Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 22 kwie 2025, 15:57
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 kwie 2025, 15:58
Eyesmon
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 kwie 2025, 16:07
Jasne, ale właśnie m.in. dlatego nie nazywałbym go totalną opozycją. Właśnie wydaje się na pierwszy rzut oka taką osoba, która w miarę potrafiłaby się dogadać w niektórych sprawach. Oczywiście teoretyzujemy, bo piszę o swoich odczuciach,
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 22 kwie 2025, 16:14
To kim w takim razie jest Karol Nawrocki?
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 kwie 2025, 16:20
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 22 kwie 2025, 16:27
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 kwie 2025, 16:48
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 22 kwie 2025, 16:49
PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 kwie 2025, 16:51
Nie. Po 1 nie jest działaczem prawicy bo z tego co wiem był do tej pory poza polityka partyjna i vhyba nawet nie należy do pisu. I 2 razy nie- Trzaskowski nie jest jednym z liderów. Liderem jest Tusk i nikt inny. Tak samo w Pisie. Wyobrażasz sobie teraz rozmal w którejś z tych partii że jakikolwiek poseł pisu/Trzaskowski stawiają się kaczynskirmu/Tuskowi i wychodzą z tego cało?
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 22 kwie 2025, 17:04
Nie tylko Ty. Pamiętam, że nawet jak rozmawiałem ze znajomymi, którzy gdzieś tam obracali się w kręgu PiSowskim, to jak usłyszeli pierwszy raz o ewentualnym wystawieniu Dudy w wyborach prezydenckich myśleli, że chodzi o tego z Solidarności
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 kwie 2025, 17:12
Do Sejmu trafiła obywatelska propozycja obłożenia daniną nie tylko bezdzietnych, ale także par z jednym dzieckiem, które są już po trzydziestce
Jakim podatkiem mieliby być obłożeni bezdzietni? Na każdą ze swoich pociech rodzice dostają 800 plus. Taką samą sumą podatku mieliby być obłożeni single – proponował Jakubiak. Byłoby to swojego rodzaju 800 minus dla singla, bo taką o sumę urosłyby płacone skarbówce podatki.
Pojebalo?Do Sejmu właśnie trafiła obywatelska propozycja wprowadzenia "bykowego" – poinformował „Fakt”. Anonimowy autor petycji idzie dalej niż Jakubiak. Postuluje nałożenie na bezdzietnych podwójnej składki emerytalnej. Małżeństwa z jednym dzieckiem, te powyżej trzydziestego roku życia, miałyby płacić składkę wyższą o 50 procent. Z tego obowiązku mieliby zostać wyłączeni ci, którzy są bezpłodni lub stracili dziecko.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 22 kwie 2025, 17:20
Nie kupuję Twoich argumentów i jestem wręcz pewien, że to prędzej Rafał postawi się Donaldowi niż Karol Jarosławowi. Mogę się nawet o to założyć.DDK pisze: ↑22 kwie 2025, 16:51Nie. Po 1 nie jest działaczem prawicy bo z tego co wiem był do tej pory poza polityka partyjna i vhyba nawet nie należy do pisu. I 2 razy nie- Trzaskowski nie jest jednym z liderów. Liderem jest Tusk i nikt inny. Tak samo w Pisie. Wyobrażasz sobie teraz rozmal w którejś z tych partii że jakikolwiek poseł pisu/Trzaskowski stawiają się kaczynskirmu/Tuskowi i wychodzą z tego cało?
O to też mi chodzi, co raz się udało nie może być patentem na każde wybory!
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 22 kwie 2025, 17:52
to są tak piękne pomysły, że jak zaczną wprowadzać to czuje, że będzie trzeba zastanawiać się nad wyjazdem zagranicę.
to nie chodzi o to kto się postawi, tylko o to kto ma mocniejszą kartę, a uważam, ze nie ma żaden. JAk Tusk będzie chciał to skreśli Trzaskowskiego bardoz szybko.
Myślisz, że nie zrobili sondaży przed wyborem kandydata? Ja myśle, że jakby wybrali Czarnka to Mentzen miałby dużo większe szanse na drugą turę.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 kwie 2025, 18:16
W Polsce bykowe już jest, tylko się tak nie nazywa. Rodzina 800+, ulga podatkowa na dziecko, świadczenie aktywni rodzice w pracy, świadczenie aktywnie w żłobku, świadczenie aktywnie w domu, zasiłek rodzinny (tu dla osób stosunkowo mało zarabiających)... Do tego dochodzą rzeczy typu karta dużej rodziny i inne świadczenia, które już nie są dla wszystkich (np. dla rodziców zastępczych czy rodziców dzieci niepełnosprawnych).
Kluchman
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio