PIŁKA NOŻNA - Jaka wybrac ???

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Traves
Junior
Junior
Reputacja: 0

PIŁKA NOŻNA - Jaka wybrac ???

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Traves » 03 kwie 2006, 7:20

Staje przed wyborem kupno pilki noznej. Sam nie wiem jaka kupic. Jestem zdezorientowany. Chce przeznaczyc na to okolo max 70zl. Bardzo prosze o doradzenie jakimi sie najlepiej gra i strzela itp. PLIS :!:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Re: PIŁKA NOŻNA - Jaka wybrac ???

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 kwie 2006, 10:17

Traves pisze:Staje przed wyborem kupno pilki noznej. Sam nie wiem jaka kupic. Jestem zdezorientowany. Chce przeznaczyc na to okolo max 70zl. Bardzo prosze o doradzenie jakimi sie najlepiej gra i strzela itp. PLIS :!:
Tragiczny temat :wink:

Ale skoro prosisz, nie będę jak większość i Cię nie zjadę, chociaż ... powinienem.

70 zł to nie jest zbytnio wygórowana cena jak na DOBRĄ piłkę. Do 70 zł możesz w hurtowni sportowej kupić futbolówkę firmy Select. Masz tam do wyboru - na trawę, na asfalt, na mokrą nawierzchnię. Jednak, tak jak z Dosią - proszkiem do prania. Co jest do wszystkiego, to jest do niczego :)
Ja preferuję orginalne piłki
Itak:
Rodzaj :
Piłka nożna Teamgeist
Rozmiary :
4 i 5
Warstwa zewnętrzna :
Warstwa zewnętrzna:30% termoplastyczny poliuretan, 60% termoplastyczny polietylen,10% poliester Wewnatrz pianka(100% termoplastyczny polietylen).
Opis :
Piłka do treningów oraz gry rekreacycjnej na miękkich trawiastych powierzchniach, na wszystkie warunki pogodowe.
Cena około 85 zł

didas Piłka Telstar 1974 Replique - Nowość !
Rodzaj :
Piłka nożna Telstar.
Rozmiar :
5
Opis :
Piłka do treningów oraz gry rekreacycjnej na miękkich trawiastych powierzchniach, na wszystkie warunki pogodowe, we wzorze piłki WM'74. Pewnie zachowuje się w grze oraz posiada wysoką stabilność kształtu.
Cena około 80 zł

Adidas Piłka World Cup 06 Germany - Nowość !
Rodzaj :
Piłka nożna Teamgeist.
Rozmiar :
5
Opis :
Piłka do treningów oraz gry rekreacycjnej na miękkich trawiastych powierzchniach, na wszystkie warunki pogodowe.

Sugerowana cena detaliczna: 79.9 pl

A tak na marginesie ...
Idz do sportowego sklepu i tam masz : Fevernova, Tricolore i ostatnia Roteiro. Jak na drugiego gatunku piłki - sprawdzają się doskonale.

ZMIJA
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZMIJA » 03 kwie 2006, 13:58

:p jupiter ejst dobry :):P:P

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 03 kwie 2006, 14:59

Loczek pisze:Staje przed wyborem kupno pilki noznej. Sam nie wiem jaka kupic. Jestem zdezorientowany. Chce przeznaczyc na to okolo max 70zl. Bardzo prosze o doradzenie jakimi sie najlepiej gra i strzela itp. PLIS

a ja mam dla Ciebie coś IMHO bardzo dobrego i w przystępnej cenie.

92 złote za ORYGINALNĄ, MECZOWĄ piłkę z MŚ w Korei to chyba nie jest wiele biorąc pod uwge ze kolo 2 lat temu kosztowała z 350 :lol:

a tu link

http://baler.pl/product_info.php/cPath/ ... cts_id/263

PS. Sam ją kupiłem :]

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 kwie 2006, 23:41

Rumeczek pisze:
Loczek pisze:Staje przed wyborem kupno pilki noznej. Sam nie wiem jaka kupic. Jestem zdezorientowany. Chce przeznaczyc na to okolo max 70zl. Bardzo prosze o doradzenie jakimi sie najlepiej gra i strzela itp. PLIS

a ja mam dla Ciebie coś IMHO bardzo dobrego i w przystępnej cenie.

92 złote za ORYGINALNĄ, MECZOWĄ piłkę z MŚ w Korei to chyba nie jest wiele biorąc pod uwge ze kolo 2 lat temu kosztowała z 350 :lol:

a tu link

http://baler.pl/product_info.php/cPath/ ... cts_id/263

PS. Sam ją kupiłem :]
Jak Ty to cytowałeś ? Ja tego nie napisałem :twisted:

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 07 kwie 2006, 23:45

NIKE 90 jest dobra ale chyba na replike cie stac (mnie tez) :lol:
ja mam TEAMGEIST od ciotki z Niemiec i trzeba powiedziec że niezła piłka :wink: tylko szkoda ze grac nie umiem :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 kwie 2006, 0:48

Traves pisze:Bardzo prosze o doradzenie jakimi sie najlepiej gra i strzela
To zalerzy gdzie chcesz grac? Czy na betonie, czy na trawie a moze na ziemi. Kupic dobra pilke to nic trudnego. Idziesz do sklepu i porownujesz wszystkie pilki jakie masz do wyboru. Mozesz tez sie zapytac sprzedawcy. Ja osobiscie nie radze kupowac pilek ponizej 40 zl. jesli sie mysli o powaznym zakupie. Mozna tez isc na byle jaki targ i kupic sobie zwykla pilke za 20 zl. i tez mozna sie duzo nagrac. Ja nigdy nie kupowalem pilek i nie mialem takiego problemu. Zawsze wygrywalem pilki. Bylo ich duzo. Jedne wytrzymaly 6 miesiecy a inne mam juz 7 lat i jeszcze mozna nimi grac. Najbardziej podobala mi sie pilka z MS z 1994 roku. Nie wiem czy jest jeszcze dostepna na rynku, ale to jest raczej niemozliwe. :roll:

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 kwie 2006, 20:57

Ja polecam zdecydowanie Roteiro. Jest lekka, ma dobre rotacje i gra się nią kapitalnie. Ma również świetną prezencję, ale to nie najważniejsze. Jestem zadowolony i polecam. Nie kupujcie Total90, mi pękła po 2 miesiącach. Umbro robi jednak najlepsze piłki, ale te mają cenę powyżej stu złotych te najtańsze. Co do Roteiro, to kupiłem za 69 zł. :)

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 21 kwie 2006, 21:06

Nie kupujcie piłek Totala tych za 59 zł bo po 2 tygodniach gry na ligówce piłka znacąco traci swoje dotychczasowe parametry a w dodoatku barrdzos ie ściera

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 21 kwie 2006, 21:10

Dla wielu nie chodzi o prezencję przecież. Ale to rzeczywiście kiepsko wygląda, jeśli "gała" jeszcze przed dwoma tygodniami była piękna, a teraz wygląda jakby miała 5 lat. Pod tym względem moja roteiro jest starta w 1% a po wymyciu wygląda jak nowiusieńka.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 22 kwie 2006, 9:17

A ja od tygodnia mam Teamgeist'a, oczywiście tą uboższą wersje czyli za 80 złotych :D W pięknej tonacji kolorów, a mianowicie żółtą z zielonymi wykończeniami.Piła rewelacyjnie lata a i na główke nie boje sie jej brać jak to miało miejsce gdy miałem Roteiro.

rrobsonm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rrobsonm » 22 kwie 2006, 12:00

ktora piłke wybrac??

Korona GNP
cena brutto: 39,00 - vat: 22% - j. m: szt
kategoria: Piłki nożne
materiał: GRAINED SYNTHETIC MATERIAL
rozmiar: 5
waga: 425-435 gramów
nawierzchnia: asfalt
zastosowanie: piłka do gry na betonie

Thunder Select Rozm. 5
[THUNDER SELE] 45.90zł

Piłka przeznaczona do gry na twardych i kamienistych nawierzchniach
i sztuczną darń. Odznaczająca się wysoką wytrzymałością i trwałością.
Na wszystkie typy klimatów. Piłka w kolorze czarnym.

0026 PIŁKA NOŻNA METEOR ASFALTOWA
Rozmiar: 5
Kolor: biało – zielony - szary,
Materiał: cellular, osnowa nylonowa, dętka lateksowa,
Przeznaczenie: na asfalt,
Cechy charakterystyczne: wysoka wytrzymałość materiału, panele odlewane.

a moze macie jakieś swoje propozycje na pilke na asfalt do 60zl??

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 22 kwie 2006, 13:31

Mawik, przecież Roteiro jest mięciutka, ja się jej nie boję brać na "dyńkę" jest fajna, miękka, a przy okazji nabita. Co do tych na asfalt to sam się zastanawiam nad jakąś, bo nie będe swojej Roteiro na betonie niszczyć. Wolę kupić jakąś na beton. Dołączam się do dawania propozycji na dobrą, tanią piłkę na beton. :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 kwie 2006, 14:26

Jeżeli chcecie dobrą piłkę na asfalt to polecam NIKE T90.

Piłeczka naprawdę bardzo dobra, wytrzymała i co najważniejsze znakomicie się nią gra na betonie. Kupiłem ją w zeszłe wakacje i do tej pory jest tylko lekko zniszczona. A trochę już przeszła :lol:

rrobsonm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rrobsonm » 22 kwie 2006, 15:10

a wlasnie slyszalem ze ta nike gra sie jak kauczukiem.... ze bardzo mocno sie odbija i bardzo mocno leci...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”