Źródło: https://wiadomosci.radiozet.pl/na-zywo/ ... 5-lat-temu
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 09 mar 2026, 11:38
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 mar 2026, 11:41
Co to znaczy "Źródło"?
Fajny z Ciebie Demagog
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 09 mar 2026, 11:43
Czyli jeśli powiem że zagłosuję na pis to oddasz swój głos na ko ?
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 09 mar 2026, 14:07
Skrajna lewica jest pojebana a ma spore poparcie. A jak Czarnek skrytykuje Bibiego to kto będzie po lewej stronie piął z zachwytu? Gazeta Wyborcza nie koniecznie, bo oni bronią prawa Izraela do jego istnienia.Conrado pisze: I pojebany.
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 09 mar 2026, 14:12
Ale ile fotowoltaika ma ukrytych kosztów? Przecież to 24h nie pracuje, a i dni słonecznych mniej niż w Hiszpanii.Conrado pisze:Zasłyszane w sieci
Czarnek w Radio Zet mówi, że fotowoltaika mu się nie opłaca i ją zdemontuje:
"- Fotowoltaikę zamontowałem CHYBA 5 lat temu i zapłaciłem 8100 zł. Wtedy płaciłem za energię 2-2,5 tys. zł rocznie. Przy fotowoltaice i tak płaciłem 1-1,2 tys. zł rocznie. To ile muszę czekać, że to mi się nadpłaci?..........."
Uwaga, matematyka wyższa. Załóżmy, że rachunek zmniejszył się w widełkach z 2,5 tys. do 1 tys. zł rocznie, o czym mówi Czarnek, co daje 1,5 tys. zł oszczędności rocznie, to mniej więcej teraz Czarnek zaczyna zarabiać. Czarnek będzie demontował fotowoltaikę, w momencie, w którym zaczyna na niej zarabiać.
Geniusz.
Duma Katalonii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 09 mar 2026, 14:41
Założyłem, że opis wywiadu z Radiem Zet na oficjalnej stronie Radia Zet będzie pokrywał się z treścią prawdziwego wywiadu głosowego, a nie że wytną sobie co im się podoba. W linku, który dałem i w linku, który Ty udostępniłeś, tego nie ma.venomik pisze: ↑09 mar 2026, 11:41Co to znaczy "Źródło"?
Źródłem pokazującym, ze coś nie istnieje to może być co najwyzej cały wywiad, w której danej wypowiedzi nie będzie.
Przeczytałeś artykuł, który z całego wywiadu cytuje dokłądnie 7 zdań Czarnka. I na tej podstawie uznałeś, że skoro tam w tych 7 zdaniach nie ma nic o zwrocie kosztów to znaczy, że na pewno nie było w całym wywiadzie i to co zostało napisane wcześniej zasługuje na wielki czerwony napis, że to:
Fajny z Ciebie Demagog
W praktyce wystarczyło wpisać: Czarnek fotowoltaika zwrot kosztów - i pierwszy artykuł z brzegu ma już stosowny cytat.
Albo mozna było wejść na twittera:
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 10 mar 2026, 18:13
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 10 mar 2026, 18:17
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 10 mar 2026, 18:22
yedraz
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 mar 2026, 18:25
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 mar 2026, 18:28