(wiem to jest OT,nie chcialo mi sie tam tych wszystkich privov pisac itd.bo generalnie zegnam sie z kompem i lekko sie spiesze-mozna skasowac-jak tylko piwus usunie znak zapytania..

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 maja 2006, 22:19
RzuR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 maja 2006, 22:22

Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 maja 2006, 22:25
Miałem na myśli Euro 2008, Polska startuje do Euro 2012RzuR pisze:wracam,lecz tylko na moment
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 maja 2006, 22:26
On ma chyba taki wyraz twarzy, bo też zauważyłem jakby był raczej przygnębiony. I to jak Papież patrzył na kaczkę, z takim jakby obrzydzeniemMartinho pisze:Jakos ten papiez szczegolnie szczesliwy to nie byl jak do nas przylecial Ta jego mina i wzrok dodawaly nastroju grozy na lotnisku.
No wiesz jakbyś sporadycznie uczył sie naszego języka od kilku miesięcy to ciekawe jakbyś mówił, szczególnie jakbyś za młodu szwargolił w twardym niemieckim języku. Wg mnie i tak bardzo dobrze sobie radzi i ja cieszę się jak nasz Papież mówi w naszym języku.Martinho pisze:A najlepsze bylo powitanie : Ciolem źołniesze
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiselkakrakow » 26 maja 2006, 17:00
wiselkakrakow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 26 maja 2006, 23:49
MaWiK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 maja 2006, 9:24
Mnie to i cieszy i martwi... Cieszy bo papiez jest tak cieplo przywitany jak nikt by sie nie spodziewal, natomiast troche martwi bo czuje ze Jan Pawel 2 schodzi w tym momencie na dalszy plan... Moze mi sie to tylko wydaje ale mam nadzieje ze tak nie jest... Wg mnie Benedykt XVI nie powinien wychodzic do okna gdzie zawsze Jan Pawel 2 pozdrawial swoich wiernych... To miejsce jest dla mnie tak jakby znakiem firmowym Jana Pawla 2 i chcialbym zeby pozostalo tak... No ale to nie ode mnie zalezymawik pisze:Jan Paweł 2 był przecież Polakiem i wydawało się że tak entuzjastycznie Benedykt XVI nie będzie u nas przyjęty a jednak myliłem sie
Wybral Polske jako pierwszy kraj pielgrzymek dlatego ze wlasnie jest to kraj jego poprzednika i to byl glowny argument jego wyboru...mawik pisze:Ale to takie zaskoczenie in plus gdyż bardzo cieszy mnie to że jako pierwszy cel swoich pielgrzymek papież wybrał kraj swego wielkiego poprzednika.
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiselkakrakow » 27 maja 2006, 13:45
wiselkakrakow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 maja 2006, 16:16
Gdyby tłumy ludzi nie wołały papieża to nie miałby po co i do kogo wychodzić, a że zgromadziło się wielu wiernych to ku uciesze wszystkich Benedykt XVI przemówił do nich. Jednak widać różnicę w zachowaniu Jana Pawła II i obecnego papieża w luźnych rozmowach z wiernymi. Benedykt jest tym wyraźnie zakłopotany (zresztą samym przyjęciem go przez Polaków też jest pozytywnie zaskoczony) i chyba nie potrafi tak sobie porozmawiać o niczym, co jednak zbliża wiernych do papieża.Martinho pisze:Wg mnie Benedykt XVI nie powinien wychodzic do okna gdzie zawsze Jan Pawel 2 pozdrawial swoich wiernych... To miejsce jest dla mnie tak jakby znakiem firmowym Jana Pawla 2 i chcialbym zeby pozostalo tak... No ale to nie ode mnie zalezy
Jak to widziałem to myślałem że mi się to wydaje, ale skoro Ty i inni tez to zauważyli to jednak tak było. Jednym słowem szopka i robienie wszystkiego pod publiczkę, jak zawsze zresztąwiselkakrakow pisze:Widzieliście może jak przy przywitaniu z Papieżem ukleknął i udał że go całuje w reke?
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 maja 2006, 17:52
dokladnie.. On jest kompletnie tym wszystkim zaskoczony....sa momenty ze nie wie jak sie zachowac jak ludzie spiewaja na jego czesc albo klaszcza... tego Mu wlasnie brakuje do JP2.. dystansu do samego siebie...takiej prostoty w rozmowie..zagadaniu kompletnie o niczym..ale moze sie jszcze poprwai kto wie?! pamietajmy ze JP2 od zawsze i wszedzie byl z mlodzieza ona sie tam czyl najlepiej:)Lukaz pisze:Jana Pawła II i obecnego papieża w luźnych rozmowach z wiernymi
dla mnie to by byl zaszczyt..wyroznienie..a on po prosty na oczach wszystkich tego nie zrobil...zenujace...nawet byly prezydent wywadzacy sie z dawnego PZPR, nie mial oporow przed pocalowaniem papieza w reke..ze reszta jest pierwszym prezydentem ktory jechal w nim papamobile...wiselkakrakow pisze:Widzieliście może jak przy przywitaniu z Papieżem ukleknął i udał że go całuje w reke?
dzieciol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hunti » 27 maja 2006, 20:38
Hunti

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiselkakrakow » 28 maja 2006, 13:58
wiselkakrakow
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio