Ale aż tak?

PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 04 sie 2026, 17:00
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 sie 2026, 17:31
Aż tak
Mr.Chris

PietroBosman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 04 sie 2026, 23:49
Lewy pas do nie kółko różańcowe
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 05 sie 2026, 0:11
Kółko różańcowe może i nie, ale to nie znaczy, że trzeba być [ch**] i dodatkowo ryzykować wypadek.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 sie 2026, 5:26
Znalazł się ten co światłami mruga i pogania xd
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 05 sie 2026, 8:20
Przema
19B10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 05 sie 2026, 9:41
Na jakiejś Szczecińskiej grupie była ostatnio dyskusja na ten temat. Na A6 jest między Dąbiem i Rzęśnicą odcinkowy pomiar i ludzie zwalniają tam nawet do 100-110, pomiar się kończy, wraz z nim autostrada bo zaczyna się ekspresówka S3 i ludzie rura 140
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 sie 2026, 9:47
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 05 sie 2026, 9:48
Tam w ogole chyba byly jakies bledy w parametrach obliczeniowych i wystawialo mandaty nawet jak sie jechalo w limicie predkosci, moze stad to drastyczne zwolnienie, ale to tez nie jest jakis odosobniony przypadek. Na jednej z bardziej patologicznych autostrad czyli A4 pod Wroclawiem tez jest OPP i dzieje sie dokladnie to samo. Ta pseudoautostrada zasluguje w ogole na OPP na calej jej dlugosci lacznie z monitoringiem lapiacym wyprzedzajace sie tiry.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 05 sie 2026, 9:53
Czytałem, że to problem w większej ilości miejsc i nie zdziwiłbym się, gdyby to nie był przypadek. Osobiście jak mam odcinkowy pomiar, to też staram się jechać te 5-10 km/h wolniej.Przema pisze: ↑05 sie 2026, 9:48Tam w ogole chyba byly jakies bledy w parametrach obliczeniowych i wystawialo mandaty nawet jak sie jechalo w limicie predkosci, moze stad to drastyczne zwolnienie, ale to tez nie jest jakis odosobniony przypadek. Na jednej z bardziej patologicznych autostrad czyli A4 pod Wroclawiem tez jest OPP i dzieje sie dokladnie to samo. Ta pseudoautostrada zasluguje w ogole na OPP na calej jej dlugosci lacznie z monitoringiem lapiacym wyprzedzajace sie tiry.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 05 sie 2026, 9:54
Jak narzekasz na A4 pod Wrocławiem to chyba nigdy nie jechałeś A2 między Łodzią a Warszawą.Przema pisze: ↑05 sie 2026, 9:48Tam w ogole chyba byly jakies bledy w parametrach obliczeniowych i wystawialo mandaty nawet jak sie jechalo w limicie predkosci, moze stad to drastyczne zwolnienie, ale to tez nie jest jakis odosobniony przypadek. Na jednej z bardziej patologicznych autostrad czyli A4 pod Wroclawiem tez jest OPP i dzieje sie dokladnie to samo. Ta pseudoautostrada zasluguje w ogole na OPP na calej jej dlugosci lacznie z monitoringiem lapiacym wyprzedzajace sie tiry.
Dla mnie niezrozumailym jest efekt przekraczania granicy. Te same patusy, ktore w PL jezdza na zderzaku, po przekroczeniu granicy magicznie wiedza, ze obowiazuje jazda prawym pasem i to nawet z zachowaniem obowiazujacej predkosci. Widac swiadomosc wysokosci kar i braku informacji o ewentualnym fotoradarze dziala na tyle wychowawczo, ze tak samo powinno byc i u nas.
emski
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 05 sie 2026, 9:56
Ja generalnie jade na tempomacie i jak jest ograniczenie do 130, to tyle samo mam na tempomacie i nigdy nic nie przyszlo. Inna sprawa, ze i tak jesli jedzie sie w ciagu dnia, to trzeba uzywac hamulca ze wzgledu na duze natezenie ruchu wiec srednia predkosc na odcinku i tak jest pewnie nizsza niz to co ustawie.Mr.Chris pisze: ↑05 sie 2026, 9:53Czytałem, że to problem w większej ilości miejsc i nie zdziwiłbym się, gdyby to nie był przypadek. Osobiście jak mam odcinkowy pomiar, to też staram się jechać te 5-10 km/h wolniej.Przema pisze: ↑05 sie 2026, 9:48Tam w ogole chyba byly jakies bledy w parametrach obliczeniowych i wystawialo mandaty nawet jak sie jechalo w limicie predkosci, moze stad to drastyczne zwolnienie, ale to tez nie jest jakis odosobniony przypadek. Na jednej z bardziej patologicznych autostrad czyli A4 pod Wroclawiem tez jest OPP i dzieje sie dokladnie to samo. Ta pseudoautostrada zasluguje w ogole na OPP na calej jej dlugosci lacznie z monitoringiem lapiacym wyprzedzajace sie tiry.
Przema
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio