Pół Serie A zdegradują na czele z Milanem. Naprawde cieszcie się drugim albo i trzecim podejrzeniem rzuconym na Milan.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2006, 16:02
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 12 maja 2006, 16:06
Łukasz[ACM] pisze:Jutro napiszą że Inter z Romą też są zamieszani
NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 maja 2006, 16:12
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 12 maja 2006, 16:23
NY
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 13 maja 2006, 8:23
Kod: Zaznacz cały
Włoskie media opublikowały kolejne przechwycone rozmowy telefoniczne związane ze skandalem wokół Serie A. Wśród nich są rozmowy dotyczące podejrzanych spotkań Milanu. W dwóch przypadkach mecze miały być ustawione pod Milan, a w trzecim przypadku (Siena - Milan) przeciwko Milanowi. Oto szczegóły dotyczące wspomnianych spotkań.
1. Milan - Brescia 1:1 (09.05.2005)
O udział w oszustwie sportowym oskarżeni są: działacz Milanu Leonardo Meani, wicekomisarz CAN Gennaro Mazzei i sędzia liniowy Gabriele Contini. Śledczy mówią o "podstępnym wyznaczeniu" Continiego, który miał doprowadzić do "osiągnięcia rezultatu korzystnego dla mediolańskiej drużyny." W rozmowie z 1.04.2004 Contini, już wyznaczony na to spotkanie, dzwoni do Meaniego, aby "potwierdzić spotkanie na kolacji po meczu", a ten, chlubiąc się tym, że wyznaczenie sędziów było jego zasługą, mówi: "Nawet jeśli to nie była sprawka wujka? Nadal aktualne?". Contini odpowiada śmiechem.
2. Siena - Milan 2:1 (17.04.2005)
W tym meczu Milan jest według śledczych poszkodowany, a korzyść odnosi Juventus. Indagowani są byli odpowiedzialni za wyznaczanie sędziów Paolo Bergamo i Pier Luigi Pairetto, wiceprezydent FIGC Innocento Mazzini, dyrektor wykonawczy Juventusu Antonio Giraudo i sędzia liniowy Duccio Baglioni. W tym meczu zostaje anulowany prawidłowy gol Andriya Shevchenki. 22.04.2004 Mazzini rozmawia przez telefon z Giraudo i zachwala pracę liniowego: "ale muszę przyznać, że w Sienie nasz przyjaciel był nadzwyczajny."
Tymczasem zaraz po meczu Meani rozmawia z Continim, który zrzuca winę na Baglioniego: "To przyjaciel Pairetto. Jeśli chcesz wiedzieć, to on załatwia mu bilety, do którego domu Pairetto chodzi jeść. Nie do restauracji, tylko do jego własnego domu." Meani dzwoni potem do wicekomisarza CAN Mazzeiego, by pożalić się z powodu błędu Baglioniego: "K***a, k***a, ja właśnie tego nie chcę. Nie chcę, nigdy o niego nie prosiłem, ani go nie chciałem. Poza tym mówią mi, żeby bardzo uważał, bo Galliani jest wściekły. Powiedz mu, żeby uważał od teraz... do końca sezonu. W każdym razie, Gennaro, on jest wściekły. Od tej chwili już nie może być błędów, bo jest wściekły, więc na środe postarajcie się przysłać dwóch inteligentnych."
3. Milan - Chievo 1-0 (20.04.2004)
Indagowani są Meani, były odpowiedzialny za wyznaczanie sędziów Bergamo i liniowy Claudio Puglisi. Bergamo rozmawia z Pairetto:
- "A.. a.. e.. jedno to to, już od dwóch miesięcy, że musieliśmy go wybrać. I była pewna presja, więc... Puglisi dostanie Milan - Chievo... Ehm, wczoraj był błąd, więc powiedzieli: dlaczego nas krzywdzicie?
- "Ale do mnie nie dzwonili... he?"
- "Mówię ci prawdę, dzwonili do Gennaro."Marq
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 8:23
BartekTS

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 8:42
BartekTS pisze:Reggina-Juventus: Luca Banti, który w swojej dotuchczasowej karierze jedynie raz poprowadził mecz z udziałem Bianconerich,
dzieciol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 13 maja 2006, 8:47
BartekTS

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 13 maja 2006, 9:07
Eno eno...a Lazio..tez bylo w tej grupie ..i co Oni to Ojro mieli?! watpie...BartekTS pisze:No Roma czysta bo za co miała kupowac mecz??
dzieciol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 maja 2006, 9:48
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 13 maja 2006, 10:01
NY
Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 13 maja 2006, 10:17
UltraInter
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 13 maja 2006, 10:17
O ile się nie mule, rozmawiali ludzie odpowiedzialni za wyznaczanie sędziów, więc takie to raczej takie podejrzane nie jest, aczkolwiek może nam wzystkiego nie wyjawnili...Puglisi dostanie Milan - Chievo...
Riddick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 13 maja 2006, 10:31
UltraInter pisze:Mi się wydaje że więcej drużyn awansuje do Serie A
NY
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 13 maja 2006, 10:35
NY pisze:ale np jeżeli Roma miała by 5 miejsce a Fiora i Juve przykładowo by zdegradowano to Roma plasowała by się za Milanem i Interem tak ???
Sero
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio