Messi vs Cristiano Ronaldo & Robert Lewandowski - Strona 79

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto jest lepszy?

Messi
22
88%
Cristiano
2
8%
Są sobie równi
1
4%
Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 179

Messi vs Cristiano Ronaldo & Robert Lewandowski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 26 cze 2026, 20:38

moody pisze:
09 lis 2025, 16:10
messi pijarowo jest rzeczywiscie skromny do porzygu
Tu jebłem. Messi skromny? może to nie taki narcyz jak Cristiano Ronaldo, ale nigdy bym nie powiedział, że Messi jest osobą skromną. On jest zadufany w sobie mimo wszystko. On musi być pępkiem świata a w Barcelonie o tym się przekonali, tam on musiał być alfą i omegą, to on decyduje z kim ma grać i zapewne jak ma grać. W Barcelonie sobie wszystko podporządkował a i w Miami sobie kumpli ściąga na emerytalne granie. Spróbuj zakwestionować Messiego, to masz u niego przejebane... Wzór skromności. Z charakteru to mały chamek i tyle. Umiejętności mu nie odmówię ale osobowość ma strasznie odpychającą.

W kwestię kto najlepszym zawodnikiem w historii nie będę wchodził, bo przede wszystkim CR7 i Messi grają na innych pozycjach, mają inny impact na grę i jeden jest mniej lub bardziej zależny od drużyny. Ja cenię CR7 za jego ciężką pracę i gdzie doszedł a także, że swoją klasę udowodnił w wielu ligach. Messi to wrodzony naturalny talent który całe życie był na boisku wspierany przez plejadę gwiazd miał wszystko by sobie ustawić karierę. Na pewno są to dwaj wybitni zawodnicy i mają swoje wady jak też zalety.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1384
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 26 cze 2026, 20:42

To nie można pominąć tego arcydzieła :P

Obrazek

Generalnie rywalizacja i porównania Messiego i Ronaldo są czymś normalnym, bo to top 2 piłkarzy w historii tego sportu. Ale trzeba uważać żeby nie wymknęło się to spod kontroli trochę, bo w trakcie mundialu coraz więcej absurdalnych pomysłów się pojawia :)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3910

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 26 cze 2026, 20:46

Kesz pisze:
18 gru 2022, 20:09
Całować ten Puchar po Messim to tak jak robić minetę przeruchanej prostytutce jaka stoi cały dzień w temperaturze 40 stopni w cieniu bez żadnego mycia.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 26 cze 2026, 21:06

matt_ pisze:
26 cze 2026, 20:46
Kesz pisze:
18 gru 2022, 20:09
Całować ten Puchar po Messim to tak jak robić minetę przeruchanej prostytutce jaka stoi cały dzień w temperaturze 40 stopni w cieniu bez żadnego mycia.
Ale pięknie to dawniej napisałem. :roftl3: Mam nadzieję, że CR7 jak wygra teraz Mistrzostwa z Portugalią, to nie będzie go całował.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2026, 21:07 przez Samuraj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 cze 2026, 21:46

Samuraj pisze:
26 cze 2026, 20:38
moody pisze:
09 lis 2025, 16:10
messi pijarowo jest rzeczywiscie skromny do porzygu
Tu jebłem. Messi skromny? może to nie taki narcyz jak Cristiano Ronaldo, ale nigdy bym nie powiedział, że Messi jest osobą skromną. On jest zadufany w sobie mimo wszystko.
z wszystkich pilkarzy swiata on mialby najwieksze prawo do wywyzszania sie, a przez 20 lat kariery nie znajdziesz jednej wypowiedzi, w ktorej sie przechwala, wylicza swoje osiagniecia albo krytykuje czy probuje dogryzc innemu zawodnikowi. a jak strzela gola po minieciu czterech rywali, a jako cieszynke wskazuje palcem na kolege, ktory podal mu pilke 20 metrow wczesniej. ja juz nie wiem co on musialby zrobic, zeby moc go okreslic skromnym, zwlaszcza porownujac do ronaldo, ktory jest wrecz idealnym przeciwienstwem wyzej wymienionych zachowan

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 578

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 26 cze 2026, 22:25

Cristiano Ronaldo = Lionel Messi, jeśli chodzi o całokształt, taka prawda.

To ludzi boli najbardziej, bo przecież ktoś musi być lepszy i trwa ta durna walka niedojebów, a mamy do czynienia w dwoma absolutnie wybitnymi jednostkami tego sportu.
Ja szanuję ich na równi.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5279
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 cze 2026, 22:27

walka niedojebów, bo ktoś twierdzi, że jeden piłkarz jest lepszy od drugiego? Boże, dawno czegoś tak debilnego nie czytałem.

i jeszcze
Tennessee pisze:
26 cze 2026, 22:25
dobrze, że nie napisałeś "prawda objawiona".

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 26 cze 2026, 22:30

DDK pisze:
26 cze 2026, 22:27
walka niedojebów, bo ktoś twierdzi, że jeden piłkarz jest lepszy od drugiego? Boże, dawno czegoś tak debilnego nie czytałem.
To widzę, że totalnie nie rozumiesz o co w tym chodzi. Nie o to, że kogoś uważa jednego z nich za lepszego, tylko o tą całą spiralę gówno walki która się toczy od lat w internecie, walki fanbojów obu stron.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 26 cze 2026, 22:33

Tennessee pisze:
26 cze 2026, 22:25

To ludzi boli najbardziej, bo przecież ktoś musi być lepszy i trwa ta durna walka niedojebów, a mamy do czynienia w dwoma absolutnie wybitnymi jednostkami tego sportu.
Ja szanuję ich na równi.
Moja dogłębna analiza tego co się pisze w internecie (tj. czytanie raz na jakiś czas pierdów na X) wskazuje, że jest grupa fanów jednego spośród nich, którą bardzo boli, że ten drugi miał w odczuciu opinii publicznej trochę lepszą karierę - bo kibicowanie drugiemu najlepszemu graczowi swojego pokolenia jest dla nich niewystarczające. ;) Po MŚ 2022 zatwardziali kibice Cristiano to jest zasadniczo społeczny eksperyment, więc symetryzowanie tutaj jest pozbawione sensu, bo kilkuletnie pisanie o tym jak FIFA ustawiła MŚ żeby Messi wygrał turniej to nawet nie jest alternatywka w tym gronie.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1315

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 27 cze 2026, 11:46

Kluchman pisze:
26 cze 2026, 20:13

Było? No jeśli chodzi o ujowe pomniki to Messi wysoko powiesił poprzeczkę w tej rywalizacji. :P
IMO remis.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 345

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 27 cze 2026, 12:33

Bernabeu2 pisze:
26 cze 2026, 22:33
Po MŚ 2022 zatwardziali kibice Cristiano to jest zasadniczo społeczny eksperyment

Update: kibice Cristiano płaczą, że Argentyna na MŚ może mieć Kolumbię jako najtrudniejszego rywala w drodze do półfinału, a Portugalia bardzo ciężką drabinkę. Plot twist: jeśli tak będzie to dlatego, że Portugalia nie wygrała grupy z Kolumbią, bo jeśli wygrają to wpadają na siebie z Argentyna w ćwierćfinale. Ustawiony turniej, bo w swoich grupach odpadły Urugwaj i Turcja, które mogły wpaść na Argentynę. Absolutnie niepodrabialni, aż wstyd, że część tych ludzi to kibice Realu.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 27 cze 2026, 13:01

Wstydem jest również to że Messi nie dostał czerwonej kartki w pierwszym meczu.
Nie żebym się czepiał ale ciekawy jestem jakby to wpłynęło na wyniki Argentyny.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 27 cze 2026, 13:12

Tennessee pisze:
27 cze 2026, 13:01
Wstydem jest również to że Messi nie dostał czerwonej kartki w pierwszym meczu.
Nie żebym się czepiał ale ciekawy jestem jakby to wpłynęło na wyniki Argentyny.
Nijak, Argentyna ma tak słabą grupę, że i bez Messjasza by sobie poradzili z resztą w kolejnej fazie trafiają na kopciuszka Republikę Zielonego Przylądka więc Messjasz jak wystąpi z Jordanem to potem może jeszcze postrzelać na RZP i wszyscy będą się podniecać jaki to GOAT. Ogólnie jak wspomniałem, nie podważam jego umiejętności, ale nie stawiam go wyżej od CR7 co najwyżej na równi a jako człowieka bardziej szanuje Cristiano mimo jego ego. Messi ma swój kult i tyle jak Maradona. Spory kto jest lepszy Pele czy Maradona, można się spierać, ale to Maradona ma swoją religię i ołtarzyki. Z Messim i CR7 jest podobnie. Nie miałem okazji oglądać na żywo Maradony i Pele ale miałem okazję śledzić karierę Messiego i CR7.

Dzisiaj mam wrażenie, że jak Messi pierdnie, to każdy wącha jego pierdy niczym fiołki na czele z Infantino.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 cze 2026, 15:26

Uczepiles się tej Argentyny jak rzep psiego ogona, a tymczasem:

Argentyna - 24, 28 i 63 drużyna FIFA
Portugalia - 13, 46 i 50
Hiszpania - 16, 61 i 67
Anglia - 11, 34 i 73
Niemcy - 23, 33 i 82

Jakby tak patrzeć na ranking FIFA to Argentyna wcale najłatwiejszej grupy nie miała.

Owszem Argentyna by sobie bez Messiego poradziła tak samo jak i Portugalia bez Ronaldo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”