100% teoretycznie, ale ewentualny transfer Lamparda jakoś tak instynktownie rozaptruje też pod kątem wyboru Frank czy Thierry. Jak tak obserwuję co wyprawia Henka to robi mi się cholernie żal, że odchodzi i po jego odejściu możliwości ofensywne bądź co bądź spadną. Henry da nam więcej opcji (nie będąc przy tym zawodkiem rezerwowym) i nieobecność Szweda nie będzie wtedy tak odczuwalna.
W sumie chyba do niczego nie dojdziemy. Każdy napisał co miał napisać i to by było na tyle w tej kwestii zapewne.
budziomir pisze:Macie może już bramki z meczu...na stronie Blaugrany jeszcze nie ma
Są na Blaugranie i na VeB-ie również.

Co do kontuzji to Puyol jakoś da radę i zaraz pewnie będzie gotów do gry. Zapewne zobaczymy go z Getafe. Gorzej z Edmilsonem i Marquezem. Dwa arcyważne ogniwa. Rafa może pauzować przypuszczalnie przez 2-3 tygodnie (to dopiero pierwsze prognozy). Z Edmilem jeszcze nie wiadomo. Czekamy na wyniki badań obu piłkarzy.

BTW Edmilson sprytnie postarał się o piątą żółtą kartkę, która karana jest absencją w jednym meczu przy czym wiedział, że w nim nie zagra z powodu kontuzji :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 19 mar 2006, 10:36

HB pisze:terry strzelil swojaka, ok. porownaj sobie te dwa swojak
Swojak to swojak.Gol to gol.Aut to aut.
HB pisze:dam sobie lape uciac, ze lekko obejrzalem 2 razy wiecej meczy od ciebie,
Szkoda, ze nikt tego nie sprawdzi. I kto tu traktuje z gory? " obejrzalem 2 razy wiecej meczy od ciebie" :shock:
HB pisze:zakochales sie czy co? napisz mu na priv, moze udzieli ci audiencji.
Nie bo neistety audiencja najpierw czeka na Ciebie :lol:

EOT

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 19 mar 2006, 11:40

yazid^ pisze:Ty za to nie jesteś już zabawny, raczej żenujący. Kariera udała się tylko Linekerowi i to też nie do końca, a pozostali Brytyjczycy grali w Hiszpanii dużo gorzej niż od nich wymagano. A zakładanie, że akurat Lampardowi się uda jest bezpodstawne :]
Po pierwsze: ja nic nie zakładam, to Ty zakladasz ze Lapmsowi sie NIE UDA. Twierdze tylko ze to piłkarz wybitny, bez dwóch zdań najlepszy środkowy pomocnik na świecie.
Po drugie był jeszcze choćby Archibald czy opewien Anglik ktory strezlił 4 gole Atletico w Madrycie ale zapewne nigdy nich nie slyszales. Czego wymagać od dzieci pokolenia Beckhama.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2006, 11:42 przez welcome, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 19 mar 2006, 11:42

Taa, Urban też strzelił 3 czy 4 gole Realowi na Bernabeu, ale to nie znaczy, że każdemu Polakowi uda się w Primera División zrobić karierę :] Nie zakładam, że mu się nie uda (choć bardzo bym chciał), ale gołym okiem widać, że Lampard do Barcelony po prostu nie pasuje.
Czego wymagać od dzieci pokolenia Beckhama.
Czego wymagać od kogoś, kto nie widzi nic oprócz czubka własnego nosa :>

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 19 mar 2006, 11:44

Lampard do Barcelony nie pasuje, bo tak mowi yazid^. Pisz do rzeczy bo zaczynasz sie gubić.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 19 mar 2006, 11:49

Mam napisać dlaczego nie pasuje? Proszę bardzo. Po pierwsze, Anglik od kilku lat gra w Premiership i prezentuje styl znany z boisk tej ligi tj. zagrywanie długich piłek, często prostopadłych na wysokich graczy. Czy w Primera División tak się gra? Nie. Między bajki można włożyć przekonanie, że 28-letni piłkarz w mig dostosuje się do nowej ligi i zmieni styl gry. Po drugie, z całym poważaniem dla Lamparda, ale techniką wspaniałą to on nie dysponuje - w porównaniu do Deco i Xaviego, którzy wspaniale operują piłką, Frank jest troszkę do tyłu. Po trzecie, w Chelsea jest liderem zespołu i maszyną napędową tego klubu - przez niego przechodzi większość akcji i to on decyduje o obliczu tego klubu. Podobna sytuacja w Barcelonie po prostu nie będzie miala miejsce. Nie mówię, że będzie on grał słabo, raczej dość bezbarwnie w porównaniu do wymienianych już Deco, Xaviego czy Ronaldinho. Nie zostanie kluczowym piłkarzem, a wydawanie na piłkarza ponad 30 milionów, który będzie tylko dopełnieniem (niekoniecznie udanym) innych gwiazd zespołu. nie jest dobrym pomysłem. Tym bardziej mając w składzie Edmilsona, Mottę czy Iniestę, którzy rolę takich rzemieślników spełniać mogą.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 19 mar 2006, 14:22

yazid^ pisze:Po trzecie, w Chelsea jest liderem zespołu i maszyną napędową tego klubu - przez niego przechodzi większość akcji i to on decyduje o obliczu tego klubu. Podobna sytuacja w Barcelonie po prostu nie będzie miala miejsce. Nie mówię, że będzie on grał słabo, raczej dość bezbarwnie w porównaniu do wymienianych już Deco, Xaviego czy Ronaldinho.
Niestety nie moge sie z tym zgodzic. :wink:
Deco, Giuly, Eto'o wszyscy trzej gracze byli liderami swoich bylych druzyn, odpowiednio FC Porto, AS Monaco i Realu Mallorca. I transfer do Barcy wcale nie zgorszyl ich formy. Z Lampardem byloby pewnie podobnie, ba zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze jego zakup by sie zwrocil, ale...
Po pierwsze Chelsea go nie pusci, chyba, ze Anglik zechce odejsc z Londynu, a na to sie jak na razie nie zanosi. Po drugie, jesli nawet Frank bedzie do wyciagniacia to za kosmiczna kwote, ktorej to Laporta zapewne nie wylozy.
Reasumujac trio Deco-Xavi-Lampard robi niebotyczne wrazenie, ale moim zdaniem jest malo realne. Zwazywszy, ze do wysokiej formy dochodzi MvB i Iniesta. :wink:

Maciek_Łowicz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek_Łowicz » 19 mar 2006, 14:30

Woju83 pisze:Najpierw Edmilson(Iniesta, ale na szczęscie dobry występ) a później Marquez. Pierwszego sytuacja nie jest zła, naciagnął mieśnie uda i nie zagra na 10 dni. Marquez nie wiadomo czy się wykuruje na Benficę, mówi sie o naderwaniu więzadeł W dodatku jeszcze Puyol, łapał się za bark w czasie meczu i jesli jeszcze on to masakra
Faktycznie, kontuzje prześladują ostatnio piłkarzy Barcelony. Nie wydaje mi się, by był to przypadek lub zbieg okoliczności. Winy należy doszukiwać się w przemęczeniu sezonem, jednak klubowi lekarze oraz trenerzy powinni tak dostosować obciążenia na treningach, by wszystko było w porządku. A tak wcale nie jest. Zarówno Messi, Edmilson i Marquez doznali w tak krótkim czasie tych samych kontuzji. Uraz Brazylijczyka nie jest zbyt poważny i powinien wrócić do gry za 10-15 dni. Rafel będzie pauzował 3 tygodnie i na pewno nie zagra w najbliższym meczu z Getafe oraz Benfiką. Sytuacja jest więc nie do pozazdroszczenia. Wykluczony z pierwszego meczu z Benfiką Puyol, kontuzjowani Edmilson i Marquez. Kto zatem zagra w obronie ?

Myślę, że będzie to wyglądało tak :

Na prawej stronie Belletti, w środku Oleguer i Motta, a na lewej stronie Gio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”