Ajax Amsterdam (zbiorczy) - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Ajax Amsterdam (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 18 wrz 2024, 22:04

Ajax - Fortuna Sittard 5:0

Mecz rozstrzygnięty do przerwy przy wyniku 2:0 i czerwonej kartce dla piłkarza gości którą otrzymał do szatni. No ale faulem powstrzymał wyjście sam na sam więc nie było o czym mówić. Druga połowa to już tylko kontrolowanie wyniku i zabawa. Doszły dalsze trafienia. Szkoda że swojego debiutanckiego gola nie strzelił Weghorst. No jedną sytuację koncertowo zmarnował, zupełnie jak nie on. No ale jestem pewien że jego gole jeszcze przyjdą. Boki obrony w postaci Hato i Renscha też dziś świetnie funkcjonowały. W pierwszej połowie strasznie podobał mi się pressing Fitz-Jima. Warto też odnotować że po przerwie wszedł Klaassen który wczoraj po raz drugi wrócił do Joden .

@PietroBosman Rugani też wszedł na drugą połowę, ale ze względu na wspomniane wyżej okoliczności nie miał zbyt trudnego zadania w dniu debiutu. Chociaż jeden raz mi się bardzo spodobała jego interwencja która nie była faulem tylko skutecznym i zdecydowaniem przepchnięciem rywala.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 22 wrz 2024, 8:28

No ale przyszła druga w tym sezonie ligowa delegacja i oczywiście druga strata punktów. Jeszcze trochę wody upłynie zanim wyjazdy to nie będzie krew z nosa. I tak trzeba szanować ten wczorajszy remis z GAE, zwłaszcza biorąc pod uwagę bardzo kontrowersyjną decyzją o nie podyktowaniu karnego za rękę Klaassena. Nawet konsultacji z VAR nie było.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 26 wrz 2024, 23:01

Ajax - Besiktas 4:0

Miło że w tym sezonie Ajax nie tylko Jagiellonię umieć bić w Europie. Bardzo miło się oglądało ten mecz, aż szkoda że zdążyłem dopiero na drugą połowę, na szczęście 75% bramek nie przegapiłem. Dobry start, oby drużyna dalej szła w tym kierunku.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 lut 2025, 2:24

Henderson to jednak dzban. Czytam o jego niedoszłym transferze do Monaco. Chłop najpierw miał swój arabski sen, który nie trwał długo, a dodatkowo uciekając z pustyni nie zarobił nic. Ajax dał mu szansę na grę w Europie to napalił się na Monaco i podkurwił wszystkich w Amsterdamie. Stracił opaskę i zaufanie ludzi, a na koniec przeprosił i został w Holandii, ale smród pozostał. Gość jest chyba tak dynamiczny w myśleniu jak w kreowaniu akcji :angry2:

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 31 maja 2025, 16:04

Człowiek doskonale znany w Ajaxie będzie odpowiadał za wyniki zespołu w kolejnym sezonie. Do tej pory był asystentem Slota w Liverpoolu, wcześniej miał epizod w West Hamie z Moyesem, natomiast wcześniej zasiadał na ławkach różnych zespołów właśnie Ajaxu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”