Eurowizja (zbiorczy) - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 30 sty 2006, 18:34

Nie wiem co o tym wszystkim myslec.
Eurowizje ogladalem kiedys jak kazdy, ale ostatnio juz mi sie nie chce.
Znowu jada Ich Troje i zobaczymy jak zaspiewaja. Mam nadzieje ze bedzie lepiej niz innym razem i moze obejrze Eurowizje w tym roku.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 10 lut 2006, 19:42

Najgorsze jest to, żewszyscy tak narzekają na to Ich Troje(mają racje) ale to my ich wybraliśmy(polski naród). Wiśniewski oczywiście musiał krzyczeć jakies bzdury, ze Eurowizja w Warszawie. Cała piosenka nie jest taka zła tylko jak Wiśniewski zaczyna po francusku :badziewie:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 maja 2006, 9:26

51 konkurs Eurowizji wygrał zdecydowanie kontrowersyjny zespół z Finlandii , Lordi , świetną piosenką "hard rock hallelujach". Czemu kontrowersyjna? Ponieważ wystąpili w strojach potworów , które na pewno dodały im kilka punktów :wink: .
Drugie miejsce zdobył "skoczny" (kto widział ten wie :lol: ) Rosjanin Dima Bilan piosenką "Never let u go" , mi się jego występ wogóle nie podobał , tym bardziej piosenka , od lat takim szajsem wygrywa się na Eurowizji. Trzecie miejsce zdobyła jak zwykle ballada bałkańska , tym razem wykonywana przez Hari Mata Hari z Bośni.
Mi szczególnie (oprócz Finlandii) spodobał się występ Litwinów z sarkastyczną piosenką "We are the winners of Eurovision" , nie wiem jak innych , ale mnie to cholernie śmieszyło :lol: .
Bardzo podobała mi się też , piosenka Michai Traistariu z Rumuni "Tornero". Reszta piosenek muszę powiedzieć , że była solidna i pierwszy raz od kilku lat nie przełączałem tak często.

Wyniki:
1. Finlandia - 292
2. Rosja - 248
3. Bośnia i Hercegowina - 229
4. Rumunia - 172
5. Szwecja - 170
6. Litwa - 162
7. Ukraina - 145
8. Armenia – 129
9. Grecja - 128
10. Irlandia - 93
11. Turcja - 91
12. Macedonia - 56
13. Chorwacja - 56
14. Norwegia – 36
15. Niemcy - 36
16. Łotwa - 30
17. Szwajcaria - 30
18. Dania - 26
19. Wielka Brytania - 25
20. Mołdawia - 22
21. Hiszpania - 18
22. Francja - 5
23. Izrael - 4
24. Malta - 1

zdjęcia Lordiego:
Obrazek
Obrazek

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 21 maja 2006, 10:26

mnie rowniez podobali sie litwini nawet wyslalem na nich esa, a co do finlandii to ich stronie nie pasowaly do ich muzyki :) ale tutaj wygrali za pomysl nie za muzyke, bo najpiekniejszy utwor to byl z Grecji

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 21 maja 2006, 10:38

Ja to wogóle nie wiem czym wy się ekscytujecie. Psudo rockowo - popowymi gwiazdami z Finlandii ?? Ta cała Eurowizja to jeden wielki kicz i propagowanie niezbyt ambitnej muzyki. Jak dla mnie beznadziejny koncert. Nawet udało obejrzeć mi się do końca z ciekawości, ale było dość ciężko.
Ps. szkoda byłoby mi wysyłać sms-y na takich oszołomów.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 21 maja 2006, 11:06

Mi się utwór Finlandii nie podobał, wygrali dzięki tym przebraniom a nie dzieki muzyce. Najbardziej spodobał mi się utwór Bośni i Hercegowiny, w dalszej kolejności Ukraina, Rosja i Litwa. Cała eurowizja jest do kitu, powinni zmienić zasady głosowania bo co to za emocje jak wiadomo że bałkany głosują na bałkany, skandynawia na skandynawie itp.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 maja 2006, 11:32

Marco_Van_Basten pisze:Ta cała Eurowizja to jeden wielki kicz i propagowanie niezbyt ambitnej muzyki.
Zgadzam się z Tobą. Zespoły, które potrafią spłodzić jakiś fajny przebój na Eurowizji zawsze wystawiają jakiś kicz, który ma się spodobać całej Europie. Nie widzę nic pociągającego w tym konkursie. Mam wrażenie, ze tym artystom bardziej zależy na stroju niż na muzyce.
A ten zespół Lordi to jest po prostu żenada. (I tak Lordi nie przebije wyglądem Wiśniewskiego :D ). Cieszę się, że w tym roku nie oglądałem tej Eurowizji i nie słyszałem Lordi. Samym wyglądaem to odstrasza. Widać jak Finlandia jest zacofana, skoro takie zespoły robią tam furorę. :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2006, 11:37

Corinthians pisze:Zgadzam się z Tobą. Zespoły, które potrafią spłodzić jakiś fajny przebój na Eurowizji zawsze wystawiają jakiś kicz, który ma się spodobać całej Europie. Nie widzę nic pociągającego w tym konkursie. Mam wrażenie, ze tym artystom bardziej zależy na stroju niż na muzyce.
ale to jest wiadome od lat, ze Eurowizja to taki zascianek jeśli chodiz o dobrą muzykę. Wiele szumu o nic, jak wczoraj przechodizłem przez pokój w którym matka z siostrą ogladały tą cała transmisję, usłyszałem co mówiła prowadzaca .... 'Jestem przeszczęsliwa, że mogę brać udział w tym wielkim wydarzeniu' pfff, rzygac się chce

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 21 maja 2006, 11:37

Corinthians pisze:Widać jak Finlandia jest zacofana, skoro takie zespoły robią tam furorę.

lol. Mieszkancy Finlandi poprostu musieli zrozumiec, ze w Euowizji wygrywa najbardziej kiczowaty zespol, a ze Lordi jest tak kiczowaty, ze smieszy, to go wybrali. Gdyby mi kazali glosowac to tez zaglosowalbym na Lordi, bo oni przynajmniej nie byli tylko zalosni, byli tez zabawni :lol:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 21 maja 2006, 11:44

Nie ogladalem calego konkursu, ale widzialem pare piosenek. Nie podobala mi sie zadna, no moze jedna. Kiedys Eurowizja to bylo cos wyjatkowego, konczyl sie jeden konkurs i nikt nie umial sie doczekac na nastepny.
Corinthians pisze:A ten zespół Lordi to jest po prostu żenada. (I tak Lordi nie przebije wyglądem Wiśniewskiego ). Cieszę się, że w tym roku nie oglądałem tej Eurowizji i nie słyszałem Lordi. Samym wyglądaem to odstrasza. Widać jak Finlandia jest zacofana, skoro takie zespoły robią tam furorę.
Mysle ze oni poprostu szukali czegos wyjatkowego, czegos nowego no i wymyslili to co widzimy. Problem jest w tym ze im sie to udalo, bo sam sukces na eurowizji o tym swiadczy. To nie Finladia jest zacofana, tylko Europa, albo na odwrot. Moze to sie wszystkim podoba, bo na to wyglada, wiec Finlandia jest sprytna i cala Europa zaskoczona. Gdyby spiewali ta sama piosenke w takim samym stylu, ale bez tych przebran, to napewno nikt by na nich nie narzekal, ale mysle tez ze nie wygraliby Eurowizji.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 maja 2006, 11:49

Hard Rock Hallelujah :lol:
No ale ogólnie Finlandia muzycznie zacofana nie jest, bo dość regularnie wypuszcza w świat zespoły które odnoszą sukces patrz.Him,Rasmus,Apocalyptica itd. Nad jakościa tego nie będe sie rozwodził,ale faktem jest,że mają wyczucie zapotrzebowania rynku.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 21 maja 2006, 11:50

Corinthians pisze:Widać jak Finlandia jest zacofana, skoro takie zespoły robią tam furorę. :roll:
heh... a skąd wiesz , że oni tam robią furorę? Czy "Ich Troje" robi furorę w Polsce tylko dlatego , że wystąpiło na Eurowizji :lol: ?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 maja 2006, 11:52

snake pisze:. Kiedys Eurowizja to bylo cos wyjatkowego, konczyl sie jeden konkurs i nikt nie umial sie doczekac na nastepny.
Eurowizja jest ciągle ta sama, tylko ty troche podrosłeś.
Diamen23 pisze:Czy "Ich Troje" robi furorę w Polsce tylko dlatego , że wystąpiło na Eurowizji ?
No własnie, ja cały czas byłem za Jet Set :?

fcbarcelona1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fcbarcelona1 » 21 maja 2006, 11:54

może mi ktoś podać jakiegos linka gdzie można w necie posłuchać piosenek z tegorocznej Eurowizji bardzo mi na tym zależy z góry dzienki

Awatar użytkownika
adriano100
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adriano100 » 21 maja 2006, 12:13

Orłoś musiał jak zwykle zarzucić jakimś nieśmiesznym żartem . Się dziwie że Finlandia dostała maxa od Polski . Nie wiem kto to wysyłał te sms-y . Lepiej gdybyśmy wysyłali na przyjaciól , tak jak to robią skandynawowie , kraje bałkańskie i kraje byłego ZSRR :lol: 8) . No nic mi się najbardzie podobało wykonanie Irlandii . Prawie cała reszta to pełen kicz stworzony dla ludzi , którzy oceniają oczami a nie uszami :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”