Ja mam niestety mocno popierdolone poglądy, jeżeli chodzi o polską scenę polityczną. Gospodarka lekko w prawo z wyjątkiem rynku mieszkaniowego, światopogląd wolnościowy, czyli po trochu z każdego. Np. z prawicy bym chciał ułatwienia dostępu do broni palnej, ale nie na wzór amerykański, a z lewicy rozdziału kościoła od państwa, przy czym też nie aż tak radykalnie, bo uważam, że w budynkach instytucji publicznych mają prawo być umieszczone nienachalne przedmioty religijne, jeżeli większość pracowników(?), zarządu(?), dyrektorów(?) sobie tego zażyczy. Innymi słowy, wszystko dla wszystkich i poluzowanie ale z umiarem. Natomiast znacznie mocniej karać za mocne przewinienia i recydywy.sickstick pisze: ↑25 kwie 2025, 12:41U mnie różnica między 1 a 9 miejscem to 55%Mr.Chris pisze: ↑25 kwie 2025, 12:31Aż sobie zrobiłem tego latarnika i w szoku jestem, bo najwyżej oceniany jest Nawrocki z 60%dalej za nim ex aequo Trzaskowski, Biejat, Zandberg, a różnica między pierwszym a 9 kandydatem to tylko 11%. To tylko pokazuje jaki populizm leci ze wszystkich stron w tych wyborach i jak bardzo moje podejście się rozbiega z polską sceną polityczną. Rzadko kiedy nie mam kandydata lub partii z którym bym się zgadzał w co najmniej 70%.
Nawrocki u mnie wyszedł na... ostatnim miejscu, 22%