Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 08 sty 2026, 20:25
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2026, 20:51
IMO bilans 12-11-7 na korzyść drużyny która w danym okresie czasu zdobyła LM oraz 2x wygrała ligę w porównaniu z zespołem w który w tym czasie wygrał pieczonego kartofla to chyba żadne zaskoczenie, powiem więcej - patrząc na osiągnięcia obu drużyn w tym okresie, to ten bezpośredni bilans jest wręcz mało imponujący dla LiverpooluZygmunt-1 pisze: ↑08 sty 2026, 20:25Dziś lekko zaskoczyła mnie statystyka pokazująca, że w ostatnich 30 meczach pomiędzy tymi zespołami Arsenal wygrał raptem kilka razy. Ale dziś nie ma to znaczenia - może się skończyć każdym wynikiem. Nie zdziwi mnie 0:4 w łeb, ani wygrana gości po jakimś kartoflanym strzale Gakpo czy innego Curtisa Jonesa.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 08 sty 2026, 21:07
Kuba199292
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 08 sty 2026, 21:22
Jak to liczyłeś, że wyszło Ci 7? Mi wyszło 6 wygranych Arsenalu w tym jedna po karnych w 1/8 finału pucharu, gdzie składy wyglądały jak na letnie tournee w Singapurze, druga po karnych o tarczę, trzecia pod koniec sezonu 19/20 kiedy Liverpool spijał już szampana, bo miał mistrzostwo w kieszeni, czwarta za kadencji Brendana Rodgersa, czyli kosmicznie dawno. A w międzyczasie 2x 4:0 w lidze, 5:1 w lidze, 3:0 na Emirates w lidze. Jak dla mnie to tak mało imponujące bilanse mogą notować z całą czołówkąsickstick pisze: ↑08 sty 2026, 20:51IMO bilans 12-11-7 na korzyść drużyny która w danym okresie czasu zdobyła LM oraz 2x wygrała ligę w porównaniu z zespołem w który w tym czasie wygrał pieczonego kartofla to chyba żadne zaskoczenie, powiem więcej - patrząc na osiągnięcia obu drużyn w tym okresie, to ten bezpośredni bilans jest wręcz mało imponujący dla Liverpoolu
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2026, 21:30
https://www.11v11.com/teams/liverpool/t ... n/Arsenal/
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2026, 22:57
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 08 sty 2026, 23:00
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 sty 2026, 23:07
Druga połowa identyczna tylko że z zamianą stron - Liverpool udawał że atakuje, Arsenal udawał że broni, ogólnie czekam aż AI da możliwość manipulowania głosem komentatora, wtedy były idealny meczyk pod głos Krystyny Czubuwny.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sty 2026, 23:27
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 09 sty 2026, 5:08
To porównanie nie wzięło się z powietrza. Po prostu na kanonierzy.com w zapowiedzi znalazło się zdanie, że:sickstick pisze: ↑08 sty 2026, 21:30Weź pod uwagę że porównujesz ze sobą okresy obejmujące złoty czasy Liverpoolu (czasy Kloppa, 2 mistrzostwa, LM) z najgorszym okresem Arsenalu (odejście Wengera, Emery, 5 sezonów poza Ligą Mistrzów). Na takiej próbie bilans 12-11-7 to naprawdę żadne urwanie dupy, wręcz jestem zaskoczony że jest na tyle wyrównany
Ale to już w ogóle nie wiem jak (chyba, że karne w pucharach = remis)Liverpool nie przegrał w 25 z ostatnich 28 spotkań z Arsenalem we wszystkich rozgrywkach.
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 09 sty 2026, 6:31
Nebula RN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 sty 2026, 6:35
Precel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 09 sty 2026, 8:07
Nie no, mówimy o obecnym sezonie. Arsenal pierwsze miejsce z dość solidną przewagą w lidze, 6-0-0 w Champions League, ogrywanie najmocniejszych (Bayerny i inne) vs Liverpool z czternastoma (!) punktami straty do lidera na początku stycznia i wpierdolami 0:3 od Nottinghamów czy innymi 1:4 od klubów z ogórkowych lig w Champions League. Chyba kontrast widać?
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 09 sty 2026, 8:18
To dalej drużyna, która w pół roku zrobiła mistrzostwo Anglii, dodatkowo "wzmocniona" za miliony monet.Zygmunt-1 pisze: ↑09 sty 2026, 8:07Nie no, mówimy o obecnym sezonie. Arsenal pierwsze miejsce z dość solidną przewagą w lidze, 6-0-0 w Champions League, ogrywanie najmocniejszych (Bayerny i inne) vs Liverpool z czternastoma (!) punktami straty do lidera na początku stycznia i wpierdolami 0:3 od Nottinghamów czy innymi 1:4 od klubów z ogórkowych lig w Champions League. Chyba kontrast widać?![]()
Nebula RN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 09 sty 2026, 9:31
Puenta jest taka, że jak Liverpool miał lepsze czasy (2x mistrzostwo, era Kloppa- to co wspominał sickstick) i przez kilka dobrych sezonów niewiele przegrywał z Arsenalem to Arsenal był w dołku i dlatego ten bilans nie był jakiś super korzystny dla Liverpoolu (nawet jak w tym czasie zdarzał się wyniki po 4:0 czy tam 4:1).
Zygmunt-1
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio