ale kasa dla klubów pewnie podobna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 15 paź 2025, 10:03
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 15 paź 2025, 10:07
orzeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 paź 2025, 10:26
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 paź 2025, 10:48
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 paź 2025, 10:55
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dwater » 15 paź 2025, 10:59
Kumam. Amerykańskie ligi mają średnie przełożenie na piłkę nożną. Pewnie jednak sposób myślenia ludzi stamtąd jest inny -> szansa na dodatkowy hajs? Biere to.
Dwater

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 paź 2025, 11:52
Zacząłem przemyślenia na ten temat negatywnie i wyszło mi coś takiego:
Mr.Chris

Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 15 paź 2025, 12:45
W praktyce trochę tak to działa, choć formalnie związek umywa ręce bo to nie oni płacą. Nie znalazłem szczegółów dealu Serie A z Como i Milanem, ale zakładam że działa to podobnie jak mecz Villarealu z Barceloną w Miami. Organizacją meczu zajmuje się zewnętrzny promotor (firma Relevent w przypadku Hiszpanów, mająca tego samego właściciela co stadion w Miami) i to promotor jest odpowiedzialny za hajs dla klubów, który najprawdopodobniej ma jakąś część stałą i część zależną od przychodów z dnia meczowego.
Wojtekb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 paź 2025, 12:55
Ten mecz wypada akurat w tygodniu w którym zaplanowano ćwierćfinały Coppa Italia. Więc jeśli Milan przejdzie Lazio w 1/8 - to będą musieli grać potem mecz w środku tygodnia a w weekend mecz ligowy w Australii.Mr.Chris pisze: ↑15 paź 2025, 11:52Później się zreflektowałem przed wysłaniem i sprawdziłem datę. Luty. Gra raz w tygodniu, druga część sezonu, idealny czas na zgrupowanie. Wylecą jeden czy dwa dni po wcześniejszym meczu, na miejscu się zaaklimatyzują i wrócą np w środę, żeby znowu przestawić organizm. Zgrupowanie w cieplejszym kraju, odskocznia chwilowa i przy okazji możliwość zarobienia dodatkowych funduszy, a pewnie jeszcze liga im pójdzie na rękę i będą mieli mecze sobota - niedziela - niedziela. Może jednak nie jest to taka zła opcja.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 paź 2025, 13:04
Jak tak to faktycznie pierwsza myśl bardziej aktualna. Chyba, że im tu pójdą na rękę, ale to będzie zdecydowanie bardziej nie fair niż zaplanowanie terminarza, żeby grali sobota - niedziela (z Como) - niedziela.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 15 paź 2025, 13:27
Tennessee
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 paź 2025, 13:31
Boromir
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio