Ale to można po nazwie konta ogarnąć. Diabeł Rokita 666
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 24 maja 2024, 12:50
Bebej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 maja 2024, 12:52
Przeciez nie ma dnia zeby ludzie sie nabrali na kolejne wcielenia czlowieka bobra, wliczajac w to dziennikarzy czy politykow, ktorzy to podaja dalej jesli akurat pasuje im do narracji. To zwlaszcza pokazuje poziom dziennikarstwa - widac kto weryfikuje zrodla a kto nie:)
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2024, 20:41
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 maja 2024, 21:51
Mnie się najbardziej podoba to tłumaczenie Jakiego o sprawowaniu władzy państwowejChlopaczek pisze: ↑24 maja 2024, 20:41https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spo ... grazyc-pis
Konkursiki sie ustawialo dla wlasnych prywatnych korzysci? Miliony zlotych sie wyprowadzalo na kampanie i propagande medialna? Oj tam oj tam.
Zycze Ziobro duzo zdrowia bo licze ze czeka go odsiadka.
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 maja 2024, 22:14
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 25 maja 2024, 1:05
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 maja 2024, 1:40
Widzę sprzeczne sygnały.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 25 maja 2024, 8:27
emski
Quercus
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 maja 2024, 11:17
Jak to zwykle Polonia. Najwięcej krzyczą a i tak Polskę odwiedzają raz na 10 lat albo wcale
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 26 maja 2024, 11:53
Ciekawe, no na PiS nie głosowałem. Na pewne sprawy jednej warto popatrzeć poza dualizmem PiS-PO, ale widocznie wojna Polsko-Polska jest ważniejsza. W Hiszpanii z kolei wiele rozmów poświęciłem "fanom" PiS, że jakie to fajno-konserwwtywne rządy były za PiS w Polsce. Ja tłumaczyłem że to socjaliści i etatyści, sieć to chyba prawica z nazwy i od pasa w dół.emski pisze:Nasz kataloński forumowicz jest tutaj od sączenia pisowskiej narracji, tylko tyle.
Gość na forum piłkarskim ma prawie 70% postów w temacie politycznym xD
Bez odebrania prawa wyborczego (Konstytucjia nie stawia warunki konieczności mieszkania na terytorium RP żeby móc głosować) się obejdzie woim przypadku: od 2023 nie głosuję. Jasne nie tak dawno było "narzekanie", że Polonia wybiera nam ciemnogród, a teraz jak wyszła prawilna demokracja to nagle Polonia jest dojrzała demokratycznie do inspirowania zmian politycznych w Polsce. Poza tym: KE to kto wybierał? Ile % wszystkich głosów to głosy Polonii? Od kilku lat uważam, że Polonia powinna głosować w wyborach parlamentarnych jakiś 2-3 mandaty w Sejmie i Senacie, ponieważ inaczej wszystkie głosy są dosypywanie na listę warszawską.Eyesmon pisze:Jak to zwykle Polonia. Najwięcej krzyczą a i tak Polskę odwiedzają raz na 10 lat albo wcale
Zabrać mu prawa wyborcze. Pewnie nawet TVP Info nie ogląda w tej Katalonii zdrajca narodu
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 26 maja 2024, 13:54
Duma Katalonii pisze: ↑26 maja 2024, 11:53Ciekawe, no na PiS nie głosowałem. Na pewne sprawy jednej warto popatrzeć poza dualizmem PiS-PO, ale widocznie wojna Polsko-Polska jest ważniejsza. W Hiszpanii z kolei wiele rozmów poświęciłem "fanom" PiS, że jakie to fajno-konserwwtywne rządy były za PiS w Polsce. Ja tłumaczyłem że to socjaliści i etatyści, sieć to chyba prawica z nazwy i od pasa w dół.emski pisze:Nasz kataloński forumowicz jest tutaj od sączenia pisowskiej narracji, tylko tyle.
Gość na forum piłkarskim ma prawie 70% postów w temacie politycznym xD
Bez odebrania prawa wyborczego (Konstytucjia nie stawia warunki konieczności mieszkania na terytorium RP żeby móc głosować) się obejdzie woim przypadku: od 2023 nie głosuję. Jasne nie tak dawno było "narzekanie", że Polonia wybiera nam ciemnogród, a teraz jak wyszła prawilna demokracja to nagle Polonia jest dojrzała demokratycznie do inspirowania zmian politycznych w Polsce. Poza tym: KE to kto wybierał? Ile % wszystkich głosów to głosy Polonii? Od kilku lat uważam, że Polonia powinna głosować w wyborach parlamentarnych jakiś 2-3 mandaty w Sejmie i Senacie, ponieważ inaczej wszystkie głosy są dosypywanie na listę warszawską.Eyesmon pisze:Jak to zwykle Polonia. Najwięcej krzyczą a i tak Polskę odwiedzają raz na 10 lat albo wcale
Zabrać mu prawa wyborcze. Pewnie nawet TVP Info nie ogląda w tej Katalonii zdrajca narodu
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erve » 26 maja 2024, 18:45
No chyba jednak tym, że są legalnie wybrane, a monopol na przemoc silnie określony. W przypadku mafii jednak niekoniecznie, są tacy co z nią zadarli i się boleśnie o tej różnicy przekonali. W przypadku państwa też tak może być, jeśli to staje się mafijne właśnie.
I bardzo dobrze powiedział, zwłaszcza dla swoich wyborców - tych nie interesuje merytoryka, tylko że prezes zaorał, wyprzedziwszy wrogów ludów osiem ruchów do przodu, zawsze będą zachwyceni. Kaczyński nie tyle odpowiada komuś, ile mówi do swoich, a ci są cali w skowronkach nad jego niepojętym geniuszem. Kaczyński wie, jak takie sytuacje rozgrywać na swoją korzyść, inteligencji mu odmówić nie można.
To to już w ogóle. Gdybym był wyborcą zjednoczonej prawicy, to jednak miałbym partii za złe, że jednej ze sztandarowych obietnic nie spełniła. Ale im bardziej nie ma dowodów na te liczne przewiny, tym bardziej znaczy to jak źli i przebiegli są wrogowie ludu.
De facto są to obcokrajowcy. W ogóle nie powinni mieć prawa głosu w Polsce. Pytanie komu by to bardziej zaszkodziło? Europa to głównie bastiony PO, w USA wygrywa PiS, chociaż ostatnio zdołował. Końcowo zatem ani PO ani PiS nie będą tym zainteresowane, bo za dużo mają do stracenia.
Erve
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio