Koszykówka w Polsce - Strona 3

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 13 mar 2006, 15:27

Ja mam pytanko do forumowiczów!
Czy ktoś jest na tym forum za Czarnymi Słupsk?? Bo ja kibicuje im od 8 lat :D

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 kwie 2006, 21:39

barti-bartek pisze:Ja mam pytanko do forumowiczów!
Czy ktoś jest na tym forum za Czarnymi Słupsk?? Bo ja kibicuje im od 8 lat
Jakby nie patrzeć to ja.:P A propos Czarnych to dzisiaj wielka niespodzianka miała miejsce. Zwycięstwo Słupska we Wrocławiu :!: Naprawde emocje w tych spotkaniach sięgały zenitu. Szkoda, że nie trafiliśmy na Anwil, bo z nimi Igor umie grać a Prokom to jednak Prokom i raczej bez szans :? Choć liczę że w Gryfii ich chociaż raz upokożymy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 maja 2006, 18:43

Zastanawiałem się czy odświeżyć ten temat bo w DBL jak w poprzednich bodajże dwóch latach znów będziemy mieli finał Prokom – Anwil, czyli jakbym nic nie napisał to wszystkie wydarzenia były by nadal aktualne. Przed sezonem było wiadomo że znów te same ekipy powinny walczyć o mistrzostwo (plus bogaty Turów Zgorzelec) jednak jak pokazywał szczególnie początek sezonu w którym widzieliśmy bardzo słabą grę Anwilu można było mieć nadzieję że skład finałowy poza Prokomem będzie nieco inny. W sezonie regularnym mieliśmy najbardziej wyrównaną ligę od wielu lat i w zasadzie praktycznie każdy mógł wygrać z każdym no poza przysłowiowym chłopcem do bicia - Notecią Inowrocław i drużyną z Sopotu, która dysponując największymi pieniędzmi dzięki panu Krauze od początku była uważana za głównego faworyta, a nie zdobycie przez nią złotego medalu uważane będzie za dużą niespodzianką. Jednak jak przyszła walka w play-off to wszystko wróciło do normy i po coraz lepszej grze w końcówce sezonu ekipy z Włocławka mieliśmy także kontynuację tego w najważniejszej fazie. Same play-offy mimo, że zapowiadały się na tak samo emocjonujące i wyrównane jak cały sezon to jednak rozczarowały, bo wyżej rozstawione drużyny gładko wygrywały swoje mecze i prócz pary Czarni – Śląsk nie dostarczyły większych emocji. Teraz jednak w finale spotykają się odwieczni rywale a zarazem najlepsze drużyny w ostatnich latach ich obecność powinna wynagrodzić brak wcześniejszych emocji. Także udział w finale zawsze dążącego do zwycięstwa trenera Urlepa o którym mówiło się że za słabe wyniki Anwilu ma zostać zwolniony a teraz jak się powszechnie wiadomo ma zostać trenerem reprezentacji Polski powinna być gwarantem dobrego widowiska. W finale zdecydowanym faworytem jest Prokom i mimo że w tym pojedynku im kibicuję to jednak mam nadzieję zobaczyć na antenie TVP3 (jak zawsze nie wywiązują się z pokładanych w nich nadziejach aby pokazywali jak najwięcej basketu) to co tygryski lubią najbardziej, czyli wielkie SHOW :jupi:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 maja 2006, 19:43

No tak jak już wspomniał kolega Lukaz że drużyny które przed sezonem były typowane na finał znalazły się w tym gronie. A szkoda bo byłem za moimi Czarnymi i myślę że gdyby Czarni nie trafili w półfinale na niezwyciężony Prokom to pokusili by się o finał :? A tak to znów ten sam finał i miejmy nadzieję że górą będą zawodnicy z "Hali Mistrzów" bo "Śledzi" jakoś tak nie lubie :x Nie dość że mają duże pieniądze to i jeszcze im sędziowie pomagają :x Nieładnie oj nieładnie :evil:

A co myślicie o Griszczuku :?: Sprawdził się w roli trenera :?: Wg mnie białoruski trener sprawdził się wspaniale i ze średniej drużyny, która sezon w sezon walczy o utrzymanie w DBL, zrobił drużynę na miare "pierwszej 4 " 8) Oby pan Igor został w Słupsku i niech przyjdą jeszcze Żurawski , Koszarek to myślę że Czarni powalczyliby z Prokomem ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 maja 2006, 21:42

pizmak pisze:A co myślicie o Griszczuku Sprawdził się w roli trenera
No ba, pytanie. Pewnie że sie sprawdził :D Griszczuk jest największym zaskoczeniem w tym sezonie, głównie dlatego że jak piszesz jego/Wasz Słupsk to największa rewelacja która nie tylko jak inne drużyny dobrze grała w sezonie zasadniczym ale do samego końca, nawet w play-off (Prokom to inna bajka i nawet porażka 0:3 nie zmienia opinii na ten temat). Też myślę że Czarni mieliby większe szanse z Anwilem a sama rywalizacja była by bardzo ciekawa. Mimo że sam Griszczuk pobierał nauki u Urlepa na stanowisku trenerskim to przecież Czarni w sezonie wygrali chyba wszystkie dwa mecze z Anwilem. Jednak wydaje mi się że stary lis Urlep coś by już wymyślił i gracze z Włocławka okazaliby sie minimalnie lepsi. Na grę Czarnych naprawdę z przyjemnością się patrzyło a sam drużyna pokazywała że z niewielkim budżetem można zbudować solidny zespół który pewnie zdobędzie brązowy medal, przynajmniej mam taką nadzieję.
Teraz Griszczuk ma ponoć oferty z Rosji i trudno będzie go zatrzymać. Mimo że nie lubiłem go jako zawodnika to mam nadzieję że zostanie w naszym kraju bo dzięki niemu sama liga jest silniejsza i zyskuje przy bliższym poznaniu. :P

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 maja 2006, 21:49

Lukaz pisze:
pizmak pisze:A co myślicie o Griszczuku Sprawdził się w roli trenera
No ba, pytanie. Pewnie że sie sprawdził :D Griszczuk jest największym zaskoczeniem w tym sezonie, głównie dlatego że jak piszesz jego/Wasz Słupsk to największa rewelacja która nie tylko jak inne drużyny dobrze grała w sezonie zasadniczym ale do samego końca, nawet w play-off (Prokom to inna bajka i nawet porażka 0:3 nie zmienia opinii na ten temat). Też myślę że Czarni mieliby większe szanse z Anwilem a sama rywalizacja była by bardzo ciekawa. Mimo że sam Griszczuk pobierał nauki u Urlepa na stanowisku trenerskim to przecież Czarni w sezonie wygrali chyba wszystkie dwa mecze z Anwilem. Jednak wydaje mi się że stary lis Urlep coś by już wymyślił i gracze z Włocławka okazaliby sie minimalnie lepsi. Na grę Czarnych naprawdę z przyjemnością się patrzyło a sam drużyna pokazywała że z niewielkim budżetem można zbudować solidny zespół który pewnie zdobędzie brązowy medal, przynajmniej mam taką nadzieję.
Teraz Griszczuk ma ponoć oferty z Rosji i trudno będzie go zatrzymać. Mimo że nie lubiłem go jako zawodnika to mam nadzieję że zostanie w naszym kraju bo dzięki niemu sama liga jest silniejsza i zyskuje przy bliższym poznaniu. :P
Tak Griszczuk wygrał z Anwilem 2 razy ( na wyjeździe 13 , u siebie 30 :P :D ) ;) Najbardziej ucieszyło mnie jednak zwycięstwo ze Śląskiem z którym zawsze mieliśmy problemy (1 wygrana na 6-7 meczy :? ).

Fajnie by było gdyby Igor został w Słupsku ;) jakby został to by większość drużyny została a wtedy znów moglibyśmy walczyć o miejsca premiowane w europejskich pucharach :P :witam:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 07 maja 2006, 8:44

pizmak pisze:Fajnie by było gdyby Igor został w Słupsku jakby został to by większość drużyny została a wtedy znów moglibyśmy walczyć o miejsca premiowane w europejskich pucharach
Sasza Kudriawcew mówił, że chciałby grać w przyszłym sezonie w europejskich pucharach, a więc teraz sam z kolegami może wywalczyć je i zostać w Słupsku. Cieszy mnie również to, żę jeśli zakwalifikujemy się do ULEBu to przyjdzie jakiś większy sponsor i w połączeniu z dobrym wyczuciem Igora do sprowadzania graczy, stworzymy znowu silny zespól na następny sezon, bo wątpie żeby Davis i Dunn zostali :? .

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 07 maja 2006, 11:45

krzychu212 pisze:
pizmak pisze:Fajnie by było gdyby Igor został w Słupsku jakby został to by większość drużyny została a wtedy znów moglibyśmy walczyć o miejsca premiowane w europejskich pucharach
Sasza Kudriawcew mówił, że chciałby grać w przyszłym sezonie w europejskich pucharach, a więc teraz sam z kolegami może wywalczyć je i zostać w Słupsku. Cieszy mnie również to, żę jeśli zakwalifikujemy się do ULEBu to przyjdzie jakiś większy sponsor i w połączeniu z dobrym wyczuciem Igora do sprowadzania graczy, stworzymy znowu silny zespól na następny sezon, bo wątpie żeby Davis i Dunn zostali :? .
Do ULEBu to raczej szans nie ma bo są jakieś tam wymogi (lotnisko itp). A poza tym nie zakwalifkujemy się do ULEBu jak zajmiemy 3 miejsce :? Będziemy grać w FIBA jakby co ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 maja 2006, 22:48

CMS pisze:W najbliższy wtorek pierwszy mecz finałowy Dominet Basket Ligi, a kierownictwo Telewizji Polskiej ani władze ligi nie wiedzą, ile meczów finałowych będzie transmitowanych i przez jaką stację.

Prawa do prezentowania meczów Dominet Basket Ligi ma telewizja publiczna, która walcząc o nie z Polsatem przed sezonem, mamiła kluby transmisjami z finałów w TVP 1. Teraz w ogóle nie ma o tym mowy, a ze wszystkich meczów play-off w paśmie ogólnopolskim TVP 3 pokazano zaledwie jeden. Tak samo może być w przypadku finałów. Pewna jest na razie tylko ogólnopolska transmisja z trzeciego meczu, w niedzielę we Włocławku.

W poniedziałek doszło do spotkania szefa sportu w TVP 3 Janusza Uznańskiego i prezesa ligi Janusza Wierzbowskiego. - Nie mogliśmy niczego zaplanować, bo nie było sprecyzowanych konkretnych dat finałów - tłumaczy ten pierwszy. Wierzbowski liczy, że TVP 3 pokaże wszystkie mecze lokalnie oraz chociaż w TVP Warszawa (wtedy będą dostępne na platformie Cyfry+). - Stawka jest ogromna, więc podchodzę do tego spokojnie. Rozwiązań siłowych nie chcemy. Postaramy się znaleźć takie terminy, które będą odpowiadały wszystkim. Być może w stosunku do TVP podchodzimy miękko, ale konflikt nikomu nic nie da - dodaje prezes ligi.

MKi juz brak slow...Jak maja tak sie zabierac do tego wszystkiego to niech nawet nie probuja walczyc o prawa do okreslonych rozgrywek...Az strach pomyslec co na mundialu odwala :lol:
Zeby w Polsce nie pokazac finalu ligi w koszykowce to juz jest kpina z kibicow. I to nie tylko koszykowki. Majac prawa nie wykorzystywac ich...Gdyby mial je Polsat to moznabyloby pewnie co weekend ze 2 spotkabnia live zobaczyc...A TVP łaske bedzie robila ze jakis mecz pokaze...Wielki final Prokom - Anwil a TVP w kulki sobie leci...Po prostu brak slow...

P.S. W wiadomosciach podano ze TVP jednak zrobi łaske i pokaze mecz na TVP Gdansk i TVP Bydgoszcz a reszta osrodkow niech sie goni :roll:

P.S.2: Mam TVP Bydgoszcz :D

P.S.3: Ide spac. Do jutra ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 maja 2006, 23:07

Martinho pisze:P.S.2: Mam TVP Bydgoszcz
Ja mam TVP Warszawa :olaboga: :twisted: :płacze:

Pamiętam jak w poprzednich sezonach czasem odwalali takie numery, że zaraz oczywiście po kurierze :krzesło: łączyli się z halą, pokazywali pięciominutowy skrót z pierwszej połowy, po czym wchodzili na żywo w połowie trzeciej kwarty :zgon:

Polakom gratulujemy TVP, jedyna taka telewizja na świecie która mając pełne prawa do transmisji potrafi pokazać połowę meczu lub w ogóle olać sprawę :cegła:

PS Pod koniec I rundy napisałem do nich e-mail: (kontakt.tvp3@waw.tvp.pl) ale jak widzę niewiele to dało :evil:
Jak ktoś chciałby sobie ulżyć to zachęcam do pisania, temat znacie więc można dać upust swoim emocjom :bicz:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2006, 8:50

Prokom Trefl Sopot Mistrzem Polski :!: Wczoraj w piatym meczu Prokom pojechal Anwil 89:62. Mistrz 3 raz z rzedu trafia wiec do Sopotu :) Stan rywalizacji zakonczyl sie zdecydowana wygrana Sopocian 4:1. Ciesze sie ze zdobyli oni mistrza bo jest to na chwile obecna jedyny zespol ktory moze nas reprezentowac jako tako w Eurolidze. Ma on dosyc duzo doswiadczenie w tych rozgrywkach (TOP 16 dwa lata temu) i bardzo dobry sklad z Jagodnikiem, Pacesasem i Nemethem na czele :) Nawet jakby Anwil zdobyl mistrza to pewnie i tak Prokom gralby w Eurolidze bo we Wloclawku i w poblizu nie ma lotniska... Tak bylo kilka lat temu kiedy to Anwil wygral MP a w Eurolidze gral... 3 w tabeli Slask Wroclaw :) Prokomowi w przyszlym sezonie zycze jak najlepszego wystepu w Eurolidze, utrzymania mocnego skladu i udanych transferow ;)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 maja 2006, 13:56

Martinho pisze:Wczoraj w piatym meczu Prokom pojechal Anwil 89:62
No nic. 1 dobry zespol na cala lige :shock: spoko....a potem sie dziwia, ze mamy taka reprezentacje koszykowki a nie inna..no i w prokomie tych Polakow, ktorzy stanowia o sile zespolu tez jest strasznie duzo :? jestesmy chyba 100 lat za NBA a za Europa 50.
Gdyby byl jeden taki mecz z takim laniem...ale
Prokom - Anwil 88:72 (20:14, 30:21, 14:23, 24:14)
Prokom - Anwil 74:83 (23:21, 13:23, 17:16, 21:23)
Anwil - Prokom 64:66 (20:23, 22:17, 11:18, 11:8)
Anwil - Prokom 53:84 (11:20, 23:26, 10:15, 9:23)
Prokom - Anwil 89:62 (16:15, 28:13, 22:14, 23:20)
Ilosc pkt zwlaszcza w 3 meczu jest zatrwazajaca. A wyniki 4 i 5 spotkania obrazuja poziom naszej rodzimej ligi. Spoko niech Prokom sobie gra bo zasluguje, ale reszta zespolow niech idzie do 2 ligi.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 maja 2006, 19:17

Martinho pisze:Nawet jakby Anwil zdobyl mistrza to pewnie i tak Prokom gralby w Eurolidze bo we Wloclawku i w poblizu nie ma lotniska... Tak bylo kilka lat temu kiedy to Anwil wygral MP a w Eurolidze gral... 3 w tabeli Slask Wroclaw
Jak sobie przypominam to tu nie chodziło o lotnisko a o to że Schetyna załatwił Śląskowi Euroligę. Na szczęście teraz mistrz Polski ma zagwarantowany start w Eurolidze. W tym roku Prokom chciał zrobić to samo ale mu się nie udało.
Martinho pisze:sklad z Jagodnikiem, Pacesasem i Nemethem na czele
Jak dla mnie to z tymi zawodnikami nie osiągną nic więcej niż TOP16, a jak pokazały odczucia po tym sezonie to w Sopocie chcieliby trochę więcej.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 maja 2006, 0:46

Berik pisze:No nic. 1 dobry zespol na cala lige spoko...A wyniki 4 i 5 spotkania obrazuja poziom naszej rodzimej ligi. Spoko niech Prokom sobie gra bo zasluguje, ale reszta zespolow niech idzie do 2 ligi.
A jak zapowiada prezes klubu - Ryszard Krauze (z majątkiem 2,1 miliarda złotych zajmuje ósme miejsce na liście najbogatszych Polaków, które dzieli z Bogusławem Cupiałem z Wisły) w przyszłym sezonie budżet klubu ma wzrosnąć do 6-7 mln $ a jeśli to się sprwadzi a Prokom będzie coraz lepiej spisywał sie w Eurolidze (czyli Krauze będzie dalej bulił na drużynę) to przez długie lata pozostałe kluby będą walczyły o drugie miejsce. No ale może będzie wtedy szansa że znajdą się inni bogacze i oni będą sponsorować pozostałe kluby a przez to liga zyska na atrakcyjności przy bliższym poznaniu. Celem Prokomu jest awans do Final Four w ciągu trzech lat ale jak spojrzy się na budżety wielkich klubów Europy to finanse Prokomu nadal wyglądają przy nich marnie :roll: Na szczęścoe nie zawsze pieniądze decydują o sukcesie co pokazuje zresztą przygoda CSKA z Euroligą w poprzednich latach.
Zreszta jak ktoś chce poczytać o tym więcej to jest gdzie a opniższy link to kropla w morzu artykułów o przyszłej potędze Prokomu.
http://www.e-basket.pl/?news=32074
Berik pisze:potem sie dziwia, ze mamy taka reprezentacje koszykowki a nie inna
Jednak jest iskierka nadziei bo trenerem został Urlep (dzięki Kijek że odmówiłeś :brawo: :spoko: ) i teraz wszyscy najlepsi nie powinni już odmawiac gry w reprezentacji bo wiedza że ten trener zagwarantuje im że nikt nie będzie balował podczas zgrupowań a wszyscy zabiorą się do ostrej pracy. Niestety jak powszechnie wiadomo brakuje Polaków grających na wysokim poziomie a wymagająca od klubów liga aby w przyszłym sezonie w protokole było minimum sześciu naszych w każdym klubie może być odrzucona właśnie z powodu niedoboru naszych gwiazd :roll:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 maja 2006, 15:49

Lukaz pisze:Jednak jest iskierka nadziei bo trenerem został Urlep
Urlep ma duzy bagaz doswiadczen ale trzeba wziac pod uwage, ze musi zbudowac druzyne kompletnie od 0. Nawet koszulki nasza reprezentacja ma podziurawione :lol: Wszystko trzeba zbudowac od nowa co jest zadaniem na pre lat...pytanie czy Urlep ma tyle cierpliwosci, zeby siedziec cholernie dlugo w tej kadrze a wyniki beda w ciagu najblizszych 2 lat caly czas tak zalosne jak te dotychczasowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”