Mistrzostwa forum w szachach 2026 - Strona 2

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Mistrzostwa forum w szachach 2026 - zapisy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 30 gru 2025, 7:02

Tak, zapisz.

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 194

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 30 gru 2025, 18:42

No dobra, to nie zaczęło się najgorzej.

1. Leszek
2. venomik
3. Cement
4. Mates

Czyli już tylko dwóch osób brakuje do tego abyśmy mieli minimalną liczbę graczy potrzebą do przeprowadzenia mistrzostw. W dodatku jesteśmy jeszcze przed Sylwestrem a to tuż po nowym roku dopiero wyznaczę jakiś deadline na resztę zapisów, oczywiście robiąc wszystko w tym kierunku by WYPALIŁO.

Jest jeszcze @gumi2006 który pewnie jeszcze nie widział tematu a to stały bywalec więc jest nadzieja. Może i @Samuraj się jednak skusi mimo że wiosną był ciut sceptyczny. Krąży też nad nami bliski decyzji @FILIPPO828 :wink: A jeżeli się zdecyduje to już wiadomo że nie będzie jedynym nowym graczem w towarzystwie bo zapewnił to już @Mates

Tak więc jest nadzieja w narodzie :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 gru 2025, 19:20

jeszcze @futbolowa pisała, że chce wrócić do szachów :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 gru 2025, 22:56

DDK pisze:
30 gru 2025, 19:20
jeszcze @futbolowa pisała, że chce wrócić do szachów :P
Kurde, tak, ale nie grałam kilkanaście lat, obawiam się, że bym była dla Was tylko śmiesznym tłem :D

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 30 gru 2025, 23:14

Dołącz, to ja też dołączę i stworzymy duet Śmieszne Tełka. Mój poziom jest podobny, z tym że skręca raczej w stronę żenującego :P

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 30 gru 2025, 23:20

O właśnie @futbolowa kolega @czubatka to wzór odwagi bo parę lat temu zgłosił się do moich pierwszych mistrzostw mimo kompletnego braku doświadczenia w grze. I już rok później stoczył wcale nie najgorszą i całkiem ciekawą batalię zanim odpadł.

Więc Ty tym bardziej nie masz się czego bać skoro kiedyś grałaś. Swoją decyzją nosisz odpowiedzialność za aż dwa zapisy. No chyba mnie nie zawiedziesz? :mrgreen:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 gru 2025, 23:36

czubatka pisze:
30 gru 2025, 23:14
Dołącz, to ja też dołączę i stworzymy duet Śmieszne Tełka. Mój poziom jest podobny, z tym że skręca raczej w stronę żenującego :P
:D
Leszek pisze:
30 gru 2025, 23:20
O właśnie @futbolowa kolega @czubatka to wzór odwagi bo parę lat temu zgłosił się do moich pierwszych mistrzostw mimo kompletnego braku doświadczenia w grze. I już rok później stoczył wcale nie najgorszą i całkiem ciekawą batalię zanim odpadł.

Więc Ty tym bardziej nie masz się czego bać skoro kiedyś grałaś. Swoją decyzją nosisz odpowiedzialność za aż dwa zapisy. No chyba mnie nie zawiedziesz?
Dobra, ale się ze mnie potem nie śmiejcie.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 31 gru 2025, 8:16

Leszek pisze:
30 gru 2025, 18:42
No dobra, to nie zaczęło się najgorzej.

1. Leszek
2. venomik
3. Cement
4. Mates

Czyli już tylko dwóch osób brakuje do tego abyśmy mieli minimalną liczbę graczy potrzebą do przeprowadzenia mistrzostw. W dodatku jesteśmy jeszcze przed Sylwestrem a to tuż po nowym roku dopiero wyznaczę jakiś deadline na resztę zapisów, oczywiście robiąc wszystko w tym kierunku by WYPALIŁO.

Jest jeszcze @gumi2006 który pewnie jeszcze nie widział tematu a to stały bywalec więc jest nadzieja. Może i @Samuraj się jednak skusi mimo że wiosną był ciut sceptyczny. Krąży też nad nami bliski decyzji @FILIPPO828 :wink: A jeżeli się zdecyduje to już wiadomo że nie będzie jedynym nowym graczem w towarzystwie bo zapewnił to już @Mates

Tak więc jest nadzieja w narodzie :)
czesc kolego to zapisuj mnie też mam całą dobę na przypomnienie sobie strategii niestety służba dzisiaj do jutra rana😞

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 31 gru 2025, 17:45

No to elegancko. Kolega Filippo już oficjalnie. Wpis futbolowej też oceniam w zasadzie jako zapis, a jeżeli tak to trzeba też wrócić wówczas do tego co napisał wczoraj kolega czubatka :mrgreen: :wink:

Zatem pozwolę sobie przedstawić aktualną listę zapisanych jako:

1. Leszek
2. venomik
3. Cement
4. Mates
5. FILIPPO828
6. futbolowa
7. czubatka

A jest to mój ostatni post w tym roku. Mam nadzieję że kolega czubatka pisał wczoraj poważnie, oczywiście ma prawo oprotestować temat jeżeli żartował, ale liczę po cichu że to było na serio :)

To na ten moment już wiemy że mamy już taką liczbę startujących że na pewno turniej się odbędzie. Jutro gdy wstanę po Sylwestrze to ogłoszę jakiś deadline czasowy na resztę zapisów bo wciąż w teorii potencjalnie pięć miejsc do obsadzenia. W końcu dopuszczalny przeze mnie max to 12 uczestników. Na pewno liczę jeszcze mocno na Gumiego który jest stały bywalcem i prawdopodobnie po prostu jeszcze nie logował się od paru dni, nie widział jeszcze tematu. A kto we, może i kolega DDK jeszcze np uzna że skoro szykuje się liczniejszy turniej niż przed rokiem to może jednak przywilej bronienia tytułu będzie wiązał się z większym splendorem i prestiżem? :wink:

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku i do przeczytania jutro!!! :)

@FILIPPO828 @futbolowa @czubatka @gumi2006 @DDK @Samuraj @Salas11 @Cement @venomik @Mates @Eyesmon @Mr.Chris

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 31 gru 2025, 17:52

Szczęśliwego i powodzenia z turniejem :)

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 01 sty 2026, 13:23

No to witam w nowym roku :)

To pora ogłosić jakiś deadline czasowy na resztę zapisów. Wstępnie ustalam czas w jakim można się jeszcze zapisywać do końca niedzieli 11 stycznia.

W zależności od sytuacji czas ten może zostać skrócony, np jeżeli zgłosi się jeszcze 5 osób i będę miał regulaminowe maksimum 12 osób na liście startowej, bądź będę już widział że nie ma za bardzo perspektyw by ktokolwiek jeszcze uzupełnił listę startową to być może też zamknę zapisy ciut wcześniej. W zasadzie ten deadline jest przeze mnie ogłoszony głównie pod kolegę Gumiego z którym wiążę spore nadzieję na zgłoszenie a zakładam że po prostu jeszcze nie widział tematu bo się ostatnio nie logował. + może jeszcze potencjalna zmiana decyzji u DDK bądź jeszcze kolega Samuraj. Oczywiście zapraszam każdą możliwą osobą które zechce :) ale znam realia i i tak już jest dobrze jak mam na liście startowej aż 3 osoby które będą debiutować na moim turnieju.

Może się też hipotetycznie zdarzyć że z jakichś względów ten deadline będzie minimalnie wydłużony jeżeli będzie uzasadniony powód, ale jeżeli nawet to będzie to na pewno krótkie wydłużenie i ogólnie jest to mniej prawdopodobny scenariusz niż odwrotna sytuacja czyli skrócenie :wink:

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 03 sty 2026, 14:18

Podbije temat do góry i zapytam czy ktoś z grona szanownych zapisanych bądź obserwujących ma może jakiś poza forumowy kontakt do użytkownika gumi2006?

Bo nie ukrywam że to na 95% ostatni potencjał ludzki na poszerzenie listy startowej. Tym nie mniej na niego chętnie jeszcze parę dni zaczekam bo to był co roku stały bywalec.

Naturalnie przy tej okazji zapraszam wciąż do zapisów gdybym się jednak mylił co do tego że już raczej tylko gumi stanowi realistyczny potencjał do zapisów.

@Cement @venomik @Mates @FILIPPO828 @futbolowa @czubatka @DDK @Mr.Chris @Eyesmon @yedraz @gumi2006 @Samuraj @Salas11

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 03 sty 2026, 17:33

Niestety dla mnie szachy to czarna magia. :mrgreen:
Jednak sam turniej rokrocznie mnie interesuje.

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 03 sty 2026, 18:16

Ja już nie grałem parę miesięcy bo przerzuciłem się na snookera 😄 trzeba przypomnieć sobie strategie żeby siary nie było. A kto broni tytułu? I jaki poziom macie w chees?

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 03 sty 2026, 18:25

FILIPPO828 pisze:
03 sty 2026, 18:16
trzeba przypomnieć sobie strategie żeby siary nie było. A kto broni tytułu?
Myślę że wszyscy Ci którzy już tu grali na turniejach mogą Cię całkowicie uspokoić że nie będzie żadnej siary :) Ludzie się niepotrzebnie boją. Tutaj nie ma poziomu z kosmosu.

A co do Twojego pytania to właśnie tytuł będzie w tej edycji wakujący jak to się ładnie mówi w boksie. Albowiem wszystko wskazuje na to że nasz obrońca tytułu czyli DDK nie wystartuje.

Jeżeli nic już się nie zmieni na liście startowej to głównymi dwoma faworytami przynajmniej na papierze powinni być Cement oraz venomik. Cement to wicemistrz sprzed roku. Ale to nie znaczy że Cement i venomik będą jakieś lata świetlne nad resztą. Nie sądzę. Powinno być ciekawie dla wszystkich :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”