Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 97

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2006, 9:50

RzuR pisze:oooooo nie tutaj sie absolutnie nie zgodze...ma to znaczenie olbrzymie,bo to co innego jesli na codzien pogrywa z lokalnymi beduinami na jakims zapizdziewie,gdzie na mecz przychodzi tyle osob ile bylo na weselu u jego szwagra czy np.z Man Utd. czy Chelsea,przy pelnych stadionach,maxymalnej presji na wynik i najwyzsza pilkarska klasa...bo z taka przyjdzie nam sie zmierzyc na WM!
czyli idac tym tokiem myślenia Rasiak nie powinien jechac na mundial, bo na co dzień gra z piłkarzami, którzy klasą odbiegają od tych którzy będą na mundialu.
Martinho pisze:No nie zawsze glownie to zalezy od toku myslenia trenera... Niektorzy trenerzy
ale ja nie mówie ogólnie tylko konkretnie o naszej kadrze. Ja mówię o Janasie, to on poistanowił razem z radą drużyny [czy jak tam się ten twró nazywa] że opaskę dostaje ten kto w danym meczu ma największą ilośc występów na koncie. Ja nie pisze o zasadzie która panuje na całym świecie, temat jest o naszej reprezentacji, to pisze o reprezentacji Polski :lol:
Ja myślę, ze nei ma sensu się kłócić i debatować kto będzie kapitanem, skoro wiadome jest kto będzie [Bąk]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 maja 2006, 11:46

No i brak kolejnego powołania do kadry na mundial - kucharz Sowa nie pojedzie do Niemiec, choć był już w ośrodku treningowym Polaków i ustalał wszystkie szczegóły dotyczące tamtejszej pracy. Ech ten Janas ciągle szokuje, ale jak wszyscy (piłkarze, trenerzy i media) bądą go krytykować to nic dobrego z tego nie wyjdzie, a nowo powołani piłkarze będą grali pod jeszcze większym obciążeniem niż miałoby to miejsce bez tej całej krytyki. Dla mnie choć niektórzy nie wiadomo za co znaleźli się w kadrze to niepowołani zawodnicy są sobie sami winni, bo gdyby prezentowali dobrą formę to na pewno na MŚ by pojechali. A te wszystkie żale są śmieszne i pokazuja że niektórzy mimo nienajlepszej dyspozycji byli bardzo pewni swojego powołania :zwała:

A jak podają media Maciej Skorża wyjawił że, Janas wymienił sześciu piłkarzy w stosunku do tego, co wcześniej było ustalone wspólnie ze sztabem szkoleniowym. Ja tam popieram decyzję Janasa bo to on jest trenerem i oczekuję efektów na Mundialu :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 maja 2006, 11:57

Przegląd Sportowy pisze:Reprezentacja Polski rozegra 6 czerwca ostatni mecz testowy przed mistrzostwami świata. Spotkanie odbędzie się w Salzgitter, a rywalem podopiecznych Pawła Janasa, będzie reprezentacja tego miasta.

O wyborze tej miejscowości zadecydowały m.in. najlepsze warunki, czyli dobry stadion i odpowiednia płyta.

Przed finałami MŚ Polacy rozegrają dwa inne sparingi: 30 maja w Chorzowie z Kolumbią i 2 czerwca w Wolfsburgu z Chorwacją. Trzy dni po meczu z reprezentacją Salzgitter zmierzą się w dniu otwarcia MŚ z Ekwadorem.

Ja nie wiem po co ten mecz z amatorami 3 dni przed pierwszym meczem na mundialu... Nie daj Bog zeby ktos kontuzje tam odnisl... Tylko zeby niemieccy pilkarze ich zbytnio nie powycinali na boisku bo roznie moze byc... Moim zdaniem po meczu z Chorwacja zadnego meczu przed mundialem rozgrywac nie powinnismy.

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 19 maja 2006, 12:18

Martinho pisze:Ja nie wiem po co ten mecz z amatorami 3 dni przed pierwszym meczem na mundialu...
ja nawet nie wiem po co te mecze w czerwcu?! te kilka dni to czas na regenerację sił, poprawki taktyki i trening. Takie pojedynki o pietruszkę mogą naprawdę przyspożyć kontuzji przed samym mundialem...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 maja 2006, 12:39

Martinho pisze:Ja nie wiem po co ten mecz z amatorami 3 dni przed pierwszym meczem na mundialu...
Fakt o kontuzje może być łatwiej, ale sami piłkarze też na pewno wiedzą co czeka ich za kilka dni i nie będą się angażowali w ten mecz jak w sptkanie o stawke. Nie sądzę też żeby przeciwnicy nie wiedzieli z kim grają i polowali na nogi naszych piłkarzy. Pewnie chodzi o to aby nasi sobie postrzelali i w ten sposób bardziej uwierzyli w swoje umiejętności.
danon pisze:ja nawet nie wiem po co te mecze w czerwcu?!
Bo tylko mecz, nawet sparingowy pokazuje w jakiej jesteś naprawdę dyspozycji i pozwala się dobrze przygotować do meczó o stawkę, a żaden trening nie zastąpi Ci tego.

Zawsze wszystkie drużyny przygotowują się do wielkich imprez w ten sposób i nikomu jeszcze to nie zaszkodziło a trener w ten sposób może jeszcze rozwiac swoję niektóre wątpliwości co do wyjściowego składu na MŚ.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 19 maja 2006, 12:45

no własnie...po holendra grać a amatorami....wytną nam zurawia szymka i baka i po frytkach bedzie!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 maja 2006, 13:04

Alkoholiko pisze:no własnie...po holendra grać a amatorami....wytną nam zurawia szymka i baka i po frytkach bedzie!
Idąc tym tokiem rozumowania - a lepiej grać z finalistą mundialu Chorwacją, w której też pewnie niektórzy jeszcze walczą o pierwszą '11' na MŚ i poprzez dobrą grę będą chcieli się pokazać a tym samym można się spodziewać że Chorwaci będą próbowali skutecznie się bronić (czasem może nawet ostro :wink: ) przed Polakami i atakować na naszą bramkę czyli strzelać nam bramki.
A lepiej grać z Kolumbią która nie jedzie na mundial czyli niektórzy piłkarze zawiedli a więc pewnie będzie tam przeprowadzana nowa selekcja czyli znów wszyscy mają o co grać i dobra grą będą chcieli udowodnić swoją przydatność do reprezentacji.
A Kolumbia i Chorwacja prezentują dużo wyższe umiejętności od niemieckich amatorów którzy mogę was zapewnić będą wiedzieli z kim grają.
Zresztą jak wychodzisz z domu to na każdym kroku teoretycznie czeka na Ciebie niebezpieczeństwo, może lepiej siedzieć w domu? :wink:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 19 maja 2006, 13:23

to też siedze w domu!

ale wiecie...amatorzy niemieccy mogą (przynajmniejniektórzy) kosić specjalnie zeby osłabić nasza drużyne....a chorwaci i kolumbijczycy nie bda robili napewno tego specjalnie!

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 19 maja 2006, 13:46

Alkoholiko pisze:ale wiecie...amatorzy niemieccy mogą (przynajmniejniektórzy) kosić specjalnie
nawet jestem sklonny przyznac Ci racje :lol: moze i cos w tym jest w koncu..amatorom na niczym nie zalezy...a moga pomoc zawodowcom ze swojego kraju...z drugiej strony wyobarz sobie jaka afera by byla po czyms takim..np jakby Zurawskiemu zlamali noge...?! Wiec beda uwazac napewno...:)

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 19 maja 2006, 20:55

Lukaz pisze:Zawsze wszystkie drużyny przygotowują się do wielkich imprez w ten sposób i nikomu jeszcze to nie zaszkodziło
i na pewno wszyscy grali po 3 spotkania w ciągu 8 dni? każdy mówi że zawodnicy i tak są zmęczeni a tu takie rzeczy przed najważniejszą (dla niektórych) imprezą w życiu! Przeciez Franek też w sparingu z Wyspami Owczymi zszedł z boiska przez drobną kontuzję. Taka kontuzja może wyeliminować każdego...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 maja 2006, 21:02

Janas chyba każdemu z nas sprawił sporą niespodziankę nie powołując do kadry Dudka. Co prawda zapowiadał, że nie będzie powoływał piłkarzy nie grających na co dzień w swoich klubach, ale Jurek wydawał się pewniakiem. Poza tym skoro miało nie być "nie grających piłkarzy" to co tam robi Mila :roll: Frankowski to już inna bajka. Może nawet lepiej że nie pojedzie. Skoro nie ma formy to większego sensu nie ma zabieranie go na trybuny :wink: Poza tym skład nawet nawet. Ciekawe tylko co zdziałają...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 19 maja 2006, 21:06

Nie wiedziłem który temat byłby odpowiedni. Macie możę terminarz wszystkich meczów reprezentacji przed MŚ.

Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 19 maja 2006, 21:50

brylancik pisze:Macie możę terminarz wszystkich meczów reprezentacji przed MŚ
nie dziękuj z góry, bo na górze jest odpowiedź :wink: 4 post na tej stronie jest odpowiedzią... :?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2006, 12:46

www.kadra.pl pisze:Artur Boruc będzie pierwszym bramkarzem reprezentacji Polski podczas Mistrzostw Świata. W razie kontuzji zastąpi go Tomasz Kuszczak – ujawnił selekcjoner Paweł Janas podczas spotkania z kibicami w Łodzi.

I tak ma byc Boruc numer 1 Kuszczak numer 2 a Fabian za darmoche ogladac mecze na zywo... :wink: No i oczywiscie zdobywac doswiadczenie :lol:

PS: I jeszcze taka ciekawostka ;)

Sklad repry Polski u-16 w wygranym wczoraj meczu z Rosja 1:0 :

POLSKA: Grzegorz Kuźniak (41, Wojciech Szczęsny) - Wojciech Wilczyński (77, Mariusz Buczek), Sebastian Białas (79, Łukasz Majkowski), Bartłomiej Pacuszka, Norbert Jędrzejczyk, Sebastian Krysiński, Łukasz Szafran (41, Alan Stulin), Tomasz Kupisz, Zeyn Es-Latef (68, Piotr Andrzejczak), Robert Henich (41, David Blaha), Robert Trznadel.

Wiec wychodzi na to ze mamy 3 graczy z importu ;) Wiem ze Stulin jest z Kaiserslautern, Es-Latef z Helsingborgs a Blaha nie mam pojecia ;) Ciekawe nazwisko jest tego drugiego :D

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 20 maja 2006, 23:12

Martinho pisze:Blaha nie mam pojecia
Blaha jest z Borussi Dortmund tak jak i Martin Zakrzewski który akurat w tym meczu nie zagrał. Można tylko dodać, że jest to jakiś sposób. W zagranicznych klubach poziom szkolenia jest duzo lepszy, więc dlaczego by nie szukać właśnie tam...

:wink: :wink: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”