Liverpool (zbiorczy) - Strona 1079

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1501
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 26 sie 2024, 10:17

No i drugi mecz na zero z tyłu. Niby nic wielkiego, bo rywale to dolne rejony tabeli, ale to nie zawsze było takie oczywiste.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 sie 2024, 14:22

Gruzin dzis przechodzi testy medyczne, 30 + 5 i zostaje w Valencii na rok.

A z drugiej strony:
Van Dijk on the captain role under Slot:

“Obviously we don't have any new players in so far. So it has been quite easy.”
:whistle:

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 130
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 26 sie 2024, 19:03

Alisson też mówił coś , że chce wypełnić kontakt do 2027 więc spodziewam się , że do tego czasu Gruzin będzie gdzieś wypożyczany a dwójką zostanie Kelleher.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 sie 2024, 22:36

Podekscytowani? Geniusze znalezli wlasnie zastepstwo Salaha ktory uwazam ze na 99% nie dostanie kontraktu. Bo komentariat lubi teorie o jakims back-upie ale chyba nie sadzimy ze ktos z takim profilem bedzie tutaj back-upem. Oportunizm to slowo okienka i ta wloska robota smierdzi oportunizmem na 100 kilometrow.

Swietne okienko. Bramkarz na kiedys ktory i tak bedzie gorszy od Alissona oraz szukanie oszczednosci na Salahu. Niech to sie juz konczy plska.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 27 sie 2024, 22:47

No z tego co tam trochę kojarzę, to Chiesa chyba bardziej na lewym ataku woli grać, czyli bardziej transfer w stylu Gordona, którego ostatecznie nie udało się kupić. Gdzieś tam na twitterku czytałem, że taktycznie Slot potrzebuje skrzydłowego, który będzie grał szeroko dlatego Diaz i Gallo, którzy grawituja w kierunku środka boiska trochę niespecjalnie mu leżą.
Na ile to jest legit to nie wiem ale ogólnie zgadzam się, że to transfer z kategorii iksde.
Pachnie mi Arthurem Melo 2.0. albo Nabym Keita - patrząc na historię kontuzji. Jedyna zaleta, że podobno ma kosztować jakieś grosze, plus tygodniówka poniżej 100k. Na takie ryzyko jestem w stanie się zgodzić (hehe) bo jakby jakimś cudem wrócił do formy sprzed tej długiej kontuzji, no to mamy kawał piłkarza.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 sie 2024, 22:50

Tez mi tak kojarzy ale on chyba jest dosc uniwersalny jezeli chodzi o strone. Tu sie musza forumowi Juventino wypowiedziec ale chyba sie az tak nie myle. Tak czy siak jest to transfer z kategorii iksde ale co gorsza uwazam ze to jest przygotowanie pod zastapienie sympatycznego Egipcjanina.

A z ta tygodniowka to czy we Wloszech nie ma jakiegos 50% podatku dla pilkarzy? Chyba ze cos myle wiec bije sie w piers. Daje reke uciac ze kasa bedzie 100k+ skoro my nawet Gravenberchowi prawdopodobnie placimy jakies glupie pieniadze.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1501
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 27 sie 2024, 22:53

Jak się nie sprawdzi to może taka Roma przygarnie go za 20 milionów w ratach na 15 lat.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2157

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 sie 2024, 23:00

Teoretycznie Chiesa może bardzo łatwo wrócić do formy sprzed kontuzji - wystarczy, że będzie wystawiany na skrzydle. Jednym czy drugim. Kto wie, może jemu juz teraz tak naprawdę niczego nie brakuje aby być czołowym graczem swojej ekipy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 27 sie 2024, 23:03

Sergek pisze:
27 sie 2024, 22:50
Tak czy siak jest to transfer z kategorii iksde ale co gorsza uwazam ze to jest przygotowanie pod zastapienie sympatycznego Egipcjanina
Nie wiem czy to takie co grosza. Ogólnie Salah młodszy nie będzie, jego tygodniówka waży sporo, a przykład Realku pokazuje, że niekoniecznie klub musi słabo wychodzić na potraktowaniu trochę z buta tych wiekowych legend. Tak z sympatii, to bym też wolał żeby Egipcjanin zakończył karierę w Liverpoolu. Romantycznie ale słabo biznesowo chyba. Tym bardziej, jeśli ego nie pozwoli mu zaakceptować sytuacji, że w końcu znajdzie się ktoś młodszy i lepszy na jego miejsce (o ile się znajdzie).
Sergek pisze:
A z ta tygodniowka to czy we Wloszech nie ma jakiegos 50% podatku dla pilkarzy? Chyba ze cos myle wiec bije sie w piers. Daje reke uciac ze kasa bedzie 100k+ skoro my nawet Gravenberchowi prawdopodobnie placimy jakies glupie pieniadze
Gravenberch chyba w Bayernie dostał już dobra pensje i klub trochę był na straconej pozycji przy negocjacjach kontraktowych. Diaz za to dalej bieduje na jakichś marnych 70k w tydzień.

Ale sobie sprawdziłem tego Chiese na Capology, to chyba rzeczywiście te plotki o mniej niż 100k to tylko plotki.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 sie 2024, 23:16

Ja mowie gorsza bo moj punkt widzenia jest taki ze Salah czy teraz czy za rok (tu moja prognoza) bedzie jednym z naszych trzech najlepszych zawodnikow w tym najlepszym zawodnikiem ofensywy. I najlepszym mowie myslac o miksie umiejetnosci liczb czy dostepnosci. Srednio to widze bez niego w obecnym skladzie personalnym a Chiesa tez nie wywoluje u mnie na ten moment specjalnej pewnosci.

Zeby nie bylo ja nie jestem jakos przywiazany do zawodnikow choc Salaha bardzo lubie i tez nie obrazilbym sie jakby zakonczyl kariere w Liverpoolu. Ale problem jest taki ze dyskutujemy o tym czy dac kontrakt jednemu z waskiego grona najlepszych zawodnikow. To nie jest decyzja jak z jakims Wijnaldumem wiesz o co chodzi hehe.

Oczywiscie jak znajdzie sie ktos mlodszy i lepszy to mozemy rozmawiac ale ja nie widze by to sie zdarzylo. Tym bardziej jak nasz klub ma podejscie na zasadzie szukamy zawodnika latwego do wziecia i taniego a przy okazji umiejacego cos tam. Tym nic nie osiagniemy. Mam niestety zerowa wiare w nasze decyzje transferowe i w ludzi za nie odpowiedzialnych.

Oczywiscie pytanie jest czy pachwina Salaha w zeszlym sezonie to byl jednorazowy wyskok czy nie. I czy podtrzyma dobra forme czy raczej gorsza. My to mozemy sprawdzic z telewizora ale jak musisz podjac decyzje o kontrakcie to musisz zrobic to raczej szybko.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 528

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 28 sie 2024, 8:06

Sergek pisze:
A z ta tygodniowka to czy we Wloszech nie ma jakiegos 50% podatku dla pilkarzy? Chyba ze cos myle wiec bije sie w piers. Daje reke uciac ze kasa bedzie 100k+ skoro my nawet Gravenberchowi prawdopodobnie placimy jakies glupie pieniadze.
Chiesa zarabia 5 mln netto = 9,25 brutto.
Przy angielskim podawaniu zarobków to jakieś ok. 178 tys euro tygodniowo. Nie wiem ile to w przeliczeniu na funty.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 sie 2024, 9:56

Sergek pisze:
Tak czy siak jest to transfer z kategorii iksde ale co gorsza uwazam ze to jest przygotowanie pod zastapienie sympatycznego Egipcjanina.
Tego nie rozumiem. Płacicie za niego w sumie grosze, a zysk może być spory. Nie wiem, gdzie tu xd. Do tego Chiesa nie powinien mieć problemu z aklimatyzacją, płynnie śmiga po angielsku, a sam styl gry też jest pod niego. Jeżeli chodzi o pozycję, to lepiej mu żarło po lewej stronie. Zawsze mi Liverpool do niego pasował.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 28 sie 2024, 10:07

Berele Lewartow pisze:
28 sie 2024, 9:56
Sergek pisze:
Tak czy siak jest to transfer z kategorii iksde ale co gorsza uwazam ze to jest przygotowanie pod zastapienie sympatycznego Egipcjanina.
Tego nie rozumiem. Płacicie za niego w sumie grosze, a zysk może być spory. Nie wiem, gdzie tu xd. Do tego Chiesa nie powinien mieć problemu z aklimatyzacją, płynnie śmiga po angielsku, a sam styl gry też jest pod niego. Jeżeli chodzi o pozycję, to lepiej mu żarło po lewej stronie. Zawsze mi Liverpool do niego pasował.
No dlatego, że to nominalnie jednak chyba lewoskrzydłowy (casus Gordona), gdzie mamy Diaza, Gakpo i od biedy Jote i Nuneza. Po drugie, to trochę kupowanie kota w worku bo z tego co mi się tam coś wydaje, to gościu po zerwaniu wiązadeł jeszcze nie zdążył pokazać, że może być tym samym piłkarzem co przed kontuzją. A jest to na tyle poważny uraz, że roznie może być. Dlatego w najgorszym razie zostaniemy z relatywnie drogim w utrzymaniu piłkarzem, który więcej czasu będzie spędzał w gabinetach lekarskich niż na boisku. No i po trzecie, najważniejsze. Braki w składzie Liverpoolu są dosyć jasne dla wszystkich i tak jak bramkarz nie był żadnym priorytetem ani na to okienko ani na przyszłe (chyba, że jednak Alissona wypchną z klubu), tak skrzydłowy też nie jest żadnym priorytetem. W skrócie kupujemy sobie gości na pozycję które mamy bardzo mocno obsadzone, zostawiając przy tym te, na które wzmocnień potrzebowaliśmy już rok temu. No iksde lol. Ale jak się sprawdzi to przecież wiadomo, że narzekać nie będziemy, tylko piszemy ze te ruchy są bezsensu, jeśli to nie są jakieś szachy 5d i zaraz okaże się, że Chiesa po kontuzji to top DMow świata hehe.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 sie 2024, 10:15

Nie patrząc na to jednostkowa, tylko w kontekście wszystkich ruchów transferowych, to ok, sami wiecie lepiej, kogo potrzeba. Wciąż, to jest dość tanie uzupełnienie składu - jak pisałem, w Juve - moim zdaniem - lepiej wyglądał na lewej,natomiast, gdy był w formie, to czy był po lewe czy po prawej, nie miało, aż takiego dużego znaczenia. Co do tygodniówki, to zobaczymy. To co chce Chiesa i jego agent, a co oferuje im rynek, to mogą być zupełnie różne sprawy. Nie mnie oceniać, czy te 10/15 mln euro, przekłada się z automatu na brak innych, bardziej potrzebnych wzmocnień.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 sie 2024, 10:17

jw. 100%.

symbol naszej polityki transferowej, ktora jest kontynuowana niewazne kto jest odpowiedzialny za transfery

kupic bo jest dostepny i relatywnie tani z perspektywy naszej wyceny, przy tym cos tam gra - a nie kupic, bo bardzo tego kogos potrzebujemy i jestesmy w stanie duzo zrobic by sie wzmocnic

jezeli jest to jednak transfer dodatkowy a zaraz stanie sie sierpniowe crescendo o ktorym wspominal w lipcu nasz nieogarniety dyrektor, to ok

ale mysle ze jednak negocjowanie przez miesiac w 100% dostepnego bramkarza ktorego nie potrzebujemy oraz chiesa opisany powyzej, to jest nasze okienko :witam:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”