Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2024, 20:20
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sie 2024, 20:28
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 08 sie 2024, 20:32
Sergek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 08 sie 2024, 20:35
Chelsea za ostatnie 15 lat to w sumie top5 klubów w Europie wynikowo, może mają lepszą reputację niż człowiekowi by się wydawało: super kontrakt, super liga, top klub, duża szansa na minuty.
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2024, 20:40
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 08 sie 2024, 20:48
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 08 sie 2024, 20:58
Myślę, że jak chce iść z miejsca do top klubu z Europy to każda opcja z topu jest dobra. Pytanie czy patrzy gdzie ma szansę na grę czy gdzie więcej zarobi. W Chelsea jest jakieś 156 zawodników aspirujących do pierwszego składu, nie ma lekko.
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2024, 21:10
Estevao i Paez to obaj chyba prawoskrzydłowi. Pewnie mogą zagrać na innych pozycjach, ale zakładając, że to są ich ulubione to na dzień dobry w klubie jest Palmer, Madueke i według grafiki Mudryk. No nie wiem czy to taka idealna sytuacja dla dwóch młodych graczy jako pierwszy klub po wyjechaniu na inny kontynent.Bernabeu pisze: ↑08 sie 2024, 20:48A nie wiem, może z perspektywy takiego młodego gracza wygląda to tak, że ta Chelsea nie ma gwiazd, chce stawiać na młodzież, to sobie myśli chłopak, że się przebije. Tak tylko piszę, że to co my uważamy z boku może trochę nie korespondować z tym co myślą sobie te młode chłopaczki. Bo jakie lepsze opcje ma taki Estevao jak chce z miejsca iść do top klubu w Europie?
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 sie 2024, 21:18
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 08 sie 2024, 21:19
Nom, ale to dalej mniejsza konkurencja niż konkurencja w jakimś poważnym topowym klubie. Real ma pierdyliard zawodników w ataku, Barcelona ma Yamala, Bayern ma top obsadzony atak, Włochy mało sexy opcja, PSG też bez szału - jesteś takim Estevao i wcale nie masz wielu opcji do wyboru jak nie chce Ci się bawić w Lipsk czy Dortmund. A tu jeszcze np. Arsenal z Saką, który po takiego Estevao pewnie nie sięgnie, i tak dalej.mete pisze: ↑08 sie 2024, 21:10Estevao i Paez to obaj chyba prawoskrzydłowi. Pewnie mogą zagrać na innych pozycjach, ale zakładając, że to są ich ulubione to na dzień dobry w klubie jest Palmer, Madueke i według grafiki Mudryk. No nie wiem czy to taka idealna sytuacja dla dwóch młodych graczy jako pierwszy klub po wyjechaniu na inny kontynent.
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 08 sie 2024, 21:33
Zygmunt-1
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 08 sie 2024, 21:58
i taki estevao tez zapewne lepiej wyszedlby idac wlasnie do jakiegos monaco czy dortmundu. a chelsea to juz ostatni klub, do jakiego bym szedl (oczywiscie pomijajac kase), bo tam to mysle ze nawet nikt nie udaje, ze maja na sciaganego jakikolwiek pomysl, konkretna koncepcje wprowadzania go do druzyny, skoro na jego pozycji jest pieciu innych gosci, a zanim mlody postawi stope na angielskiej ziemie boehly zdazy ze trzy razy zmienic treneraZygmunt-1 pisze: ↑08 sie 2024, 21:33Ja to jestem staromodny w tej kwestii. Nie jestem zwolennikiem wydawania 40-50 milionów na każdego kto kopnął prosto piłkę w Brazylii czy Argentynie. Taki Elber, Sonny Anderson czy Ivan Zamorano zaczynali w Szwajcarii i z czasem trafili do topowych klubów. A jak jakiś 17-letni latynos nie chce się bawić w Borussię, Lipsk, Ajax czy na przykład Anderlecht i od razu marzą mu się Reale, Manchestery i Barcelony to powodzonka trzeba życzyć. Inna sprawa, że jak te Reale, Manchestery i Barcelony wykładają na gościa 40-50 milionów to Borussia, Lipsk, Ajax czy na przykład Anderlecht nie mają się co bawić w takiego latynosa, bo są bez szans.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 08 sie 2024, 23:37
20 lat temu za 50 baniek można było wyciągnąć prime Ronaldo, teraz można wyjąć za tyle prime 17-latka z Brazylii, za 20 lat znaczna część/większość transferów to będzie kupowanie podobnych dzieciaków, wiele (nieopłacalność transferów za ~100 baniek gwiazd w ostatnich latach, coraz większe przychody top klubów powodujące wyjęcie gwiazdy w prime z kilkuletnią umową za mało prawdopodobne, kilka top klubów przechodzących ordynarnie w strategię maksowania młodych talentów, spadająca średnia wieku kupowanych piłkarzy) chyba na to wskazuje. Dlatego piłkarze dążący do wolnych transferów za prowizję mogą znormalizować ten rynek transferowy, ale nie ma co ukrywać, to odpowiada jedynie paru klubom z tego finansowego topu, a i one mogą tracić te gwiazdy.Zygmunt-1 pisze: ↑08 sie 2024, 21:33Ja to jestem staromodny w tej kwestii. Nie jestem zwolennikiem wydawania 40-50 milionów na każdego kto kopnął prosto piłkę w Brazylii czy Argentynie. Taki Elber, Sonny Anderson czy Ivan Zamorano zaczynali w Szwajcarii i z czasem trafili do topowych klubów. A jak jakiś 17-letni latynos nie chce się bawić w Borussię, Lipsk, Ajax czy na przykład Anderlecht i od razu marzą mu się Reale, Manchestery i Barcelony to powodzonka trzeba życzyć. Inna sprawa, że jak te Reale, Manchestery i Barcelony wykładają na gościa 40-50 milionów to Borussia, Lipsk, Ajax czy na przykład Anderlecht nie mają się co bawić w takiego latynosa, bo są bez szans.
Bernabeu

Delpiero14
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio