A co Ty jesteś dzieckiem, wierzysz w to że jak wydasz pierdyliardy na obronę, to już ją będziesz miał?
Tu jest dokładnie to samo jak w Służbie Zdrowia, kasy na nią idzie w ch.., a opieki jak nie było tak nie ma.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 30 lip 2026, 18:54
A co Ty jesteś dzieckiem, wierzysz w to że jak wydasz pierdyliardy na obronę, to już ją będziesz miał?
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 30 lip 2026, 18:58
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 30 lip 2026, 19:02
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 lip 2026, 19:04
Możliwe że gdzieś widziałem to zestawienie więc z liczbami nie będę dyskutować nawet bez weryfikacji. Wydaje mi się jednak że warto wziąć pod uwagę czynnik czasu. Wydając rekordowe pieniądze przez 2 lata nie dogoni się tych którzy wydawali sporo przez ostatnich 20 lat czy tam ile.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 lip 2026, 19:09
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 30 lip 2026, 19:17
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 30 lip 2026, 19:21
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 lip 2026, 19:31
Kamizela dość dobrze to opisał i chyba ciężko się nie zgodzić. Trzeba tylko całą nitkę przeczytać.Mr.Chris pisze: ↑30 lip 2026, 11:11Zgadza się, ale czym innym jest sianie paniki, a czym innym brak koordynacji systemu ostrzegania głosowego (syreny) z systemem informacyjnym (RCB). Po pierwsze, większą panikę budzi brak jakiejkolwiek informacji - na grupie osiedlowej o czwartej nad ranem wyświetliło mi się kilka postów. Po drugie, lepiej jest to wszystko przygotować i dograć wcześniej, niż tak jak zwykle (ale nie zawsze) Polska lubi robić, czyli po fakcie.
Przema
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 30 lip 2026, 19:35
Zgadza się. Jednak na ostudzenie pozytywnych emocji polecam sprawdzić jak wygląda sprawa z amunicją 155mm. Jeszcze raz powtórzę - jak można robić zakupy bez kluczowego dokumentu, który wyznacza całą strategię kraju. To są prawdziwe problemy, ale dalej ludzie wolą się zajmować politycznymi naparzankami.
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 lip 2026, 19:36
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 lip 2026, 19:50
Przeczytałem całość i się nie zgadzam z częścią o alertach.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 lip 2026, 19:55
W moim przypadku to żadne z powyższych
Przema
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 8:57
cloner
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio