Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10461

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1181

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 23 gru 2025, 19:03

Życie z ogarniętą kobietą > bycie singlem> toksyczny związek. Nie zapraszam do dyskusji.

@HMK wszystko pięknie, ale znajomi są, potem drogi się rozchodzą i można finalnie samemu wcinać hotdoga na stacji. Oby nie :wink:

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1879
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 23 gru 2025, 19:42

Można też być tym co przestaje wcinać ;)

Wiek ten sam co @Rezus dzieci brak i prędzej skończy się rozwodem niż potomstwem. Dwójka egocentryków na jedno małżeństwo to zdecydowanie za dużo i o ile ja się z tym staram walczyć, to po drugiej stronie jest dokładnie odwrotnie, przez co rozmijamy się coraz bardziej.

Ot, taki tydzień wynurzeń przedświątecznych w Domku nr 10...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 23 gru 2025, 19:54

Widzę, że zacząłem temat "otwierania się" i poszło. No i własnie dlatego jest to najlepsze forum na świecie.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2801
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 23 gru 2025, 21:01

futbolowa pisze:
22 gru 2025, 17:18
Ilka pisze:
22 gru 2025, 16:59
Ale to dziecko kocha się miłością bezwarunkowa. Dziecka sobie nie zmienisz, partnera możesz co w tych czasach jest dość częste. I mimo, że dziecko wyfrunie kiedyś to zawsze będzie Twoim dzieckiem, a Ty jego matką i ojcem ... Choć ja się na tym nie znam bo dziecka nie ma
Tylko właśnie z tego podejścia, że partner to tylko opcja przejściowa, często bierze się to, że relacje są tak nietrwałe (oczywiście m.in). Bardzo dużo osób po narodzinach dziecka koncentruje na nim cały świat, zapominając, że koniec końców masz się zestarzeć z tą jedną osobą, którą automatycznie zaczynasz zaniedbywać.

Oczywiście to tylko takie dywagacje – każdy przypadek jest inny. Są też przypadki, w których to relacje z dziećmi się rozpadają – więc tak naprawdę nic nie jest nam dane z automatu i jeśli o coś nie zadbamy, to się to nie wypielęgnuje.
Kluchman pisze:
22 gru 2025, 17:33
Ilka pisze:
22 gru 2025, 16:59
Ale to dziecko kocha się miłością bezwarunkowa. Dziecka sobie nie zmienisz, partnera możesz co w tych czasach jest dość częste. I mimo, że dziecko wyfrunie kiedyś to zawsze będzie Twoim dzieckiem, a Ty jego matką i ojcem ... ;) Choć ja się na tym nie znam bo dziecka nie ma :)
Męża/żonę świadomie wybierasz jako kogoś, z kim chcesz spędzić resztę życia. Jako kogoś, z kim chcesz dzelić radości, smutki i troski. Jako kogoś, z kim ma Ci się żyć lepiej niż samemu. Ten ktoś ma być Twoim partnerem życiowym. A dziecko długo jest od Was całkowicie zależne i raczej dodaje w życiu wyzwań niż je rozwiązuje. Jeśli dziecko bèdzie numerem jeden to relacja z partnerem w taki czy inny sposób się rozpadnie i nikomu nie będzie się żyło lepiej.
Myślę, że to zależy od osoby, osób. Wiadomo, że dziecko w początkowej fazie wymaga większej uwagi i opieki i w sumie to różnie może być. Matka z reguły bardziej się poświęca, jest bliżej z dzieckiem od samego urodzenia. To ona najczęściej rezygnuje z pracy (choć teraz zaczyna się to zmieniać), wychowuje i spędza z dzieckiem większość czasu. Facet może czuć się odrzucony, ale jeśli jest wystarczająca bliskość między nimi, miłość to myślę, że to przetrwa. Oczywiście nie zawsze tak musi być, a czynników rozpadów małżeństw jest wiele. Zdarza się, że i miłość się wypala.
Ale co ja tam się będę wypowiadać tylko teoretycznie.

Osobiście zawsze chciałam mieć tak jak być powinno: facet, ślub i dziecko. Teraz z wiekiem stwierdziłam, że chyba jednak już to dziecko niekoniecznie, ale pod kątem wieku i tej bądź co bądź "ciężkiej roboty" na początku istnienia malucha ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6303
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 gru 2025, 12:38

Ależ wczoraj byłem nieoczekiwanie świadkiem pasjonującego wydarzenia sportowego. Był plebiscyt na pedagoga województwa w pewnej największej gazecie w województwie, trwał od miesiąca, wczoraj o 21 zamknięcie głosowania. Dyrektor ze szkoły od narzeczonej na 24h przed zamknięciem na 2. miejscu, ale dosłownie kilka głosów za pierwszym miejscem. Formuła głosowania taka że 1 głos = 5zł i w sumie jak chcesz to możesz wydać ile tylko zechcesz na głosy na siebie - i tutaj najprawomocniej leży klu tej opowieści. Sam nawet mówię parę dni temu do narzeczonej, które też była nominowana, że jak chce to wjadę za 1400zł i powinno idealnie starczyć na miejsce w TOP3, ale odmówiła twierdząc że to by było wieśniackie.

Jakoś na 5h przed zamknięciem głosowania naszemu dyrektorowi urosło o 4 głosy, dzięki czemu został liderem (wjechał za 20zł :P ). Kontrkandydatka szybko odpowiedziała 10 głosami. Przez kolejne godziny tak to regularnie po obu stronach rosło, a ja czułem się jakby oglądał mecz NBA na flashscore. 388-392, za chwilę 398-392, potem 393-401 i tak szło. Emocje rosną. Myślę sobie "dyrektorek już na oko 1/4 wypłaty dziś wydał, a to wciąż za mało". 414-401, 414-415, 419-415 ostatnie minuty, każdy z kandydatów już o co najmniej 600zł chudszy, a wygrana ciągle nieprzesądzana.

No i jak pewnie się domyślanie na sam koniec zwrot akcji jak u agaty kristi. Otóż dosłownie w ostatniej minucie głosowania babka z 3. miejsca, która była daaaleko w tyle, wjechała na strzała z 200 głosami (1000zł) i rzutem na taśmę wygrała konkurs i może się teraz nazywać Pedagogiem Roku w województwie :rydzyk:

Powiem wam że żaden mecz Arsenalu od lat mnie tak nie porwał.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4425
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 gru 2025, 13:52

To tylko pokazuje ile warte sa te plebiscyty

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1767
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 24 gru 2025, 14:03

W przyszłym roku możesz zrobić objazdówę po powiatach, ze szkoleniem jak organizować plebiscyty 8)

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1338

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 24 gru 2025, 15:14

Nie chcę się jakoś specjalnie zwierzać, ale jedna rada na święta i nadchodzący rok: badajcie się regularnie, patrzcie na to co jecie i pijecie (i w jakich ilościach). Nikt Wam utraconego zdrowia nie wróci, a wbrew pozorom bardzo łatwo jest się zaniedbać i z trybu "mogę wszystko" przejść do "nie mogę się schylić, żeby założyć skarpetkę".

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 gru 2025, 21:57

Taka ciekawostka w mojej bańce na 30 małżeństw, jedynie 2 skończyły się rozwodem. W zdecydowanej większości to ludzie którzy brali śluby w okolicy 25r życia, wszyscy dzieciaci. Także nie wiem skąd te statystyki. Nie mniej ludzie 10 lat młodsi to już zupełnie inna bajka. Ja z moją żona mieliśmy chwilę lepsze i gorsze, natomiast na samym początku ustaliliśmy kwestie zasadnicze czyli wiarę,dzieci, pieniądze i politykę. Kluchman ma rację różnice w tych kwestiach to prawie murowana kraksa.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1879
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 25 gru 2025, 10:07

Nie znam chyba aż trzydziestu małżeństw, bo ludzi z pracy nie traktuję jako swojej bańki, ale wśród bliższych znajomych trzy rozwody. Co najciekawsze, jeden z nich zakończony powrotem, pozostałe dwie pary utrzymują ze sobą kontakt wyłącznie ze względu na dzieci. Jedna para bez ślubu, no i trzy po ślubie są dalej razem. To bilans wśród dobrych znajomych.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2105
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 gru 2025, 12:58

U mnie wśród znajomych średnia dosyć niska, bo tylko 2 rozwody na 7 małżeństw, ale to roczniki 93-90, więc jeszcze wszystko przed nimi 🙃

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 gru 2025, 13:06

U mnie roczniki 78-87, na 8 małżeństw 2 rozwody. Na więcej się na razie nie zanosi.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 gru 2025, 13:12

u mnie to w pracy jeden drugi małżeństwo (ale już trwające z 15 lat), drugi ma dziecko z kobietą, z którą nie jest. 2 kobiety szczęsliwe małżeństwa, 1 dość mocny kryzys i kumpel też ma żonę (ale wesele pół roku temu). Także za jakiś czas pewnie będzie 50%.
Z wesel na których bywałem w ostatnich 5 latach to na razie 1 na +- 8 zakończone rozwodem. Natomiast w mojej rodzinie z jednej strony i babcia po rozwodzie była i na 4 jej dzieci połowa po rozwodzie. Od strony ojca wszyscy żyją/żyli razem.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2801
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 26 gru 2025, 9:34

Dla mnie już po świętach ... Szulernia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”