Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 10 lis 2025, 0:41
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lis 2025, 12:42
Dzięki za przypomnienie, miałam go na liście.
Ludzie zawsze takie drobiazgi wynajdują, ale mnie to kompletnie nie rusza
Pytanie, ile gdzie było CGI, bo to też może robić różnicę. Myślę, że w przypadku Heweliusza duże wrażenie zrobiły same sceny katastrofy i bardzo realistyczne zbliżenia na trupy.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 11 lis 2025, 21:04
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lis 2025, 1:03
MazurXIII

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 12 lis 2025, 11:20
johny batonik
7lechus
Rezus
Eyesmon
dias
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 14 lis 2025, 7:04
Ojciecdyrektor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 14 lis 2025, 9:48
Przyszla ksiazka, ale poki co nie mam kiedy sie za to zabrac, bo pracuje od rana do wieczora...za to po dluzszej przerwie odpalilem na youtubie historie realna Zychowicza, bo gosciem byl autor tej ksiazki. 1h20 min rozmowy na temat katastrofy (mozliwych przyczyn, przebiegu, sporo o samym statku i oczywiscie czesc zwiazana z izba morska itd.) - to taka wiedza w pigulce i pewnie mniej tresci niz w podcascie polskiego radia, ale i tak polecam.
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 lis 2025, 10:13
A ja nie wiem skąd kojarzę jego twarz, ale mam wrażenie, że dawno temu już gdzieś go widziałam – i to chyba w jakimś programie rozrywkowym. Zaskoczyło mnie przez to, jak dobre są te podcasty.Przema pisze: ↑14 lis 2025, 9:48Wspomniany podcast polskiego radia z udzialem Czejarka tez odpale - to dobry dziennikarz specjalizujacy sie w tym regionie, ma na swoim koncie ksiazki a nawet gre planszowa, w dodatku ponoc dysponuje jakimis materialami z tamtego czasu i zbiera bardzo dobre opinie za swoje sluchowisko, ale to zdaje sie 6 odcinkow wiec trzeba usiasc na spokojnie.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 14 lis 2025, 11:07
Wedlug google prowadzi program Kiedy to bylo na tvp info:futbolowa pisze: ↑14 lis 2025, 10:13A ja nie wiem skąd kojarzę jego twarz, ale mam wrażenie, że dawno temu już gdzieś go widziałam – i to chyba w jakimś programie rozrywkowym. Zaskoczyło mnie przez to, jak dobre są te podcasty.Przema pisze: ↑14 lis 2025, 9:48Wspomniany podcast polskiego radia z udzialem Czejarka tez odpale - to dobry dziennikarz specjalizujacy sie w tym regionie, ma na swoim koncie ksiazki a nawet gre planszowa, w dodatku ponoc dysponuje jakimis materialami z tamtego czasu i zbiera bardzo dobre opinie za swoje sluchowisko, ale to zdaje sie 6 odcinkow wiec trzeba usiasc na spokojnie.
Przema

10
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio