Post Wyświetl pojedynczy post autor: jovan » 29 mar 2006, 20:23
jovan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baszczu » 29 mar 2006, 20:25
Baszczu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 mar 2006, 20:32
Niestety świadczy to niekorzystnie o poziomie La Liga.jovan pisze:Który to Real jest w tabeli?
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: jovan » 29 mar 2006, 20:34
jovan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 mar 2006, 20:39
Przystopuj. Nie tak brzmi mój nick.jovan pisze:Murzynku
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: jovan » 29 mar 2006, 20:50
jovan
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baszczu » 29 mar 2006, 21:03
Niggaz pisze:Baszczu domyślamy się, że celowo robisz z siebie idiotę, ale niech to będzie chociaż śmieszne bo Cię rangą nagrodzimy inaczej.
Baszczu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 13 kwie 2006, 22:18
Szymek89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 13 kwie 2006, 22:22
girlfromipanema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 14 kwie 2006, 15:41
Poglady sa pogladami, ale to juz jest przesada. Na co on czeka? Na moment w ktorym Kataluna zostanie odlaczona kompletnie od Hiszpani, stanie sie nowym krajem i wtedy bedzie mogl grac dla swojego Narodu? Watpie zeby to sie stalo w najblizszych latach i chociaz ze powinienem watpic w to wogole, niestety trzeba to brac pod uwage. Wystaczy spojrzec na Hiszpanska scene polityczna. Oj, co tam sie dzieje. Wiekszosc Katalonczykow chcialaby sie odlaczyc od reszty i zyc po swojemu. Niedawno przy ustalaniu jakiegos nowego prawa pojawily sie nowe problemy z Kataluna. Nazwano ja narodem, co jest nieligiczne bo Hiszpanska konstytucja mowi ze to Hiszpana jest narodem i ze dzieli sie na "Comunidades Autonomas" czyli na wojewodztwa i jedna z nich jest Kataluna.girlfromipanema pisze:szanuję jego poglądy
snake
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2006, 16:41
snake pisze:Nazwano ja narodem, co jest nieligiczne bo Hiszpanska konstytucja mowi ze to Hiszpana jest narodem i ze dzieli sie na "Comunidades Autonomas" czyli na wojewodztwa i jedna z nich jest Kataluna.
Katalończycy są narodem a to, że nie maja własnego państwa to zupełnie inna kwestia. Nie można zanegować tego, że są narodem.Wikipedia pisze:Naród - grupa ludzi, których łączy wspólna kultura, język, religia, historia czy pochodzenie etniczne...
Gówno prawda bo człowiek myślący przede wszystkim powinien kierować się własnymi poglądami i ideologią a dopiero potem innymi względami. Korzyści sportowe schodzą w tym momencie na drugi plan i dla mnie jest to zupełnie naturalne.snake pisze:Ja tez szanuje jego wybór, ale w zyciu spotrowym nie wazne jest jakie sa jego poglady, tylko rozwijanie swojej kariery i pomoc kolegom.
To on decyduje o swojej karierze a z tą pomocą kolegom to nie wiem o co kaman. Chodzi o kolegów z reprezentacji Hiszpanii mimo, że nie czuje się Hiszpanem?snake pisze:tylko rozwijanie swojej kariery i pomoc kolegom.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 kwie 2006, 17:01
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2006, 17:12
Krzysztof Jarzyna pisze:Takie zachowanie Oleguera zakrawa troche na jakis gietyzm czy inny oszolomizm - mlodziez wszechpolska, te sprawy
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 14 kwie 2006, 17:21
el_loko
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2006, 17:25
Niektórzy to pewnie jael_loko pisze:nie wiem czemu tak gloryfikujecie dązenia Katalonii(nie mwie ze wszysczy ale niektorzy tak)
Chcą ich powybijać i zabronić używania języka? O jael_loko pisze:A wiec nie robcie z katalonczykow meczennikow, bo oni sami ccha zrobic doladnie to samo co Hiszpania zrobila im.
Mentor
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio