Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 68

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 12 maja 2006, 13:56

Czas sie wypowiedziec chyba. Jestem zly, po prostu zly i zniesmaczony. Ale taki stan osiagam czesto. Teraz jest gorzej. Czuje sie oszukany. Czy moja radosc ze scudetto, z bramek zdobywanych w tamtym sezonie, z przepieknej asysty DP w meczu z Milanem byla z gory ustalona przy jakims stoliku ? Jesli tak to ciezko mi znalezc inne rozwiazanie niz degradacja szczerze powiedziawszy. Co prawda jeszcze w ogole nie daje dojsc do siebie takim myslom, ze Juve moze juz nie byc jednym z 2 zespolow, ktore nigdy nie spadly z Serie A, ale taka ewentualnosc jest realna. Jak juz ktos napisal nawet bardzo realna. W takim wypadku duzo ilosc zawodnikow po prostu odejdzie i ja zapomne o ich istnieniu. Wstrzasnela mna wiadomosc o Buffonie i jej nie dopuszczam do siebie narazie. Jestem tez ciekaw czy te wszystki zdarzenie mialyby miejsce, gdyby S.P. Agnelli jeszczy zyl?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 20:36 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 maja 2006, 1:32

Dzisiaj będąc w centrum Gdańska poznałem piłkarza Lechii -
Romana Józefowicza. Jeśli ktoś nie wie był on napastnikiem kiedy Lechia sięgnęła po Puchar Polski i grał też w meczach z Juventusem. Stwierdził, że wstydzi się przegranej, ale wierzy w Juve bo to nie jest wina piłkarzy. Zna bardzo dobrze sytuacje i wie, że paru piłkarzy jest w to zamieszanych, ale liczy, że Juve zostanie w lidze. Ja tak jak i on twierdzimy, że Juve najlepsze było w latach 80-tych kiedy grał Zoff, Scirea, Platini, Boniek czy też Rossi. To był Juventus kiedy nie chodziło o pieniądze i to był naprawdę mocny Juventus. Bianconeri zaczęli swoją historię z 'mafią' (bo tak to będę nazywał) od sprowadzania gwiazd. Wręcz kochałem Moggi'ego za te transfery. ale za to co zrobiłr chętnie go pożegnam i życzę mu końca w europejskiej piłce. Boli jak cholera, że Juve jest zamieszane w tą afere, ale co my tak naprawde możemy zrobić? Okazało się, że Milan też jest zamieszany i Zaza zaczął się plątać w swoich zdanicach, ale mi nie o to chodzi bo to jest zbyt dziecinne. Jeśli Juve ześlą do Serie B lub C to z czasem się z tym pogodze i będę za nimi do końca moich dni... po prostu GRANDE JUVE!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 maja 2006, 1:59

Tomusmc pisze:Okazało się, że Milan też jest zamieszany i Zaza zaczął się plątać w swoich zdanicach, ale mi nie o to chodzi bo to jest zbyt dziecinne.

Ale widzisz Tomus jak Ty potrawisz być słaby :?

Nie wiem co chciałeś tym mi przekazać. Bo nadal uważam tak jak napisałem wcześniej. Winni będa skazani. Bo wstyd Włocha przed całym swietem. Przeciesz im grozi nawet wykluczenie z MŚ :shock: Tym bardzie po informacjach o Buffonie. Szkoda że Ty tak naprawde nie wiesz co piszesz. Człowieku jeśli zapadna surowe kary to tylko i wyłacznie beda sie tyczyc Juventusu. Zrozum to że Milan Viola czy Lazio sa w tym momencie włączne do śledztwa mi. dla tego że Moggi przez swoj telefon uzywał tych nazw. Przeciesz lista tych spotkań może sie nawet w 10% nie potwierdzić i obojetnie czy chodzi o listy Lazio czy Milanu. A inna sprawa jest z Juve.

Zabrzmiało to tak jak byś chciał nam przekzać "Milan nie lepszy" - ale musze Cie zmartwić bo lepszy jednak lepszy i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu - Galliani prezydent Lega Calcio - nie sądzisz że jak by cos na niego mieli juz by rządali jego glowy ? Przeciesz prokuratura nie prowadzi sledztwa w sprawie Milanu czy Violi :!: Tylko w sprawie Juve a kwestie innych klubów to już efekt domina [chyba że lucek konfident ?]

W tym momencie nie postwiono Milanowi zarzutów fałszowanie papierow "na górze". Nie mają rozmów z sędziam. Nie prześwietlają każdego transferu Rossonerich - Lippi nie był trenerem Milanu a Buffon był tylko [na szczeście] łaczony w Milanem.

Ja wiem chłopie że dla Ciebie lepszym jest rozwiazaniem fakt ze jak Juve jest na dnie to dobrze by wróg też był. Ale tu Cie rozczaruje bo sie mylisz. Proces w sprawie Juve przyniesie jeszcze z 10 sensacji i szokujacych informacji ale pamietaj chłopie że w ten proces przede wszystkim jest zamieszane Juve :!: I czy Ci sie to podoba czy nie tylko Juventus czeka tak naprawde kara w razie 100% winni. Bo inne kluby w tym momencie są na drugim planie.

Z Juventusu odchodzi triada po 12 latach - przynosząć wstyd klubowi kibicą i całemu Calcio - a Ty piszesz i próbujesz powiązać Milan i jakiegoś kolesie który tak naprawde jest pionkiem w tej grze

Pozdrawiam i prosze Cie zmien troche ton wypowiedz. Bo wczoraj gdy nie było tej informacji aktywnośc fanów Juve spadła drastycznie - a teraz wiekszośc z nich kieruje sie tytułami w news

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 maja 2006, 3:23

*_Zaza_* pisze:Ale widzisz Tomus jak Ty potrawisz być słaby
Nawet nie wiesz jak potrafię być silny i nie patrzę tu na klawiature Zaza...
*_Zaza_* pisze: Szkoda że Ty tak naprawde nie wiesz co piszesz
Nie wiem co pisze? A ty jakiś jasnowidz? każde moje zdanie jest przemyślane i jeśli Juve poleci do Serie B to się z tym pogodze, to ty zacząłeś się tłumaczyć, że to plotki, ale nie wytrwałeś do końca, Zaza jesteś słaby i tylko przed monitorem zgrywaz mocnego. Ja jestem pogodzony z ym, że Juve poniesie srogie konsekfencje, a ty? będziesz dalej pisał o niczym bo dla mnie nie masz wiedzy piłkarskiej na tyle żebyś mógł coś zdziałać na głównej czy też forum, nie widzisz tego, że kazdy ma cię dosyć? Toi już coś jest z psychiką nie tak, ale pamiętaj, że w każdej plotce jest coś z prawdy i Milan też jest w to zamieszany i chocbyś się zesrał to i tak nie będziesz miał argumentów. Fakt, że sprawa Juve jest na pierwszym miejscu, ale na drugim planie jest Milan, może w końcu zamilkniesz zapłakany. Dla mnie liczy sie przyszłość Juve, a nie jego przeszłość i nie wazna jest w tym momencie jego przeszłość. I tak Milan mistrzostwa nie dostanie, więc nie masz co liczyć. OFICJALNIE OŚWIADCZAM, ŻE JEŚLI JUVE NIE ZDOBĘDZIE SCUDETTO, JA REZYGNUJE! Wiele osób będzie się szczycić, ale dla mnie to drobnostka, ja nie będę się bawił w nienawiść bo mnie to nie bawi jak Zazy ( 30 lat :lol: aż boje się dożyć tego wieku :roll: ). Pozdrawiam prawdziwych Bianconerich!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 maja 2006, 9:15

Tomusmc skoro Milan jest tak bardzo zamieszany to może mi powiesz co im chcą udowodnić :?: Jak narazie to Rossoneri nie mają się przed czym bronić bo cień podejrzeń można rzucić na każdego i znaleźć jakąś szarą myszka jak Meani aby mu coś udowodnić, no właśnie ale :] To że Moggi nie będzie chciał odpuścić i zniszczyć teraz każdego nie znaczy że mu się to uda. Po takim gnoju można się już wszystkiego spodziewać bo najprawdopodobniej czeka go więzienie.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 maja 2006, 9:20

Ja szczerze powiedziawszy mam w gdzies to czy Milan jest w to zamieszany. Nie uznaje zasady 'jesli idziemy na dno pociagnijmy jak najwiecej osob za soba'. Troche dziecinnie. Martwie sie tylko o Wielki Juventus. To sie tylko liczy. Czy jesli okaze sie, ze Milan jest w to w rownie wielkim stopniu zaieszany(w co watpie) bedzie dla mnie jakas osloda? Nie wiem, ale jesli tak to raczej marna. Bo nie zycze im jakos zle. O ile sa za nami w tabeli wcale mi nie przeszkadzaja. Moze tylko posty Milanistow nabralyby nowych kolorow. Ale co mi po tym?

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 13 maja 2006, 9:44

bagg pisze:Ja szczerze powiedziawszy mam w gdzies to czy Milan jest w to zamieszany. Nie uznaje zasady 'jesli idziemy na dno pociagnijmy jak najwiecej osob za soba'. Troche dziecinnie. Martwie sie tylko o Wielki Juventus. To sie tylko liczy. Czy jesli okaze sie, ze Milan jest w to w rownie wielkim stopniu zaieszany(w co watpie) bedzie dla mnie jakas osloda? Nie wiem, ale jesli tak to raczej marna. Bo nie zycze im jakos zle. O ile sa za nami w tabeli wcale mi nie przeszkadzaja. Moze tylko posty Milanistow nabralyby nowych kolorow. Ale co mi po tym?
Powiem szczerze - ucieszył bym się jak Juventus został by zdegradowany - bo co to za kara - ukaranie Moggiego, Giraudo i Battegi ?
Żadna - coś jak ukaranie Agricoli - lekarz jest winien - mam nadzieje ze tym razem nie wyślizną sie - bo jednak ustawianie tak wielu wyników , te bramki w ostatnich minutach - niestety - ale Juve czyli klub musi za to odpokutować - żadna kara 10 tysięcy Euro czy coś smiesznego w tym stylu nie pomoze - ale mysle ze po powrocie ewentualnym z Serie B - bo jesli by was zrzucili to raczej tylko tam - na pewno awansowalibyscie w ciągu roku - wrocilibyscie silniejszy - bo juz z normalnym zarządem - jak wiadomo - Juve ma wielu fanów - tak ze tych bogatych - wiec moze w koncu z powrotem klub by trafil w rządy ludzi prawych ?
No i teraz na dokładkę - wiele razy smiejecie się z Morattiego - ale moim zdaniem to czlowiek to postawienia na wzór - moze za mocno nieraz emocjami sie kieruje a nie rozumem - ale wierze głeboko - ze on zawsze uczciwie rządził naszym Interem - z taką kasą jaką ma też mogł wynając cwaniaków w tylu Moggiego to rozgrywek przy zielonym stoliku :/

Tak wiec pozdrowienia dla kibiców Juve którzy są z klubem na dobre i na złe - na pewno dla was to ciezkie chwile - ale cóż .....
Za grzechy trzeba beknąć - i mam nadzieje ze Moggi nie ma znajomości także w prokuraturze :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 maja 2006, 11:40

Bagg ale jak sam widzisz dla innych to może być osłoda ..

Słuchaj fanie Calcio za "10" - Tomusmc nie mam ochoty bawić się w cytaty słowo po słowie jak typowa melepety :P Wiec tak:

Jeśli byś naprawe był w temacie i miał choc troche wiedzy to byś nie udawał takiego ... Juventus jest w tym momencie na tapecie. Śledztwo w którym pojwaiają się wontki Violi Lazio czy Milanu nie dotyczy tych klubów tylko ustawiania wyników za którymi stoi Juventus :!: Działaczy sędziów z zespołu Juve czy nawet pikarzy :!: Rozumiesz koleś ? czy na JP nie piszą ? :lol:

Trida ciao - po 12 latach, teraz jak by zabrać oskarzenia to chyba z 5 jakich mocnych nad nimi wisi. W tym momencie prokuratura bada wszystko co dotyczy Juve. A że w dowodach przeciwko temu klubikowi jest też wontek Lazio Milanu i Violi - bo trudno by nie było. Skoro Moggi przez telefon rozmawiał pewnie z calym swiatem. A to jest tak naprawde pikuś :] Zreszta dziwne że w Juve odeszedł cały zarząd, postawiono im zarzuty - pojawiając się tam nazwiska braci Della Valle czyli właścicieli Violi, prezydenta Lazio Lotito i człowieka który odpowiada prawnie za kontakt z sędziami ze strony Milanu :]

Takie twoje myślanie obnaża coraz wieksza ilosć fanów. Bo twój post zabrzmiał jak: "O jak dobrze nie tylko my - uff" I robisz wrażenie człowieka który tak naprawde nie potrafi tego poukładać i oddzielić - zauważyłem że wcześniej kolejka ligowe Calcio to też dla Ciebie był problem. A teraz to juz całkiem. Wwynioskowałem w Twojego postu że idziesz tokiem myślanie jak Juventus zapłaci kare to i pewnie wszyscy. W taki razie ja proponuje zakład - Kto wyjdzie "zdrowy" ?:] rozmawiamy o pieniądzach rzecz jasna - czekan na sumie - Buffon mógł stawiać My nie możemy :>?

W tym momencie dla fanów Juve żadnym pocieszeniem nie powinnien być fakt że w tej sprawie pojawia sie coraz wiecej klubów - i jeszcze sie pojawi :!: Dla tego że to jest cały czas gra do waszej bramki :!: a jeśli masz taki problem by nawet to zrozumieć to ja nie wiem co Ci poradzić :? Najlepiej zmień lige na Cypryjaską bo tam też będzie miał sukcesy na arenie krajowej :lol:

Winni zapłacą i mam ogromną nadzieje że jeszcze przed nastepnym sezonem :!: Napisałe wcześniej teraz scudetto lata mi koło :wink: bo Juventus przegrał je z pierwsza kolejką. Ale pisząc "scudetto" i oficjalne stanowisko widać co Cie boli ... ciekawe czy piłkarzy też ?

Jak masz zamiar odpisać to prosze Cie napisz jakie są fakty :) Bo może ta rozmowa nie ma sensu skoro ty tak błądzisz ? I napisz czy wchodzisz w zakład.

P.S Akcje Juve spadły wczoraj blisko 14%.....

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 maja 2006, 12:46

*_Zaza_* pisze:Bagg ale jak sam widzisz dla innych to może być osłoda ..

Ale takiego zachowania nie neguje. Dobrze wiem, ze dla niektorych moze byc to osloda. Jest to w sumie nawet zrozumiale. Po tym wszystkich spekulacjach i tekstach kibicow innych klubow Serie A(prawdziwych w sumie, ale czesto az za duzo prowokacji w nich bylo) i taka nagla 'zmiana' miejsc moze przyniesc ukojenie. Mi nie przynosi akurat.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 maja 2006, 13:01

Wiesz Bagg nie trzeba było aż takiej afery by tak sie stało. Tym bardzie tu na pilka.pl :wink: gdzie taka osłoda nie jednemu sie przyda :wink:

Jak napisałem nie dawno w temacie. Juventus stracił wszystko. Bo mnie nie zadowala scudetto po takich przekretach czy procesach, bo co to sezon ? pikarze teraz mogą czuć sie jak :? i dobrze o tym wiesz - jak napisałes. Każdy fan Calcio emocjonował się ligą - bramkami - asystami wynikami a teraz trzeba uwierzyć w to że tak miało być ?

Jestem przekonany że jeśli Milan maczał w tym palce odpowie za to podobnie jak inne kluby. Ale chyba każdy kto śledzi te wydarzenie wie że jesli Milanowi zostana postwione zarzuty to tak jak by za: napad i użyciem siła - a Juve gwałt na nieletniej :wink: Sorry tak się jakos porównoiał. Prawde mówiąc nie życze Interowi i Romie by nie były też w temacie. Naprawde bo jak cała czołówka ligi była by udupiona to juz nie ma o czym mówić ['] a porządony fan Inter mu w dupie scudetto we takim stylu - w taki okolicznościach. Bo podobnie jak fani Romy....

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 13 maja 2006, 19:29

Buffon zaczął się wreszcie bronić oto co powiedział:

To prawda, obstawiałem mecze piłkarskie, ale tylko te, które mogłem. Od jesieni 2005 roku już tego nie robiłem, bo to było już zabronione. Zawsze przestrzegałem norm zarówno karnych jak i dyscyplinarnych. Obstawiałem futbol zagraniczny i inne dyscypliny , bo we Włoszech nie mogłem tego robić. Kiedy jednak zakazano piłkarzom obstawiać mecze, szybko z tym skończyłem. To była jesień 2005 roku.

Hmm chciałbym mu wierzyć, ale jeżeli mają odpowiednie dowody, to zawiodę się na nim. Uważam go za najlepszego piłkarza Serie A, ale jeżeli tak było naprawdę, to straci cały szacunek jakim go dażyłem. W niedługim czasie napewno wszystko się wyjaśni. Wiadom, każdy oskarżony bez względu czy jest winny bądź nie do samego końca będzie się uznawał za niewinnego. Mam nadzieję, bardzo ogromną, że Gigi jednak mówi prawdę, ale jak już się przekonałem nikomu nie można wierzyć. Jeśli Juventus jest winny, należy się najsurowsza kara. Będzie to przestroga dla innych. Mimo tego, że jestem wielkim fanem Juve, nie może to nam ujść na sucho. Moggi, Giraudo i Bettega zniszczyli ten klub, upokorzyli więc niech teraz swoją karę odsiedzą w więzieniu. A gdy Juve spadnie, powróci w wielkim stylu i będzie czysto wygrywał bez żadnych układów. Bo zarówno w tym jak i ubiegłym sezonie stać nas była na Scudetto bez układów. FORZA JUVE.

Awatar użytkownika
mamba
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mamba » 14 maja 2006, 9:45

Panowie ! Nie mozemy sie przejmowac tym co sie dzieje (do godziny 17), wazne jest zeby zodybc mistrza a pozniej sie wszystko okaze. Polowa tych oszczerstw jest bezpodtsawna, wymyslala ( gazety ! ) co nowe zarzuty ktore sa bezodstawne. I narazie to sa wszystko spekulacje, dzis pukniemy Reggine i bedzie mistrtzostwo i bedziemy sie cieszyc bo przeciez caly sezon na to czekalismy ! Wiem ze kazdego boli to co sie stalo, jaka hanba okryto Juve ale czy nie lepiej pocieszyc sie troche z mistrzostwa ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 maja 2006, 10:53

:lol: :lol: :lol:

To nieźle. Szkoda tylko, że anulują Wam to mistrzostwo, które dzisiaj zdobędziecie. Połowa oszczerstw bezpodstawna :> Spoko :lol: Cieszyć się z mistrzostwa zdobytego w taki sposób? Nie mam pytań :roll:

Ogólnie poczytałem sobie na spokojnie jeszcze raz to wszystko i trudno dobrać słowa. Jeżeli nie zdegradują Juve gdzieś bardzo nisko to będzie większy skandal niż to co wyprawia Wasza mafia. Cholera mnie bierze kiedy sobie pomyślę, że brudne macki Moggiego sięgały nawet poza Serie A. Wstyd.

Juventus [']

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 maja 2006, 11:05

Mamba tobie to można tylko świeczke zapalić, taką z dobrym woskiem żeby się długo paliła :roll: [*]

Wiesz Niggaz nowych informacji przypływa coraz to więcej, np. taka że Juve kontaktowało się z Zdenkiem Zemanem :shock: Będzie się działo coraz więcej ale niektórzy fani Juve albo nie wierzą albo mają czelność atakować innych. Degradacja moim zdaniem jest pewna, nie interesuje mnie czy to będzie Serie D czy B. Liczy się to że ich zdegradują... stracą 3\4 kadry i jakieś 250mln :] Mówiąć krótko koniec Juve na ładnych pare lat. Jeżeli do degradacji nie dojdzie to masz racje, będzie to równie wielki skandal. Dziś jeżeli Juve wygra a raczej wygra to świętować będą fani pokroju Mamby czy Marqa :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 maja 2006, 11:05

Nie polowa Niggaz. Ale sam wiesz, ze niektore historie moze dopisyawc prasa. Wlasciwie to normalne, spekulacje gazet, itd. Mozna sie juz zagubic. Nie wierze np. ze Buffon jest w to wszystko w takim stopniu zamieszany. A moze nie chce wierzyc.

Juventus [']

Juventus zyje. Zyl bedzie zawsze. Niezaleznie w jakiej lidze. W moim sercu i w sercu wielu innych kibicow tego klubu bedzie zyl zawsze. Tak wiec swieczka zbedna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”