Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 23 kwie 2006, 13:20

Górnik przegral wczoraj mecz z Amicą 0:2 i nasza sytuacja w tabeli nie wygląda za ciekawie... :roll: pierwsza polowa wyrównana. Obie ekipy mogłby zdobyć bramke.. ale nie strzeliły :P niestety 2 polowa to juz dominacja Wronek i niestety 2 bramki w 8 minut. Górnik też mógł strzelić ale w zamieszaniu Błażej Radler strzelil z 5 metrów i tak felernie ze wprost w bramkarza ,a mial cala bramke wolną :?

chcialbym tylko dodać ze widzów było 16,000 :!: :!: prawie caly stadion... napewno nasza publicznosć pomaga zawodnikom. myśle ze sie utrzymamy

apropos:

To jak to wkoncu będzie po połączeniu Amici z Lechem Amica jakby będzie miała ostatnie miejsce i tylko jedna bezpośrednio spada :?: bo jak tak to jest realna szansa na utrzymanie. Decydujacy będzie Sobotni mecz z Arką :!:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 29 kwie 2006, 21:18

Gornik Zabrze 2-0 Arka Gdynia ! Widzów ok.10 tys :)

Mimo kiepskiej pogody, widzow bylo sporo, sam nie wiem ilu bylo kibiców Arki(Poloni i Cracovi)...

Widowisko bylo wspanialem, mnostwo sytuacji, już w 2 minucie moglo byc 1-0 ale Dudzinski fatalnmie spudlowal z 10 metrów... Druzyny miały sporo akcji :) Ale bramki padały dopiero w 2 połowie, kiedy to po rzucie wolnym, bramkarz Arki, wypuscil piłke i Błażej Radler pakuje piłke do siatki... (Kibice Arki zaczeli szalec, ale zostali potraktowani wodą i gazem... Potem Górnik troche za bardzo sie cofnoł, ale na bramce swietnie bronił Sławik :) Na koniec świetna kontra Zabrzan i Mateusz Bukowiec dobija gości... :) Piekne spotkanie :) Po meczu zaczeła sie mała awanturka, ale mnie juz tam nie bylo... tylko widzialem za stadionem co sie działo...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 kwie 2006, 21:33

Mimo kiepskiej pogody, widzow bylo sporo, sam nie wiem ilu bylo kibiców Arki(Poloni i Cracovi)...
z tego co slyszalem, to z Bytomia jechalo ok. 200-300 ludzi :wink:
Po meczu zaczeła sie mała awanturka, ale mnie juz tam nie bylo... tylko widzialem za stadionem co sie działo
hmm, ciekawe :wink:
ze stadionem ? tzn. ??

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 29 kwie 2006, 21:41

meecik_mks pisze:Po meczu zaczeła sie mała awanturka, ale mnie juz tam nie bylo... tylko widzialem za stadionem co sie działo...
mała awanturka :roll: widać ze kibice Arki i Poloni byli nastawieni tylko na rozrube. Już po pierwszej bramce wywalili ogrodzenie. i chcieli wejść na boisko. Po meczu zaczeli awanture... policja urzyła gazu i chlory .(goscie) prowokowali ans bez przerwy,choć my mieliśmy zalozenie pokojowe,zadych wyzwisk na Arke( tak kazał Mały i jego gromada)wiec baardzo złe zachowanie kibiców.. napewno sie to odbije an karach dla obu zespołów.. :maruda: :evil:

Nigdy nie spadnie :!: :!: Nasz Górnik nigdy nie spadnie :!:

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 29 kwie 2006, 21:43

cloner pisze:Cytat:

z tego co slyszalem, to z Bytomia jechalo ok. 200-300 ludzi

hmm sam nie wiem, moze i tylu ich bylo... To oni głównie zaczeli wariować jak Górnik zdobył gola... Ale potem sie uspokoili....

cloner pisze:Cytat:
Po meczu zaczeła sie mała awanturka, ale mnie juz tam nie bylo... tylko widzialem za stadionem co sie działo

hmm, ciekawe
ze stadionem ? tzn. ??

Źle sie wyraziłem... ja byłem za stadionem, i widziałem tylko troche z boku, jak wodna armatka poszla w ruch, kibole raz sie wracali, raz atakowali... A ciekaw jestem jak Polonai wyjechała stamtąd :D:D
prowokowali ans bez przerwy,choć my mieliśmy zalozenie pokojowe,zadych wyzwisk na Arke( tak kazał Mały i jego gromada)wiec baardzo złe zachowanie kibiców..
dokładnie.. ze względu na dawna sztame z Arka, obyło sie bez zadnych wyzwisk w kierunku przeciwnika... To nie my zaczelismy !! :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 29 kwie 2006, 21:46

meecik_mks pisze:jak wodna armatka poszla w ruch,
baardziej oberwali nasi kibice.. :evil:
meecik_mks pisze:A ciekaw jestem jak Polonai wyjechała stamtąd Very HappyVery Happy
eskorta
cloner pisze:200-300 ludzi Wink
łącznie tyle ich było razem z ludźmi z Gdyni :!:

jak nam PZPN zamknie stadion przed meczem z Legia to osobiescie Cie udusze cloner ,Ciebie bo ty jesteś jedynym kibicem Poloni jakiego znam

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 29 kwie 2006, 21:48

krako_91 pisze:cloner napisał:
200-300 ludzi Wink

łącznie tyle ich było razem z ludźmi z Gdyni

jak nam PZPN zamknie stadion przed meczem z Legia to osobiescie Cie udusze cloner ,Ciebie bo ty jesteś jedynym kibicem Poloni jakiego znam

A najsmieszniejsze było to, jak wywiesili jakis 1 szalik i zaczeli go palić :D beuehe parodia...

Mam nadzieje, że nie zamkną stadionu, w sumie to sie działo po spotkaniu... wiec moze sie obejdzie bez kar...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 29 kwie 2006, 21:51

meecik_mks pisze:Mam nadzieje, że nie zamkną stadionu, w sumie to sie działo po spotkaniu... wiec moze sie obejdzie bez kar...
wątpie... przecież w trakcie meczu tez były zajscia... Arka ma kare pewną

meecik_mks pisze:A najsmieszniejsze było to, jak wywiesili jakis 1 szalik i zaczeli go palić Very Happy beuehe parodia..
niezauwazyłem.. siedziałeś blizej ich sektora :?: Bo aj bardziej obok Małego

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 29 kwie 2006, 21:54

krako_91 pisze:meecik_mks napisał:
A najsmieszniejsze było to, jak wywiesili jakis 1 szalik i zaczeli go palić Very Happy beuehe parodia..

niezauwazyłem.. siedziałeś blizej ich sektora Bo aj bardziej obok Małego

Ja dziś siedziałem na krzesłkach...

krako_91 pisze:meecik_mks napisał:
Mam nadzieje, że nie zamkną stadionu, w sumie to sie działo po spotkaniu... wiec moze sie obejdzie bez kar...

wątpie... przecież w trakcie meczu tez były zajscia... Arka ma kare pewną

I sądze, że tylko Arka... Górnik nie zaslużył na jakąkolwiek kare po tym meczu...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 29 kwie 2006, 22:19

cloner pisze:p.s. - i tak spadniecie z ligi Razz [za dlugi] Twisted Evil
jak już to nas zdegradują a nie spadniemy. Bo pilkarsko nigdy nie spadniemy. Jeszcze zobaczymy ... kassa sie znajdzie...

Obawiałbym sie bardziej PZPN bo jak wiemy prezes M. L to jest kibic Polonii i zrobi wszystko by sie utrzymała . Wiec taka wersja również istnieje:
Amica jest na ostanim miejscu bo sie łączą z Lechem. Górnik nie dostaje licencji ( choć spełnnil waryunki podrzewanej murawy) i kasa sie znajdzie ale wszystkiego sie dopatrza wtedy..
Polonia zagra w barazach i jakiś podstawiony sedzia wygra im mecz. :wink: To jest tylko taka teza .. ale wielce prawdopodobna :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 kwie 2006, 12:50

krako_91 pisze:Amica jest na ostanim miejscu bo sie łączą z Lechem.
Jak juz to Lech bedzi ena ostatnim miejscu :!: bo oni tez nie dostana licencji i beda bazowac na Amice - ewentualne europejskie puchary
Ale z takimi wywodami to jeszcze spokojnie, gdyz nawet wladze jeszcze nie widxza jak bedzie :!:
krako_91 pisze:Górnik nie dostaje licencji
szkoda bylaby jazda w 2lidze a tak podzieli los GKS -u :?

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 30 kwie 2006, 12:59

czeher pisze:szkoda bylaby jazda w 2lidze a tak podzieli los GKS -u Confused
co napinka z Piastem Gliwice :!: :P Ostatnio nasz kibic dostal łomot od 7 waszych kibiców ....
Napewno byłby to mecz mocny(tak bym to ujął) :wink:

Jak juz to Lech bedzi ena ostatnim miejscu Exclamation bo oni tez nie dostana licencji i beda bazowac na Amice - ewentualne europejskie puchary
Ale z takimi wywodami to jeszcze spokojnie, gdyz nawet wladze jeszcze nie widxza jak bedzie
Exclamation [/quote]
z tego co wiem to niby bedzie klub Lech Poznań a nie Amica Wronki ... :roll:
czeher pisze:Ale z takimi wywodami to jeszcze spokojnie, gdyz nawet wladze jeszcze nie widxza jak bedzie Exclamation
probowałem znaleść cytat ale nie znalazłem.. rzecznik z PZPN'u powiedzial ze zostalo to ustalone w 2003 roku i Amica zajmie 16 miejsce po polączeniu... +Polonia + Arka (baraże) :P

musza nam przyznać licencje :!:
jak znajde cytat to wrzuce..

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 kwie 2006, 13:11

krako_91 pisze:z tego co wiem to niby bedzie klub Lech Poznań a nie Amica Wronki ...
No i bedzie KKS Lech Poznan (czy cos takiego) z tym ze aktualnie Lech o nic nie walczy - gra tylko dla kibicow :!: zas o puchary wlaczy Amica
I nic nie znaczy to iz klub bedzie sie nazywal Lech Poznan :!: np
Piotrcovia -> Pogon
Ceramika -> KSZO
Kujawiak -> Zawisza

krako_91 pisze:probowałem znaleść cytat ale nie znalazłem.. rzecznik z PZPN'u powiedzial ze zostalo to ustalone w 2003 roku i Amica zajmie 16 miejsce po polączeniu... +Polonia + Arka (baraże)
2003 :?:
Pisalem juz ze jakby co to LEch a nie Amica,
ok czekam na cytat, ja jakos nie spotkalem sie z takim newsem, wrecz odwrotnie w necie jak i w lidze+ spotkalem sie z tym ze Amica walczy o puchary dla przyslzego tworu zas Lech gra dla kibicow o pietruszke
krako_91 pisze:co napinka z Piastem Gliwice
A co nie byloby to wydarzenie na miare derbow Krakowa :?:
krako_91 pisze:Ostatnio nasz kibic dostal łomot od 7 waszych kibiców ....
oj oj ostroznie z takim czyms, a o waszych akjach nie wspomnisz :?: ktore tez nie sa zbyt "honorowe"

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 30 kwie 2006, 13:25

czeher pisze:A co nie byloby to wydarzenie na miare derbow Krakowa Question
debry Krakowa mogly by sie chować :wink:
czeher pisze:oj oj ostroznie z takim czyms, a o waszych akjach nie wspomnisz Question ktore tez nie sa zbyt "honorowe"
nie mówie ze nie ,ale to news z najbliżysz dni :P
czeher pisze:Pisalem juz ze jakby co to LEch a nie Amica,
ok czekam na cytat, ja jakos nie spotkalem sie z takim newsem, wrecz odwrotnie w necie jak i w lidze+ spotkalem sie z tym ze Amica walczy o puchary dla przyslzego tworu zas Lech gra dla kibicow o pietruszke
moze różne źródła podają inaczej .. chodiz mi oto że emcze bedą rozgrywać na stadionie Lecha i podobno wynik Amici sie nie liczy bo nie ebdzie juz takiego klubu.. ale zobaczymy jak to bedzie..
czeher pisze:I nic nie znaczy to iz klub bedzie sie nazywal Lech Poznan Exclamation np
moga sie nazwać:Kuchenki Ziemniaczane[pyry] :lol: (bez urazy :) )

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 06 maja 2006, 10:37

"Jak to zrobić, żeby Górnik Zabrze utrzymał się w ekstraklasie, a Wisła Kraków zdobyła mistrzostwo Polski? Taki dylemat ma trener Marek Motyka, który obecnie pracuje na Roosevelta, ale dwanaście lat spędził pod Wawelem.

- Najlepiej byłoby, żeby Legia przegrała z Amiką (rozmowa odbyła się przed wczorajszym meczem tych drużyn - przyp. red.), a my zdobylibyśmy punkt na Wiśle. W następnej kolejce wygralibyśmy z Legią i w ten sposób wilk mógłby być syty i owca cała. Ale to oczywiście trochę żartobliwe rozważania. Jedziemy do Krakowa z wielkim szacunkiem dla rywala, który przewyższa nas o klasę, ale także z nadziejami na sprawienie sensacji. Dobro Górnika jest w tej chwili dla mnie najważniejsze, jednak serce bije mi na pewno mocniej i szybciej niż przed innymi naszymi meczami - stwierdził szkoleniowiec zabrzan.

Plan "sprawienia sensacji" pod Wawelem jest dość skomplikowany. Także z powodów kadrowych.

- Właściwie rozpadła mi się linia obrony, bo Błażej Radler pauzuje za kartki, a Mariusza Magierę wyklucza z gry umowa zawarta między oboma klubami przy jego wypożyczeniu - przypomina Motyka. - Mam pomysł na wariant awaryjny, ale do ostatniej chwili będę się zastanawiał nad optymalnym ustawieniem - dodaje szkoleniowiec.

Pod znakiem zapytania stoi też występ Dawida Bartosa, który w ostatnim meczu z Arką opuścił murawę z podejrzeniem pęknięcia kości śródstopia, i Jacka Ziarkowskiego, który też narzeka na zdrowie.
- Naprawdę będzie ciężko, bo trafiamy na rywala, który chyba wyszedł już z dołka i poczuł szansę na dogonienie Legii. Ale nie zamierzamy poddawać się przed meczem. W piłce zdarzają się przecież wielkie niespodzianki - z nadzieją dodaje Motyka.

Przypomnijmy, że Wisła nie przyjmuje kibiców gości, więc prośba Górnika o kilkaset wejściówek została odrzucona.

W zespole gospodarzy nie zagrają kontuzjowani Tomasz Dawidowski, Marcin Kuźba, Arkadiusz Głowacki, Norbert Varga i Jacek Paszulewicz. W ostatnich dniach indywidualnie trenował Jakub Błaszczykowski, natomiast wolne dostał Radosław Majdan."

dziś najważnieszjy moim zdaniem mecz w sezonie.. licze choćby na 1 punkt :pray: :pray:
zapraszam kibiców Wisly do komentowania również w tym temacie :!: :twisted:

jako ze to mój 500 post(jubileuszowy) musialem go zamiescić w tym temacie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”