Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2024, 9:24
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2024, 9:25
Mogę ci polecić komedie Dobrze się kłamie (są też filmy - włoski, francuski), jak na razie najlepsza na jakiej byłem - uśmiałem się niesamowicie a im dalej w las tym było coraz lepiej. Widzę, że grają u Ciebie 8/11. Byłem na sztukach gdzie grali lokalni aktorzy a ci tutaj znani ze szklanego ekranu (Wolszczak, Sadowski, Królikowski) robią robotę i sztuką jest jeszcze lepsza.
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 02 lis 2024, 9:25
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2024, 9:31
Ooo panie. Oglądałem, dla mnie najgorsze gówno. Ludzie kłamią, oszukują bliskich, drugą polowe a widz ma się cieszyć?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 lis 2024, 9:41
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2024, 9:58
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 lis 2024, 10:00

Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 lis 2024, 10:08
Delpiero14
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lis 2024, 10:13
Wolę zlikwidować niepotrzebną osobę niż ją okłamać.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 02 lis 2024, 10:27
Bo całe życie jestem zdrowy, więc nie miałem do czynienia. Ale ostatnio bliscy mi przybliżają swoje przygody z tym organem to jest po prostu szok, jakim pionkiem jest pacjent w tym systemie.
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lis 2024, 11:17
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 02 lis 2024, 11:33
https://legionhdk.pl/krwiodawstwo/upraw ... zdrowotnejZgodnie z art. 47 c ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r.o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz.U. z 2016 r. poz. 1793, z późn.zm.) ... świadczeniobiorca, który posiadają tytuł "Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi"lub "Zasłużonego Dawcy Przeszczepu" i przedstawi legitymację "Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi" lub "Zasłużonego Dawcy Przeszczepu", mają prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.
Świadczenia opieki zdrowotnej w szpitalach i świadczenia specjalistyczne w ambulatoryjnej opiece zdrowotnej, a także świadczenia wysokospecjalistyczne są udzielane według kolejności zgłoszenia w dniach i godzinach ich udzielania przez świadczeniodawcę, który zawarł umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej (art. 20-22).
Pacjenci korzystający z prawa do świadczeń poza kolejnością, nie są umieszczani na listach oczekujących. Świadczenia są im udzielane w możliwie najbliższym terminie, zgodnie z możliwościami organizacyjnymi świadczeniodawcy.
W szczególności świadczenia ambulatoryjnej opieki specjalistycznej i świadczenia szpitalne powinny być udzielone tym osobom w dniu zgłoszenia.
Jeżeli udzielenie świadczenia w dniu zgłoszenia nie będzie możliwe, powinno ono zostać zrealizowane w innym terminie, poza kolejnością wynikającą z prowadzonej listy oczekujących. W przypadku świadczeń ambulatoryjnej opieki zdrowotnej (AOS) świadczenie powinno zostać udzielone nie później niż w ciągu 7 dni roboczych od dnia zgłoszenia.
Kto ma prawo do świadczeń poza kolejnością w dniu zgłoszenia:
Zasłużeni Honorowi Dawcy Krwi;
Zasłużeni Dawcy Przeszczepu;
Inwalidzi wojenni i wojskowi;
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 lis 2024, 11:35
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 lis 2024, 11:38
Delpiero14
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin