Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10442

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2067
Kibicuję: Manchester United

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 gru 2025, 8:58

Przema pisze:
11 gru 2025, 8:57
Mr.Chris pisze:
11 gru 2025, 8:39
Wszystko kwestia odpowiedniego kanału. TVN Turbo, kanały typu Discovery, stacje informacyjne, kilka fajnych teleturniejów i Comedy Central. Nie zawsze, ale zwykle udaje mi się coś znaleźć, przynajmniej do puszczenia w tle. Dodatkowo na PVR mam nagrane z 40 odcinków South Parku, których jeszcze nie widziałem i czasami nagrywam kabarety na Polsacie (Nad Mętną Rzeką mieli fajną serię, gdzie jechali po obu stronach sceny politycznej, polecam), więc jak na coś czekam ciekawszego, to mogę sobie puścić parę odcinków albo nawet i 1-2 skecze jak mam mniej niż 20min czasu i dokończyć później.
Te programy co na stacjach tvn leca sa do obejrzenia na platformie hbo max, choc fakt ze te starsze serie sa juz niedostepne. Z programow na tvp tak samo wszystko jest dostepne na tvp vod gdzie subskrypcja na rok jest za jakas smieszna kwote. Nie pamietam kiedy wlaczalem jakis kanal w tv inny niz Polsat sport czy tvp sport.W zasadzie cala reszta, ktora mam w pakiecie kablowki jest mi do niczego niepotrzebna, bo chociazby c+ czy eleveny uzywam z poziomu aplikacji.
Ale tematem jest oferta telewizji, a nie, że jest to też w internecie, bo to jest oczywiste :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 gru 2025, 10:55

Tematem jest że OP nie ma telewizora a nie telewizji. Można mieć telewizję bez telewizora i można mieć telewizor bez telewizji. DDK nie ma telewizora i nie będzie miał bo mu gdzieś ten TV leciał a nie wiadomo w sumie gdzie leciał, po co tam leciał i czy w ogóle doleciał.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1938

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 11 gru 2025, 10:59

Ja nie wyobrażam sobie żyć bez telewizora, mecze, netflixy, nawet dokumenty czy głupia konsola raz na tydzień. Na dłuższą metę oglądanie meczyków na małym ekranie typu laptop byłoby męczące.

Tak ostatnio poleciałem ciągiem alko że mam dziś 4 trzeźwy dzień i dopiero teraz czuje się jako tako zdrowy, masakra jakaś :ozob: Kiedyś to wystarczył dzień odpoczynku i było już ok :mrgreen:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 gru 2025, 11:06

1234 pisze:
11 gru 2025, 10:59
Ja nie wyobrażam sobie żyć bez telewizora, mecze, netflixy, nawet dokumenty czy głupia konsola raz na tydzień. Na dłuższą metę oglądanie meczyków na małym ekranie typu laptop byłoby męczące.
Na szczęście zyjemy w świecie, gdzie istnieje coś takiego jak monitor ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4386
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 11 gru 2025, 12:41

Pozdro ;)Obrazek

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 gru 2025, 12:46

1234 pisze:
Ja nie wyobrażam sobie żyć bez telewizora
A ja tak, wystarczy być krakusem, każda złotówka się liczy.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1018

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 11 gru 2025, 14:23

venomik pisze:
11 gru 2025, 11:06
1234 pisze:
Monitor monitorem, ale siedząc cały dzień przy kompie w pracy jednak fajnie wieczorem usiąść na kanapie i odpalić dobry film na bardziej przyjaznym dla oczu ekranie (większym). Dźwięk to już tam można sobie podłączyć do różnych urządzeń ale obraz jednak robi różnicę :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 gru 2025, 14:46

1234 pisze:
Oglądam tylko Wisłę, w większości na żywo. Inne mecze tylko przy okazji jak jestem np. u rodziców czy z kumplami w knajpie. Netflixa włączyłem może 3 razy w życiu jak byłem w jakimś hotelu, ogólnie na filmy szkoda mi czasu - wolę w tym czasie poczytać. Konsoli nigdy nie miałem, jedyne gry w jakie gram to szachy internetowe. Jedynie w biurze mam monitor, żeby wygodnie się pracowało, więc kompletnie nie mam potrzeby telewizora/telewizji w mieszkaniu.
cloner pisze:
11 gru 2025, 12:46
A ja tak, wystarczy być krakusem, każda złotówka się liczy
aż sprawdziłem czy dalej takie głupoty pierdolisz i niestety nic się nie zmieniło. Więc dla Twojej wiadomości miałem telewizor, ale dałęm go ZA DARMO babci jak sie przeprowadziła do moich rodziców, bo bez sensu żeby kupowali i leżał u mnie nieużywany. Jak chcesz się policytować to pochwal się ile wydałeś np. na akcje charytatywne w ostatnich 5 latach. Pewnie napiszesz ze to nie jest temat żeby się chwalić, ale po prostu ciekaw jestem czy tak ochoczo pomagasz innym skoro wg Ciebie dla nas "każda złotówka się liczy" to mam nadzieje, że masz sie czym chwalić.

PS. Jak chcesz to Ci mogę poszukać zdjęć rzeczy, które oddałem do schroniska, a nie były na zdjęciach. Mogę Ci policzyć ile ubrań wysłalem do Przemyśla bo mam tam daleką rodzinę i zamiast sprzedawać jakieś stare rzeczy to je wysyłam. Mogę Ci poszukać na grupie osiedlowej ile rzeczy oddałem za darmo. Ale nie, przecież Ty wiesz najlepiej bo wielkie nieomylny cloner musi się przypierdolić przez jakąś swoją chorą frustracje. Lecz się.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 gru 2025, 15:14

DDK pisze:
11 gru 2025, 14:46
Lecz się
Obawiam się, że ten długi tekst w moja stronę sugeruje coś odmiennego.
Wyluzuj, bo ci żyłki popękają.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 gru 2025, 15:23

JEstem wyluzowany, ale za to mam alergię na debilne prowokacje, którymi rzucasz na tym forum kiedy tylko można. Z mojej strony koniec tematu, szkoda mi czasu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 gru 2025, 15:34

Ułatwię ci liczenie: nieistotne ile oddałeś starych i niepotrzebnych rzeczy innym (które równie dobrze mogłeś wyrzucić), bo większość z nas tak czyni, rozmowa o tym ile nie żal wydać na codzienne normalne produkty typu telewizor, głośniki, komputer, abonament streamingowy, itd.

PS to że nie pomagam twoim akcjom dla psów, nie oznacza że nie wspieram innych, nie muszę się tym chwalić na forum internetowym.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2067
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 gru 2025, 15:48

Boromir pisze:
11 gru 2025, 10:55
Tematem jest że OP nie ma telewizora a nie telewizji. Można mieć telewizję bez telewizora i można mieć telewizor bez telewizji. DDK nie ma telewizora i nie będzie miał bo mu gdzieś ten TV leciał a nie wiadomo w sumie gdzie leciał, po co tam leciał i czy w ogóle doleciał.
"po godzinie lecenia TV" zasugerowało mi, że chodzi o telewizję, a nie sam odbiornik, ale wszystko kwestia interpretacji :P
Przema pisze:
11 gru 2025, 14:23
venomik pisze:
11 gru 2025, 11:06
1234 pisze:
Monitor monitorem, ale siedząc cały dzień przy kompie w pracy jednak fajnie wieczorem usiąść na kanapie i odpalić dobry film na bardziej przyjaznym dla oczu ekranie (większym). Dźwięk to już tam można sobie podłączyć do różnych urządzeń ale obraz jednak robi różnicę :)
Exactly. TV jest zwykle ustawiony w miejscu, gdzie można się wygodnie ułożyć, a monitor zwykle jest ustawiony na biurku. Mi dodatkowo TV się przydaje jak gram w coś niebyt absorbującego (HoMM, FM), a na biurku nie mam miejsca na drugi monitor.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 gru 2025, 16:29

"Wolisz wydać pieniadze na akcje charytatywne niż wlasne przyjemności - ale sknera z Ciebie" - no takiej logiki po niewielu się można spodziewać ;]

Inna sprawa, że mamy ćwierć 21 wieku za sobą, a niektórzy mentalnie wciaż są w poprzednim. Żyjąc w większym mieście ma się tyle opcji na spędzanie wolnego czasu, że to już naprawdę nie jest oczywistością, że telewizor domowy to centrum, wokół którego funkcjonuje całe życie popołudniowo-wieczorne.
Można nie mieć telewizora z tego samego powodu co nie mieć sprzętu wędkarskiego, bieżni czy kolekcji gier planszowych za 10 tysięcy złotych. Nie z bycia sknerą, ale z faktu, że się z tych rzeczy zwyczajnie nie będzie korzystać.
Sam regularnie przenoszę się do mieszkania siostry jak ona wyjezdza w delegację żeby zająć się jej psem. U niej w pokoju gościnnym jest wielki telewizor, na którym raz na jakiś czas odpalę spotify jak zapomnę swojego głośniczka bluetooth zabrać, a słuchawki wlasnie ładuję.

Nie gram w gry, wiec nie kupuję konsoli. Nie jezdze na ryby, więc nie kupuję wędki. Nie oglądam telewizji, wiec nie kupuję telewizora. nie jeżdże w góry, więc nie kupuję sprzętu wspinaczkowego.
To są naprawdę tożsame zdania.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 gru 2025, 16:32

venomik pisze:
11 gru 2025, 16:29
"Wolisz wydać pieniadze na akcje charytatywne niż wlasne przyjemności - ale sknera z Ciebie"
Piszesz ze to cytat, czyj?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 gru 2025, 16:41

cloner pisze:
11 gru 2025, 16:32
Piszesz ze to cytat, czyj?
Jak na osobę poprawiającą wszystkich dookoła powinieneś być świadom, że cytatowanie kogoś to nie jest jedyna sytuacja, gdzie sięga się po cudzysłów. Można z niego korzystać aby podkreślić znaczenie ironiczne wyrazu/wyrażenia bądź chcąc wyodrębnić jakiś fragment tekstu od całości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”