Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 18 wrz 2024, 22:04
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 22 wrz 2024, 8:28
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 26 wrz 2024, 23:01
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 lut 2025, 2:24
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 31 maja 2025, 16:04
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 09 sie 2026, 19:59
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 10 sie 2026, 19:46
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 10 sie 2026, 22:40
Głowy nie dam ale jakby mi jednak przystawić gnata do głowy to bym obstawiał że tak. Ajax trochę zmian kadrowych przeprowadza ale nie słyszałem zbyt wiele plotek na temat innego obsadzenia pozycji Bouwmana.
Myślę że wybór to znakomity. Może tylko przy Slocie bym się zastanowił jako alternatywie ale nie zamierzam narzekać bo uważam Michela za strzał w 10-kę pod kątem filozofii Ajaksu. Ja wiem że w zeszłym sezonie spadł z tą Gironą na sam koniec, ale myślę że to już było trochę wyczerpanie baterii w czymś w czym i tak dokonał czegoś dużego wcześniej bo to ich 3 miejsce w sezonie 23/24 było dla tego klubu czymś historycznym. No ale takie drużyny nigdy nie stają się raczej elementem stałym na olimpie i czasem takie wyczerpanie zasobów potem jest już na całego. W Amsterdamie powinien mieć lepsze narzędzia do zbudowania czegoś i potem utrzymania tego na jakimś poziomie.
Aż tak nie ogarniam, ale przyznam że jednak jestem od lat bardzo sceptyczny w przypadku synów znanych ojców. To się tak rzadko udaje.... może do jakiegoś stopnia Chiesa. Z Holendrów i tak całkiem sporo wyrzeźbił nomen omen Blind. Ok, nie zrobił może aż takiej kariery jak jego ojciec ale jednak w 11-ce mistrzostw świata 2014 FIFA się znalazł bodaj o ile mnie pamięć nie myli. Zasłużenie zresztą.
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 11 sie 2026, 21:27
Tennessee

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 12 sie 2026, 20:08
Na X-ie jak pochwaliłem Jordiego za ten ruch to jeden z bardziej poczytnych userów w kwestii piłki z beneluksu mnie zrugał że to żadna sztuka dać wysoką pensję wolnemu agentowi. No ale prawda jest taka że to przecież nie jedyne wzmocnienie w tym okienku a poza tym bądźmy szczerzy. Jak w jakimś klubie jest dziadostwo to tego typu ruchy jak Brandt w tym okienku się również nie zdarzają.Tennessee pisze: ↑11 sie 2026, 21:27Mnie z transferów najbardziej zainteresował Julian Brandt, piłkarz świetny, technika mega, z taką umiejętnością błyskotliwego wykończenia, dużo potrafi i dużo widzi, inteligentny w poruszaniu się i szukaniu przestrzeni. Powinien zrobić większą karierę ale zawsze bywał mocno nierówny, ciągła sinusoida świetny mecz i słaby, bardzo dobry i przeciętny i tak w kółko. No ale Eredivisie to nie Bundesliga, umiejętności plus doświadczenie powinny wystarczyć żeby dołożyć dużo od siebie.
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 14 sie 2026, 10:00
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 22 sie 2026, 15:00
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 sie 2026, 12:42
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 sie 2026, 13:12
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 sie 2026, 17:04
BadBoy
Wróć do „Piłka nożna na świecie”