Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2788

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2123
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 sie 2025, 9:27

Enjo pisze:
26 sie 2025, 9:16
Mr.Chris pisze:
26 sie 2025, 9:07
Glasner gówno pokazał,
W sensie wygranie dwoch trofeow z przecietnym klubem to gowno :D ? Ponadto, Glasner mial sukcesy w Niemczech, nie w topowych klubach.
Az sie boje zapytac o to co pokazaly te Amorimy ostatnich lat w MU.
Mr.Chris pisze:
a Iraola w sumie podobnie
Chlopowi rozkupily obrone najlepsze kluby swiata, w dodatku z malym klubem robi wyniki ponad stan :D.

Cos czuje, ze wlodzarze Manchesteru maja podobne podejscie i w sumie nie dziwi taki stan klubu :D.
Dla mnie obecnie liczy się tylko liga. Owszem, fajnie było by wygrać jakieś FA Cup, ale przede wszystkim chcę kogoś kto będzie potrafił walczyć w lidze. Jedynym z wymienionej trójki, który obecnie może moim zdaniem się pochwalić budowaniem drużyny do walki w lidze jest Duch Święty. Awans z Wolverhampton z pierwszego miejsca, dwa razy 7 miejsce w tym jako beniaminek i dopiero w 4 sezonie poszło gorzej (13). Po pewnym czasie przejęcie rozjebanego Nottingham, utrzymanie go w lidze, a później 7 i teraz historyczne 5 miejsce. Sorry, ale wygrane FA Cup, czy nawet LE albo 9 miejsce z Wisienkami to dla mnie po prostu znacznie gorszy wynik niż kilka solidnych sezonów w Premier League z wynikami znacznie ponad stan. I nie obchodzi mnie czy kogoś rozkupowali czy nie. Nie obchodzi mnie już, że ktoś MOŻE by zrobił lepsze wyniki. Obchodzi mnie, że ktoś je robił. W United jest marna szansa na wymówkę, że skład zostanie rozkupiony.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2025, 10:07

Bassu pisze:
26 sie 2025, 9:11
Tylko Mourinho
Broń Boże
Mr.Chris pisze:
Glasner gówno pokazał
Glasner w Palace punktuje lepiej niż Espirito Santo w Forest, Tottkach i Wilkach. + do tego dorzuca trofea.
Mr.Chris pisze:
Iraola w sumie podobnie.
Iraola punktuje na poziomie Espirito w Forest, ale jest trenerem na dorobku i zaczynał od składu węgla i papy.

Nie przekonasz mnie, że NES to dobry pomysł. Solidna historia, fakt, ale nic poza tym + okropny dla oka defensywny styl. Nie, nie i nie.

Jakiś Nagelsmann by tu wszedł z buta, a nie tego typu persony.

Pojawiają się pogłoski o odejściu Mainoo, który chyba większych szans na grę u nas nie będzie miał, póki jest Bruno, bo wg Amorima oni rywalizują bezpośrednio o miejsce w składzie. Jak pozbędziemy się Kobbiego przez kędzierzawego bajeranta, to mu tego nigdy nie wybaczę. Dużo sobie po nim obiecywałem, długo go broniłem, ale no idzie to w złym kierunku pod każdym względem. Mega zawód i nie widać tu perspektyw na poprawę. A za zezłomowanie najbardziej utalentowanego wychowanka to lepa na ryj i tyle w temacie.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 sie 2025, 10:25

piotrcies pisze:
26 sie 2025, 10:07
Nie przekonasz mnie, że NES to dobry pomysł. Solidna historia, fakt, ale nic poza tym + okropny dla oka defensywny styl. Nie, nie i nie.
Raczej się wzajemnie nie przekonamy, więc myślę, że nie ma co dalej brnąć i przerzucać się liczbami. Do mnie nie przemawiają trenerzy na dorobku, do Ciebie defensywny NES. Najważniejsze i tak co przemówi do zarządu. W każdym razie obecnie NESa też bym raczej nie widział, bo znowu skład by musiał wrócić taktycznie do podobnej gry co sprzed Amorima, czyli zwrot o niemal 180 stopni. To był idealny kandydat zamiast ETHa lub zamiast Amorima, do czego z resztą odnosił się mój pierwszy post, a dalsza dyskusja pobrnęła trochę w kierunku jakbym go chciał już teraz w tej chwili.
Mr.Chris pisze:
26 sie 2025, 0:30
Miał u mnie wysokie notowania przed ETHem i jak jeszcze pracował, to nieco na niego liczyłem. Teraz niestety wpierdolono się w tą zabawę posiadaniem i trzeba by znowu było pod niego przebudowywać sporo.
NES był idealnym kandydatem pod tamten skład. Solidna i twarda defensywa (Maguire, Varane/DeLigt - zależnie w którym momencie by objął, +1/Yoro), środek Casemiro/Bruno/McTominay/Ugarte/Mount (coś by z tego sklecił), do tego mieliśmy szybkie skrzydła i może nawet Rashford by przy nim odżył. Najgorzej chyba z wahadłami. No ale tego się już nie dowiemy, a teraz by trzeba było odkręcać rok zabawy i przepraszać się ze wszystkimi skrzydłowymi.
piotrcies pisze:
26 sie 2025, 10:07
Jakiś Nagelsmann by tu wszedł z buta, a nie tego typu persony.
Nie no jak wybierać managerów z tego typu półki, to już inna kwestia. Moim faworytem od dawna jest Enrique.
Spoiler:
Ale w chwili obecnej najbardziej by pasował Inzaghi.

Co do samego Nagelsmanna, to sporo Bayernu niegdyś oglądałem i to straszny kombinator. Wspaniały fachowiec, ale mam wrażenie, że na wdrożenie jego pomysłów potrzeba 2-3 sezony.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1364

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 sie 2025, 10:53

Gdyby włodarze mieli trochę oleju w głowie to by się nie zastanawiali przy sprzedaży Bruno. Co 5 mecz to i Mainoo czy Mountowi wyjdzie.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2025, 11:00

Oni zostawiają decyzję Bruno, jakby ten chciał odejść, to by się zgodzili, a Bruno powiedział, że odejdzie, jeśli klub mu da do zrozumienia, że chcą go sprzedać. Na koniec nikt pierwszy nie powie do widzenia i do transferu nie dojdzie xd

Dla dobra drużyny to jednak z pożytkiem byłoby przygarnąć 100 mln i wykorzystać do końca okienka, bo jak nakupiliśmy tych ofensywnych pomocników, to Bruno będzie grał na "8", a tam jest beznadziejny i tylko na tym tracimy. Lepsza prawdziwa ósemka niż cofanie tam Bruniarza.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 sie 2025, 11:09

100 baniek możnaby wydać na pomocnika z prawdziwego zdarzenia lub na dobrego napastnika. Bruno niestety mimo ogromnego szacunku za wkład w grę drużyny w tej chwili jest mocno sfrustrowany na boisku i podejmuje złe decyzje. Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. To znakomity piłkarz ale cos się wypaliło. Nie wiem jak długo w tej formacji będzie się kopał po czole. Ma momenty super meczów które przeplata z okropną grą. Dodatkowo mam duże wątpliwości o których pisałem tu nie raz czy to materiał na kapitana.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2025, 11:12

Bassu pisze:
26 sie 2025, 11:09
czy to materiał na kapitana.
coś w tym jest. Z jednej strony każdy piłkarz mówi, że Bruno jest wsparciem poza boiskiem, a z drugiej na boisku to jemu często przepala styki. A tu się obrazi na sędziego, a tu złapie głupie czerwo, w poprzednim sezonie nawet dwa z rzędu mecz po meczu, zdecydowanie brakuje opanowania. A jak nie idzie, to jemu się włącza tryb bohatera, próbuje tych długich piłek, co się kończy w większości stratami.

Przy jego niechlujnej grze cofnięcie go do środka pomocy w dwójce to też samobójstwo. Jego straty bywają zabójcze.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 sie 2025, 11:32

Bruno został kapitanem w dużej mierze z braku innej opcji i przyznam szczerze, że mimo iż też nie uważam Bruno za dobrego kapitana, to po prostu lepszego nie bardzo mamy. Bo kto inny? Grubasek Casemiro, który już nie nadąża? Milczący Maguire grający z ławki? Dobrym materiałem na kapitana jest De Ligt, ale on jest tu dopiero od roku i często zmienia kluby.

Odnośnie samego odejścia Bruno, to mam bardzo mieszane uczucia. Zdaję sobie sprawę z tego, że często już nie dowozi i będzie tylko gorzej, ale z drugiej ciężko mi sobie wyobrazić drużynę bez niego. Jestem też niemal pewien, że jak w drużynie zatrybi, to nawet na 8ce znowu będzie naszym najlepszym zawodnikiem. I w prawdzie 100mln to ogromna suma za zawodnika w tym wieku, ale zostało zaledwie kilka dni do końca okienka. Kolejną sprawą jest to jak odejście takiego zawodnika wpłynie na morale w szatni, które i tak mam wrażenie, że pomimo medialnego pierdolenia, jest w niezbyt dobrym stanie.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 sie 2025, 21:01

Wiadomo, że zainteresowanie to jeszcze nie oferta, a tym bardziej transakcja, ale... brzmi groźnie.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 26 sie 2025, 21:31

Po co ten Mainoo miałby iść do Realu na szóstego pomocnika? Typuję, że pitu-pitu.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 622

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 26 sie 2025, 22:36

Tak z ciekawości United ma zamiar pozyskać jakiegoś wahadłowego czy wyjebane mają?

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 sie 2025, 22:40

Tennessee pisze:
26 sie 2025, 22:36
Tak z ciekawości United ma zamiar pozyskać jakiegoś wahadłowego czy wyjebane mają?
Po co mieliby szukać wahadłowego, jak sami nie są pewni ile jeszcze ta przygoda z graniem wahadłowymi potrwa?

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 622

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 26 sie 2025, 22:46

dias pisze:
26 sie 2025, 22:40
Po co mieliby szukać wahadłowego, jak sami nie są pewni ile jeszcze ta przygoda z graniem wahadłowymi potrwa?
Aha, czyli taki jest plan budowania drużyny, że go nie ma.

To dobrze wróży dla rywali w walce... w sumie nie wiem o co tam walczy United. Pewnie oni też tego nie wiedzą. :D

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 26 sie 2025, 22:49

Tennessee pisze:
26 sie 2025, 22:46
Aha, czyli taki jest plan budowania drużyny, że go nie ma.
Ja nie wiem czy jakiś plan jest, bo i skąd miałbym wiedzieć? Takie rzeczy na forum wie na pewno tylko Bassu. Jednak po dotychczasowych jasełkach w wykonaniu zawodników United i dość powolnym procesie wyciągania wniosków z porażek w wykonaniu Amorima wnioskuję, że tam nikt nad niczym nie panuje.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 sie 2025, 22:50

Nie było i nie ma tematu transferu na wahadło. Zimą jeden taki zrobiliśmy i teoretycznie mamy 4 graczy na 2 pozycje (pomijam jakość - Dorgu, Dalot, Amad, Mazraoui). Wyżej w hierarchii jest transfer bramkarza i pomocnika oraz te, które już zrobiliśmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”