Gry... - Strona 687

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2105
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 sie 2026, 12:33

Samuraj pisze:
28 sie 2026, 12:11
A dla kogo jest GTA? rozwiń, dla maczo stulejarzy bez własnego życia dlatego chowają się i żyją w gierce?
Dla chłopców wychowanych przez Wykop.
Samuraj pisze:
Jest masa ludzi którzy nie ukończyli żadnej gry z serii GTA, bo grając w to masz wrażenie, że fabuła to tylko dodatek do reszty zawartości.
Ja tak miałem z 1 i 2. Dwójkę w końcu ukończyłem, ale znaczna większość czasu to były zabawy czołgiem albo wozem strażackim i poznawanie lokacji. Pewnie nawet teraz po ponad 20 latach jakbym chwilę pograł, to bym sobie przypomniał, gdzie są najciekawsze rzeczy.

Natomiast od trójki wzwyż tylko San Andreas i mi siadło na dłużej i na zabawę poza fabułą oraz przejście więcej niż jeden raz. Trójkę i Vice City po prostu zaliczyłem, czwórką trochę się bawiłem, no i w piątkę nieco dłużej pograłem, ale w każdym przypadku fabuła miała priorytet nad eksploracją i mechanikami.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 28 sie 2026, 12:39

venomik pisze:
28 sie 2026, 11:50
Co to znaczy, że to największa premiera?
Najbardziej oczekiwana to może będzie lepsze określenie, co mając na uwadze gigantyczny sukces V nie będzie ani trochę przesadą.
League pisze:
28 sie 2026, 12:09
wiedźmin już miał premierę. GTA do dobre dla odmóżdzenia rozwałkę zrobić, postrzelać ale to tyle.
Wiedźmin top i zawsze w serduszku, zresztą sam mocno czekam na upgrade, ale GTA VI pewnie zrobi sprzedaż W3 najpóźniej w dniu premiery na PCty.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 345

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 28 sie 2026, 12:44

Samuraj pisze:
johny batonik pisze:
28 sie 2026, 12:05
GTA nie jest dla fanów chińskich bajek
A dla kogo jest GTA? rozwiń, dla maczo stulejarzy bez własnego życia dlatego chowają się i żyją w gierce?

Jak dla mnie, to ta gra jest dla każdego, mnie nie krzywi sama rozgrywka w GTA co ilość rzeczy w nim wraz z dużym światłem - co zwyczajnie potrafi przytłoczyć. Jest masa ludzi którzy nie ukończyli żadnej gry z serii GTA, bo grając w to masz wrażenie, że fabuła to tylko dodatek do reszty zawartości.
Na pewno nie dla Ciebie, czyli dla osoby, która oburza się bo ktoś na forum zaszufladkuje ją w chińskich bajkach

Kupujesz sobie konsole, kupujesz GTA, wracasz z pracy, jesz obiad przygotowany przez żonę/partnerkę, bawisz się z dziećmi bo rodzina zawsze najważniejsza, w tym dniu to żona usypia dzieci, masz 30 minut wolnego na kanapie, odpalasz GTA, robisz dwie misje, pozwiedzasz sobie miasto, wyłączasz, grzmocisz żonkę i idziecie spać. Tak się gra w gry jak jest się dorosłym, odpowiedzialnym mężczyzną.

Ty wracasz z pracy o 16, o 18 odpalasz gierkę i siedzisz do 2 w nocy biegając i bijąc potwory magicznym mieczem. To jest zupełnie inny target.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 sie 2026, 12:56

johny batonik pisze:
28 sie 2026, 12:44
Tak się gra w gry jak jest się dorosłym, odpowiedzialnym mężczyzną.
Co za stek bzdur, kompleksy widać gołym okiem. Dorosły, odpowiedzialny mężczyzna gra w wolnym czasie w co tylko mu się podoba. Czy to rpg czy symulatory, strzelanki czy gta
emski pisze:
28 sie 2026, 12:39
Wiedźmin top i zawsze w serduszku, zresztą sam mocno czekam na upgrade, ale GTA VI pewnie zrobi sprzedaż W3 najpóźniej w dniu premiery na PCty.
To na bank. Mało która gra ma taki hype. Ludzie lubią rozwałki

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6705

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sie 2026, 12:58

GTA jest dla chłopców w okresie mutacji głosu co najwyżej.

Dla mężczyzn w mokasynach i lnianych spodniach jest Europa Universalis.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4422
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 sie 2026, 13:00

Zapominacie o pyknięciu 1 meczyku w eFootball - akurat w te 30 min :)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2168

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 sie 2026, 13:02

emski pisze:
28 sie 2026, 12:39
Najbardziej oczekiwana to może będzie lepsze określenie, co mając na uwadze gigantyczny sukces V nie będzie ani trochę przesadą.
Czyli Twoj wczesniejszy wpis:
emski pisze:
28 sie 2026, 11:43

Myślę, że sporo osób czeka na największą premierę w historii gier
Oznacza tyle, zę 'Myślę, że sporo osób czeka na grę, która jest najbardziej oczekiwana'.
No z tym nie można dyskutować ;)
Pytanie skąd przekonanie, że to najbardziej wyczekiwana gra w historii.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2026, 13:03 przez venomik, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 sie 2026, 13:02

League pisze:
28 sie 2026, 12:56
Co za stek bzdur, kompleksy widać gołym okiem. Dorosły, odpowiedzialny mężczyzna gra w wolnym czasie w co tylko mu się podoba. Czy to rpg czy symulatory, strzelanki czy gta
Niektórzy lubią po prostu być zaszufladkowani i są święcie przekonani, że bycie mężczyzną, to schemat, któremu trzeba się podporządkować. Jak dla mnie to cecha uległych.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1966

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 28 sie 2026, 13:05

Prawdziwy mężczyzna przed konsolą pyka z ziomkami w Fifę popijając zimny browar, ewentualnie niszczy nazistów i roboty w Wolfensteina, albo likwiduje konkurencyjny gang w Mafii. GTA dla dzieci, a chińskie bajki dla tych gorzej rozwiniętych dzieci.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 sie 2026, 13:08

1234 pisze:
28 sie 2026, 13:05
Prawdziwy mężczyzna przed konsolą pyka z ziomkami w Fifę popijając zimny browar
A w PESa można? Na studiach zawsze PES wchodził :D

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1966

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 28 sie 2026, 13:14

Mam jakiegoś PESa, chyba 2020 na płycie na PS4. Nie jest to tak rozbudowane jak FC, wiadomo, ale gra się fajnie (jako sama grywalność). No i jak ktoś lubi egzotykę to jest tam liga Tajska. Na dłuższą metę jednak nie daje rady w to grać, męczą mnie te kluby bez licencji i słabo rozbudowane tryby. Online nie grałem, to nie wiem.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 215

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 28 sie 2026, 13:17

johny batonik pisze:
28 sie 2026, 12:44
Samuraj pisze:
johny batonik pisze:
28 sie 2026, 12:05
GTA nie jest dla fanów chińskich bajek

Jak dla mnie, to ta gra jest dla każdego, mnie nie krzywi sama rozgrywka w GTA co ilość rzeczy w nim wraz z dużym światłem - co zwyczajnie potrafi przytłoczyć. Jest masa ludzi którzy nie ukończyli żadnej gry z serii GTA, bo grając w to masz wrażenie, że fabuła to tylko dodatek do reszty zawartości.
Na pewno nie dla Ciebie, czyli dla osoby, która oburza się bo ktoś na forum zaszufladkuje ją w chińskich bajkach

Kupujesz sobie konsole, kupujesz GTA, wracasz z pracy, jesz obiad przygotowany przez żonę/partnerkę, bawisz się z dziećmi bo rodzina zawsze najważniejsza, w tym dniu to żona usypia dzieci, masz 30 minut wolnego na kanapie, odpalasz GTA, robisz dwie misje, pozwiedzasz sobie miasto, wyłączasz, grzmocisz żonkę i idziecie spać. Tak się gra w gry jak jest się dorosłym, odpowiedzialnym mężczyzną.

Ty wracasz z pracy o 16, o 18 odpalasz gierkę i siedzisz do 2 w nocy biegając i bijąc potwory magicznym mieczem. To jest zupełnie inny target.
No, odpalanie GTA na 30 min to faktycznie nie moja bajka. Dobrze, że nie mam żony, dzieci a grzmocić sobie mogę co jakiś czas inną dziewuchę a pracę mam na tyle komfortową, że nawet w niej mogę grać w gry jeśli zechcę i starcza mi czasu na własne zainteresowania i hobby czy wyjść z kumplami na orlik pokopać piłkę.... Uff dobrze, że nie mam życia odpowiedzialnego mężczyzny.

Naruchałeś sobie berbeci, masz babę na karku i nie masz czasu dla siebie to twoja sprawa i twoje życie. Albo ewentualnie żalisz się, że nie masz czasu dla siebie.

Ja tam jestem zadowolony z swojego komfortu życia i właściwie nadal nie wiem co to ma wspólnego z graniem w GTA?

To już indywidualna sprawa jak ktoś sobie organizuje życie i ile czasu poświęca na obowiązki a ile poświęca dla samego siebie i swoje hobby.
Aha, patrz, a jednak w GTA grałem i to w każdą odsłonę i w 6-stkę jak wyjdzie na PC też planuje zagrać, co się chłopie te twoje pieprzenie nie sprawdza w praktyce. Oglądam "chińskie bajki" i gram w GTA łolaboga i co teraz? nie jestem odpowiedzialnym mężczyzną bo nie mam dzieci i nie rucham tej samej baby co noc i nie poświęcam 30 min na granie w gry łolaboga i co teraz?

Facet każdy żyje jak chce i poświęca swój czas na to na co ma ochotę. Ja mam możliwości by sobie usiąść do gry i grać w nią niemal cały dzień jak mi się zechce i gówno Ci do tego a już bardziej mnie to predysponuje do grania zwłaszcza w tak rozbudowane gry jak GTA niż Ciebie gdzie rodzina i praca zajmują Ci większość czasu. Też mógłbym twoim tokiem rozumowania powiedzieć, że mając 30 min na granie dziennie, to nie GTA jest dla Ciebie która jest grą pewnie na 100+ godzin, tylko partyjka pasjansa. Ale jak wspomniałem, każdy wykorzystuje swój wolny czas jak chce.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4422
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 sie 2026, 13:22

No to przecież PES to dziś eFootball :)
Ja pykam prawie dziennie - ktoś z Was chciałby się zmierzyć online (jest x-platform więc można z kompa, xboxa, playa się zgrać na jednym pokoju)

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 345

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 28 sie 2026, 13:35

Samuraj pisze:
28 sie 2026, 13:17
Dobrze, że nie mam żony, dzieci a grzmocić sobie mogę co jakiś czas inną dziewuchę a pracę mam na tyle komfortową