Premier League 2023/2024 - Strona 48

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2024, 19:22

W każdym razie cieszę się że mogłem pomóc ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 maja 2024, 19:28

Ja to nigdy się nad tym nie zastanawiałem chyba. W 2019 szybko wybiegłem przed bar otwierać szampana. W 2020 uśmiechałem się do monitora i trochę szlochałem, że celebracja odbywała się internetowo. Przy małych pucharkach w 2022 może nie było szampana, ale raczej bliżej wariantu z 2019 roku. W tym roku na Łembli [ch**] widziałem i raczej skupiłem się na śpiewaniu. Było coś jeszcze? Chyba Superpuchar w 2019, pewnego przyjemnego letniego wieczoru. Tam już chyba miałem dość karnych i moja nerwica wyszła na zewnątrz i czekała czy okrzyk będzie pozytywny czy negatywny.

Kto ma medal to chyba faktycznie
masacra pisze:
20 maja 2024, 19:14
detale które ostatecznie nic w naszym życiu nie zmieniają

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 maja 2024, 19:34

sickstick pisze:
20 maja 2024, 19:12
Eyesmon pisze:
20 maja 2024, 19:06
Myślisz że naprawdę obchodziło nas czy w 2020 medal dostał Kelleher ? ;)
Ciebie nie, ale myślę że fani Liverpoolu powinni kojarzyć kto biegał z medalem na szyi podczas celebracji ;)
A druga sprawa kurcze - ta zmiana przepisów nie weszła wczoraj i ja o niej wiedziałem, mimo że mój klub się w mistrzostwa nie bawi.
Ja jestem fanem Liverpoolu a mimo tego nie wiem kto z 3 szeregu biegał z medalem :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2024, 19:47

Czyli Eyesmon sam rozpoczął dyskusję od tezy "Nie można nazwać Carsona mistrzem bo wg mojej wiedzy nie łapie się w pule medali" a kończy lajkowaniem posta o tym że to kto ostatecznie dostał medal to nic nie znaczący detal. Typ jest niepodrabialny :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 20 maja 2024, 19:48

A z tym kibicowaniem, to myślę, że bez sensu jest się przerzucanie co i kogo interesuje, bo po sobie wiem, że to mocno trywialne jest, a ludzie mają różne potrzeby, poza takim basicowym sympatyzowaniem z kimś. Dla przykładu, przeżyłem z 7 Lig Mistrzów jako mniej lub bardziej świadomy fan Realu na różnych etapach swojego życia, mogłoby się poprzewracać w tyłku - ale ta ostatnia, i ten sezon, to najbardziej fun sezony do śledzenia, czego szczerze się nie spodziewałem. Po pierwsze, dlatego, że Real był max jednym z faworytów i nikt nie 'oczekiwal' wygranych (City i w 2022, i teraz było faworytem dwumeczu), po drugie - zmienna emocji (2022 - nie do powtórzenia, ten rok słabszy, a i tak były męczarnie z Lipskiem, karne z City i remontada w końcówce z Bayernem), a po trzecie - masa młodzieży, dla której chciało się odpalać meczyki (Vinicius dwa lata temu czy teraz Bellingham). Teraz meczyki o nic, ale w wyjściowym składzie gra Guler - i znowu jest po co włączać mecze. Za parę miesięcy przyjdzie Mbappe i wiadomo, fajna sprawa, ciężko narzekać, ale też myślę, że w przyszły sezon już się tak nie wkręcę, tak jak często omijałem mecze z Levante czy Vallecano za czasów CR7.

Analogicznie, w miarę szybko zidentyfikowałem bayerski walec jako gwiazdkę sezonu do śledzenia zanim to było modne, bo raz, że piękny styl gry, dwa - niesamowicie dużo jakości, a trzy - Xabi Alonso. Była to inwestycja godna (pewnie dlatego, że po 20 latach śledzenia Realu chce się raz na jakiś czas underdoga do kibicowania, nie?), ale za rok wiem, że bez tego efektu nowości dalej będę ich oglądać, ale z dużo mniejszym zaangażowaniem. ;)

Jedyne co mnie negatywnie dziwi, to gdy np. czytam negatywne opinie np. o Lidze Europy ze strony kibiców klubów, które przez kilkanaście lat miały niewiele sukcesów porównywalnych lub większych od Ligi Europy: wtedy mam takie "trochę w dupie Wam się poprzewracało", ale głupio pisać to gdy ktoś odpowie "ło, fan Realu, blabla". Ale fakt faktem. Resztę pobudek łatwo jest mi zrozumieć.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 maja 2024, 19:50

sickstick pisze:
20 maja 2024, 19:47
Czyli Eyesmon sam rozpoczął dyskusję od tezy "Nie można nazwać Carsona mistrzem bo wg mojej wiedzy nie łapie się w pule medali" a kończy lajkowaniem posta o tym że to kto ostatecznie dostał medal to nic nie znaczący detal. Typ jest niepodrabialny :mrgreen:
Dyskusja kształtuje :P

Jak to mówią (chociaż chyba już nikt tak nie mówi): tylko krowa nie zmienia zdania.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 maja 2024, 19:58

Bernabeu pisze:
20 maja 2024, 19:48
Jedyne co mnie negatywnie dziwi, to gdy np. czytam negatywne opinie np. o Lidze Europy ze strony kibiców klubów, które przez kilkanaście lat miały niewiele sukcesów porównywalnych lub większych od Ligi Europy: wtedy mam takie "trochę w dupie Wam się poprzewracało", ale głupio pisać to gdy ktoś odpowie "ło, fan Realu, blabla". Ale fakt faktem. Resztę pobudek łatwo jest mi zrozumieć.
Ja dodam tylko od siebie, że jestem bardzo zawiedziony naszym opuszczeniem rozgrywek w ćwierćfinale. Nie będę kłamał, że starcia w fazie grupowej mnie ekscytowały, ale im bliżej fazy pucharowej i finału, tym lepiej i ciekawiej. Nie będę w przyszłym sezonie tęsknił, czwartki niestety psują w pewnym stopniu weekendy, ale jak nie ma LM, to chętnie będę się bić w LE. Oczywiście dochodzi do tego kwestia grania na kilku frontach vs grania na mniejszej liczbie frontów, ale it is what it is. Od dłuższego już czasu wychodzę z założenia, że chodzi o choćby próbę grania o trofea, jakie by nie były.

Tym bardziej jak o żadne w ostatnim czasie nie grasz hehe.

NIe pamiętam kto to był (w sumie mało istotne), ale po zeszłorocznym mediolańskim półfinale Ligi Mistrzów, któryś z fanów przegranego Mediolanu stwierdził, że może to i lepiej, bo faworytem nie będą, a z dużym prawdopodobieństwem będą musieli poradzić sobie z goryczą porażki. No jakiś kompletny absurd, nie chcieć zagrać w finale LM, bo go mogą przegrać. To po co grać xD

Ale to tak obok.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 20 maja 2024, 20:04

Bernabeu pisze:
20 maja 2024, 19:48
A z tym kibicowaniem, to myślę, że bez sensu jest się przerzucanie co i kogo interesuje
Bez sensu to jest wmawianie sobie i innym, że bez znaczenia czy to półfinał LM z Realkiem czy 3 runda pucharu króla Kongo z TP Mazembe bo mecz to mecz. Ludzie są różni ale nie aż tak. Imo to klasyczny damage control po rozczarowującej końcówce spektakularnego sezonu, który musiał rozbudzić nadzieję na jakis happy ending.

Ale to moje zdanie (mam do niego prawo) i nie trzeba się z nim zgadzać (nie chcę wywoływać jakieś gównoburzy w której i tak nie wezmę udziału hehe)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2024, 20:39

Fani Liverpoolu teraz będą mi mówić co mam czuć, bo samy byli wiele razy w podobnej sytuacji? Wybacz ale jesteśmy innymi ludźmi. Uszanuj że w Arsenalu potrafimy wziąć 2 miejsce na klatę i nie piszemy miliona postów o tym że to nieuczciwe bo rywal był zbyt bogaty, terminarz zbyt ciasny, kontuzji zbyt dużo, sędziowie stronniczy, wiatr niesprzyjający a trawa źle przycięta, jak to musieliśmy czytać w "waszych" czasach. Arsenal zrobił od siebie wszystko co mógł i w 2 części sezony wygrał praktycznie wszystko co było do wygrania i jestem z zespołu w 100% zadowolony, rywal po prostu okazał się lepszy - przegrać z lepszym to nie ujma. Rozczarowujące musiało to być przede wszystkim dla ciebie, skoro wieszczyłeś nam wyjebanie się przed metą co nie nastąpiło.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 maja 2024, 20:52

sickstick pisze:
Jak zwykle nie czytasz ze zrozumieniem. Chodziło o to że Carson ma niby 4 misie, uszatka i jeszcze puchary a zagrał pewnie 2 mecze na krzyż w City. I tego dotyczyła dyskusja. A Ty wbiles w połowie, nie doczytałes o co chodziło i ohoho :) do tego nie napisałem nic takiego że nie można nazwać go mistrzem tylko wyraziłem zdziwienie bo pamiętam casus Wasyla czy Kuszczaka. Stąd na te rekordy Carsona trzeba patrzeć z mocnym przymrużeniem oka

Gdybym Cię tak nie lubił to bym napisał że w tym roku wszedłeś na ścieżke Czarnego Samaela godnie kontynuując jego historię :)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2024, 20:57 przez Eyesmon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 20 maja 2024, 20:55

sickstick pisze:
20 maja 2024, 20:39
Wybacz ale jesteśmy innymi ludźmi.
Czy to już zakrawa na futbolowy rasizm?

Fani Arsenalu, inni ludzie. Lepsi. Nie to co te ćwoki z Anfield.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2024, 20:59

Eyesmon pisze:
20 maja 2024, 20:52
sickstick pisze:
Jak zwykle nie czytasz ze zrozumieniem. Chodziło o to że Carson ma niby 4 misie, uszatka i jeszcze puchary a zagrał pewnie 2 mecze na krzyż w City. I tego dotyczyła dyskusja. A Ty wbiles w połowie, nie doczytałes o co chodziło i ohoho :)
Ty jesteś naprawdę niepodrabialny :mrgreen:
Hersk pisze:
20 maja 2024, 20:55
sickstick pisze:
20 maja 2024, 20:39
Wybacz ale jesteśmy innymi ludźmi.
Czy to już zakrawa na futbolowy rasizm?

Fani Arsenalu, inni ludzie. Lepsi. Nie to co te ćwoki z Anfield.
Eeee, co? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 20 maja 2024, 21:00 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 maja 2024, 21:00

Kończę z Tobą dyskusje już w 2 temacie bo nie warto. Nie służy Ci ta praca w domu Sick :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 maja 2024, 21:01

Eyesmon pisze:
20 maja 2024, 21:00
Kończę z Tobą dyskusje już w 2 temacie bo nie warto. Nie służy Ci ta praca w domu Sick :)
Gdybyś ją zakończył 2 posty wcześniej to aż tak mocno byś się nie skompromitował, bo kłamanie na temat tego co można przeczytać stronę wcześniej to już jakiś wyższy poziom absurdu :mrgreen: Naprawdę, naucz się pisać posty w stylu "sory, nie doczytałem", albo "masz rację, mój błąd" a nie brniesz w zaparte.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 20 maja 2024, 21:02

Sick. Dumnie kroczysz w stronę przepaści :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”