Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 117

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 01 kwie 2006, 21:10

Gratulacje dla Arsenalu.fantastyczny mecz i fantastyczna wygrana.Henry-jak zwykle,fantastycznie,kolejne 2 brameczki na jego koncie.Adebayor równierz bardzo dobrze.A Pires jak mówił Róża stara się o kontrakt ,chociaż były już pogłoski o przeprowadzce do Benfici ,ale raczej to tylko plotki.
Współczuje kontuzji dwóch kluczowych zawodników :( i życzę wykurowania się do meczu z Juventusem.Obrońcie wygraną i awansujcie dalej. :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 kwie 2006, 23:08

Arsenal jest w fantastycznej formie, grają piękną piłke strasznie szybką, w meczu z Juventusem zagrali wspaniale, brak slow na opisanie ich gry mam nadzieje że powtórzą wyczyn Liverpoolu sprzed roku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 kwie 2006, 17:09

ossy pisze:No sorry Łukasz, ale fieldy tez sie cieszyl że Del Piero nie zagra.
ty juz się może nie odzywaj co ? co ja mam z tym wspólnego ? to, ze ja się cieszyłem to znaczy, ze iini tez mają się cieszyć ? lub nie ?

ossy pisze:Łukasz[ACM] napisał:
Nawet jeżeli nie zagrają to Arsenal ma wyborną forme co pokazał wynik 5:0

Tak..z Aston Villą?
lub pierwszy mecz z Juventusem - może to ci uzmysłowi, ze Arsenal jest w wysokiej dyspozycji.
Brak Eboue i Cesca to niewatpliwie wielka strata [Eboue ma większe szanse na powrót], wkońcu to sa obecnie nasi najlepsi piłkarze. Ich szanse na występ w meczu w środę oceniany jest na 50:50, choc myślę, że nawet gdyby ich zabrakło - Arsenal da sobie radę i utrzyma korzystny wynik. Przecież mamy innych zawodników. Zamiast Cesca może wsyąpić Diaby, lub możemy zagrać 4 w pomocy i Persie obok Titiego w ataku [świetne gole strzelili Aston Villi :P] Za Eboue może na prawą powedrować Toure, a obok Senderosa wystąpic może Sol, który w środę już bedzie gotowy do gry.
Łukasz[ACM] pisze:Swoją drogą trener Arsenalu popełnił dziś duży błąd, mógł oszczędzać zawodników albo ich zmienic bo prowadzenie było.
Wygrane sa nam potrzebne - walczymy o miejsce w pierwszej 4 na koniec sezonu. Toottenham i Bolton przegrali swoje mecze, jutro ufam, ze Blackburn straci pkt z Wigan - my mamy kolejne 3 pkt i jeden mecz mniej do rozegrania. Wenger nie popełnił błedu, musimy walczyć o wygrana optymalnym składem, czy to w lidze, czy w LM.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 kwie 2006, 17:12

Fieldy masz racje bo musicie w lidze wygrywać ale 5:0 czy 2:0 raczej różnicy nie robi a przecież mecz z Juve również bardzo ważny dlatego powinny być jakieś zmiany aby uniknąć kontuzji. :) Całe szczęście że urazy nie okazały się poważne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 kwie 2006, 17:16

Łukasz[ACM] pisze:ale 5:0 czy 2:0 raczej różnicy nie robi
ja widze różnicę 3 goli :P
a tak na serio, prowadząc dwiema bramkami po 30 minutach nie mozna stwierdzić, że już się mecz wygra i dać odpocząć najlepszym piłkarzom.
I powiedzmy obie szczerze - awans do 1/2 finału jest bliżej niz dalej :P więc nie powinno by źle :lol:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 02 kwie 2006, 18:16

fieldy pisze:Za Eboue może na prawą powedrować Toure, a obok Senderosa wystąpic może Sol, który w środę już bedzie gotowy do gry.
Ja bym chciał żeby Kerrea Gilbert zagrał ;) Chyba już mu się kontuzja skończyła :) Bo tak troche by mi świetnego Toure w środku brakowało :/

Szkoda że Cesc ma kontuzje :/ Niewiem czy Diaby jest w stanie zagrać, czy by sobie poradził w spotkaniu o taką stawkę z nie bylejakim rywalem... Zobaczymy co tam Arsene ciekawego wymyśli ;)

A RvP przy swojej bramce z AV mógł podać... ale widac był baaaardzo glodny bramki ;) :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 kwie 2006, 18:47

Pasztet pisze:Bo tak troche by mi świetnego Toure w środku brakowało
mi też, Toure jest stworzony na libero, ale z braku laku .... myślę, że Gilbert jeszcze nie jest gotów na 1/4 finału LM, a jednak Sol wraca i Toure potrafi grać na prawej. Uważam, że byłoby to korzystniejsze rozwiazanie.
Pasztet pisze:Szkoda że Cesc ma kontuzje Niewiem czy Diaby jest w stanie zagrać, czy by sobie poradził w spotkaniu o taką stawkę z nie bylejakim rywalem... Zobaczymy co tam Arsene ciekawego wymyśli
Przede wszystkim trzeba pamiętać, że być może Cesc zagra jednak. Gdyby się nie udało - myślę, że Reyes, Pires, Hleb, Gilberto, czy Freddie [który już powinien wrócić] dadzą sobie radę w pomocy bez hiszpana.
Pasztet pisze:A RvP przy swojej bramce z AV mógł podać... ale widac był baaaardzo glodny bramki
dobrze, że nie podał - gol mu zajebisty wyszedł - coś a'la Baros na ME :P
2 gol Titiego też majstersztyk :D cudo po prostu, genialnie przymierzył, a bramkarz mógł tylko podziwiać gola :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 kwie 2006, 19:35

fieldy pisze:mi też, Toure jest stworzony na libero, ale z braku laku .... myślę, że Gilbert jeszcze nie jest gotów na 1/4 finału LM, a jednak Sol wraca i Toure potrafi grać na prawej. Uważam, że byłoby to korzystniejsze rozwiazanie.

Myślę że rozwiązanie z Campbellem jednak chyba jest lepsze. W końcu to już bardzo ograny zawodnik i nie raz już występował w meczach o wysokie stawki. Gilbert może grać ale w Premiership. W Lidze Mistrzów nie ma miejsca na błędy a jak wiadomo Gilbert'owi zdarzają się takowe i to nawet często. A przede wszystkim trzeba pamiętać że Eboue może powróci :wink:

fieldy pisze:dobrze, że nie podał - gol mu zajebisty wyszedł - coś a'la Baros na ME
2 gol Titiego też majstersztyk cudo po prostu, genialnie przymierzył, a bramkarz mógł tylko podziwiać gola

Nie dość że mu wyszedł zajebisty to jeszcze strzela bramke po kontuzji. A to zdecydowanie wpłynie na niego bardzo dobrze. Co do bramek Henry'ego- mi się bardziej pierwsza podobała :P Taki piękny lob 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 kwie 2006, 20:14

fieldy pisze:a tak na serio, prowadząc dwiema bramkami po 30 minutach nie mozna stwierdzić, że już się mecz wygra i dać odpocząć najlepszym piłkarzom.
Jeżeli nie jesteś pewien to przy 3:0 można było zrobić zmiany :P Sam wiesz że Arsenal jest w dobrej dyspozycji i powinni sobie np bez Fabregasa i Henrego poradzić i utrzymać prowadzenie do końca.
fieldy pisze:I powiedzmy obie szczerze - awans do 1/2 finału jest bliżej niz dalej więc nie powinno by źle
Po pierwszej połowie tak bo to wy macie 2 bramki zapasu ale Juve też może 2 strzelić nie tracać żadnej, środa coraz bliżej :twisted:

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 04 kwie 2006, 15:09

fieldy pisze:Fieldy masz racje bo musicie w lidze wygrywać ale 5:0 czy 2:0 raczej różnicy nie robi a przecież mecz z Juve również bardzo ważny dlatego powinny być jakieś zmiany aby uniknąć kontuzji.
Jak dla mnie liga jest ważniejsza od ligi mistrzów ,ale to tylko jest moje zdanie.A poza tym piłkarze lepiej się czują po wygranej 5:0 niż 2:0 i taka wyższa wygrana podnosi w zespole morale.A to też jest dosyć ważne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2006, 15:11

Adi_LFC pisze:Jak dla mnie liga jest ważniejsza od ligi mistrzów
ja już sopbie wszytsko obmyśliłem. Zajmujemy 5 miejsce w lidze [pod warunkiem, ze 4 zajmną Spursi] potem wygrywamy LM i my gramy w LM a Suprsi mimo 4 miejsca - NIE :D

ale wredny jestem co ?

jednak myślę, ze uda nam się zająć miejsce w 4 w lidze na koniec seoznu, gdyż mamy meczu u siebie z Tottenhamem pod koniec sezonu i wtedy się wsyztsko rozstrzygnie

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 kwie 2006, 15:59

fieldy pisze:jednak myślę, ze uda nam się zająć miejsce w 4 w lidze na koniec seoznu, gdyż mamy meczu u siebie z Tottenhamem pod koniec sezonu i wtedy się wsyztsko rozstrzygnie

Ale nie można zapominać, że za niespełna tydzień będziemy ogllądać derby Anglii :!: Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, szczególnie że obie drużyny prezentują bardzo wysoką formę ostatnimi czasy. Arsenal będzie walczył o 4 mijsce w Lidze zaś Roo i spółka o najwyższe laury (choć jak dla mnie jest to bardzo mało prawdopodobne :P ).

A już jutro mecz z Juve. Mam nadzieję że zagramy tak, jak gramy od dobrego miesiąca. Widowisko będzie niemałe, a i bramek coś czuję że nie zabraknie :wink: Jak będę miał czas to o meczu dokładniej coś wieczorkiem naskrobę :D

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 04 kwie 2006, 18:11

RóżA pisze:ja już sopbie wszytsko obmyśliłem. Zajmujemy 5 miejsce w lidze [pod warunkiem, ze 4 zajmną Spursi] potem wygrywamy LM i my gramy w LM a Suprsi mimo 4 miejsca - NIE
To było tylko moje zdanie i mój priorytet.Równie dobrze możecie wygrać LM i być na 4 miejscu.
jednak myślę, ze uda nam się zająć miejsce w 4 w lidze na koniec seoznu, gdyż mamy meczu u siebie z Tottenhamem pod koniec sezonu i wtedy się wsyztsko rozstrzygnie

też myślę ,że wam się uda tymbardziej ,że złapaliście silny wiatr w żagle i wykorzystujecie go,a Tottenham ma 'lekkie' potknięcie w formie swoich zawodników.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 kwie 2006, 14:01

Melduje wykonanie zadania :P Arsenal w półfinale LM :D

Teraz czas na Premiership, klasyk, mecz na szczycie, jeden z wazniejszych meczy sezonu. Każdego sezonu. Mecz wywołujący ogromne emocje. Mecz przeciwko Manchesterowi United :!:
Już w niedzielę Kanonierzy jada po 3 pkt na Old Trafford. Łatwo nie będzie - Czerwone Diabły wygrały ostatnich 8 meczy, my - połowę mniej, ale w równie imponującym stylu, a nawet lepszym.
Pomimo, że ani Keane'a ani tymbardziej Vieiry - już nie ma, mecz bedzie niezwykle emocjonujący i ważny dla kazdej z ekip.
Pomijając prestiż meczu, fakt, że obie drużyny pragną wygrac to widowisko za wszelką cenę, pokazać się z jak najlepszej strony w potyczce z odwiecznym rywalem - trzeba miec na uwadze, że ManU walczy jeszcze z Chelsea o mistrza, a my - o mijsce w 4 na koniec sezonu.
W drużynie ManU ostatnio znakomicie spisują się napastnicy, zarówno Rooney, który zawsze daje z siebie wszytsko, jak i Luis Saha, który rozgrywa mecze życia ostatnimi czasy, oraz Ruud, który po powrocie do składu pokazuje, ze nie zapomniał jak się strzela bramki.
W Arsenalu sytuacja ma się bardzo dobrze, jesli chodzi o morale drużyny, jak i sprawy związane z kontuzjami. Cesc i Eboue mieli małe urazy - ale po wczorajszym meczu można śmiało stwierdzić, że to już historia. Teraz to nieistotne, obecny skład gra bardzo dobrze i nawet brak Campbella, czy Cole'a w obronie nie jest az nadto odczuwalny, Senderos gra coraz pewniej na środku - liczę, że w niedzielę potwierdzi swoją dobrą dyspozycję; Flamini jest klasa samą dla siebie. Nikt się nie spodziewał, że az tak dobrze przestawi się na lewego obrońce, nawet on sam.

To będzie również walka Henry'ego z Ruudem o miano najlepszego strzelca Premiership, jak dotąd obaj maja po 21 goli na swoim koncie. Z tym, że Titi był dosyć długo kontuzjowany. Gdyby przed 3 laty Ruud fuksem nie zdobył tytułu - Titi miałby dizś szanse na 5 tytuł króla strzelców z rzędu. Bedzie 3 z rzędu :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 kwie 2006, 20:41

Aż nie wiem co napisać. Bardzo się ciesze z tego awansu, ale wiadomo- teraz wymagania wzrosły :wink: Przed nami dwumecz z rewelacyjnym Villarealem. Wydawać by się mogło, że wygrana przyjdzie łatwo, a jednak jest ale... Hiszpańskiej drużynie nie wiedzie się najlepiej w La Liga, ale za to w Champions League są niewiarygodni. Pierwszy raz grają w tych elitarnych rozgrywkach i już są w półfinale. Należą sie pochwały :wink:

A teraz już o jutrzejszym meczu. Potyczka z Manchesterem będzie niezwykle ważna zarówno dla nas jak i dla przeciwników. Nie dość że walka o jak najwyższe miejsce w końcowej klasyfikacji to jeszcze podtekst "bitwy o Anglię". Obie ekipy spisują się bardzo dobrze w ostatnich meczach, więc zapewne widowisko będzie niemałe. fieldy napisał już praktycznie wszystko co się da (oczywiście przydałaby się dyskusja, ale nie mam za wiele czasu :? ) więc ja się powstrzymam do ogłoszenia składów :wink:

POZDRO :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”