petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: M.T. » 30 mar 2006, 23:12
mlody_10 pisze:Bardzo pilnie potrzebuje zdjęcia wież "Petronas Towers" tylko z okresu jak budowa sie zaczynała, albo projekt tej budowli, bo wszędzie są zdjęcia jak już ukończono budowe, a takich nie potrzebuje Wink
Mam nadzieje, ze wy coś znajdziecie, bo ja takiej fotki nie widziałem....

M.T.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 31 mar 2006, 1:11

maestro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 31 mar 2006, 13:50
nie bralam udzialu co prawda, ale dobra jest odp EVoid pisze:Mam pytanie do moich rówieśników (czyt. 2 klasa LO): Czy brał ktoś dzisiaj udział udział w polsko-ukraińskim konkursie fizycznym Lwiątko
Jeśli znajdzie się ktoś taki to proszę o komentarze
Mnie osobiście rozwaliło kilka zadań, ale najlepsze było i tak:Słońce jest okrągłe, lusterko kwadratowe. Jaki jest zajączek?
A. Owalny, B. Czworokątny, C. Jeśli ściana jest daleko to czworokątny, jeśli blisko to owalny, D. Jeśli ściana jest daleko to owalny, jeśli blisko to czworokątny, E. Jeśli lusterko jest małe, to czworokątny, a jeśli duże-owalny
Moim zdaniem poprawna jest odpowiedź E, i to ją zanaczyłem
![]()
No, ale kto brał udział niech się wypowie
forzaROSSONERI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2006, 19:11
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 kwie 2006, 19:20
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2006, 19:31
Chodzi ogólnie o telefon stacjonarny bo o aparacie telefonoicznym mam dużoLukaz pisze:Nie wiem czy to na temat, bo to oólnie o aparacie telefonicznym, ale może się przyda:
To co trzymasz w dłoni rozmawiając to 'mikrotelefon', część do której mówisz to ' mikrofon', a z której słyszysz to 'słuchawka'. Jest tez 'tarcza numerowa'. To tyle z mojej strony.
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 05 kwie 2006, 15:35
Adi_LFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 05 kwie 2006, 16:39
Adi_LFC pisze:-aksjomaty (conajmniej 6,nie mam Sad )
internista1908
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikos88 » 05 kwie 2006, 16:51
mikos88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 kwie 2006, 17:11
mikos88 pisze:Wykres spróbuje sam narysować tylko nie wiem jak do tego dojść, z góry dzięki za pomoc.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 kwie 2006, 18:13
Lukaz pisze:mikos88 pisze:Wykres spróbuje sam narysować tylko nie wiem jak do tego dojść, z góry dzięki za pomoc.Za 'x' wybierasz sobie jakieś liczby i podstawiasz do wzoru który zapisałeś (podstaw ich kilka bo twój wykres będzie parabolą)
postac kanoniczna: a (x + b/2a)* - [b (do potęgi 2) - 4ac]**
* (do potęgi 2 to co w nawiasie)
** [to co w nawiasie dzielisz przez '4a']
a zapisana przez ciebie funkacja ma postać: y=a x(do potęgi 2 - tylko 'x') + bx +c
czyli a, b i c wypisujesz ze swojej funkcji i podstawiasz do postaci kanonicznej
PS Spróbuj czasem otworzyć książkę, to nie boli
bellus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 05 kwie 2006, 18:17
Kaczormistrz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 05 kwie 2006, 18:26
wzory są dobre te do postaci kanonicznej, chociaz troche dziwnie zapisaneKaczormistrz pisze:skad Wy macie takie wzory ?![]()
mnie uczono innaczej
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 05 kwie 2006, 19:54
sorry,może błąd mojego nauczyciela ,przed chwilą znalazłem tylko 5 ,a nauczyciel podał 6.Ehh...Ci niektórzy nauczyciele...internista1908 pisze:Adi_LFC pisze:-aksjomaty (conajmniej 6,nie mam Sad )
hmm zawsze myslałem ze aksjomatow jest 5![]()
no coz czlowiek uczy sie przez cale zycie
Adi_LFC
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio