Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2131

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 maja 2024, 12:50

Przema pisze:
24 maja 2024, 12:39
bo tam juz tak wydziwiaja, ze nikogo nie zdziwi taki wpis jak ponizej jesli sie okaze, to jednak nie jest fejk i potem leci w swiat
Ale to można po nazwie konta ogarnąć. Diabeł Rokita 666 :roftl3:

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 24 maja 2024, 12:50

Ostatnio zmieniony 24 maja 2024, 12:52 przez Bebej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 maja 2024, 12:52

cloner pisze:
24 maja 2024, 12:50
Przema pisze:
24 maja 2024, 12:39
bo tam juz tak wydziwiaja, ze nikogo nie zdziwi taki wpis jak ponizej jesli sie okaze, to jednak nie jest fejk i potem leci w swiat
Ale to można po nazwie konta ogarnąć. Diabeł Rokita 666 :roftl3:
Przeciez nie ma dnia zeby ludzie sie nabrali na kolejne wcielenia czlowieka bobra, wliczajac w to dziennikarzy czy politykow, ktorzy to podaja dalej jesli akurat pasuje im do narracji. To zwlaszcza pokazuje poziom dziennikarstwa - widac kto weryfikuje zrodla a kto nie:)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2024, 20:41

https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spo ... grazyc-pis

Konkursiki sie ustawialo dla wlasnych prywatnych korzysci? Miliony zlotych sie wyprowadzalo na kampanie i propagande medialna? Oj tam oj tam.

Zycze Ziobro duzo zdrowia bo licze ze czeka go odsiadka.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 maja 2024, 21:51

Chlopaczek pisze:
24 maja 2024, 20:41
https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spo ... grazyc-pis

Konkursiki sie ustawialo dla wlasnych prywatnych korzysci? Miliony zlotych sie wyprowadzalo na kampanie i propagande medialna? Oj tam oj tam.

Zycze Ziobro duzo zdrowia bo licze ze czeka go odsiadka.
Mnie się najbardziej podoba to tłumaczenie Jakiego o sprawowaniu władzy państwowej :roftl3:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 maja 2024, 22:14

Weź przestań, 8 lat temu oddałem głos właśnie na Patryka Jakiego, bo obiecał że "powsadza złodziei z PO do więzień". Co za ironia losu.

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 25 maja 2024, 1:05

Jarek znowu komisję ograł

basenowy Joński drugi raz upokorzony

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 maja 2024, 1:40

Duma Katalonii pisze:
25 maja 2024, 1:05
Jarek znowu komisję ograł
sickstick pisze:
24 maja 2024, 12:49
Zaczął od tekstu w kierunku przewodniczącego komisji "jeśli nie pamięta pan czegoś co było 4 lata temu to jest pan opóźniony w rozwoju", po czym na 3 kolejne pytania odpowiedział "nie pamiętam" :mrgreen:
Widzę sprzeczne sygnały.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 25 maja 2024, 8:27

Nasz kataloński forumowicz jest tutaj od sączenia pisowskiej narracji, tylko tyle.
Gość na forum piłkarskim ma prawie 70% postów w temacie politycznym xD

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 25 maja 2024, 9:37

Mr.Chris pisze:
25 maja 2024, 1:40
Widzę sprzeczne sygnały.
To pewnie zależy, z której strony kompasu politycznego patrzysz. :)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 maja 2024, 10:38

Quercus pisze:
25 maja 2024, 9:37
Mr.Chris pisze:
25 maja 2024, 1:40
Widzę sprzeczne sygnały.
To pewnie zależy, z której strony kompasu politycznego patrzysz. :)
No ja właśnie z żadnej, bo nigdy nie miałem takiego dylematu jak w ostatnich paru latach :D

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4326
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 maja 2024, 11:17

emski pisze:
25 maja 2024, 8:27
Nasz kataloński forumowicz jest tutaj od sączenia pisowskiej narracji, tylko tyle.
Jak to zwykle Polonia. Najwięcej krzyczą a i tak Polskę odwiedzają raz na 10 lat albo wcale

Zabrać mu prawa wyborcze. Pewnie nawet TVP Info nie ogląda w tej Katalonii zdrajca narodu 😎

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 128
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 26 maja 2024, 11:53

emski pisze:Nasz kataloński forumowicz jest tutaj od sączenia pisowskiej narracji, tylko tyle.
Ciekawe, no na PiS nie głosowałem. Na pewne sprawy jednej warto popatrzeć poza dualizmem PiS-PO, ale widocznie wojna Polsko-Polska jest ważniejsza. W Hiszpanii z kolei wiele rozmów poświęciłem "fanom" PiS, że jakie to fajno-konserwwtywne rządy były za PiS w Polsce. Ja tłumaczyłem że to socjaliści i etatyści, sieć to chyba prawica z nazwy i od pasa w dół.
Eyesmon pisze:
emski pisze:
Jak to zwykle Polonia. Najwięcej krzyczą a i tak Polskę odwiedzają raz na 10 lat albo wcale

Zabrać mu prawa wyborcze. Pewnie nawet TVP Info nie ogląda w tej Katalonii zdrajca narodu Obrazek
Bez odebrania prawa wyborczego (Konstytucjia nie stawia warunki konieczności mieszkania na terytorium RP żeby móc głosować) się obejdzie woim przypadku: od 2023 nie głosuję. Jasne nie tak dawno było "narzekanie", że Polonia wybiera nam ciemnogród, a teraz jak wyszła prawilna demokracja to nagle Polonia jest dojrzała demokratycznie do inspirowania zmian politycznych w Polsce. Poza tym: KE to kto wybierał? Ile % wszystkich głosów to głosy Polonii? Od kilku lat uważam, że Polonia powinna głosować w wyborach parlamentarnych jakiś 2-3 mandaty w Sejmie i Senacie, ponieważ inaczej wszystkie głosy są dosypywanie na listę warszawską.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4326
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 26 maja 2024, 13:54

Duma Katalonii pisze:
26 maja 2024, 11:53
emski pisze:Nasz kataloński forumowicz jest tutaj od sączenia pisowskiej narracji, tylko tyle.
Ciekawe, no na PiS nie głosowałem. Na pewne sprawy jednej warto popatrzeć poza dualizmem PiS-PO, ale widocznie wojna Polsko-Polska jest ważniejsza. W Hiszpanii z kolei wiele rozmów poświęciłem "fanom" PiS, że jakie to fajno-konserwwtywne rządy były za PiS w Polsce. Ja tłumaczyłem że to socjaliści i etatyści, sieć to chyba prawica z nazwy i od pasa w dół.
Eyesmon pisze:
emski pisze:

Zabrać mu prawa wyborcze. Pewnie nawet TVP Info nie ogląda w tej Katalonii zdrajca narodu
Bez odebrania prawa wyborczego (Konstytucjia nie stawia warunki konieczności mieszkania na terytorium RP żeby móc głosować) się obejdzie woim przypadku: od 2023 nie głosuję. Jasne nie tak dawno było "narzekanie", że Polonia wybiera nam ciemnogród, a teraz jak wyszła prawilna demokracja to nagle Polonia jest dojrzała demokratycznie do inspirowania zmian politycznych w Polsce. Poza tym: KE to kto wybierał? Ile % wszystkich głosów to głosy Polonii? Od kilku lat uważam, że Polonia powinna głosować w wyborach parlamentarnych jakiś 2-3 mandaty w Sejmie i Senacie, ponieważ inaczej wszystkie głosy są dosypywanie na listę warszawską.

Ale z mojej strony to była ironia stary przecież :)

Erve
Junior
Junior
Reputacja: 9
Kibicuję: FC Barcelona i Argentyna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erve » 26 maja 2024, 18:45

yedraz pisze:
23 maja 2024, 20:48
No a czym nasze rządy różnią się od mafii? Może nie zabijają ludzi na ulicy strzałem w głowę, a czynią to w bardziej wyrafinowany sposób.
No chyba jednak tym, że są legalnie wybrane, a monopol na przemoc silnie określony. W przypadku mafii jednak niekoniecznie, są tacy co z nią zadarli i się boleśnie o tej różnicy przekonali. W przypadku państwa też tak może być, jeśli to staje się mafijne właśnie.
sickstick pisze:
24 maja 2024, 12:49
Zaczął od tekstu w kierunku przewodniczącego komisji "jeśli nie pamięta pan czegoś co było 4 lata temu to jest pan opóźniony w rozwoju", po czym na 3 kolejne pytania odpowiedział "nie pamiętam"
I bardzo dobrze powiedział, zwłaszcza dla swoich wyborców - tych nie interesuje merytoryka, tylko że prezes zaorał, wyprzedziwszy wrogów ludów osiem ruchów do przodu, zawsze będą zachwyceni. Kaczyński nie tyle odpowiada komuś, ile mówi do swoich, a ci są cali w skowronkach nad jego niepojętym geniuszem. Kaczyński wie, jak takie sytuacje rozgrywać na swoją korzyść, inteligencji mu odmówić nie można.
sickstick pisze:
24 maja 2024, 22:14
8 lat temu oddałem głos właśnie na Patryka Jakiego, bo obiecał że "powsadza złodziei z PO do więzień". Co za ironia losu.
To to już w ogóle. Gdybym był wyborcą zjednoczonej prawicy, to jednak miałbym partii za złe, że jednej ze sztandarowych obietnic nie spełniła. Ale im bardziej nie ma dowodów na te liczne przewiny, tym bardziej znaczy to jak źli i przebiegli są wrogowie ludu.
Eyesmon pisze:
25 maja 2024, 11:17
De facto są to obcokrajowcy. W ogóle nie powinni mieć prawa głosu w Polsce. Pytanie komu by to bardziej zaszkodziło? Europa to głównie bastiony PO, w USA wygrywa PiS, chociaż ostatnio zdołował. Końcowo zatem ani PO ani PiS nie będą tym zainteresowane, bo za dużo mają do stracenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”